Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 28th 2011
     permalink
    FF? Mozilla Firefox
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    aguncia: ja mam Safari i tez sie nie da

yy chodzi o przegladarke ? :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    aaaaa ja Explorer ! :D

czyli jednym slowem sie nie da?????
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    nessie: yy chodzi o przegladarke ?

yesss, przegladarka internetowa Apple (Mac).
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aguncia: teo jeszcze jestes spuchnieta? :shocked:

no właśnie nie jestem a obrączka dalej jakby ciśnie :sad:
    także może tam jeszcze minimalnie coś zostało czego nie widać gołym okiem...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nessie, ręcznie tylko - czyli wpisujesz nicka i kopiujesz sobie cytowany tekst do notatnika, ja tak robię, bo też nie nadążam ;)

A ja od początku ciąży senna, więc zdziwię się, jak któregoś dnia będę miała dużo energii ;)

Moja kota lata po szybie za ptaszkami :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: aaaaa ja Explorer ! :D

Internet Explorer? Toż to najgorsze g*wno jest! Przepuszcza wirusy jak mało która!! :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: także może tam jeszcze minimalnie coś zostało czego nie widać gołym okiem...

no moze, moze... pij duzo wody i przestan solic zarcie! :bigsmile:
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: Internet Explorer? Toż to najgorsze g*wno jest! Przepuszcza wirusy jak mało która!!

w domu mam mozille ( nie wiedzialm ze sie FF zwie)
    ale czesciej jestem na forum w pracy :D a tu lubia wirusy :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    eee to looz jak w pracy :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aguncia: przestan solic zarcie! :bigsmile:

eeeeeeeeeee :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Mnie też jeszcze trochę ciśnie ale myślę, że jak zrzucę parę kilo to przestanie :P

Pamiętam jakie miałam stopy przed porodem, normalnie Frodo z Władcy pierścieni by mi pozazdrościł :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Vitani - TAKIE OWŁOSIONE!? :DDDD
    --
  1.  permalink
    Talinka mnie sie wydaje ze i tak w ciazy z Minikiem przegonilam Cie w wielkosci brzucha...nie pamietam juz obwodu ale zaraz na brzuszki wrzuce dowod :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    psycho_patka: nie pamietam juz obwodu

no 134cm to pewnie nie pobiłaś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeDec 28th 2011 zmieniony
     permalink
    TEORKA: eeeeeeeeeee :tongue:

wiem, wiem, tak sie tylo madrze. ja mialam calkowity zakaz uzywania soli, ale nie mam silnej woli. ble!
    wiec czasami puchne ale siedze cicho, bo prawie na wlasne zyczenie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    ja jeszcze nie puchnę, ale zaznaczam JESZCZE, bo ostatnio odpowiadałam na pytanie czy już mam rozstępy i odpowiedziałam JESZCZE NIE, to teraz mogę się pochwalić, że od dziś JUŻ TAK! w ciąży to się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie....
    -
    U mnie to właśnie efekt tego, że brzuch rósł mi etapami, cisza, cisza a potem BUM - i tak średnio co 3-4 tygodne... skóra nie nadążała no i w końcu mnie pociachało:confused::confused::confused:
    -
    Zna któraś jakiś dobry kosmetyk już NA rozstępy??????
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: Zna któraś jakiś dobry kosmetyk już NA rozstępy??????

--
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anaa, qrcze, to i mnie może tak pociachać, bo u mnie też jest spokój, a potem bum - brzuch i posuwam się takimi skokami...
    --
  2.  permalink
    mnie pociachalo dopiero w 39tc :/
    tym razem zamierzam kupic to cudo....

uzywalam kilku kosmetykow z tej serii i bylam baaaardzo zadowolona mam nadzieje ze i ten specyfik mnie nie zawiedzie :)))
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    The_fragile: Anaa, qrcze, to i mnie może tak pociachać, bo u mnie też jest spokój, a potem bum - brzuch i posuwam się takimi skokami...

No dokładnie o tym mówię... i to jest niestety większe obciążenie dla skóry niż równomierny stały wzrost brzuszka... także nie ma reguły czy mały brzuch, czy duży, jak ma nas poorać to i tak poora:tongue::tongue::tongue: u mnie to dopiero począteczki, ale skóra swędzi, więc pewnie szybko pójdzie...:wink::wink:

psycho_patka: tym razem zamierzam kupic to cudo....

a wiesz, że nie znam tej firmy??? nie spotkałam się u siebie z tymi kosmetykami

Talka, a ten Pharaceris przetestowałaś??? daje jakieś efekty???
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: Talka, a ten Pharaceris przetestowałaś??? daje jakieś efekty???

nie miałam tyle, żeby stosować zalecane 2 miesiące, ale po 2 tygodniach rozstępy rozjaśniały nieco :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Psycho wez nie strasz ja sie ciesze ze jeszcze nie pociachana a Ty mowisz ze jeszcze w 39 Cie dopadło?:shocked: na rozstepy super dzialaja kosmetyki z clarensa albo biothermu ale to taki koszt powzej stowy wiec jak tam sie kto czuje na silach...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    psycho_patka: tym razem zamierzam kupic to cudo....

Zachwalają te kosmetyki. Chyba też sobie kupię. Strasznie nie chcę tych cholernych rozstępów:cry: Próbował ktoś konkretnie ten kosmetyk?
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    akurat tego nie jednak na brzuszek poporodowy moge polecic o ten...

a jak widac na brzuszkowym temacie...mialo mi sie co wchlaniac...przetestowalam chyba z milion kosmetykow tego typu i ten sprawdzil sie najlepiej....tyle ze wlasnie cena tez jest jaka jest...
    wiec jak tam sie kto czuje na silach...
    :/

edit tylko napewno nie dziala w 14 dni :)) znaczy sie widac poprawe juz po kilku dniach ale nie oszukujmy sie ze brzuch nam sie wchlonie calkowicie w ciagu 2tygodni :))) ze w ogole sie wchlonie tylko i wylacznie za sprawa kosmetyku...;) opakowanie za to uzywane tylko i wylacznie na brzuch starczalo mi na mniej wiecej 1,5miesiaca :)
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A ja się zaczynam schizować...
    Nie przytyłam jeszcze ani grama,jem jak mały słoń,ani razu nie wymiotowałam.To normalne że waga stoi mi w miejscu?
    --
    •  
      CommentAuthorLove_line
     permalink
    cześć dziewczyny:) jestem na 28dni już dłuższy czas, ale jakoś dopiero teraz zauważyłam ten wątek. Jestem w 38 tc i wczoraj wyskoczył mi pierwszy wielgachny różowy rozstęp na brzuchu:/ a już myślałam, że się jakos bez nich obejdzie. Nadzieja matką głupich:P wsmarowałam w siebie dwie tubki Palmersa, oliwkę z Babydream i krem z Babydream. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. A najgorsze jest to, że swędzi jak jasna cholera:P
    dzisiaj mam wizytę u gina, obok jest apteka, i chyba na cos się skuszę:)
    .
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dobrze, że piszesz psycho_patka ;) Bo ja mam dwa miesiące po porodzie ślub przyjaciółki, na którym mam być świadkową i nie chciałabym straszyć:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Osorya normalne:wink: ja zaczelam przybierac dopiero kolo 16 tyg. I to powoli...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Osorya - jak najbardziej... ja w 1 trymestrze schudłam 3 kg, a po 15 tyg zaczęłam przybierac na wadze...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Osorya ja do tej pory przytylam 3,5kg :D ... wiec masz na to jeszcze czas.. :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Osorya na Twoim etapie byłam 4 kilo do tyłu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Osorya: jem jak mały słoń

Ale to mi się podoba :DDD To dużo, czy mało? :) Ja mało jadłam, stąd ten spadek pewnie, ale mnie mdliło non-stop.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    oglądałam ostatnio program o rozstępach
    wypowiadała się tam specjalistka, która wyraźnie zaznaczyła, ŻE NIE MA SKUTECZNEGO KREMU NA ROZSTĘPY...
    w sensie, że nie da się ich pozbyć tak , żeby śladu nie było...
    zostaje tylko laser/operacja lub inne takie...

żaden specyfik niestety nie pomoże całkowicie a często efekty są marne [w sensie, że tylko troszkę zjaśnieją na przykład....]

dlatego ja już nie szukam tylko pomału się z nimi zaprzyjaźniam :devil:
    z rozstępami w sensie :cool:

AGUNIA ja nie dała bym rady bez soli, nie ma opcji ! :)
    wolę chodzić bez obrączki heheheheh :devil::devil::devil::devil:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam dziewczyny, mnie po kremie Mamma mia z ziaji przestał swędzieć brzuch na szczęście i skóra jest bardzo gładziutka i nawilzona. W świeta wszyscy stwierdzili że mam duzy brzuch jak na piaty miesiąc...:confused: przybyło mi w pasie jakieś 20cm czy to dużo??? wagowo nie jestem pewna ale jakies 3tyg temu byłam 4.5kg na plusie to chyba ok??? bynajmniej tak mi lekarz mówił.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teorka, całkowicie nie znikną, to się nie ma co oszukiwać, ale po niektórych specyfikach ładnie jaśnieją - ja miałam uda poorane, ale teraz prawie w ogóle nie widać świństwa.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa mi przybylo w pepku jak narazie 6cm... ale jestem prawie o 2tyg za Toba :) ...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cześć dziewczyny, ja się tak właśnie zastanawiam od kilku dni , że wcale nie mam wzmożonego apetytu.... może to jeszcze za wczesnie...

Chcialam Was zapytać o Wasze doświadczenie co do usg z serduszkiem... zależy mi iść na wizytę 13.01 wg OM będzie to 8 tydz i 1 dzień.. wg gina ciąża jest ze 4 dni mlodsza... duża jest możliwość , że nei zobaczę serduszka? I jakiej mniej więcej wielkości powinno być już dzieciątko?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mnie tak szczerze w przeciągu 2-3 tygodni ostatnich tak wywaliło. Moja siostra brzuch widoczny miała dopiero w 6miesiącu wiec może tym sie sugerują. ale słyszałam że to różnie jest że czasem wywala wcześnie a później brzuch stopuje i rośnie sobie pomalutku.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    oglądałam ostatnio program o rozstępach
    wypowiadała się tam specjalistka, która wyraźnie zaznaczyła, ŻE NIE MA SKUTECZNEGO KREMU NA ROZSTĘPY...

Ja oglądałam w rozmowach w toku ostatnio i też mówili że tylko laser ale i tak nie w 100% tyle że bedą mniej widoczne i bardziej płaskie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: dlatego ja już nie szukam tylko pomału się z nimi zaprzyjaźniam z rozstępami w sensie

no i pewnie ;) ja moich może nie pokocham, ale miałam je już przed ciążą, więc wiedziałam, że w ciąży tylko bardziej mnie poora :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    duża jest możliwość , że nei zobaczę serduszka?

ja na tym etapie serduszka nie widziałam dopiero w 7tc, czyli jak pójdziesz tego 13.01 to raczej jest pewne że zobaczysz- poprawcie mnie jesli sie myle.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    evelke - w pierwszej ciąży poszłam w 5tc wg OM i nie było nic poza pęcherzykiem, dlatego w drugiej ciąży poszłam w 7tc wg OM i już było piękne serducho :wink::wink:

8 tydzień
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    eveke: duża jest możliwość , że nei zobaczę serduszka?

W 8 tygodniu to już bez problemu powinno być widać :wink: Ja w 7 już dostałam informację na usg,że serducho bije. (Pisałam Ci już w innym temacie)
    eveke: I jakiej mniej więcej wielkości powinno być już dzieciątko?

Każde chyba sobie rośnie indywidualnie.Zobaczysz sama na usg to zapytasz czy wszystko dobrze :wink:
    -
    Co do rozstępów. Ja już mam teraz wszędzie : uda,biodra,piersi,pośladki,nawet na łydkach mam na samej górze, i dziś nowy nabytek jasne,bo jasne ale są na brzuchu.Chyba też nie zostaje mi nic innego jak po prostu to zaakceptować. Operacje nie wchodzą w grę.Poza tym nie chcę skończyć na jednym dziecku :wink:
    Używam Perfecta Mama, i dokupiłam Sexy Mama - Bielendy . Zobaczymy czy ten drugi podziała lepiej,bo Perfecta ładnie mi rozjaśnia. Jestem nawet gotowa kupić droższy produkt żeby zobaczyć jakiś efekt,nawet najmniejszy :wink: ,ale to dopiero jak zużyje te dwa.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa2586: Mnie tak szczerze w przeciągu 2-3 tygodni ostatnich tak wywaliło

no ja na to czekam :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: bo Perfecta ładnie mi rozjaśnia.

wow, mi nic nie zadziałała :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Justa, no właśnie u mnie wcześnie brzuch wywaliło, a teraz w ogóle nie zauważam różnicy :( Dopiero jak porównam zdjęcia co 4-5 tyg to widać "coś".

Eveke, na pewno pęcherzyk zobaczysz, a serduszko chyba też? Bo to prawie 8 tydzień będzie, z tą różnicą czterech dni...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dzięki :)

Pobolewało Was na początku podbrzusze tak jak na @? U mnie czasem spokoj nie czuję nic a niekiedy wlasnie takie lekki pobolewanie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    eveke: Pobolewało Was na początku podbrzusze tak jak na @? U mnie czasem spokoj nie czuję nic a niekiedy wlasnie takie lekki pobolewanie.

Ano :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Eveke, taaaak, ja chyba do 8 tyg czułam dzień w dzień jakby @ miała nadejść...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.