Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

I pytanie do kobiet, które pracowały w ciąży - czy jest to wykonalne? Ja wychodzę do pracy o 7, wracam ok 17 (czasem nawet później) i jak to wykonać? No przecież nie będę liczyć na lekcji
ale wiem, że później trzeba liczyć ruchy 3xdziennie przez godzinę za każdym razem?

Teorko to w sumie nie wiem jak to liczysz :) ja mialam skok 23dc , a na tym usg co było widać pęchezryk 3,3 mm byłam dokladnie 22 dni po skoku czyli liczyłam , że to 5 tydz i 1 dzien bo jakby liczyc od OM to 6 tydz i 1 dzien , ale to niewiarygodne bo skok miałam dopiero w 23dc, a wg gina na tym usg to był około 4 tydz i 4 dzien wiec jeszcze wczesniej

ale 10 co godzinę czy 10 w ciągu dnia?
ja generalnie wstaje rano, mała sie budzi po jakims czasie i zaczyna harce, i sie bardzo wierci, że koło 11 mam dość jej i brzucha i ciąży
to sobie zapisuje że o 11 naliczyłam 10
ale moje dziecko naprawdę się wierci, na przykład teraz próbuje sięgnąć cycka będąc wciąż w brzuchu
już widze te kobietki siedzące i nie dość, że liczące to jeszcze analizujące czy to był duży ruch czy raczej nie
wystarczy chyba wiedzieć, że mam ruchliwe dziecko i codziennie rusza się podobnie, wpadłabym w panikę gdyby moja adhdówka nagle ucichła, ale póki co sprawdza jak moja skóra na brzuchu sie rozciąga, czy bardzo łaskocza mnie ruchy w pachwinach i czy pępek jest już cały na wierzchu....
Jem przez cały dzień,praktycznie co chwila,ale w takich małych porcjach.Nie wiem czemu,ale momentalnie jak coś zjem to brzuch mi jakby puchnie i po prostu więcej nie wejdzie;p A szkoda;D
trzeba być chyba wyczulonym raczej na to żeby nie było jakiejś długiej przerwy w bezruchu (tzn. np. powyżej 6 godz.) to bywa stresujące
Moja czasem miała dni na spanie i potrafiła np. tylko wieczorem fiknąć łaskawie 2 razy i cisza znowu... więc cierpliwości dziewczyny
spi pięknie twardo od 22-20 tak do 5

po terminie sie raczej powinno
najwanzijesze to obsrwuj dziecko czy sie rusza;) spacerki tez nie zaszkodza, skakanie na pilce tymbardziej