Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witam Was:) postów nie mam czasu nadrobić:)
    Talinka proszę o skrót najważniejszych wydarzeń:)
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeDec 29th 2011
     permalink
    hawrankowa gratulacje:):) jaka duża dziewczynka czekamy na opis wydarzeń i zdjęcie maluszka:):)
    --
  2.  permalink
    Witam Dziewczyny :) Ja juz po wizycie u ginekologa, slyszalam bicie serduszka maluszka, z USG wyszlo, ze jestem w 6t6d ciazy, termin porodu na 14.08. Talinko jak bedziesz prosze o dopisanie :) aha, mam pytanie, czy ktoras z Was miala robiony test PAPP-A? bo moj ginekolog kazal mi sie zastanowic bo to do 13 tyg trzeba zrobic.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wiesz co moja gin polecała ale jak byłam na USG genetycznym tym co się robi między 11a13tyg to doktor specjalista od USG i od genetyki powiedział że nie widzi podstaw do tego aby z krwi robić na USG dzidzia była zdrowa mój wiek jest odpowiedni i że szkoda kasy.... no i ja zrezygnowałam bo tyle stresu kosztowało mnie samo usg że jak bym miała czekać na wyniki to bym świrowała:D
    -
    no i gratuluje usłyszenia serduszka:):):):)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    aha, mam pytanie, czy ktoras z Was miala robiony test PAPP-A? bo moj ginekolog kazal mi sie zastanowic bo to do 13 tyg trzeba zrobic.

Kuleczka o ile sie nie myle to jest to badanie które robi sie jeżeli np. po USG genetycznym które robi sie do 13tc wyjdzie cos nie tak. Poprawcie mnie jesli sie myle.Bynajmniej tak coś mi mówiła ginka bo ja miałam skierowanie pierw na to usg genetyczne w 12tc ale na szczęście wszystko było dobrze i nie miałam zleconych kolejnych badań.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Mnie dokładnie tak samo gin powiedział, że najpierw zrobi usg genetyczne i jeśli czegoś nie będzie pewien to wówczas zrobimy dalsze badania, ale dzięki Bogu obyło się bez;)
    Gratulacje kuleczka_69 :bigsmile: jeszcze trochę to będzie Cię pukał w brzuszek, jak mój dziś od rana;)
    hawrankowej chyba składałam już gratki, ale jeśli nie to składam:clap:
    --
  3.  permalink
    kuleczka_69: czy ktoras z Was miala robiony test PAPP-A?

Ja mialam robiony ten test, tu w Danii jest to rutynowe badanie w ciazy.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Aaa i kuleczka gartuluje serduszka:wink:
    --
  4.  permalink
    A tu robi sie najpierw PAPPA a potem usg genetyczne, co kraj to obyczaj!
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Melduję się z rana!
    A co do pierwszego dziecka w 2012 roku to ja zaklepuję ten termin:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny, ja też mam do Was pytanie. Z 2 - 3 tygodnie temu pisałam, że coś mi pęcherz nawala...bolało i wyszły jakieś bakterie w moczu i inne badziewie, ale gin kazał jeść żurawinę i powiedział, że to standard w ciąży;) Od tamtej pory jem tą żurawinę codziennie i piję litry soku z żurawiny codziennie, bo zauważyłam, że jak nie wypiję jednego dnia to od razu zaczyna mnie tam boleć:( I wczoraj już bolało dość mocno, więc stwierdziłam, że nie ma co czekać i zapisałam się do gina na sobotę. Poszłam dziś zbadać mocz i jakież jest moje zdziwienie gdy patrzę a tu piękny, wzorowy wynik badania moczu:shocked: Nic poza normą nawet:shocked:. I teraz nie wiem czy coś się tam dzieje, a ja wczoraj na noc napiłam się też żurawiny masę i badanie po prostu nie wykryło, czy boli od czegoś jeszcze innego? Nie chcę panikować i dlatego się zastanawiam czy iść do tego gina czy odwołać wizytę? Skoro niby gra;) Ale z drugiej strony czy takie picie tej żurawiny non stop jest dla dziecka ok? Co byście zrobiły? Szły do gina...trochę się błaźniąc z wiedzą, że pewnie potraktuje mnie jak symulantkę:wink: czy po prostu uznać, że skoro badanie nic nie wykryło to znaczy, że gra?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehehe właśnie co kraj co lekarz itd....:P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a może schodzi Co powoli jakiś piasek a to jest ciężko do wykrycia raz wynik może być ok raz nie....
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    kuleczka_69: czy ktoras z Was miala robiony test PAPP-A?

ja tez mialam (mieszkam we wloszech), ale nie jest to rutynowe badanie. ginekolog zalecila wiec zrobilam, ale wiele kobiet go nie robi.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Hunny ja mam to samo z tym pęcherzem... ;-(
    Miałam tak samo w pierwszej ciąży... Wiecznie w wyniku jakieś bakterie i co kilka taki ból jak na zapalenie pęcherza. Koszmarnie upierdliwy + szczypanie przy oddawaniu moczu. Tak jak u Ciebie uspokajało się po duuużej ilości płynów i po żurawinie. Z tym, że u mnie nigdy ten wynik nie był idealny. Zawsze bez względu na to co piłam, jadłam i jak się czułam w badaniu były bakterie :-/
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Żurawina nie zaszkodzi na pewno :) Ale jak masz możliwość pij też wodę mineralną Marysieńkę lub Jan na nerki jest super i mi rozkruszyła jeden kamień (dobrze by było zrobić USG nerek - u mnie właśnie w ciąży wyszło że mam kamienie! i zwapnienia w nerkach)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    sliwson i nigdy Ci lekarz nie dał nic, żeby to porządnie wyleczyć? Hmmm...właśnie tak myślę, że pójdę, a on mi powie, że to normalne, pić żurawinę i czekać do końca ciąży...
    Agunia05 dzięki:) Zaraz pójdę i kupię:) Dla pewności zapytam...spokojnie można ją pić w ciąży? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kuleczka_69: termin porodu na 14.08. Talinko jak bedziesz prosze o dopisanie :)

już dopisuję

Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Carottka 01.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)

anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta_885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny 3.06.2012
    norah 13.06.2012
    YPolly 20.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    mkd 03.07.2012
    Mag_dre 06.07.2012
    psycho_patka 06.07.2012
    sliwson 10.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    P_Madzia 22.07.2012
    ufo03 25.07.2012
    Kakai 26.07.2012
    cho 28.07.2012
    Mamrotka 13.08.2012
    kuleczka_69 14.08.2012
    Cobraczek 02.09.2012
    Love_line
    Łezunia
    xkamilax
    dorotka0905
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hawrankowa83: Talinka proszę o skrót najważniejszych wydarzeń:)

No więc jak widać z listy - jestem pierwsza :devil: Belly i Sabakuma już urodziły :wink:
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Ja bym poszła do ginki nawet jak wyniki są ok, trzeba dmuchać na zimne i lepiej się upewnić, ale dziwne, że na złe wyniki poprzednie nic Ci nie dała, przecież od pęcherza tylko krok do zapalenia nerek :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No właśnie też się dziwiłam, ale gin mówił, że będziemy pilnować, że jeszcze nie ma tragedii, że jak wzrośnie ilość bakterii to mi wtedy leki da, a na razie żurawina. Szczerze to się nawet wtedy ucieszyłam, bo jak ognia staram się unikać wszelkich leków w ciąży, ale kurde nie wiedziałam, że to się tak ciągnąć będzie...no i jeszcze ten wynik...totalne zaskoczenie:shocked:

A Ty Talinka jak się czujesz? Masz może jakieś przeczucia?:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hanny: A Ty Talinka jak się czujesz? Masz może jakieś przeczucia?

Tak. Że przenoszę do Nowego Roku :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    qrcze blade wszystkie przedemna znaja juz plec ... :shocked:

przewiduje dziewczynke .. zobaczymy czy moja podswiadomosc jest na wage zlota :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kurde, mam te stopy napuchnięte, wody w nich od cholery (wczoraj jeszcze zauważyłam, że wyżej w nogach też - na goleni) i do tego uczucie takiego gorąca w stopach.... jakby mi wrzątek w żyłach płynął, a nie krew :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Dziewczyny na 11.01 mam wizytę.Myślicie,że będzie już widać jakiegoś siusiora albo pipke?;) Ja jestem tak niecierpliwa,już bym chciała wszystko wiedzieć;P
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeDec 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Osorya: Dziewczyny na 11.01 mam wizytę.Myślicie,że będzie już widać jakiegoś siusiora albo pipke?;)

ja miesiac temu sie nie dowiedzialam .... zalezy od ulozenia dzidzi i sprzetu ....
    w poniedzialek ide na polowkowe!!!!!!!!!!!
    mam nadzieje, ze sie dowiem :) i potwierdze moje przeczucie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mi wczoraj ginka powiedziala, że na nastepnym usg czyli za meisiac bedzie widac juz pleć, jupi ciekawość zżera:bigsmile:

Wczoraj na wizycie załączył mi sie syndrom białego fartucha i miałam cisnienie 140/90:cry: mam braz asparaginian extra, mzoe ustabilizuje, a w domu jak mierze mam 105/78:neutral:

co do pęcherza ja bym szła z tym do lekarza, niestety wiele przeszłam z pecherzem i radze zrobic posiew moczu i posiew z pochwy
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wiesz cos będzie widać na kształt siuraka:D:D bo na 100% jeszcze się nie powiesz najlepiej pytać na połówkowym ja tam zrobiłam i chociaż nie zmieniali mi potem o 180 wszystkiego:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A jakie masz przeczucie Nessie?

Ja początkowo,że syn,ale teraz już zgłupiałam i kompletnie nie wiem co myśleć;P To chyba przez te moje lekko zryte sny;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Osorya
    nessie: qrcze blade wszystkie przedemna znaja juz plec ...

przewiduje dziewczynke .. zobaczymy czy moja podswiadomosc jest na wage zlota :)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Nessie
    Ja płać poznałam dopiero w 23 t.c.
    Czułam że będzie chłopak (chociaż było mi wszystko jedno co do płci) wszyscy w koło klepali, że im się wydaje, że to będzie synek a jednak będzie Królewna :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Kakai: Mi wczoraj ginka powiedziala, że na nastepnym usg czyli za meisiac bedzie widac juz pleć

mnie tez tak powiedzieli .... a w 16tyg nie bylo jeszcze widac :) .... na tak wczesnym etapie jest bardzo trudno odroznic narzady meskie od damskich ... byla juz o tym rozmowa .. chyba teorka wklejala zdjecia
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Mnie ginekolog w Polsce jak byłam w 16tyg powiedział, że jemu się zdaje że będzie chłopak, ale na 100% nie mówi bo to jeszcze wcześnie i może się mylić. A w 20tyg w UK na sporo gorszym sprzęcie już siusiaka pięknie było widać:bigsmile: Tyle, że ja od samego początku wiedziałam, że będzie chłopak:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    JULITA1610: Ja płać poznałam dopiero w 23 t.c.

na polowkowym ?????
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    carottka: Tyle, że ja od samego początku wiedziałam, że będzie chłopak
    --
    ja nic nie czulam i mi to obojetne ... ale jakos ostatnimi dniami zaczelam zwracac sie nieswiadomie jak do dziewczynki .... przekaze wam wiadomosc w poniedzialek czy "ją" czulam podswiadomie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Nessie mam tego świadomośc, ale moja ginka ma dobry sprzęt i mysle, że faktycznie będzie widać:bigsmile: ale licze się z tym, że nie będzie, wtedy trudno sie mówi poczekam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    tak na połówkowym. Jak miałam genetyczne w 13 t.c. na super sprzęcie, że ja sama wszystko widziałam dokładnie jak na dłoni i u super specjalisty to płeć była jeszcze nie do rozróżnienia i gin powiedział, że nei będzie strzelał.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nessie: ja nic nie czulam i mi to obojetne ... ale jakos ostatnimi dniami zaczelam zwracac sie nieswiadomie jak do dziewczynki .... przekaze wam wiadomosc w poniedzialek czy "ją" czulam podswiadomie :)

mi wszyscy mówi ze bedzie chłopak i nawet mowią "on":confused:, ale tez mi wszytsko jedno, byle zdrowe:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Zresztą są tylko dwie możliwości albo chłopiec albo dziewczynka, łatwiej trafić niż szóstkę w totka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    u mnie w 16tyg nie chcial strzelac ...
    w poniedzialek bede na polowkowym w 21 tyg... mam nadzieje ze zechce "strzelic"
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Mi w 16 tygodniu powiedziała siusiak i na połówkowym się potwierdziło. Chłopaka czułam podświadomie od początku :)
    -- [url
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    ja dowiedziaam sie w 22tc6d i to jeszcze tyko na 80% ze chlopczyk teraz ide 10 do gina i mam nadzieje ze mi potwierdzi to na sto porocent:)
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    JULITA1610: Ja płać poznałam dopiero w 23 t.c.

ja w 21, bo w 17 Młoda się do nas plecami wypięła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    w 17 Młoda się do nas plecami wypięła

Talinko czyli już w 17 była charakterna teraz też się wypięła na własny poród i na wszystkie ciotki, które na nią czekają. Chyba jednak ma zakusy na 2012 rok. :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Po mamie, babci i prababci uparciuszek :cool:
    Koziorożec będzie jak prababcia hehehe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    To ja się nie będę chwaliła kiedy poznałam płeć :tongue: :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hussy :D :D :D :D .... bylas cierpliwa jak nikt!!!! mam nadzieje, ze niepodziele Twojego losu ...:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Nessie, oby :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no u Ciebie to już w ogóle był hardcore :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Moja biedna córka przez 20 tyg. traktowana była jako " on" i nazywana per " Junior". Kilka dni przed polowkowym zaczęłam kupować ubranka dla chłopca, bo byłam świecie przekonana ze to samiec:devil:. Nasza reakcja po słowach gin. ze widzi " dziurę" była bezcenna...Nastała grobowa cisza, a po wyjściu z gabinetu się poryczalam porzadnie:cool:.
    Teraz bardzo chce córkę żeby nie było, choć nie nastawiam się zupełnie na nic...:devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.