Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 29th 2011
     permalink
    wielgosz: i nazywana per " Junior"

he he zupełnie jak w filmie ze Schwarzeneggerem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Taaaa, właśnie. Z tego co pamietam, w filmie tez się dIewczynka urodziła.
    Na szczęście moja córka to 100% kobieta, więc fanaberie matki nie zachwialy jej tożsamości seksualnej:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wielgosz: Z tego co pamietam, w filmie tez się dIewczynka urodziła.

Nooo i została Junior :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeDec 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Talka, jak weszlam wczoraj wieczorem ( u nas była 23) na stronke, i zobaczyłam o tak wczesnej godzinie Twój komentarz, to byłam przekonana ze napisała ze jesteś w drodze na porodowke. Aż mi się sercem wrażenia z migdalkami chciało przywitac:bigsmile:. A tam coś o bezsennosci, czytaniu, więc...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    A ja się dziś tylko przywitam , bo znowu niewiele mam czasu by nadrobić posty.

Talinko zaglądam i trzymam kciuki za Ciebie.
    --
  1.  permalink
    Nam kazal sie nad tym testem PAPP-A zastanowic, najpierw mi zrobi usg genetyczne a pozniej niby to, ale to jest cholernie drogie ;/ u niego 360zl kosztuje.... ale jesli na genetycznym wyjdzie wszystko dobrze to chyba sobie odpuszcze :) bylam dzisiaj twarda, nie poplakalam sie jak uslyszalam serducho ale musialam oczami mrugac szybko bo sie poszklily :))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hehehehhe wielgosz :bigsmile:
    bynajmniej od rana nie było 100 postów "Gdzie jest Talka?" :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    bylam dzisiaj twarda, nie poplakalam sie jak uslyszalam serducho ale musialam oczami mrugac szybko bo sie poszklily :))

Bo to taka piękna chwila że ciężko sie nie poryczeć, mi też sie łezka w oku wtedy zakręciła. ale nie musisz być taka twarda:wink: myśle że lekarz był na to przygotowany...pewnie nie raz mu sie ktoś poryczał na usg szczególnie jak pierwszy raz zobaczył serduszko.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Taaa, a ja już się ucieszyłam : " będę pierwsza, będę pierwsza!!".:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Sliwson i nigdy Ci lekarz nie dał nic, żeby to porządnie wyleczyć? Hmmm...właśnie tak myślę, że pójdę, a on mi powie, że to normalne, pić żurawinę i czekać do końca ciąży...

Nie. Nigdy nic mi nie dał. Przeszło faktycznie po porodzie...
    --
  2.  permalink
    My dzisiaj ze szkoły rodzenia byliśmy na spacerze na porodówce i mi się humorek jakoś rozrzedził ;) a było całkiem miło do południa...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Uciekam na wizytę :wink: :smile:
    --
  3.  permalink
    Uciekaj i daj znac co i jak po :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no to ja czekam z niecierpliwością na wieści :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Hussy zaciskam kciuki, mam przeczucie, że wrócisz do nas i napiszesz, że masz już rozwarcie, albo co lepsze, że to się już powoli poród zaczyna!!:shocked::shocked:
    -
    Talka a ja myślę, że skoro córa taka przekorna to urodzi się 31.12 :tongue::tongue:
    -
    Ja miałam PAPP-E w naszej klinice była rutynowo dołączana do USG genetycznego i finansowana z NFZ. Stres przed wynikami był nieziemski i w drugiej ciąży nie będę chciała robić tego badania jeśli USG wyjdzie OK... Wiem, że Anula36 miała PAPPĘ i wyszedł nie za ciekawie i tylko niepotrzebnie się nadenerwowała, bo kolejne badania już nie wykryły nieprawidłowości, także nie wiem czy jest sens to robić jak nie ma wskazań
    -
    co do glutków to ja też miałam dzisiaj na wkładce takie mikro i rozciągliwe, ale u mnie to tylko chyba wzrost wydzieliny albo hormonów po prostu
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    He he no zobaczymy co sobie Mała wykombinuje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no Ania już powoli i u Ciebie może się cos zacząć dziać:):) a dopiero zaszłas w ciąże!!!!!!matko jak czyjeś ciąże lecą:D:D:wink::tongue::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    anaa86: e wrócisz do nas i napiszesz, że masz już rozwarcie, albo co lepsze, że to się już powoli poród zaczyna!!:shocked::shocked:

właśnie też tak obstawiam:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: matko jak czyjeś ciąże lecą:D:D

a swoja nie? mi zleciała :bigsmile:
    cały rok mi zleciał nie wiadomo kiedy! bo własciwie cały rok byłam w ciąży :devil: no w sumie to 11 miesięcy i dzień :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    cały rok byłam w ciąży
    chyba powinnaś napisać JESTEM, co to za czas przeszły :wink:
    chociaż nie rozumiem jak naliczyłaś tych 11 miesięcy :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    W sylwestra 2010 zobaczyłam pozytywny test. 17.02 poroniłam. 18.03 zaczęła się ostatnia miesiączka - 12.04 pozytywny test :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nie moja mi się ciągnie.........
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    he he :cool: no mi zleciało masakrycznie szybko...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Heloł, ja się witam o dziwo wieczornie... Cały dzień "gdzieś", poszłam z mężem na sushi, objadłam się, jestem zadowolona, teraz leżę do góry kopytkami :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe a ja się strasznie nudzę wstałam o 6 i już czuje się jak by dwa dni mi mijały taka nuda!!!!!!!musze M wyciągnąć albo do znajomych lub do mojego brata gdziekolwiek...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja dzisiaj jakoś też wcześnie wstałam.. Nosiło mnie to upiekłam ciastka z M&Msami :DDD Mniaaaam, teraz nawet się skusiłam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Moja ciąża leci jak szalona, dopiero co byłam w 7 t.c. i pierwszy raz podziwiałam bijące serduszko a teraz zostało mi tylko 2,5 miesiąca a my jeszcze w lesie jesteśmy z szykowaniem pokoju dla małej, nie mamy wózka, łóżeczka i drobniejszych sprzętów. Pewnie gdyby nie strach przed podwyżkami VATu to i ubranek bym jeszcze nie miała a tak się chociaż zmobilizowałam. Wczoraj byliśmy na ostatnich zakupach ciuszków, akurat są wyprzedaże, więc poszaleliśmy w Smyku i Zarze.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja wlaśnie zjadłam prawie całą paczkę Twistosów i się zastanawiam gdzie obiad zmieszczę? :shocked::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, a co to są?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaa, chrupki :))) To ja nie amatorka ;) A obiad zawsze możesz później :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie mogę w tym problem - R. zaraz z pracy będzie i jest głodny jak wilk :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    uwielbiam te chrupki ale niebieskie sa pyszne az mi smaka na robilas:)):bigsmile:
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ja też wolę niebieskie :wink: ale w Lidlu ostatnio tylko te są :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: R. zaraz z pracy będzie i jest głodny jak wilk :devil:

A musicie razem jeść ? :devil:
    jemu daj a Ty sobie zjesz za godzinę :smile:

ja nie pamiętam kiedy razem z mężem objad jadłam :devil:
    jak byłam w ciąży to jadłam wcześniej bo do 17 umarła bym z głodu a teraz jem jak on wraca i się dzieckiem zajmie hehe :cool:
    no chyba, że mi Mała zaśnie [tak jak teraz] to sobie zjem na szybko :P
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    The fragile, ale ty to sushi też wcinałaś?????
    -
    kasiakuzniki: no Ania już powoli i u Ciebie może się cos zacząć dziać:):) a dopiero zaszłas w ciąże!!!!!!matko jak czyjeś ciąże lecą:D:D

Kasia nieeee u mnie to się jeszcze pewnie długo nic nie podzieje. Zero dlegliwości... dosłownie zero, gdyby nie rosnący brzuch i wariacje małego to bym nie wierzyła, że w ciąży jestem:wink::wink: stawiam, że przenoszę :tongue::tongue:
    -
    Ale ciąże innych dziewczyn rzeczywiście zapitalają mi o stokroć szybciej niż moja!!!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jestem :wink: Melduje się cała i zdrowa :wink: Z ważniejszych rzeczy : słyszałam serducho mojej Kruszynki,waga +3 kg do przodu, także już 21kg na plusie(staram się o tym nie myśleć :tongue: ) , powiedziałam o wszystkim co się działo u mnie ostatnimi czasy i przede wszystkim o tych mocnych skurczach. Na fotel mnie nie posadził,szyjki też nie zbadał,bo powiedział że nie ma sensu. Jeśli mam mocne skurcze i są dość często to mam czekać aż nasilą się i będą trwały dłużej i żeby się wybrać do szpitala.O szyjce tylko powiedział,że jeśli mam tyle skurczy to powinnam się spodziewać porodu albo na dniach,albo poczekać do dwóch tygodni. I ogólnie,że powinnam być przygotowana na poród,bo może w każdej chwili nadejść :smile: :wink:
    Żałuje,że nie zbadał tej szyjki,ale on już taki jest.. :neutral: O usg nie wspomniał nic,czyli najbliższe w szpitalu :wink: No i wizyta następna (o ile się wyrobię) za 12 dni.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: A musicie razem jeść ?

No niby nie, ale ja nie lubię smażonych ziemniaków, he he :bigsmile: także trochę zjem i już :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No to kurczę się Hussy niewiele dowiedziałaś w sumie.... szkoda :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, ja bym zjadła bez R ;)))

Anaa - taaak, ja też "sushowałam", ale ja z pieczoną rybką jadłam, bo surowej to wiadomo, że na razie nie...

Hussy - o kurczę, to możesz Talinkę faktycznie przegonić!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    eeeeee ja bym nie wyszła bez zmierzenia szyjki :devil:
    z ciekawości bym umarła :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pisałam na innym wątku, że się nie zdziwię jeśli tak będzie :devil:
    My teraz czekamy do poniedziałku i dzwonimy do ginki :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: waga +3 kg do przodu, także już 21kg na plusie

czyli raczej mnie już nie przegonisz, zwłaszcza że lada chwila pewnie urodzisz :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: eeeeee ja bym nie wyszła bez zmierzenia szyjki z ciekawości bym umarła

a ja całą ciążę nie wiem ile moja szyjka miała :bigsmile: tylko wiem, że wysoko bardzo cały czas, bo ani ja w domu jej nie sięgam, a ginka to ledwo ledwo sięgała co wizytę jak mnie badała
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: No to kurczę się Hussy niewiele dowiedziałaś w sumie.... szkoda

Też byłam zawiedziona,ale co zrobić? Przecież nie padnę na kolana i nie będę błagać o zbadanie szyjki :smile: Chociaż to było najważniejsze co chciałam z dzisiejszej wizyty. No i dostaliśmy od przychodni (wszystkie kobietki w ciąży) prezenty Świąteczne : buteleczka dla noworodka,pieluszki jednorazowe Huggies,jakieś zioła do picia HIPP + oliwka dla dziecka+krem , nawet płyn do płukania dla niemowląt Lovella,i gazety dla przyszłych mam :wink: Także chociaż o tyle fajnie :devil:
    TEORKA: czyli raczej mnie już nie przegonisz, zwłaszcza że lada chwila pewnie urodzisz :)

Teo,nie znasz moich możliwości :devil: W ciągu trzech tygodni dowaliłam 3 kg.. i to w ostatnich tygodniach. To o ile nie urodzę tak jak piszesz lada chwila to jeszcze ze dwa wskoczą :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: W ciągu trzech tygodni dowaliłam 3 kg.. i to w ostatnich tygodniach.

Ja w same święta 3,5! :devil: Zdolna jestem, nie? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Też tak miałam;) Gin jak badał szyjkę to myślałam, że do gardła dojdzie;) Masakra jakaś;) Ale on się cieszył, że wysoko, twarda i pozamykana na 3 spusty;)

A u Husssy może się powtórzę, ale uparcie będę twierdzić, że jest tydzień do przodu w porównaniu z suwaczkiem ze względu na bardzo wczesną owulację. Pamiętacie jak na początku ginka jej mówiła, że kłamie z tą ostatnią @ :devil:

Także wiesz, lepiej torbę przy drzwiach postaw kobieto:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no szkoda mało się dowiedziałaś............ ja tak jak Teo nie wyszła bym bo ciekawość by mnie zżarła:D:D:D
    -
    moje ciśnienie cały dzień dziś 130-pare na 70-pare..... więc zadzwonię jutro do gin i w sobotę jak pracują to na konsultacje skoczę niech już da te leki bo jak się coś z łożyskiem podzieję to nie będzie wesoło mała ma jeszcze czas i niech siedzi do tego 37tyg grzecznie!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hussy: płyn do płukania dla niemowląt Lovella

Jezusmaria, przeczytałam "płyn do płukania niemowląt"...

Kasia, też bym dzwoniła, faktycznie dosyć wysoko miałaś...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.