Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeDec 29th 2011
     permalink
    TEORKA: chodzi o to, że nie wolno masować, kręcić itp

nooo to to wiem :wink: ja tylko smaruję właśnie:wink:
    --
  1.  permalink
    Nam na sr położna mówiła, że tą maść to można stosować spokojnie wcześniej. Bo ona właśnie dba o kondycje skóry - uelastycznia. Chodzi o to, że potem przed porodem, jak już czekasz, to możesz te brodawki właśnie masować i to przyspiesza poród. A wcześniej to maść po prostu smarujesz i koniec.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mamusie mam pytanie: jaki magnez bierzecie?
    aspargin
    czy asparaginian extra?
    czy jeszcze jakis inny>
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaa, to maścią to spoko, bo hartowanie to ciut mocniejsze ;)))

Kakai - ja biorę Magne B6
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    aha:bigsmile: ja kupilam ten aspargin
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aneta - nie mam juz wizyty. Mam do ginki dzwonic jesli nie urodze do nowego roku.
    ja stosuje asparaginian extra na skurcze nog, a dlatego to,ze u mnie skurcze powoduje niedobor potasu,a nie magnezu
    --
  2.  permalink
    <strong>Ania</strong> ja smarowałam brodawki Maltanem i tak je masowałam troszkę..
    Zaczełam w 38tc.. i 40 tc nic mnie nie ruszyło :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Talinko, kiedy masz następną wizytę u gina? Czy masz się po prostu stawić w szpitalu?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie słyszałam o czyms takim
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my oglądamy kuchenne rewolucje. Dzis z nowogrodu k.łomży-tam sie urodziła moja babcia
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeDec 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Naprzemienny prysznic lodowata i goraca woda tez super dziala na sutki. Ja sobie robie taki 4 razy po 30 sek. brzucha, piersi i ud. Skora sie ujedrnia i jest lepiej ukrwiona, co tez pomaga w walce z rozstepami. A jaki czlowiek pozniej ma power do zycia :devil:. Polecam rowniez mama, ktore nie maja okazji sie wyspac, zamiast kubka kawy z rana:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja myslałam,ze juz dawno bede po...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    dZIEWCZYNY, pytanie z innej beczki - mamy komódkę i łóżeczko z ikei i babeczka mówiła, żeby "przewietrzyć" te rzeczy zanim się włoży do sypialni. To samo mówiła położna, że wózek i łóżeczka powinny trochę odstać zanim się włoży niemowlaka (chodzi o farby). Pytanie - czy 2-3 tyg wietrzenia wystarczą? Robię sobie kalendarz co kiedy zrobić i nie wiem totalnie jak to zaplanować...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie mam isc nigdzie. W poniedzialek mam dzwonic do ginki
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kakai - aspargin to magnez i potas

fragile - ja wietrzyłam kilka tygodni, ale cały czas wydaje mi sie że w szufladach czuc "meblowym smrodkiem" :smile: no ale ja jestem strasznym wąchaczem, mimo wszystko nie zostawiaj tego na ostatnia chwilę, ja wciąż nie domykam szuflad z ubrankami bo nie jestem pewna...
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    fragile - ja też wietrzyłam wszystko i niestety nie powiem ci czy 2-3 tygodnie wystarczą, polecam wąchać :wink:
    A ja już tak się nie mogę doczekać porodu, termin tuż tuż i aż mnie nosi:devil: Chyba zaraz męża zaciągnę do sypialni, może się coś ruszy:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hihi, dobra, zostanę wąchaczem :D Czyli najlepiej jak już byśmy rozłożyli oba mebelki. Zostawię to na pierwszy tydzień stycznia, 3 miesiące to chyba wystarczy ;)))

Carottka, a Ty już tuż-tuż :D
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    No właśnie! tak te 9 miesięcy szybko minęło!
    Ciekawe, czy uda się urodzić w terminie, fajnie by było:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No właśnie czas zapiernicza strasznie... Ja dopiero co dwa paski na teście oglądałam ;))) Carottka, a Ty za chwilę będziesz niemowlaka tuliła :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Sama jeszcze nie wierzę!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    TALKA a wiesz co ?
    właśnie wyczytałam na Pudelku [ :devil: ] , że dzisiaj to szpitala w Nowym Jorku zgłosiła się BEYONCE bo też jest po terminie hehehehhee
    widzisz w jakim zacnym kręgu się znalazłaś ?
    :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    Talka, a kiedy masz iść na KTG i USG kontrolne?
    No i nie żebym poganiała, ale zadeklarowałabyś kiedy rodzisz,co? Bo co tu zaglądam i widzę dużo nowych postów myślę "Ooooooooooo, Talka rodzi". A tu nic :wink:
    --
  3.  permalink
    OSORYA to kiepsko, ze Cie nie poinformowala o takich badaniach ;/ Mi dzisiaj gin zalecil tone badan, lista dluga jak cholera, poinformowal o badaniu przeziernosci karkowej no i o tym tescie PAPP-A, a takze o amniopunkcji, ktorej za cholere bym nie zrobila.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a teraz idę do wyrka się seksić heheheh :devil:
    do jutra moje panie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Talinka: a teraz idę do wyrka się seksić heheheh :devil:

Ja też :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
    • CommentTimeDec 30th 2011
     permalink
    Hussy, też by mnie zżarła ciekawość co z tą szyjką, ano ale cóż, gina nie przegadasz.

U mnie hartowanie sutków miało być metodą wywołąwczą, ale nic nie dało. Ani poród się nie rozwinął, ani karmienie nie było bezbolesne (do dzisiaj pamiętam ten przeszywający ból!). Smarowanie nie powinno chyba zaszkodzić, a może pomóc.

Kakai: Mamusie mam pytanie: jaki magnez bierzecie?

ja biorę z zalecenia lekarza Asmag forte. Ponoć to najmocniejszy magnez. Do tego teraz biorę sobie jeszcze na kurcze potas.

Co do wietrzenia, to pamiętam, że wózek tak śmierdział, że kilka miesięcy nie wystarczyło.

dziewczyny a teraz pytanie ode mnie: czy łapał was czasem ból w mostku i w plecach, że ciężko wam było oddychać?? Strasznie uczucie, jakby takiego przyduszania. Nie wiem od czego to . Czy to od kręgosłupa, czy mały mi uciska i nie mogę oddychać:(
    --
    •  
      CommentAuthorAlien
     permalink
    illan: dziewczyny a teraz pytanie ode mnie: czy łapał was czasem ból w mostku i w plecach, że ciężko wam było oddychać?? Strasznie uczucie, jakby takiego przyduszania. Nie wiem od czego to . Czy to od kręgosłupa, czy mały mi uciska i nie mogę oddychać:(

Ja tak miałam. Raz w ciąży. A potem już kilka razy po porodzie też się zdarzyło. U mnie pomagała no-spa. Rozmawiałam z ginem i mówił, że to być może brak jakiś witamin i mikroelementów (prawdopodobnie potasu czy magnezu).Ja miałam wrażenie jakby mi ktoś w miejscu przepony obręcz założył i zacisnął. Współczuję, bo to naprawdę paskudne uczucie.
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Wic tak,byłam w 11tc na wizycie,ale tylko dlatego bo źle się czułam i potrzebowałam zaświadczenie do pracy.Miałam USG,ale w sumie takie jak zwykle.Nie wiem czy robiła jakieś pomiary.Wiem,że na pewno zmierzyła dzidziusia od glowy do pupy.
    Wizyty mi zleca co miesiąc.No nie wiem.Teraz jak będę na wizycie to o to zapytam.Jeżeli niczego nie zrobiła to zapytam czemu mi tego nie zleciła,przecież za to płacę!
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Witajcie,

Mały książe śpi wiec dla zainteresowanych parę słów o moim porodzie. Miałam CC jak wiecie i wszystko, absolutnie wszystko dotyczące porodu wspominam bardzo dobrze. Oczywiście po CC był ból obkurczającej się macicy i ból rany ale już minął tydzień od porodu i wszystko wróciło do normy i nic już nie boli. Także CC jest do przeżycia. Jedyny problem jaki mam do kiepski pokarm i najprawdopodobniej będziemy musieli przejść w 100% na butelkę co mnie bardzo martwi bo bardzo chciałam karmić piersią, ale co zrobić :cry:
    Brzuch z dnia na dzień robi się coraz mniejszy, nogi dalej opuchnięte a w szpitalu zostawiłam 7kg więc jeszcze tylko 14kg do zrzucenia.
    Powodzenie dla oczekujących na poród i Szczęśliwego Nowego Roku dla Was Wszystkich.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    e,z seksu nic nie wyszło no i jestem
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    sara gratuluję synka :) przystawiaj Go do piersi jak najczęściej, może rozkręcisz laktację. Ja rodziłam sn, ale od początku Albert dokarmiany był butlą. Wypijał ok 90ml mm jednorazowo, teraz jest na samej piersi, mimo, że nastawiona byłam już na butlę.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sara, gratuluję! A sygnaturkę możesz skasować wchodząc w ustawienia forum - na różowym pasku po prawej (górna belka), niedaleko "wyloguj" i tam masz sygnaturkę - wystarczy link wykasowac :)
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Katy222, the_fragile Dzięki dziewczyny
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no sara gratki:) fajnie że szybciutko doszłaś do siebie:):) a cycki może jeszcze ruszą przystawiaj małego zawsze coś pociągnie a dla niego to dobre mleczko:P:P a jak się nie uda to tragedii nie ma:wink: może przyjdzie położna na wizytę to coś Ci podpowie więcej:)
    --
  4.  permalink
    Illian, ja ze dwa tygodnie temu miałam dwa dni z rzędu taki skurcz. Złapało i nie chciało puścić. Bolało jak jasna cholera. Póki co więcej się nie powtórzyło...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeDec 30th 2011 zmieniony
     permalink
    SARA gratulacje:bigsmile: super że tak szybko wracasz do siebie:wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Właśnie mi sie przypomniał mój sen a raczej jego część. Pamietam coś że śniło mi sie że pojawił mi sie taki meeega czerwony i duży rozstęp na udzie.:shocked: mam nadzieje że nie przełoży sie to na rzeczywistość.
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Dziewczyny, czy któraś z Was miła bądź ma rwe kulszową ciążową?? Ja mam od 1,5 tygodnia i gin pocieszył mnie że będzie gorzej i że do porodu nie przejdzie, ale nie chce mi się wierzyć, że nie można sobie jakoś ulżyć, moja dzisiejsza wycieczka do laboratorium skończyła się 10 kroków od klatki :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o kurde :sad:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Tusia ja mam koleżanke z takim problemem w tej chwili ale nie jest w ciąży... ale szczerze mówiąc męczy sie już ponad miesiąc brała jakieś zastrzyki domięśniowe teraz ma jeszcze jakieś badania robić dodatkowe bo nie przeszło jej.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja miałam kiedys ale nei w ciąży.... i nie pamietam jak się jej pozbyłam, masażem? lekami? odpoczynkiem? normalnie nei pamietam...
    --
  5.  permalink
    A ja wlasnie wstalam i mam bole okresowe a do tego cos mnie kluje z prawej jakby wyrostek. Wezme no-spe i magnez jak co dzien i zobacze czy cos pomoze.
    Do tego nie moglam spac do 2 i sie meczylam...! Lepiej juz chyba nie bedzie co!
    Ide na sniadanko!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja już teraz wstaję siku co 3 godziny z zegarkiem w ręku.... :neutral:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A Tusia i masaże miała, wtedy jej troche przechodziło z tego co pamietam ale znów za chwile wracało.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja dziś też nie mogłam spać ale to głównie przez swoją głupote....objadłam sie na noc jak głupia....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A ja przez zgagę nie spałam :((( Zjadłam na noc jeszcze ciepłe M&Msowe ciasteczka i tak mnie paliło, że hej :(((
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Dzieki dziewczyny :) Zeby nie tro, że jestem w ciąży to mogłabym się lakami nafaszerować, masarsze pewnie by pomogły, ale nie byłabym w stanie się na nie dostać, no i to jest rwa ciążowa, więc albo maluszek uciska, albo łożysko, więc wcześniej jak po porodzie ucisku się nie pozbęde, musze się pogodzic z uneruchomieniam na jakieś 5 tygodni oby tylko po porodzie przeszło :neutral: Swoją drogą to coś mi ta końcówka nieźle w kość daje, po 34 tc bez dolegliwości teraz za to mam same chyba najgorsze i najprzyjemniejsze dolegliwości :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    illan, ja mam często ból w klatce, w płucach, przy żebrach. Szczególnie przy leżeniu/opieraniu się na plecach. Podobno macica i maluszek naciskają mi na żyłę główną i stąd problemy z oddychaniem. Robi mi się słabo, duszno i czasem kłuje... wyrażnie dopływ tlenu mam mniejszy. Wskazanie mam by leżeć i siedzieć oparta na boczku, nie bezpośrednio na plecach. Pomaga!
    -
    tusia1984 nie jest powiedzianym, że rwa będzie trzymała Cię do końca ciąży. Wiem jaki to ból, przed ciążą dwa razy leczyłam się z niej. W ciąży rwa bolała mnie raz, przez dwa dni. Nie mogłam kroku zrobić taki ból. Przeszło samo, po jednej nocy i mocnym wypoczynku. gin powiedział, że rwa będzie mogła mnie jeszcze łapać, ale tez nie jest powiedziane, że na pewno wróci. więc głowa do góry!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    tusia1984: Swoją drogą to coś mi ta końcówka nieźle w kość daje, po 34 tc bez dolegliwości teraz za to mam same chyba najgorsze i najprzyjemniejsze dolegliwości

E, nie tylko Tobie.... ja po 30tc już miałam takie bóle, że byłam pewna, że do terminu nie donoszę... a od 37/38tc się uspokoiło i sobie siedzę :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeDec 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry wszystkim! Mój Groszek nie daje mi spać. W ciągu dnia jest grzeczny, parę razy kopnie a jak się kładę spać to zaczyna tak szaleć! Jest to dla mnie przyjemne uczucie, ale jednocześnie dziwne :) A kiedy wasi mężowie lub partnerzy poczuli kopniaczki? Bo mój nic nie czuje a mi się wydaje, że są dosyć mocne
    -- [url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.