Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 30th 2011
     permalink
    The_fragile: A ja przez zgagę nie spałam :(((

Ja też :sad:
    W dodatku ciągle odwiedzam wc i już mnie to strasznie męczy :sad:
    -
    Talinka: e,z seksu nic nie wyszło no i jestem

Ja wczoraj chciałam delikatnie zachęcić męża,ale on jest strasznie uparty.. Twierdzi,że nie wolno,bo dziecku coś się stanie,i nawet popieścić mnie nie chce :sad:
    -
    Co do pobudzania piersi czy hartowania. To ja powiem szczerze,że nie robię tego,ale dość często mąż mnie dotyka i masuje po piersiach i NIC. Zero skurczy czy innych reakcji. Także nie wiem czy po prostu jeszcze nie czas i dlatego to na mnie nie działa,czy po prostu zwyczajnie to na mnie nie działa.
    -
    Za to całą noc nie mogłam spać,bo Mała chyba wciskała swoją główkę w kanał rodny. I aż podskakiwałam z bólu.. Jeszcze niedawno z raz na dzień tak było,a od kilku dni już non stop.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Ja wczoraj chciałam delikatnie zachęcić męża,ale on jest strasznie uparty.. Twierdzi,że nie wolno,bo dziecku coś się stanie,i nawet popieścić mnie nie chce

Mój chciał, ale znów się "minęliśmy". Włączyłam "Wszyscy kochają Reymonda", a ten się obrócił i poszedł "spać". Jak wygasiłam i chciałam iść spać to się zaczął do mnie dobierać... ale wtedy to ja już miałam w nosie.... on zawsze chce jak ja idę spać :neutral: mówiłam mu, że jak gaszę TV to idę spać i nie mam już ochoty na seks, a ten dalej swoje :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    musze sie pochwalic!!!
    wczoraj wieczorem chyba pierwszy raz poczulam wyrazne ruchy szkraba!!!!
    wydawalo mi sie ze sobie wycieczki robi od prawej str brzucha do lewej... trwalo to dobre 10minut!!!!
    Antek przylozyl reke i mowil, ze czuje jak sie rusza (tyle, ze on czul juz w 3miesiacu :D )... mozliwe, ze czuc juz przykladajac reke do brzucha???

Psycho_patka nessi a moze Ty w moje urodziny urodzisz??? jak Ci sie widzi 13ty???
    13stego maja???
    mam duzy wybor!
    28 kwietnia moj brat
    01 maj kuzyn
    08 maja babcia :)
    13 maja Patka :D
    sie okaze.... :)))))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia: A kiedy wasi mężowie lub partnerzy poczuli kopniaczki? Bo mój nic nie czuje a mi się wydaje, że są dosyć mocne

karinko te same pytanie wlasnie zadalam :D hahahah tyle ze moj mowi ze czuje .... nie wiem czy wierzyc bo on czul juz w 3miesiacu :))))))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: mozliwe, ze czuc juz przykladajac reke do brzucha???

mój czuł w 23tc, ale ja to obtłuszczona jestem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    mnie wystarczy że mąż po plecach posmera i juz mi brzuch twardnieje :confused: dlatego u nas seksu zero od jakiegos czasu, chcaż lekarz nie zabraniał, ale po ostatnim razie cierpiałam... boje się... a mój chce i cały czas niby coś tam mruczy pod nosem... może za jakies 2 tyg spróbuję...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A kiedy wasi mężowie lub partnerzy poczuli kopniaczki? Bo mój nic nie czuje a mi się wydaje, że są dosyć mocne

Mój mąż poczuł może dwa dni po tym ja ja poczułam czyli w 17tc. z tym że czuł co którys kopniak, ja bardzo często na poczatku czułam że sie rusza Kruszynka bardziej tak wśrodku wiec po przyłożeniu reki nie było czuć. Zreszta często sie zdarzało i zdarza tak że jak kopie intesywnie wołam męża, a jak tylko przykłada reke to dziecko nagle przestaje kopać. Teraz mój M czuje bardzo dobrze ja zreszta też teraz czuje dośc wyraźne ruchy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a jeszcze co do seksu, to ja już NIC nie rozumiem. OD ok. 2 trymestru - zamiast być fajnie - zaczęło mi spadać libido, jak próbowaliśmy, to mnie bolało, bo byłam ciasna jak DZIEWICA i doopa wychodziła z tego.... od ok. 3 tygodni zrobiłam się znów "szeroka" jak przed ciążą, mokra itd.... się do porodu pochwa przygotowuje czy ki pierun? :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mój też czuł w 20 tygodniu,ale baaaardzo słabo. I czasami,albo za pózno przykładał rękę i doopa , albo przykładał i ja czułam świetnie,a on mi mówił ,że no coś tam czuje delikatnie. A potem to już takie kopy dostawał :devil: Teraz ciężko mówić o kopniakach,to raczej takie przeciąganie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moja wczoraj miała czkawkę - 3 razy myślałam, że mi brzuch pęknie z góry :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    nessie: mozliwe, ze czuc juz przykladajac reke do brzucha???

ja poczułam w 18 tc na samym początku i mój mąż też, pierwsze razy poczułam jak przyłożyłam rękę do brzucha a potem po jakims czasie tak po prostu od środka :bigsmile: alez to było niesamowite :bigsmile:
    teraz to mąż widzi jka brzuch mi się rusza jak siedzi obok :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka,to ja mam ochotę cały czas.Chociaż było kilka tygodni,w których totalnie straciłam chęci.
    Ja za to ciągle mokra chodzę :shamed: i strasznie ciasno się zrobiło.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dla mnie seks mógłby nie istnieć.... no masakra jakaś :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja wczesniej czulam od czasu do czasu lekkie drgania... ale wczoraj te "spacery" byly tak wyrazne, ze zastanawialm sie czy sie cos nie dzieje....
    przylozylam reke i dalej pokalo wiec zawolalam antka.... a on to nie z reka do brzucha tylko z uchem :D:D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: Dla mnie seks mógłby nie istnieć.... no masakra jakaś

dla mnie tez.... wsumie od poczatku ciazy nie mam wogole ochoty...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a wiecie że w styczniu 13-ego jest w piątek? o mało się nie umówiłam na wizytę :bigsmile: ale szybko sie skapnęłam i przełożyłam na 11-ego... nie chciałabym urodzic 13ego w piątek :devil: chciaz u mnie to będzie dokładnie 38tc :devil: także tego... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    he he - mojej koleżanki mama urodzona 13 w piątek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    anula36: a wiecie że w styczniu 13-ego jest w piątek?

we wloszech to szczesliwy piatek haha .... pechowy to 17 w piatek ...!!!!!
    wogole u nich 17nastka jest pechowa :D
    --
  1.  permalink
    ja tez sie strasznie nie tykalska stalam az Połówek sie skarży ze go unikam :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 30th 2011 zmieniony
     permalink
    A ja w piątek 13 dowiedziałam się,że zostanę Mamą :bigsmile: I w ogóle ten 13 mnie jakoś nie przeraża :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja dlatego się staram zaspokojać "inaczej" he he he :bigsmile:
    ale mój się śmieje, że przed ciążą miał tegoż rodzaju pieszczot niedosyt, a seksu przesyt, a teraz odwrotnie :devil:
    --
  2.  permalink
    ja urodzona 13tego nie w piatek...za to do konca zycia zapamietam swoje 20te urodziny...w piatek wlasnie...takie pecha w zyciu nie mialam...az mi sie wracac do tego nie chce... :/
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ...hm... a ja bym chciała 21.01.2012 - fajna data nie?? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    talinka i jak tu im dogodzic :D :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: talinka i jak tu im dogodzic :D :D

noo :D he he wypośrodkować :cool:

idę cappucino sobie zrobić, bo oczy mi się kleją :devil:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Moja mama powiedziała mi, że jak poczuje ruchy dziecka ( a urodziła 4 dzieci) to na bank jest to połowa ciąży. I nie ważne jakie wyliczenia są na USG itd. Podobno się to sprawdza.
    To tak jako anegdotka.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    anula36 lepsza 12.01.12 :D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeDec 30th 2011 zmieniony
     permalink
    cho: Moja mama powiedziała mi, że jak poczuje ruchy dziecka ( a urodziła 4 dzieci) to na bank jest to połowa ciąży

niektore czuja juz w 16tyg :D wiec lepiej zeby nie rodzily w 32tyg ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cho: Moja mama powiedziała mi, że jak poczuje ruchy dziecka ( a urodziła 4 dzieci) to na bank jest to połowa ciąży. I nie ważne jakie wyliczenia są na USG itd. Podobno się to sprawdza.

No i wg tego data porodu wyszła mi 14.12 i co? Dalej siedzę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: ale mój się śmieje, że przed ciążą miał tegoż rodzaju pieszczot niedosyt, a seksu przesyt, a teraz odwrotnie

My przed ciąża to mogliśmy się kochać po pięć,sześć razy dziennie i ciągle było nam mało. Potem w tych pierwszych miesiącach też sobie nie odmawialiśmy. Najgorzej było jakoś w środku ciąży,bo zaczęłam łapać infekcję i chodzbym chciała to potem tak paliło i puchło wszystko,że aż się żyć nie dało :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: No i wg tego data porodu wyszła mi 14.12 i co? Dalej siedzę

Talinka,bo Ty już przeterminowana jesteś :tooth: Powinnaś za karę być wykreślona z listy,albo przeniesiona na ostatnią pozycję :tooth: Blokujesz Nas ładnie :jumping:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Mam dziewczyny pytanie. Kiedy powiedziałyście wojemu szefowi o ciąży?? Od razu, czy po pierwszym USG, a może jeszcze później??
    -- ;;;;
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Wiem, wiem....po prostu anegdotka taka. Moja mama ogólnie jest udana. Ostatnio stwierdziła, że nie dociera do niej iż będzie babcią. Cieszy się, że będzie dzidziuś, ale jakoś nie umie sobie wyobrazić, że ktoś będzie do niej mówił babciu.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :fierce: nie ma mowy ha ha:sleepout:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Co do hartowania to wczoraj na szkole rodzenia położna nas bardzo przed tym przestrzegała, powiedziała, że szczypanie sutków to się wykonuje u nich w szpitalu jak ciężarówka przychodzi po terminie i leży na patologii ciąży, nie podają od razu oksytocyny, tylko podłączają do ktg i ciężarna szczypie brodawki, powoduje to wzrost naturalnej oksytocyny i może wywołać skurcze porodowe. Ale nie wolno tego robić w domu samemu, bo czasami przy tym wydzielaniu oksytocyny występuje spadek tętna dziecka i niechcący można sobie spowodować tragedię :( W szpitalu pod kontrolą ktg, widać co się z maluchem dzieje i można odpowiednio zareagować, w domu nie ma możliwości by to sprawdzić.

Ogólnie polecam szkołę rodzenia, my poszliśmy, bo mój mąż usłyszał od kolegi że to fajna sprawa i bardzo się facetowi może przydać, sama myślałam, że już wszystko wiem :-P Okazało się, że jednak sporo się mogę jeszcze dowiedzieć i nauczyć :)
    --
  3.  permalink
    moja mama caly czas mowi ze jak teraz bedzie dziewczynka to nareszcie bedzie babcia bo poki co jest tylko zona dziadka :))
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ja o ciąży powiedziałam mojej szefowej jak się tylko dowiedziałam, a ona swojej. Zresztą to ona wychwyciła u mnie pierwsze objawy :D Ale ja mam zupełnie inną szefową. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    "anula36 lepsza 12.01.12 :D"

no fajna, tylko jak dla mnie ciut za wcześnie
    chociaz ja nie wiem, czy ja będę gotowa 31.01.2012 :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    A mi w ciąży libido wzrosło, na szczęście mogę z tego korzystać :bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: "anula36 lepsza 12.01.12 :D

mojej babci 89 urodziny
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    własnie, to dużo zależy od pracodawcy i twoich stosunków w pracy
    ja powiedziałam w 5 tc ale ja mam bardzo dobrą sytuacją, a musiałam wszystko jak najszybciej przeorganizować, bo chciałam szybko przestać pracować i poodpoczywać wreszcie :bigsmile: ale to ja
    więc musisz wyważyć przynajmniej te dwie zależności
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja powiedzialam w 14tygodniu ... i zle zrobilam .... bo gdybym wczesniej powiedziala ominela by mnie praca w wieczory a to wiadomo na poczatku "nie do przezycia" :)))))"
    --
  4.  permalink
    a ja wlasnie odebralam telefon z przychodni...przestraszylam sie najpierw bo nadal czekam na wyniki testu PAPP A wlasnie...a pani zaproponowala mi darmowe szczepienie na grype ze wzgledu na to ze jestem w ciazy...zgodzilam sie....i umowilam na srode...dobrze zrobilam????
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Każdy pewnie będzie miał inną opinię, ale ja się bym nie zaszczepiła. Raz, że szczepionka nie daje 100% gwarancji, a często jest tak że się wręcz gorzej przechodzi po szczepieniu grypę niż jakby go nie było. Po za tym szczepionki są przygotowywane na bazie zeszłorocznych wirusów. Wiadomo, że wirusy mutują, a sam organizm już ma przeciwaciała na te wirusy z zeszłego roku. Na te z togorocznej zimy będą szczepionki za rok. Może ktoś mnie wyśmieje. Może nie jasno to wyjaśniłam, ale jest w internecie masa prac, które to potwierdzają ( oczywiscie naukowych) :bigsmile:

Ale tak jak mówie każdego indywidualna dezycja. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja o fajnej dacie porodu nawet nie myślałam :-) a wyszło w sumie nieźle 01.12.2011 :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mareza - w moje imieniny :devil:
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Ja co do seksiku pomimo braku zakazu od 27 tc stroie jak tylko moge choć mąż już cierpliwość traci, może też się odważe za jakieś 2 tygodnie.
    Ja w pracy pomimo tego, że nie miała się czego obawiac powiedziała w 13 tc po I prenatalnym USG, ale ja cały czas miała w głowie naszą sekretarke, która powiedziała nam w 10 tc a w 12 poroniła i jakoś mnie to blokowało. Za to żałuje, że tak długo pracowałam, bo jak poszłam na zwolnienie okazało się, że więcej kaski mi wpadnie bo pracodawca płaci miejsze składki, a różnica idzie na moje konto.
    Co do szczepienia nie pomoge, zdawało mi się, że nie powinno się tego w ciąży robić, ale też się nigdzie nie dowiadywałam, bo ja się na grype kupe lat już nie szczepie, bo po każdej szczepionce chorowałam, a bez niej odpukać 7 lat spokoju :smile:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Ja właśnie bym już powiedziała szefowej tylko jeszcze nie miałam USG i tak naprawde sama jeszcze w to nie wierze:bigsmile: Moja szefowa pewnie się ucieszy bo trzyma za mnie kciuki:P mam umowe na czas nieokreślony więc czuje się w miare bezpiecznie. Tylko ostatnio powiedziałam szefowej a po tygodniu się okazało że jednak nic z tego nie będzie. A ostatnio że tak powiem dopadły mnie dolegliwości ciążowe i dlatego się zastanawiam czy już jej nie powiedzieć. Ale chyba poczekam do USG i wtedy jej powiem.
    -- ;;;;
    • CommentAuthorcho
     permalink
    tusia1984: że nie powinno się tego w ciąży robić

Tak jest napisane na ulotkach tych najpopularniejszych szepione:

"Kobiety w ciąży, tylko za konsultacją lekarza. "

Na innej:

"Należy poinformować lekarza lub farmaceutę o ciąży lub jej podejrzeniu."Ograniczona liczba danych dotyczących wykonywania szczepień przeciw grypie u kobiet ciężarnych
    nie wskazuje na to, aby szczepionka wywierała jakiekolwiek niekorzystne skutki zdrowotne u płodu
    lub u matki. Można rozważyć zastosowanie szczepionki od drugiego trymestru ciąży."
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Anecia84 ja powiedziałam jak mi beta wyszła.:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.