CARROTKA!!! AAAAAAAAAAAaaaaa!!!!!!!!! chyba się zaczęło!!!! Zaciskam kciuki za szybką akcję i łatwy poród!!! jeśli rzeczywiście się zaczęło - Mi wyskoczył dzisiaj rano glut wielkości 1cm, galaretowato-biały o bardzo delikatnym odcieniu jasnej zieleni i mnie to martwi. Po glucie jest czysto, śluz taki jak zwykle biały. Boję się, że nabawiłam się jakiejś infekcji
Talki nie ma widze ale mowila ze nie bedzie jej w weekend wiec spokojnie czekamy:))) Carrotka czyzbys zrobila najpiekniejszy prezent noworoczny:)) trzymam kciuki :)) i wez tu idz na sylwestra jak tu sie moze duzo dziac:)))
a my idziemy do znajomych 4 domki dalej wiec luz:) beda tam trzy ciezarne:) a jedna 3 dni przeterminowana:)) wiec moze byc wesolo:)) przyszykowalam jajka faszerowane:) tatar chlopakom i salatke brokulowa:))) mam nadzieje chociaz pojesc skoro pic nie mozna:))))
a Wam kochane wszytskiego dobrego na Nowy Roczek:)) samych pozytywnych zdarzen i spelnienia wszystkich marzen:)) aha i najwazniejsze DZIEKUJE ZE BYLYSCIE WSPANIALYM WSPARCIEM I DOBRYM SLOWEM W TYM CIEZKIM DLA MNIE CZASIE:))
Hehe czy Talka pisze czy nie musi byc wiadomo co z niąMoj maz sie smieje ze jakby czasem nie wiedzial jak sie czuje albo gdzie jestem to tylko tu przyjsc i przeczytac
Wlasnie wrocilam z zakupow bo juz w domu wysiedziec nie moglam a jak chodze to plecy mniej bola... Jak na razie ciagle bola mnie plecy a mialam kilka skurczow, ale zbyt nieregularne zeby jechac do szpitala bo polozna powiedziala ze mamy jechac jak skurcze beda co 5 minut wiec ide zrobic obiadek i jak cos dam znac psycho_patce!
U mnie wg lekarza jest wszystko bardzo dobrze, chyba zawsze jest tak, że wiek usg różni się troszkę od tego z własnych obliczeń, bo dzieciątka później w swoim tempie rosną, tak myślę.
U mnie było kilka dni różnicy, a czemu o to pytasz? Nie znam się na tym, ale na wydruku obok wieku mam napisane +/- 1 week, więc może to taka dopuszczalna granica? Nie zastanawiałam się nad tym wcześniej
Martita no niezle sie tajniaczylas ostatnio! W takim razie jeszcze bardziej zaczynam zaciskac kciuki, nie martw sie za bardzo. 2012 MUSI byc swietnym rokiem, musi musi musi
Martitap, ja w ciąży z Ewą na pierwszym USG miałam 3 dni różnicy. Ale wiesz- na samym początku ciąży, to pęcherzyk jest tak maleńki, że wystarczy, że lekarz kliknie milimetr za wcześnie i już jest różnica. Zresztą jeśli dobrze pamiętam, nawet na wydruku jest oznaczone +/- 7 dni. Głowa do góry i gratulacje!!!!!!!
A to dlatego pytasz:) w takim razie gratulacje i się nie martw. Tak mam napisane na wydruku z pierwszego usg, ale wyliczenia tak naprawdę mogą być dokładne jeśli znałaś datę owulacji- tak mi się wydaje, bo aparat też liczy wiek od ostatniej miesiączki, nie znam się na tym zbyt dobrze
Carrotka tylko nie daj się odesłać do domu bez badania wewnętrznego jeśli Ci odejdą wody a nie będziesz miała regularnych skurczy! Jesteś w UK prawda? Ja tak miałam i urodziłam niedługo po przyjeździe do domu :)
Martitap - gratulacje!!! :-) U mnie też wg USG Miki był młodszy, a później miał dość rozjechane wymiary, ale urodził się - jak wszystkie inne dzieciaczki - piękny i doskonały ;-)
Dobrsulka - mam cały dzień bóle krzyżowe (teraz co 3-5 minut) ale jak pisałam wczesniej polozna powiedziala ze to jeszcze nie to i bardzo malo prawdopodobne bym miala tylko krzyzowe... wiec czekam jak głupek aż coś się ruszy.
No właśnie postanowiłam że nie ma co czekać, najwyżej odeślą mnie do domu... Życzę Wam wszystkim najlepszego i uciekam do szpitala rodzić! dam znać jak się sytuacja rozwija!