Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    The_fragile: Aaa, no to kawałek masz... A są ćwiczenia dla ciężarnych na dvd :) Tylko piłka do tego potrzebna :)

Aaaa to juz lepiej;)Pilka zaden problem mozna kupic:wink:

The_fragile:
    U mnie tak, ale tak jak pisałam - od początku ciąży były problemy, więc na mnie ćwiczenia dobrze nie podziałały... A chodziły tam dziewczyny, które do dnia porodu ćwiczyły - baaardzo sobie chwaliły!
    --

Rozumiem,musze nad tym pomyslec....Bo nie pozwole zebym znowu zrobila sie jak potwor:tongue:Ja rozumiem ,ze w ciazy sie troche przybiera na wadze,ale teraz zamierzam tego bardzo pilnowac....:bigsmile:

A teraz zmykam sie troche ogarnac a kiedy bede to w zaleznosci od tego kiedy kompa bede znowu miala:tongue:Moze uda sie szybko przywiesc od brata:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJan 2nd 2012
     permalink
    ja chyba jestem szczęściara bo jeszcze ani razu nie wymiotowałam i nie mdli mnie, daj Bóg by tak zaostalo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja pływałam do chyba 5 miesiąca a potem... brzuch zaczął twardnieć, słabo sie czułam i juz się trochę bałam, tym bardziej że sama jeździłam... strasznei mi szkoda, ale wrócę do basenu i na step jak tylko mała wypchnę :devil::bigsmile: i jak tylko jakos to wszystko poukładam w "nowym" życiu :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja już się doczekać nie mogę kiedy będę mogła do brzuszków wrócićććć
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ooo, Talinka, ja tez, ja też! A w połogu chyba jeszcze nie wolno, co?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_fragile: A w połogu chyba jeszcze nie wolno, co?

nie wiem jak po SN ale po CC długoooooooooo brzuszków nie wolno robić...
    słyszałam nawet o 4-6 miesiącach :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    po sn z ćwiczeniami trzeba odczekać 6 tygodni
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O mamo, no to sporo... To mam nadzieję, że sn u nas będzie ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wg tej stronki można zacząć brzuszki już w 2 tygodniu po sn. a po cc 6 tygodni trzeba odczekać.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: wg tej stronki można zacząć brzuszki już w 2 tygodniu po sn. a po cc 6 tygodni trzeba odczekać.

wg tej stronki tak, ale lekarze mówią zupełnie coś innego....
    więc w sumie nie wiadomo...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dlatego chyba najlepiej swojego lekarza pytać :wink: bo to pewnie też zależy od kobiety. jak wszystko hihi :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no pewnie tak :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam, i gratulacje dla Comy i Carottki:clap:

Troche sie przestraszyłam jak przeczytałam ten fragment co Talinka przytoczyła że niby takie zbite glutki sluzu mogą oznaczać otwieranie sie szyjki......kurcze ja od jakiegoś czasu ciągl mam gluty śluzu nie duże ale są mam nadzieje że ta moja krótka szyjka sie nie otwiera. na szczęście ide dzis na wizyte wiec mam nadzieje ze wszystkiego sie dowiem.
    Wczoraj nad ranem dostałam jakichś strasznych bóli po lewej stronie brzucha, wystraszyłam sie porządnie wziełam nospe i magnez i po paru minutach przeszło.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć wszystkim!
    Nasza instruktorka na ćwiczeniach dla ciężarnych mówiła, że ona po sn zaczęła ćwiczyć na drugi dzień, a brzuszek ma tak płaski jak ja nigdy!
    -- [url
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    karinazosia: że ona po sn zaczęła ćwiczyć na drugi dzień

w szpitalu ? :shocked::shocked::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś :clap:
    Jejku a ja już coraz wyżej na liście :crazy:
    No nic lece zrobić 2 podejście do badań lab. ostatnie skończyło się 10 kroków od klatki, przez mąją przyjaciółke rwe kulszową :fierce:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Karinazosia - oj, chyba przesadziła ;) Położna nam mówiła, że z ćwiczeniami trzeba się wstrzymać ze względów zdrowotnych, więc to chyba nie jest takie mądre...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    karinazosia: Nasza instruktorka na ćwiczeniach dla ciężarnych mówiła, że ona po sn zaczęła ćwiczyć na drugi dzień, a brzuszek ma tak płaski jak ja nigdy

myślę, ze osoby które zawodowo zajmuja się sportem, czyli różni instruktorzy, trenerzy itp to pewnie maja inne normy

TEORKA: w szpitalu ? --

teo - taka twardzielka to może rodzila w domu pod prysznicem :bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ja tak nie zamierzam robić tylko powiedziałam co ona zrobiła
    -- [url
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ostatnie już zdjęcia brzu dodałam na galerię :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    ale tu ruch :)
    Wpadam kontrolnie zobaczyć czy któraś (czt. Talinka) nie rodzi ;)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katy222: Wpadam kontrolnie zobaczyć czy któraś (czt. Talinka) nie rodzi ;)

ach ach :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, umieram z ciekawości co Ci lekarka powie :D Hih, to może być Twój ostatni dzień jako nierozpakowanej :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ano.... nawet mnie nie stresuj - staram się o tym nie myśleć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ale co Ty, te małe stopy niedługo wycałujesz :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    He he nooo :) to mnie dodatkowo stresuje :P
    jak sobie poradzimy z takim malutkim człowiekiem? ojjjjjjjjjjjjjj :fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hihi, oj sama się tego boję... W sobotę nakleilismy naklejki w kąciku młodego, złożyliśmy komódkę i łóżeczko i ogarnęła mnie panika... Mąż natomiast zdroworozsądkowo powiedział "no co ty, nie denerwuj się, zobacz samotne kobiety sobie radzą, a co dopiero nasza wspaniała dwójka" ;)))) W sumie ma rację ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    super :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oj poradzicie sobie spokojnie:):):) samo przyjdzie:P zakochasz się od pierwszego wejrzenia i instynkt załatwi Twoje obawy w sekundę:D:D w dzikich krajach bez nauki dają radę to my nie damy:D:D:D
    -
    a co Ci powie też jestem Ciekawa czy wyśle Cie na IP czy co....?n o 14 zaciskam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Talinka, damy radę, tym bardziej że mamy forum i dziewczyny z większym doświadczniem nam w razie czego doradzą :DDDD

A ja dzisiaj siedzę przed kompem tylko ze względu na Twoją lekarkę ;))))
    --
  2.  permalink
    Talinka, masz wybór? Teraz musisz już dać radę i tyle :wink: Najwyżej pierwsze trzy miesiące przewarczysz, powkurzasz się, a potem Ci minie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: A ja dzisiaj siedzę przed kompem tylko ze względu na Twoją lekarkę ;))))

he he czuję się wyróżniona :bigsmile:
    cerisecerise: Talinka, masz wybór? Teraz musisz już dać radę i tyle Najwyżej pierwsze trzy miesiące przewarczysz, powkurzasz się, a potem Ci minie

Kto jak nie ja, co nie? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O to to! Ostatnie zdanie podsumowało :DDD

Jakby nie Twój dzień to bym poszła wiewiórki karmić, ale mnie ciekawość trzyma przed ekranem :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJan 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    hihihihihihi jestem ważniejsza od wiewiórek :whorship: :crazy:

a u nas się ciemno zrobiło jak w d*pie :beard:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, nooooo, to duże wyróżnienie, bo wiewiórki uwielbiam ;))))

U nas też ciemno, paskudnie, brzydko... Beznadziejna pogoda. Aaa, żeby było śmieszniej - krokusy zaczęły wyłazić w ogródku :(((
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: krokusy zaczęły wyłazić w ogródku :(((

:shocked:
    u nas podobno nad rzeką bocian był widziany :devil:
    --
  3.  permalink
    Talka chyba wiekszosc z nas czeka tu na wiesci i rowoj akcji u Ciebie:)))

a Hussy jak tam dzisiaj???:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    To jeszcze trochę Was potrzymam w napięciu :wink:
    --
  4.  permalink
    Hej dziewczęta!

Na wstępie gratulacje dla Comy! Faktycznie, fantastyczny, identyczny dzień i miesiąc narodzin obojga dzieciaczków. :smile:

_____

Ja też dziś nie za ciekawą noc miałam. Strasznie bolały mnie biodra czy miednica, sama nie wiem co dokładnie. Pewnie miało to związek z naszym wczorajszym, wieczornym spacerem do Kościoła. Wybraliśmy się na pieszo do Kościoła i przeszliśmy kilka kilometrów, doszliśmy pod Kościół i okazało się, że msza za godzinę! I jeszcze spacerowaliśmy i odsapnęłam porządnie dopiero siedząc na mszy. Z powrotem wróciliśmy już kom. miejską.

Kurcze, dziewczyny jak tak chodziliśmy to brzuch twardy, a jak usiedliśmy na chwilę podczas spaceru to już miękki był. Sama nie wiem czy ta twardość wynika z tego, że mięśnie jeszcze nie chcą brzucha "puścić" czy jak?! I jak chodzę czy stoję to brzuch naciągnięty i taki twardy wtedy... Możliwym jest, że twardy brzuch mam jak stoję/chodzę bo jeszcze mocne mięśnie go trzymają??

Właśnie umówiłam się na wizytę na środę. Będzie USG, wyniki krzywej, morfo i moczu wezmę do lekarza, ale odbiorę je dopiero jutro z labu. O tych moich twardnieniach muszę pogadać bo w najbliższą sobotę wybieramy się na wesele i kurcze nie wiem czy będę mogła sobie pozwolić na tańcowanie (wiadomo kan kana tańczyć nie będę :smile:) ale fajnie byłoby się poruszać, potańcować deczko...

Dziś dodatkowo w nocy tak mnie suszyło. Obudziło mnie pragnienie, wstałam, obrałam pomarańczę, wgniotłam część do szklanki i zalałam wodą. Wypiłam i pogryzłam. Potem znowu pobudka i tym razem szklana soku porzeczkowego.

I głupia jak wstałam rano, z głodu najpierw pożarłam porcję lodów zanim mleko do płatków się podgrzało i kurde żołądek mnie rozbolał i niedobrze zrobiło mi się. Kakao też chciałam wypić ale odechciało mi się na tą chwilę mlecznych produktów! Jutro z rana albo jeszcze wieczorem strzelę sobie kubek kakao. Przez ostatnie dni piję go profilaktycznie bo żelazo mi się skończyło, to raptem kilka dni więc pomyślałam, że będę się ratować pijąc kakao, a we środę lekarz przepisze mi znowu żelazo...

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Dziewczyny!!

P. S. Pisałyście co nieco na temat seksu. Hmm, mnie tak ostatnio brzuch stwardniał raz i drugi podczas pieszczot, że chyba już podziękujemy. Boję się po prostu. Poczekamy do rozwiązania. Już planuję jak mógłby wyglądać nasz "pierwszy raz" po porodzie. Chcemy, żeby był wyjątkowy. :smile:
    --
  5.  permalink
    Talinka: u nas podobno nad rzeką bocian był widziany :devil:

...czyli wiesz, bocian nadleciał i lada chwila urodzisz! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Czy któraś z Was zna fajną szkołę rodzenia w Łodzi? Bardziej zależy mi na ćwiczeniach z mężem, budowaniu więzi niż suchych wykładach.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: Już planuję jak mógłby wyglądać nasz "pierwszy raz" po porodzie. Chcemy, żeby był wyjątkowy.

hi hi super :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    katarzynah1987: mnie tak ostatnio brzuch stwardniał raz i drugi podczas pieszczot, że chyba już podziękujemy

no właśnie ja tak mam :confused: nawet nie zabieramy sie do pieszczot, siedzimy (tzn mąż siedzi ja leże na boczku) przed TV, mąż mnie smera po pleckach a ja od razu twardy brzuch... tak reaguje na cielesne przyjemności...
    co do takich spacerów... to ja sie boje dalej wypuścić z psami, tylko pare minut i w zasięgu domu, mnie brzuch ze zmęczenia twardnieje, więc jak jestem po ciężkim dniu to na bank będzie się stawiał... pogadaj z gin o tych twardnieniach, ale moim zdaniem spacery - tak, za długie - nie
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka: u nas podobno nad rzeką bocian był widziany

O rany... Wszystko się poprzestawiało ;)

Katarzynah - ja tez tak mam, że jak za długo łażę to brzuch twardnieje, a jak siadam to już jest miękki. Sama nie wiem, czy to ma tak być, czy to te moje twardnienia (chociaż te nawet podczas leżenia zaobserwuję).
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dobra, lecę zjeść zupkę i na Magdę M :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    karinazosia: Czy któraś z Was zna fajną szkołę rodzenia w Łodzi?

może poszukaj tu
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, dobrze że uprzedzasz, bo jak Cię nie będzie dłużej niż godzina to zaczniemy panikowac ;)))
    --
  6.  permalink
    anula36: spacery - tak, za długie - nie

Otóż to. Już się nie dam namówić na taaaaki spacer, ale krótki i niewyczerpujący owszem...

The_fragile: Sama nie wiem, czy to ma tak być, czy to te moje twardnienia (chociaż te nawet podczas leżenia zaobserwuję)

Ja to już wariuję czasem bo przeczytałam, że podczas twardnień maluszek może być niedotleniony i jak jeszcze wtedy gdy złapie mnie to twardnienie i On akurat się nie rusza to już panika u mnie taka, że hej!

P. S. Pochwalę się, że dziś przyjedzie do nas pralka na nasze "nowe, stare" mieszkanko. :smile: Cieszę się bardzo bo przez miesiąc musieliśmy sobie radzić bez niej (na weekendy gdy jeździliśmy do rodziców, tam praliśmy). JUż widzę jak mój będzie się stresował bo ja mam fazę na częste pranie, a temu mojemu "czyściochowi" robi się słabo jak wrzucam rzecz ubraną dwa razy do pralki już...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja jak stoję czy chodzę to mam twardy brzuch dopiero jak siedzę czy leżę to jest miękki ale to wynika z napięcia skóry itd.... bo uczucie twardnienia i tak nie da się pomylić bo to tak głupkowate uczucie że człowiek nie wie jak krok zrobić..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.