Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 2nd 2012
     permalink
    Ooo, ja bez pralki bym chyba nie przeżyła ;))

Kasia - dokładnie tak, to takie "głupkowate uczucie" :D
    --
  1.  permalink
    Kasiu i jak, wybrałaś się, do któregoś ze sklepów odzieżowych dla Mamusiek we Wroc.? Znalazłaś coś ładnego? Ja planuję w tym tygodniu spacerek do Mama i Ja na Kromera. Do tego mam najbliżej, spacerkiem 7 minut a w nim ładne sukienki widziałam a to weselicho kuzyna już w tą sobotę. :smile:
    --
  2.  permalink
    The_fragile: Ooo, ja bez pralki bym chyba nie przeżyła ;))

Ojj, nawet nie wiesz jak było mi ciężko! Zwłaszcza, że mam manię prania! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: a temu mojemu "czyściochowi" robi się słabo jak wrzucam rzecz ubraną dwa razy do pralki już...

zupełnie jak moja mama :cool:
    R. kiedyś potrafił nosić majtki przez parę dni :shocked: skutecznie go tego oduczyłam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    byłam w tym na Traugutta:) kupiłam taką sukienko tunikę czarną bez rewelacji ale jest ok:D:D sukienki były jakieś ale wszystko za kolana blech jak dla 50latek.....
    ja właśnie odkurzyłam i odpoczywam:D:D kurde a jak mnie boli prawa ręka drętwieją mi obie ale prawa pobija rekordy no i boli mnie już od ponad tyg cały czas obieranie już sprawia mi problem:neutral::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Talinka: R. kiedyś potrafił nosić majtki przez parę dni skutecznie go tego oduczyłam

OOooooOOoo Czizas........ dobrze, że masz na niego taki dobry wpływ :wink:
    -
    Ja z twardnieniami mam problem od 15tc, teraz się jeszcze nasiliły, lekarz stwierdził, że taka moja uroda, jeśli trwają one do 30sek., to nie są groźne dla dziecka. Zastanawiam się czy będę potrafiła rozróżnić te moje twardnienia od skurczów przepowiadających... no ale tego to się chyba nie da pomylić???
    -
    Coobraczku ja nie miałam i nie mam (oprócz twardnień) żanych objawów i dolegliwości. Nic - zero, od początku ciąży do teraz nie miałam żadnych, mdłości, wymiotów, bóli, senności, nadmiernego zmęczenia, zwiększonego apetytu czy coś w tym stylu. Do teraz nie zmieniłam zbytnio trybu życia, także to, że się nie ma objawów o niczym nie świadczy.

Teraz za to czekam z niecierpliwością na jakieś objawy!!!!!!!!!!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: OOooooOOoo Czizas........ dobrze, że masz na niego taki dobry wpływ

Ot, facet. Pamiętam, że mój Tato też codziennie bielizny nie zmieniał.... nie wiem co z nimi jest :devil:
    Dobrze, że R. udało mi się to wyperswadować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Talinka: Ot, facet.

oj mój jeśli o to chodzi to na szczęście zawsze był pod tym kątem czyścioch. Żeby on jeszcze był taki porządny w sprzątaniu po sobie tych brudów i ciuchów, to już w ogóle byłoby cudnie! ale niestety...:tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    katarzynah1987: JUż widzę jak mój będzie się stresował bo ja mam fazę na częste pranie, a temu mojemu "czyściochowi" robi się słabo jak wrzucam rzecz ubraną dwa razy do pralki już...

Mam dokładnie tak samo :tooth:
    -
    Talinka,Ty dziś masz wizytę? Na którą ? Będę trzymała kciuki :wink:
    -
    ewelinda29: a Hussy jak tam dzisiaj???:)

A dobrze.Trzymamy się jeszcze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: j mój jeśli o to chodzi to na szczęście zawsze był pod tym kątem czyścioch.

no to tylko brawo bić :clap:
    Hussy: Talinka,Ty dziś masz wizytę? Na którą ? Będę trzymała kciuki

Nie. Dzwonię do ginki i zobaczymy co mi powie. Jeśli mnie zaprosi na usg to super. Jeśli nie to jak R. wróci z pracy - podjedziemy na IP.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    musisz ją podpytać przez tel jeszcze ostatnie badanie Ci się należy a co:D:D:D ja znów mam na odwrót moj M uzywa tylko raz ręcznika:devil: chociaż już mu to trochę przechodzi bo włączył mu się tryb odkładania pieniędzy bo dzidzia itd:D:D ale za kawalera jak mieszkał u mamusi to inny ręczniczek do buzi i do reszty obowiązkowo:D:D a pralka raz na 2 dni chodzi przy dzidzi pewnie ruszy częściej:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kurde Dziewczyny brzuch mnie boli jak na @. Dość mocno...
    W poprzedniej ciąży tak zaczął się poród. Wcześniej trochę pobolewało po 36tc ale na tak wczesnym etapie nic się nie działo. Trochę mnie to zestresowało... Boli tak od 10, nachodzi falami... Trochę się martwię szczególnie, że wizytę mam dopiero 10.01...
    To normalne? Mogę sobie łyknąć nopę?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Należy, nie należy - jeśli nie będzie miała jak mnie wcisnąć, to nie wciśnie - ot co.
    Do szpitala nie mam daleko, więc jeśli mnie nie wciśnie - podjadę na IP
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    pewnie że możesz nospę nawet forte i magnez...... a jak nie przejdzie do do gin albo na IP trzeba chuchać na zimne... może to tylko rozciągająca się macica ale zawsze się uspokoisz jak to sprawdzisz....
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
    • CommentTimeJan 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Dokładnie nospa najlepiej forte jak nie to 2 zwykłe i jeśli masz możliwość to poleż sobie z godzinke najlepiej na boku, jak nie przejdzie to do lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sliwson, ja bym też nospę wzięła, a jak nie przejdzie - lekarz albo IP.

Qrczę, a ja zasnęłam :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Qrczę, a ja zasnęłam :D

ja oglądam tvn24... mówią o tych refudacjach leków i morderstwach co się działy w sylwestra/nowy rok..... echhhh
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Oj, z tymi morderstwami to okropne... I jeszcze jakiś 15latek zmarł podczas imprezy... Pewnie po dopalaczach albo czymś :(
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    WYBIŁA 14ta :bigsmile::shades:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dobra, zadzwoniłam.
    Ginka jest jutro rano w szpitalu, więc o 9 mam podejść i do niej dryndnąć, że jestem. Nie mam brać torby, w razie co wypisze mi skierowanie do szpitala.
    Pytała jak ciśnienie, ruchy - czy biorę Dopegyt.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    aha no to już coś wiesz:):) byle do jutra ale moim skromnym zdaniem powinni Cię już zostawić 41t3d to już taka końcówka końcówka...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No zobaczymy co tam wyjdzie jutro :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oby było rozwarcie i skurcze na ktg:):) za to będę trzymała kciuki:):)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dzięki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O kurka, a mnie tu jutro nie będzie, buuuuuu :((((( No nic, czyli masz jeszcze jedną spokojną noc przed sobą :) Zaciskam piąstki ;)
    --
  3.  permalink
    SLIWSON weź no-spę forte i jak masz to ASMAG FORTE tak dwie tabletki odrazu 3razy dziennie przez parę dni....ja takie miałam bóle właśnie po 12tc potem "stawiała" mi sie macica i doszedł fenoterol..ale mam nadzieję,że u Ciebie to tylko chwilowe
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mnie najbardziej ciekawi ile Młoda dowaliła wagi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: O kurka, a mnie tu jutro nie będzie, buuuuuu :(((((

podaj mi na pw tel to Ci relację wyślę smsem :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    :D O, ja chcę, już Ci wysyłam :)
    --
  4.  permalink
    kasiakuzniki: wszystko za kolana blech

Ech, ja właśnie też nie lubię za bardzo takiej długości. Źle się w niej czuję. Ja tam wolę odkrywać nogi niż je zakrywać, no chyba, że konkretna długa suknia jak np. do ślubu...

anaa86: jeśli trwają one do 30sek., to nie są groźne dla dziecka.

No to u mnie brzuch jak zaczyna być twardy to jak nie usiądę to jest non stop... Generalnie twardnieje na spoooooro dłużej. :confused::confused

Hussy: Mam dokładnie tak samo :tooth:

Hi hi, się nie znają i już. :wink:

kasiakuzniki: moj M uzywa tylko raz ręcznika:devil:
    :

A mój to jakbym mu nie podmieniła to chyba sam by się nie zorientował za szybko, że wypadałoby już wymienić. :smile: Także czasem muszę go przypilnować. :smile: Ale on też nie raz mnie, w niektórych sprawach pilnuje bo zakręcona jestem.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Katarzynah, a co w takim razie mówi Twój gin na te twardniecia???
    nie wspominał nic o Fenoterolu???
    jak trwają DUŻO dłużej to nie jest normalne
    -
    Talka - jutro o 9 wszystko będzie jasne!!!! masz stresik????
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Z lekka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ale śmiesznie - widziałam wczoraj w wiadomościach jakichś pierwsze dziecko urodzone w 2012.... a teraz jak wpisuję w google, to co rusz inne dziecko opisane jako 1wsze :shocked:
    no, ale chyba znalazłam : Wrocław: Pierwsze dziecko w 2012 roku
    Bo Julka urodzona 00:01 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    leneczka8484: SLIWSON weź no-spę forte i jak masz to ASMAG FORTE tak dwie tabletki odrazu 3razy dziennie przez parę dni....ja takie miałam bóle właśnie po 12tc potem "stawiała" mi sie macica i doszedł fenoterol..ale mam nadzieję,że u Ciebie to tylko chwilowe

A ja bym poszła do swojego lekarza i zapytała i wtedy poprosiła o leki. Nic na własną rękę,tym bardziej tyle wszystkiego na raz :confused:
    Bóle okresowe też miałam bardzo długo i nie brałam nic i nic się nie stało.Brzuch mi się stawiał,poszłam do lekarza i okazało się,że przez grzybicę która podrażnia szyjkę występują takie dziwne twardnienia i bóle szczególnie podczas chodzenia. Zamiast "złotych rad" ja bym się jednak udała do lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Jaka fajna bułeczka :DDD
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    sliwson: Kurde Dziewczyny brzuch mnie boli jak na @. Dość mocno...

nospa działa rozkurczowo, więc zależy co to jest dla ciebie ból na @, dla każdej to może być coś innego... może przedzwoń do gin? na pewno połóż się i odpocznij

katarzynah1987: No to u mnie brzuch jak zaczyna być twardy to jak nie usiądę to jest non stop... Generalnie twardnieje na spoooooro dłużej

jak twardnieje na długo to nie dobrze, powiedz gin, to ja pisałam o tym niedotlenieniu, bo tak mi tłumaczył mój gin, że przepływy są słabe przez łożysko, ale mnie kiedyś brzuch stwardniał na jakieś 2 godz rano i potem cały dzień tak twardniał, gin dał mi metocard, trochę słabszy niż fenoterol i od tamtej pory jest spora różnica, łapią mnie tylko takie krótkie skurcze i to przeważnie wieczorami, no i tez się oszczędzam, zaprzestałam basenów od tamtej pory i głownie zalegam na boczku :bigsmile: nie powiem, wsiadam też w auto i jadę ale nie codziennie i na krótkich odcinkach :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe Wrocław górą!!!!:P:P:P właśnie w tym szpitalu chcę rodzić:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hi hi hi fajnie :)
    --
  5.  permalink
    anaa86: na te twardnienia?

Aniu, przepisał mi luteinę i kazał brać magnez.

anula36: jak twardnieje na długo to nie dobrze, powiedz gin, to ja pisałam o tym niedotlenieniu, bo tak mi tłumaczył mój gin, że przepływy są słabe przez łożysko

W środę mam wizytę , teraz nie wyjdę bez konkretnej porady w tej sprawie...
    Boję się...
    --
  6.  permalink
    SLIWSON prosiła od rade więc każda coś odpisała to nie "złote" rady...sama zdecuduje co zrobi...oczywiście wizyta u lekarza była by najodpowiedniejsza a te leki działają rozkurczowo na każde nie porządane bóle podczas ciąży,napewno nie zaszkodzą...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    właśnie dzwoniłam do położnej żeby zapytać się o cenę jej wyłączności:D:D no to 650zł i na 100% jestem zdecydowana mieć ją przy sobie:) a w połowie stycznia mam zadzwonić i się umówimy na oglądanie szpitala:) o matko Kochan zaczyna się coś powoli dziać!!! :wink::wink:
    -
    a co do ciśnienia to zgłupiałam.... ja mam nowy ciśnieniomierz ale wczoraj mierzyłam mamy starym bo tamten zostawiłam u teściów i na mamy ciśnienie mam ekstra!!!!! a że dzis mam oba to o 14-45 mierzyłam moim 141/73 a na mamy 15-05 117-69.............. chyba będę mierzyła mamy bo jest bardziej wiarygodny u gin ostatnio też miałam 120/80 a w domku na moim jakiś kosmos!!!
    --
  7.  permalink
    Kasiu to może sobie macica ćwiczy to ten okres kiedy mogą już lekkie skurcze sie pojawiać,ale OCZYWIŚCIE WIZYTA będzie najlepsza niż nasze rady...bo każda kobieta jak i ciąża jest inna
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a jakie to ciśnieniomierze? elektroniczne? zegarowe?
    nadgarstkowe czy naramienne?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    elektroniczne naramienne ale ten mój nowy sam się pompuje a ten rodziców muszę sama pompować.... i tamten jak miałam wysokie ciśnienie 2 miesiące temu to wychwycił czyli jest dla mnie bardziej wiarygodny....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hmmmm no te nowe to czasem rzeczywiście mniej wiarygodne....
    ja mam nadgarstkowy elektroniczny i naramienny zegarowy :)
    moja ginka też ma jeszcze taki staryyy składany z podziałką stojącą :cool: i na nim mi raz wychwyciło to 150/90
    a moje sobie raz sprawdziłam, tzn, zmierzyłam jednym i drugim i różnica była taka:
    elektroniczny 176/76 a zegarowy 174/74 [przykładowo] czyli różnica małaaaa
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Witam :)
    jestem po polowkowym :)
    Bedziemy mieli synusia :bigsmile::bigsmile: Antek zobaczyl pierwszy siusiaka! zanim Pani nas uswiadomila o plci.. on juz krzyczal, ze zobaczyl siuska i ze synus nie corusia :)
    430g :)
    Wszystko jest OK !!!! To najwazniejsze...

Mam lozysku z przodu... ma ktos tez tak??? co to oznacza????
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: Bedziemy mieli synusia

GRATULUJĘ!
    Dodaję :)

Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)

MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta_885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny 3.06.2012
    norah 13.06.2012
    YPolly 20.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Łezunia 25.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    mkd 03.07.2012
    Mag_dre 06.07.2012
    psycho_patka 06.07.2012
    sliwson 10.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    P_Madzia 22.07.2012
    ufo03 25.07.2012
    Kakai 26.07.2012
    cho 28.07.2012
    Mamrotka 13.08.2012
    kuleczka_69 14.08.2012
    martitap 22.08.2012
    Cobraczek 02.09.2012
    Love_line
    xkamilax
    dorotka0905
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: Mam lozysku z przodu... ma ktos tez tak??? co to oznacza????

z przodu czy przodujące?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oznacza to tyle że jest na przedniej ścianie brzuszka ruchy i kopnięcia będziesz odczuwała trochę łagodniej niż te co mają łożysko z tyłu jak ja :):) jak byś miała przodujące to by Cię poinformowali:)
    -
    GRATULUJE SYNKA :cheer::cheer::clap: chyba obstawiałaś dziewczynkę czy się mylę??
    -
    no i 430g to juz kawał obywatela:)
    -
    no zobaczymy do jutra jak z tym maminym ciśnieniomierzem może nie potrzebnie siałam panikę:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.