Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
właśnie dzwoniłam do położnej żeby zapytać się o cenę jej wyłączności:D:D no to 650zł i na 100% jestem zdecydowana mieć ją przy sobie:)
Bedziemy mieli synusia
Gratulacje nessie chłopaki górą!!!
mam ochotę zrobić pączki
My też nad tym się zastanawiamy! W którym szpitalu chciałabyś rodzić? Ja zdecydowałam się jak na razie na szpital na Kamieńskiego. Jeszcze tam się przejadę rozejrzeć...
A ja mam jednak date porodu wg metody i OM 2 luty. Będzie dziewczynka :)
chyba obstawiałaś dziewczynkę czy się mylę??
no i 430g to juz kawał obywatela:)
coś ostatnio wszystkie dzieciaki się mniejsze rodzą niż miały hehe
ja znalazłam wczoraj i 2 dni temu jakieś gluty, ale na czop to chyba za wcześnie??
Czop podbarwiony krwią odchodzi TUŻ przed porodem. Jeśli wcześniej - krwi nie musi być.
Ja to chyba niebawem zwariuję... Tak czekałam na ten styczeń w nadziei, że te mdłości i wymioty trochę ustąpią. W końcu to 13tc a tu nic. Chyba jest nawet gorzej... ;-(
Do tego chore dziecko które męczyło się (i nas) pół nocy z gorączką... Chodzę jak zombie... :-/
ja już się doczekać nie mogę kiedy będę mogła do brzuszków wrócićććć
Ja to już wariuję czasem bo przeczytałam, że podczas twardnień maluszek może być niedotleniony i jak jeszcze wtedy gdy złapie mnie to twardnienie i On akurat się nie rusza to już panika u mnie taka, że hej!
Ja z twardnieniami mam problem od 15tc, teraz się jeszcze nasiliły, lekarz stwierdził, że taka moja uroda, jeśli trwają one do 30sek., to nie są groźne dla dziecka. Zastanawiam się czy będę potrafiła rozróżnić te moje twardnienia od skurczów przepowiadających... no ale tego to się chyba nie da pomylić???
Bedziemy mieli synusia
jeśli szyjka jest dalej jak do tej pory to ginka do niej z ledwością sięga
mieszkając z mamą? najmniejszego problemu nie ma
nigdy nie chciałam mieszkać z rodzicami/teściami
a teraz mam dni, że za obecność mojej mamy w domu oddała bym wszystkie pieniądze hahahahaha
12.12 było 3,8
w nocy wstaje do dziecka mama (bo ona akrmi butla nie miala cierpliwosci do karmienia piersia) wiec wogole ma luz..
12.12 było 3,8
Chloe, ja też tak miałam. Tyle, że oboje przenoszone (8 i 9 dni) Natalka urodziła się 3380 a Nikodem 4320! :P Teraz się aż boje. Wg usg 34/35 tc wyszło że Mała ma już 2285. Boje się, ze znowu ponad 4 kg będzie. A ja bym tak chciała choć przez chwilę mieć takiego maluszka :)
no właśnie na Kamińskiego:):) drugi awaryjny to będzie Borowska:) ale wiesz możemy chciec a czy nam się uda to się okarze:D:D
czytalam gdzies ze dzieci urodzone po terminie na koncowce juz nie tyja, tylko zuzywaja zapasy tluszczyku swojego..
aha i nie zdziw sie jak Malestwo bedzie bardzo pomarszczone(bardziej niz to urodzone w terminie)
też jestem baaaaaaaaaaardzo ciekawa jak u Ciebie z tą wagą będzie
eno aż tak leniwa nie jestem czy przemęczona żeby mama musiała mi dziecko karmić
i to jeszcze w nocy
bardziej mi chodzi o odciążenie [chociaż na chwilę] w ciągu dnia kiedy kurna nawet siku nie mogę iść bo jak Ninę tylko kładę [gdziekolwiek] to jest ryk jakbym jej ojca siekierą zabiła
no niby mowia,ze kazde kolejne dziecko jest wieksze od poprzedniego
no widzisz a ja nie mam nikogo wtedy,jeszcze 5latek ma ferie i sobie wyobraz jazde mam rece zajete np obieraniem ziemniakow, Bobas sie krztusi, starszak pedem do niego podnosi go i klepie po plecach, musze pilnowac bo raz wchodze do pokoju a ten go na rekach trzyma a maly mial wtedy 6 tygodni!! i mowi: mama zobacz on lubi jak go tule kocham braciszka