Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeJan 3rd 2012
     permalink
    Hussy spokojnie :) w necie są rożne dane a ja zapytałam tu aby jakoś się zorientować czy wiele z Was już widziało, a to dlatego , że dziś niespodziewanie muszę jechać do gina. Wizytę mialam mieć 16.01 więc wtedy to już na 100% a dziś to chyba jednak takiej pewności nie ma... o ile w ogole jest ok...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    spokojnie..nie bylismy z nia zzyci,ale zal kobiety..jak ja sie urodziłam to moj stryj mial wypadek autem taty i zmarł...ot,krag zycia
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    właśnie tak jak piszesz życie.... no nic..
    -
    a jak się czujesz mogłaś coś zjeść czy jesteś na czczo i jesteś głodna i obolała??
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    jem krakersy,obiadu nie dali..skurcze co 3min do zniesienia
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Talinka, ale zazdrościmy :) Chyba dziś nie zasnę :P :D
    --
    •  
      CommentAuthorgoshek
     permalink
    no ja tez zagladam- choc na forum rzadko lukam ;) ja podobnie jak Josaris, z patologii na porodowke trafilam juz z lekkim parciem. tam zaraz wody i 3 parte.

podejrzanie czesto ktos z rodziny sie rodzi, a ktos umiera w bliskim sobie czasie. moze to nie przypadek.

trzymaj sie Talka, i dalej relacjonuj :D
    --
  1.  permalink
    Talka - to się zbytnio nie najesz ;-) hihi Ale nadrobisz wieczorkiem... jak już córcia będzie w Twoich ramionach
    -- ___
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Lepiej nie badać rozwarcia zbyt często także z innego powodu - żeby się nie rozczarować za bardzo, jak postęp będzie mniejszy niż się spodziewamy :wink:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hydrazine: Lepiej nie badać rozwarcia zbyt często także z innego powodu - żeby się nie rozczarować za bardzo, jak postęp będzie mniejszy niż się spodziewamy :wink:

ale można też się pozytywnie rozczarować :P
    ja tak miałam właśnie
    jak po godzinie skurczów mnie położna zbadała i mówi, że już 5 cm a ja takie gały na nią bo myślałam, że to się rodzi i rodzi trzy dni :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjenny1983
     permalink
    Talinko to juz bedzie z gorki:) Fikaj na pilce, oddychaj przeponowo, bo lada chwila bedziesz najszczesliwsza mama na swiecie !!!
    --
    •  
      CommentAuthorjenny1983
     permalink
    To tak jak u mnie, w chwili przyjecia 4 cm, po godzince 5 cm, a po kolejnej godzince na pilce juz 8 cm! Nie odczulam kryzysu 7 cm ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    TEORKA: jak po godzinie skurczów mnie położna zbadała i mówi, że już 5 cm a ja takie gały na nią bo myślałam, że to się rodzi i rodzi trzy dni

Eee, to ja odwrotnie, wydawało mi się, że boli już tak, że bardziej nie da rady (taa, jasne), a tu słyszę, że 4 cm! Jak to 4?? Dopiero??? Jest pani pewna? No to ja idę do domu i nie rodzę dzisiaj!!! :devil:
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Talka cieszę się, że zdążyłam wejść tutaj jak jeszcze walczysz, trzymaj się dzielnie i nie daj bólom ;) Zaciskam kciuki

Marti bardzo, bardzo mi przykro i smutno :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Talka, trzymam kciuki i życzę ekspresowego porodu! ;)
    Marti, przykro mi bardzo. Trzymaj się!
    --
  2.  permalink
    Martitap bardzo mi przykro.:sad::sad:

Talka, pomyślnego i szybkiego rozwiązania!!! :bigsmile:

Kasiu (kasiakuzniki), jechałam dziś do labu po wyniki. W autobusie miejsca ustąpiła mi młoda kobieta. Zaczęłyśmy rozmawiać. Zapytała czy wybrałam szpital, w którym chciałabym rodzić. Wspomniałam o Kamieńskiego. Okazało się, że Ona właśnie tam swojego synka rodziła i jest bardzo zadowolona! Ale, ale, ale... jeżeli rozpocznie się akcja warto do nich zadzwonić wcześniej i zapytać czy mają miejsce bo z racji tego, że to najlepsza porodówka we Wroc. może być z tym problem i jak przyjedzie ciężarna z akcją porodową mogą odesłać do innego szpitala karetką gdy nie będą mieć miejsca. Powiedziała, że w moim przypadku ze względu na adres zamieszkania odesłaliby w takiej sytuacji na Dyrekcyjną a tam ponoć niefajnie choć na Dyrekcyjnej z kolei mają bardzo porządny sprzęt dostosowany dla wcześniaków ale mam nadzieję, że mój (i każdej z nas) maluszek urodzi się o czasie...

Co do wyników morfo, krzywej i moczu to...

... glukoza na czczo 88mg/dl, a po obciążeniu (75g glukozy) i pobraniu jej po 2h wyniosła 102mg/dl.

... morfologa m. in. hemoglobina w normie; hematokryt 33.4 przy normie od 37 a więc spada, krwinki czerwone 3.66 przy normie od 4.0...

... mocz m. in. odczyn obojętny czyli trzeba się postarać aby był zasadowy, bo taki powinien być, prawda? Cukier w moczu obecny w il. 0.16 g%!!!:devil: Może to wpływ objadania podczas świąt?! Bakterie dość liczne a więc infekcja AGAIN!!! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    skurcze nie sa wcale takie złe..zobaczymy jak dalej
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Talinka :D Ja nie zapomnę jak leżąc na patologii już miałam skurcze (przy pierwszym porodzie od pierwszego skurczu do urodzenia to minęło 24 h w sumie) i jak już płakałam przy skurczach a dziewczyny co były w ciąży z którymś mówią, że "teraz to łaskotanie, potem będą prawdziwe skurcze" :D Ja się wystarszyłam jak nie wiem. A to się okazała prawda :P Później pomiędzy skurczami czułam się tak jak na początku te skurcze i wtedy odpoczywałam :D
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Kasiu lepiej jak mocz ma kwaśny odczyn, bo przy zasadowym łatwiej o infekcję. Jakie dokładnie PH miałaś??
    Mocz taki średni, a ten cukier to nie wiem z czego ci się tam wziął. Ja na bakterie miałam przepisany Urosept, odebrałam dzisiaj wyniki moczu i są idealne, więc mi pomógł, ale przepisał mi go lekarz więc pewnie Twój też coś przepisze
    -
    Talka dalej trzymam kciuki!!!
    -
    Martitap - tak mi przykro...:sad::sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorJudyta08
     permalink
    Jak skurcze nie są jeszcze złe to znaczy, że jeszcze się nie zaczęło na dobre ;-) Jak będą nie do wytrzymania, to znaczy, że poród tuż tuż ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a w ogole to nie dostałam lekow na cisnienie (poza moja dawka rano) i cisnienie 150/80 teraz...
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    katarzynah a masz ketony w moczu ?
    •  
      CommentAuthorjenny1983
     permalink
    Talinka, wszystko jest do wytrzymania, uwierz. Na mnie dopiero parte zrobily wrazenie, wiec bedzie dobrze. Oby rozwarcie postepowalo. Niektore kobiety sa ponoc stworzone do rodzenia dzieci :smile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    jenny, a ja znowu dopiero przy partych "odpoczełam" :P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie nastraszycie mnie,o! Hehe...boli,bo musi i juz
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hydrazine: Eee, to ja odwrotnie, wydawało mi się, że boli już tak, że bardziej nie da rady (taa, jasne), a tu słyszę, że 4 cm! Jak to 4?? Dopiero??? Jest pani pewna? No to ja idę do domu i nie rodzę dzisiaj!!! :devil:

no a mnie własnie bolało tak średnio na jeża :)
    no może tylko na szczycie skurczu mocno a tak to luz...
    więc byłam w mega szoku, ze już mam 5 cm bo myślałam, że przy takim rozwarciu to już się po ścianach chodzi i gada od rzeczy :devil: :cool:
    podobnie zdziwiona była też położna, która sama powiedziała, że nie wyglądam na taką , co już do połowy doszła :)
    szkoda, że niestety dalej nie rodziłam naturalnie bo mi ta położna mówiła, że mogło by ekspresowo u mnie pójść [tak jak u mojej mamy....] :(
    no ale teraz to juz "po ptokach" :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    A ja myślę, że na Talce żadne skurcze nie zrobią wrażenia i to będzie tak, O PLUM!:wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    co 2-3minuty
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Talinka jesteś cudowna :D opanowana i piszesz jeszcze... no cóż mam nadzieję że też przy swoim porodzie będę tak opanowana jak Ty :D no to czekam na to aż powiesz tulę swoją kruszynę do piersi :D - chodzę spać o 20-stej ale jak będziesz dłużej to poczekam :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to coraz ładniej:):):) a o ciśnieniu mówiłaś że powinnaś brać leki!!?
    -
    katarzynah1987 no ja wiem że trzeba zadzwonić ale ja i tak pojadę i zrobię taką szopkę z paniką że mnie wezmą:D:D:D
    --
  3.  permalink
    Talka powodzenia!!!!
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    TEORKA: ale można też się pozytywnie rozczarować :P
    ja tak miałam właśnie
    jak po godzinie skurczów mnie położna zbadała i mówi, że już 5 cm a ja takie gały na nią bo myślałam, że to się rodzi i rodzi trzy dni
    --

O to to to, jak tu się mówi:wink:
    U mnie tak szybko postępowało rozwarcie, że nie zdążyłam mieć ZZO. Na IP miałam 3 cm, jak wjechałam na porodówkę - 5cm, po godzinie 7 a potem i migusiem 10, za to skurcze parte bolały jak cholera - dla mnie najgorsza część porodu, a ponoć parte to już pikuś
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Talka, hehe... podziwiam za to, że piszesz tu w trakcie porodu :D :D :D

A ja jak tylko urodziłam dziecko to za telefon i śle smsy :P A lekarz do mnie.... "Pani Kamilo, Pani zostawi ten telefon i odda nam łożysko!" :D
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    martitap, strasznie mi przykro:((

Talinka, trzymaj się dzielnie!! już niedługo przytulisz córeczkę:)
    --
    •  
      CommentAuthorgonia1994
     permalink
    To powodzenia Talinko !
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Martitap - bardzo mi przykro :sad:
    Talinka - trzymam mocno kciuki i nie puszczam :-) Ale emocje :-)
    --
  4.  permalink
    cisza nastala:))) Talka moze juz tuli coreczke:))
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    no Talka zamilkła- nie ma czasu, bo walczy na porodówce:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Pewnie w końcu poród się rozkręcił i na nim się skupiła. :-)
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Oj, zdążyłam na sama końcówkę chyba!! Talinko, dzielna kobieto, trzymaj się tam, bo pewnie teraz już potrzebne Ci mocne wsparcie!!
    --
  5.  permalink
    anaa86: Jakie dokładnie PH miałaś??

anaa86: a ten cukier to nie wiem z czego ci się tam wziął

Tzn. o PH nie ma informacji w wynikach. Ten cukier może stąd, że podczas świąt jadłam słodkie a badania robiłam zaraz po świętach.

abortaW: katarzynah a masz ketony w moczu ?

Ketony czyli aceton? Jeżeli tak to nieobecny...

kasiakuzniki: i zrobię taką szopkę z paniką że mnie wezmą

Jeżeli ten szpital faktycznie jest taki dobry to i ja jestem gotowa "starać się" na różne sposoby aby mnie przyjęli. :smile:

paprykowa: bo walczy na porodówce

Ale to emocje, my przed komputerem a Ona tam dzielna rodzi swój Skarb. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjenny1983
     permalink
    Ehh, chyba musze w koncu dla pokrzepienia wszystkich rodzacych opisac swoj porod, w koncu juz ponad 2 miesiace minely, a ja nie moge sie za to zabrac.

Talinko, pewnie juz tulisz swoje malenstwo, (ehh az lzy sie cisna do oczu jak przypomne sobie ten moment), niech to beda tylko wasze pierwsze 2 godziny razem!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ponad 200 postów mogło oznaczać tylko jedno :P Małe Talątko się zdecydowało :wink:
    ___
    Martitam przytulam
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hehe może "w końcu" zaczęło ją boleć i pierdzielnęła telefonem w ścianę :devil::devil:
    --
  6.  permalink
    Teo ja obstawiam ze jednak tuli swoje szczescie:))
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Niekoniecznie, przy pierwszym porodzie akcja często trwa dość długo.
  7.  permalink
    Nie ma reguły ja pierwszy raz rodziłam tylko 6 godz!
    -- ,
  8.  permalink
    TALINKA powodzonka:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Polozne jej zabraly:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Dziekuje kochane za waszystkie gratulacje, nigdy nie dostalam tyle oooo:bigsmile: na razie ogarniam temat najgorzej jest z karmieniem boli jak sku..... Moze jakies rady na bol brodawek?
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Talinka powodzenia :) !

Ja jako pierowródka też rodziłam 6h :bigsmile:
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.