Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorgosik0205j
    • CommentTimeJan 3rd 2012
     permalink
    ja rodzilam 4 h wiec nie ma regoly mam nadzieje ze tym razem bedzie jeszcze szybciej:P
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    coma - mnie też bolą brodawki :sad: Ale jak już się przyssie to jest całkiem całkiem.
    --
  1.  permalink
    Talinka - powodzenia ! Też sądzę, że brak wiadomości od Ciebie oznacza teraz już tylko jedno !
    .
    Marti - bardzo Ci współczuję ! Trzymaj się dzielnie !!
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Do dwudziestej sa odwiedziny, to moze wlasnie badaja rozwarcie i dadza ja na porodowke, zeby maz mogl zostac przy niej? Kurcze, a mialam dzis siedziec przed TV a nie na necie :wink:
    --
  2.  permalink
    dawno takich emocji nie czulam...przezywam prawie jak swoj wlasny porod hihih...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A ja wróciłam z usg - nasz bąbel jak to lekarz określił jest "długi i szczupły", nie wiem ile cm, ale waga 1,627 :)))

Talka już pewnie w najlepsze rodzi!
    --
  3.  permalink
    kurcze ale emocje Talcia swoim porodem wzbudziła :))
    normalnie od samego rana o niczym innym nie mysle i co chwile kukam czy cos ktos nowego napisał
    bo normalnie pypecia chce dostac...mam nadzieje ze juz PO
    bo wystarczy tego meczenia sie Natali...oby juz miała córcie w ramionach :D
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Talinka, Talinka, Talinka! Dawaj dziewczyno!

Choć Talinka już pewnie rozpakowana.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Ja chyba jednak odpuszczę czekanie bo zasypiam na siedząco: noc w połowie zarwana - od wpół do pierwszej do 3.30 potem pobudka o 4.30 i w dzień wogóle nie spalam... Talinko myślami jestem z Tobą :D a jutro z rana o piątej napewno posprawdzam newsy :D

ogłaszam że schodzę ze stanowiska obserwatora :D
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    coma, ja polecam bephanten, jest też w rossmanie sporo tańsza a chyba w składzie taka sama maść. Ja już biorę do szpitala od razu, bo ostatnim razem ganiałam ciocię, zeby mi kupiła :P :D
    --
  4.  permalink
    Coma na ropzakowane zapraszamy :smile:
    Tam wszelkie porady dostaniesz :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talka no ileż można rodzić ? :devil::devil::devil::devil::devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Talka pewnie ma małą przy sobie i zapomniała o reszcie świata a my tu czekamy na wieści :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    JULITA1610: Talka pewnie ma małą przy sobie

no wszystko na to wskazuje :) :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Wpadłam sie pochwalić , że moje dziecie wg usg ma 5w6d , ma 2 mm i bije mu serduszko. Slodziak jest :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Eveke, super, gratulejszyn!!! Miałam nadzieję, ze wszystko będzie ok!

A mój "maluch" już ponad 1,5 kg waży :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Evke gratuluję!:)))

Coma może to głupio zabrzmi ale mi położne w szpitalu poleciły i tak robiłam z poranionymi sutkami- kazały smarować własnym mlekiem i jak najczęściej wietrzyć. Ze ja rodziłam w lipcu, łaziłam po prostu po domu w samych gaciach:P

Talinka zajrzałam z mocno bijącym sercem czy są jakieś wieści od Ciebie. Ciągle trzymam kciuki i mam nadzieję, że już po wszystkim:)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja też zaglądam ostatni raz na dziś :smile: Pewnie Talka się męczy,albo już Mała jest z Nią. Mam nadzieję,że wszystko idzie dobrze! :smile:
    -
    Eveke, mówiłam że wszystko będzie dobrze :wink: I ,że na BANK zobaczysz serducho. Nie było innej opcji. A co z tymi krwawieniami u Ciebie?
    -
    Leneczka,sześć godzin jak na pierwszy raz to sporo.. Ciekawe jak u mnie się to zacznie. Już taka niecierpliwa jestem :confused: A na dodatek te ostatnie tygodnie dały mi strasznie w kość.. Więc liczę na to,że jednak urodzę w terminie :smile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Dzięki dziewczyny :)

Hussy no właśnie krwawienie, a wlaściwie plamienie było przyczyną dzisiejszej wizyty, zalecenia to leżeć, łykać dupka 2x2 , witaminę K i no spe... usg nie wykazalo nic niepokojącego...

mój maluch :rainbow:

--
  5.  permalink
    HUSSY sporo??chyba nie sądzę.Obok mnie w boksie leżała dziewczyna też pierwszy raz rodziła i do tego 16godz więc to jest sporo.Ja mówię o całym porodzie a nie o ostatniej fazie.od odejścia wód po skurcze do bóli partych to było 6 godz!
    Tobie też życzę szybkiego porodu...i tulenia maleństwa:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Eveke, o mamo, przypomina mi się moje pierwsze usg :))))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    eee ja wam nie będe realcji na żywo zdawać bo to zbyt stresujące... :bigsmile::wink:

coma - czekam na twój opis porodu :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    nono chyba spac dzis nie bedziemy:)))
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    no nie ale emocje mnie tez sie wydaje ze talinka juz tuli coreczke do siebie:)
    -- [img][/img]
  7.  permalink
    w tym przeogromnym szczesciu zapomniala o nas:) ale wybaczymy jej:))
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    No cóż, Talka już pewnie tuli się z małą, a mnie już oczy trzymają się na zapałkach... więc pewnie nie doczekam radosnej nowiny na żywo od Talci, a rano będzie mnie pewnie czekać przewertowanie kilku stron postów żeby dodać swoje gratulacje :wink::wink: ale co zrobić...
    -
    6 godzin od odejścia wód do porodu jak na pierwszy raz to też mi się wydaje mało. Hussy niektóre dziewczyny liczą poród dopiero od 4cm rozwarcia, więc może dlatego ci się wydaje, że to trwa krócej...:wink:
    -
    Coma a u ciebie ile trwał ten poród, bo wzięłaś nas z zaskoczenia, a my tu dalej czekamy na relację! :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A ja myślę,że Talce się telefon rozładował:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Ło matko! to teraz was zaskoczę bo mnie wody odeszły o 10 a o 11 Kuba był na świecie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziewczyny, ratunku! mój gin juz dziś nie odbiera a ja nie wiem co mam robić. Cały dzień boli mnie tak głowe jakby miala mi odpaść. Czy ja mogę wziąć pół APAPu ???? bo jak czegoś nie wezme to oszaleje!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Przy najstarszej... Wieczorem pobolewały mnie plecy ale poszłam spać normalnie. Ból pleców obudził mnie ok 5 i budził co jakiś czas tak co 15-20 minut Obudziłam Mamę i poszłyśmy spacerkiem do szpitala byłam tam ok 6.30 okazało się że to bóle krzyzowe i jest niewielkie rozwarcie - mniej niż palec, no ale przez to ze jestem nieletnia plepleple zostałam... Kazali mi się położyć na sali - pacjentka masowała mi plecy bo mniej bolało a ja drzemałam do 10 - wezwali mnie na badanie i już nie wyszłam z porodówki. o 12.05 Młoda była na świecie...
    Wiec no ten tego.., krzyżowe mogą zdziałać wiele i szybko ;) nawet u malutkiej drobniutkiej dziewczyny jaką byłam
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    P_Madzia - możesz spokojnie brać Apap, przy silnym bólu mnie nawet mówili że można wziąć 2!
    --
    •  
      CommentAuthormarianna27
     permalink
    Mi wody odeszły o 17ej w piątek i zaraz potem regularne, bolesne krzyzowe skurcze ( brzusznych nie miałam) a urodziłam o 16:20 w sobotę tak wiec dla mnie 6h to mega szybko :tongue:
    --
  8.  permalink
    carottka strasznie chcialabym juz zobaczyc Kubusia...jakas szansa na fotke w odpowiednim watku??? :PP
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CARROTKA ale bóle miałaś dużoooooooooooo wcześniej więc poród trwał nie godzinę tylko dłużej :P :]

kurde idę spać...
    ileż można czekać cholercia :devil::devil::devil::devil:
    --
  9.  permalink
    :) u mnie godzina wczesniej w stosunku do Waszego czasu wiec jeszcze troche posiedze...:)))
    --
  10.  permalink
    niom ja tez juz chyba nie wytrzymam dluzej i pojde spac:))) coz jak obudze sie o 6 to zajrze moze beda jakies wiesci:))
    spokojnej nocki
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Ja będę zerkała podczas karmień w nocy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    carottka: coma - mnie też bolą brodawki :sad: Ale jak już się przyssie to jest całkiem całkiem.

Carottka kup sobie nipple cream Lansinoh, znajdziesz w w kazdym Boots'ie i aptekach typu loyds pharmacy
    Kosztuje 10 funtow,ale mozesz dostac od GP recepte na niego
    jest b wydajny i swietnie dziala,mi bardzo pomogl na bolace brodawki(pomimo,ze maly ladnie ssal i dobrze chwytal-pieknie przybierakl na wadze,ale jednak mnie bolaly)
    polecam! w Pl tez mozna kupic chyba
    wlasne mleko tez pomaga, tak jak sliwson pisala
    martitap bardzo mi przykro przytulam, mam nadzieje,ze znowu sie uda i wszystko juz bedzie dobrze..

Melodie: Niekoniecznie, przy pierwszym porodzie akcja często trwa dość długo.

czesto,ale nie zawsze. ja np pierwsze dziecko rodzilam 5.5 h, drugie krocej
    Pamietajmy,ze porod i jego dlugosc liczy sie od aktywnej fazy porodu czyli rozwarcia 4 cm!

moja kolezanka rodzila pierwsze dziecko b dlugo, odeszly jej wody ale rozwarcie nie postepowalo,a tu w UK nie daja oksytocyny, no wiec odeslali ja do domu na prawie...24 h, potem wrocila i wtedy dostala skurczy i zaczela rodzic..

mi wody odchodzily tuz pzred partymi z kolei..

a ja mysle ze Talinka dopiero zaczela rodzic, bo to ze miala skurcze co 2-3 minuty nic nie zonacza. mozna miec czeste skurcze ale rozwarcie niepostepujace na 2 cm i dupa blada
    :wink::wink:

wiec moze teraz Talinka dopeiro rodzi..
    POWODZENIA kOCHANA:*********
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeJan 4th 2012
     permalink
    Dzięki dziewczyny - sutki bolą bo zaczyna mi się chyba nawał... Całe piersi twarde jak kamienie ale Kubuś wysysa szybko nadmiar więc tragedii jak na razie nie ma.
    Teorka - no właśnie, mnie te bóle trwały i trwały :confused:
    Psycho_patka - jutro postaram się wrzucić jakieś fotki.
    AAA, i Kubuś już po pierwszej kąpieli - ale się strachu najadłam przed to sobie nie wyobrażacie:devil:
    Talinka - trzymaj się kochana i wiedz że mocno trzymamy kciuki!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorDidolinka
     permalink
    Hej dziewczyny, byłam tu jakiś czas temu, potem znikłam bo forum przysparzało mi zbyt dużo stresów. Teraz wracam w 14 tygodniu ciąży, po przejściach - dwa tygodnie temu przeszłam operację wycinania wyrostka robaczkowego. Chyba nie muszę mówić jak bardzo się denerwowałam, ale nie było wyjścia. Nie miał kiedy zaatakować...
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Didolinka: Teraz wracam w 14 tygodniu ciąży, po przejściach - dwa tygodnie temu przeszłam operację wycinania wyrostka robaczkowego.

o kurcze wspolczuje!!ale dobrze ze masz juz to za soba !!zycze pogodnej ciazy:))
    --
  11.  permalink
    tu w UK nie daja oksytocyny,

ja dostalam po podaniu zzo :)

tez juz sie poddaje :)) pora do lozka...dobranoc wszystkim
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
    • CommentTimeJan 4th 2012 zmieniony
     permalink
    psycho_patka:
    ja dostalam po podaniu zzo :)

no moze wtedy to podadza,zeby nie dowalac ZZo potem jak rozwarcia nie ma;)

ja mialam na mysli podawanie oksytocyny tak o zeby tylko wywolac skurcze np pzred terminem,albo wlasnie jak wody odejda..
    ale pewni tez co szpital to obyczaj:devil::devil:
    dobranoc:bigsmile:
    --
  12.  permalink
    no w sumie to sie zgadza...tutaj nic na sile...:)))
    a teraz juz dobrej nocy wszystkim...Talince przede wszystkim...:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    melduje,ze o 23.05 pojawiła sie Paulina Emilia z waga 4470,61 cm długa
    --
    •  
      CommentAuthorlalik
     permalink
    To ja Ci jako pierwsza pogratuluje!
    --
    •  
      CommentAuthornikoll
     permalink
    Gratulacje Talinko! Czekalam az urodzisz :) Dobrze, ze juz po :) Ucaluj mala Paulinke :*
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Gratulacje! :flowers: Niech Paulinka zdrowo rośnie.
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    talinka! jak się cieszę, że przy karmieniu Tadzia weszłam zobaczyć co u ciebie. a tu taka niespodzianka!
    bardzo ci gratuluję! duuuża dziewczynka. usg nieźle przekłamało wagę... najwazniejsze oczywiście, że jestescie już razem. A teraz cieszcie się sobą! dobrej nocy:-)
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Ale Super! GRATULUJE! Duża Paulinka- dałas radę dzielna kobieto!

Chociaż raz moja nocna przeprawa ze zgaga na coś się przydała:devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.