Talinko moje gratulacje :D godzina 23.05 ehhh to ja spałam :D No duża dziewczyna :D Odpoczywajcie teraz i cieszcie się sobą :D
Ps. byłam tak w to wciągnięta że mi się nawet śniło forum i że Talinka pisze że urodziła hihihihihi potem wstałam i się zastanawiałam czy to prawda czy jednak sen :D
Talka wielkie gratulacje:):):)super że już jestescie razem i nie powiem kawał obywatelki:)61cm Matko i córko no ale co się dziwić ty też wysoka jestes:)no a usg tak o 700g się machnęło...jeszcze raz gratuluje i życzę zerówka tobie i Paulince
talka gratulacje!!! niezła kruszynka no i oczywiście czekam niecierpliwie na opis
a ja nie śpię juz ze 3 godz mam jakies kłucia w klatce piersiowej oddychac ciężko... sama juz nei wiem co mam ze soba zrobić... czy u was tez tak wieje??
Gratulacje!!! Myślałam ze będę pierwsza, ale maniaczki nie dały za wygrana. Ślicznie imiona wybraliscie! Matko i corko!! Jak Ty ja wypchalas?? Moja miała takie rozmiary chyba w wieku 3 miesięcy...
P_MADZIA"Dziewczyny, ratunku! mój gin juz dziś nie odbiera a ja nie wiem co mam robić. Cały dzień boli mnie tak głowe jakby miala mi odpaść. Czy ja mogę wziąć pół APAPu ???? bo jak czegoś nie wezme to oszaleje!"
mnie bolała głowa przez parę miesięcy na początku, jak sobie teraz przypomne to az słabo mi się robi... myślałamze umre albo mam guza mózgu czy cuś... ale udało mi sie nie wziąć APAPu w I trymestrze, dopiero w II wzięłam kilka razy, jesli to typowe bóle głowy związane z hormonami w ciąży to niestety i tak APAP może cudów nie zdziałać lekarz generalnie mi pozwolił, ale przestrzegał by nie stało się to rutyną więc może spróbuj wytrzymać do końca I trymestru? to pierwszy taki ból czy juz sie ciągnie od jakiegoś czasu? bo pojedynczy powinien minąć jesli się prześpisz, a jeśli ciągły to APAP pewnie i tak nie pomoże...
może to pogoda? u mnie normlanie wichury takie że masakra
Talka ogromne gratulacje!!!!!!!!!! Taka corunie urodzic to pewnie byl wyczyn. Imiona sliczne. odpoczywaj i ciesz sie swoja kruszynka- doczekalas sie wkoncu.
Ja zaraz spadam do gin na wizyte, zobaczymy jak moj maly rosnie.
Talka, ogromne gratulacje - Trzeba wkleić listę,żeby się nie zagubiła - Od rana mam jakieś schizy.Budziłam się w nocy co godzinę i ciągle sprawdzałam czy Malutka się rusza.. Mimo,że przed spaniem zostałam skopana po żebrach i powypychano mój brzuch na każdą możliwą stronę.A teraz cichutko Już chyba głupieję.. To możliwe,że przed porodem dziecko staje się mniej aktywne? Jezu.. histeryczka ze mnie.. Cholernie się martwię
Hussy: To możliwe,że przed porodem dziecko staje się mniej aktywne?
chyba dziewczyny pisały że tak... ale ja juz tez schizuje więc mnie w ogóle nie słuchaj ja juz tez mam stresa, a najgorzej wkurza mnie mąż, który naprzykład chciał się umówic z kolega na drinka w czwartek bo coś tam mają do obgadania, ja rozumiem, że musza pogadać, ale czy trzeba zaraz przy tym sie napić??!! a jak ja zacznę rodzić??!! z drugiej strony może zaczne rodzić za miesiąc?? zwariuje chyba na tej końcówce...
Talka wielkie gratki :)) i mialas co przeciskac :))
widze ze dzisiejsza noc nie mnie jednej dala sie we znaki....wieczorem zaczela mnie bolec glowa....wzielam jeden paracetamol....niestety przez cala noc glowe "czulam" a jakies pol godziny temu obudzil mnie bol straszny...no i masz babo placek...cisnienie 133/92 :/ wedlug zalecen poloznej...wziac jeden paracetamol polozyc sie na godzine i po godzinie zmierzyc cisnienie ponownie...jak bedzie znow podwyzszone...pedem do lekarza...tylko ze zazwyczaj u lekarza cisnienie wychodzi w normie...a od czasu do czasu poprostu sobie skacze, czego objawem jest wlasnie ten koszmarny bol glowy ehhhh
Talinko wielkie, wielkie gratulacje niech córcia zdrowo i szczęśliwie rośnie, a Ty wracaj szybciutko do formy... swoją drogą to jestem pod ogromnym wrażeniem, że udało Ci się SN - wielka kobieta z tej Twojej Małej - niech będzie i wielka duchem
łatwo nie było,nie ukrywam..a teraz moj klopsik spi sobie od karmienia ok.2.00..inne dzieci dra sie wniebogłosy,a nasza śpi.. Coma-tez rozkminiam karmienie,hehe
Duża już dzidzia u Ciebie!! Ja idę dziś do gina, mam USG planowane. Mam nadzieję, że usłyszę same pozytywne wiadomości...
Tak w ogóle to dzień dobry i... ogromniaste gratulacje Talinko!! Duża dziewczynka z Twojej córuni!
Wczoraj w nocy złapała mnie po raz pierwszy zgaga. Po raz pierwszy... w życiu w ogóle bo nie miałam pojęcia co to za uczucie ale już wiem! Generalnie mało przyjemne.
Nie mogłam zasnąć przez nią i Maluszek tak kopał, leżałam na lewym boku to czułam kopniaki po lewej, położyłam się po prawej stronie to z kolei zaczęłam go czuć po prawej. To oznaczało, że Mu niewygodnie?
Natalko, wielkie gratulacje! Ja to lepiej nie będę pisać kiedy moja malizna tyle ważyła i mierzyła, co Paulinka w chwili narodzin ;-) Brawo Mamusiu! Zdrówka i na razie odpoczynku dla Was obu. Trzymam kciuki za karmienie :-)
Talka spokojnie rozkminicie karmienie męcz położne do puki są:D:D super że maleństwo pięknie śpi:) ale przygotuj się że będzie żerna duże dzieci potrzebują ciągnąć:P mija kuzynka tak ma no i jak też się na to szykuję bo pewnie też BIG BABY będzie:) - ja pospałam do 8-15:):) no z przerwą na wifi i sprawdzenie jak się ma Talka:) dziś umęczyłam w nocy prawa str bo jak byłam na lewej a mała zaczynała świrować to tak dawała w jakiegoś nerwa że gwiazdki widziałam.... - ja mam wizytę 11 i obstawiam że mała będzie ważyła koło 2:D:D bo 2 tyg temu wyżyła 1400.......
talinka wielkie gratulacje ;))) sliczne imiona - u mnie tez ma byc paulinka ;)
dawno mnie nie bylo i widze ze jak sie dziewczyny wziely za rodzenie to istny szok... Tylko 12 brzuszkow przede mna... Ja niestety po wczorajszym usg zostalam skierowana do kliniki w lodzi bo moj lekarz stwierdzil ze moja malutka ma za maly przyrost wagi na obecny tydzien ciazy i byc mozd to wina pepowiny... Dzis bede miec specjalistyczne usg... Pol nocy sie budzilam ze stresu... Lekarz powiedzial ze w najgorszym wypodku bede musiala urodzic wczesniej - oby nie. Trzymajcie za nas kciuki
nessi, Paulinka Talki na pewno w 56 wchodzi :D oni śmiesznie mierzą dzieci :P :D mogę Wam filmik zapodać jak zmierzyli mi Młodą. A topiła się nawet w roz. 50.