Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    Nie dawało mi to spokoju i znalazłam : "Łożysko samo w sobie się nie przemieszcza, jest "przytwierdzone" do macicy, ale macica rośnie i coś, co było np. w dnie macicy po jakimś czasie może być na ścianie przedniej"
    -- [url
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anaa86: bo nic a nic mnie nie zbiera:cool::cool:

a to Cię wcale zbierać nie musi :smile:
    COMY nie zbierało i bach bach urodziła wyprzedzając kilka dziewczyn z listy :wink:

fajny teraz temat był w Dzień Dobry TVN o atrakcyjności i seksualności po porodzie
    i prof Lew Starowicz mówił , że podobno jest tak że u partnera/męża kobiety ciężarnej bardzo często spada poziom testosteronu, który odpowiedzialny jest za jego popęd....
    ponoć natura tak sprytnie to wymyśliła, żeby mężczyzna nie był tak namolny seksualnie w stosunku do swojej partnerki
    hehe :)
    to już wiem, czemu mój mąż tak się zapierał jak byłam w ciąży :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    TEORKA: fajny teraz temat był w Dzień Dobry TVN o atrakcyjności i seksualności po porodzie

a mój cały czas próbuje a ja nie chcę

no i jeszcze mówili, że nie każdy mąż powinien przy porodzie byc :bigsmile:

mam nadzieje, że mój nie jest zamaskowanym estetą i potem nagle bedzie mnie widział przez pryzmat porodu, potu, niekontrolowanych bąków, krwawej jatki :devil::devil::bigsmile:

anaa86: Chyba poblokuję Wam na dłużej tą listę jak się już Hussy rozpakuje, bo nic a nic mnie nie zbiera

a ja właśnie myśle że ty się rozpakujesz jak COMA z cicha pękł :devil::devil::bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Karinko - tak jak Teo i Marezka mówi - łożysko może się przemieszać. Ja mam jedno na ścianie przedniej, a drugie na tylniej - zobaczymy jak będzie w 30 tc.
    .
    Marezka - w którym tyg. najszybciej Ci brzuch "wyskoczył" ?
    I jak Twoje Pociechy ? Dają czadu ?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    karinazosia: "Łożysko samo w sobie się nie przemieszcza, jest "przytwierdzone" do macicy, ale macica rośnie i coś, co było np. w dnie macicy po jakimś czasie może być na ścianie przedniej"

heh a ja znalazłam zupełnie coś innego :cool:

"Łożysko nie stoi w miejscu. Może się przemieszczać w miarę jak rozciąga się i rośnie dolna część macicy."
    "Łożysko w I trymestrze ciąży może migrować. Ma to związek z nieproporcjonalnym wzrostem dolnego odcinka macicy względem pozostałej części macicy."

także nie wiadomo czy to ono się przemieszcza czy to tylko rośnięcie macicy powoduje, że ono zmienia pozycję..

w każdym razie podsumowując -można mieć najpierw z tyłu a potem z przodu :P
    --
  2.  permalink
    TEO - DETEKTYWIE :D :*
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Cherry - w 20tc to już było spokojnie widać :-) a potem to już z tygodnia na tydzień :-)
    --
    a maluchy są przekochane !!!!
    co do czadu - a co ci będę pisać :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Cherry_Lady: TEO - DETEKTYWIE :D :*

:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    anula36: mam nadzieje, że mój nie jest zamaskowanym estetą i potem nagle bedzie mnie widział przez pryzmat porodu

Też oglądałam DDTVN ... i ja pierdziu... a ja nie wiem czy Mój czasem nie jest tym zamaskowanym estetą, bo zawsze widzi jak coś nowego kupię, ale zmienie fryz.... O czizas, i co teraz???!!!

anula36: a ja właśnie myśle że ty się rozpakujesz jak COMA z cicha pękł

taaaa... na pewno... a właśnie czekam kiedy ta Coma napisze jakąś relację, co się stało, że tak nagle ją wzięło???
    --
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
    • CommentTimeJan 5th 2012 zmieniony
     permalink
    mareza: co do czadu - a co ci będę pisać :devil::bigsmile:
    no fakt, sama się przekonam, na własnej skórze jak to jest...już się nie mogę doczekać :D:D:D
    .
    A jeśli chodzi o brzuszek - w sobotę 31.12. w obwodzie pępka miałam 101cm,
    a wczoraj wieczorem (czyli 4 dni później) już 103cm :devil::devil:
    Czuję jak się rozciągam :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anaa86: a właśnie czekam kiedy ta Coma napisze jakąś relację, co się stało, że tak nagle ją wzięło???

ciąża była donoszona to dziecko postanowiło wyjść hehehe
    nic się stać nie musiało :)

anaa86: O czizas, i co teraz???!!!

pójdziesz rodzić sama :P
    albo zadbasz o to, żeby nie odszedł ani na 1 cm od Twojej głowy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    tez oglądam ddtvn, mam nadzieje ze w mojej głowie po porodzie nie zrobi sie szambo:shamed:

Dziewczyny pochwale sie ze posiew z pochwy po leczeniu pokazał że wynik jest prawidlowy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Cherry_Lady: A jeśli chodzi o brzuszek - w sobotę 31.12. w obwodzie pępka miałam 101cm,
    a wczoraj wieczorem (czyli 4 dni później) już 103cm
    Czuję jak się rozciągam
    --

no trochę rozciągnąć sie musisz :bigsmile: ale jak na dwójke to jest malutki i zgrabniutki :bigsmile:

mnie mąż wczoraj zmierzył i w brzuchu mam 104! :shocked: ale chciałam żeby mnie pod cyckami zmierzył i wychodziło mu 88!! bez sensu...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anula36: mnie mąż wczoraj zmierzył i w brzuchu mam 104! :shocked:

ja miałam pod koniec 118 cm
    dlatego się nie dziwię wcale, że mnie poorało :devil::devil::devil::confused:
    --
  3.  permalink
    anula36: ale jak na dwójke to jest malutki i zgrabniutki :bigsmile:
    hehe no fakt, choć mój kręgosłup chyba tego nie może powiedzieć, bo odmawia posłuszeństwa już teraz
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    O czym jeszcze była mowa w programie?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Amazonka: O czym jeszcze była mowa w programie?

o tym, że kobiety czują się po porodzie nieatrakcyjne seksualnie, spada im libido [albo rośnie, ale to tylko w 20 % przypadków], ze niektórzy mężczyźni nie powinni być przy porodzie bo potem cierpią na tzn IMPOTENCJĘ POPORODOWĄ i generalnie o tego typu rzeczach :)

plus masaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa innych tematów jak to zwykle w DDTVN :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Cherry_Lady: bo odmawia posłuszeństwa już teraz

a tu dopiero połówka :bigsmile:

mój się dobrze trzymał, ale od kilku tygodni jest słabo, ciężko w kuchni szybka sałatke pokroić :confused:

więc współczuję, wiem, że to trudne, bo chciałoby się tyle rzeczy zrobić, ale próbuj go nie obciążac, żeby jednak posłużył ci jak najdłużej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Ania - a my jutro kończymy 37 tydzień

wiesz co to oznacza?? ciąża donoszona! :shocked:

jeszcze żebyśmy wiedziały kiedy dzieci beda gotowe... mogłyby jakies maila wysłac chociaz z dzień wcześniej :devil::devil: sms-a :devil::devil: sygnał :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Dziewczyny, Hussy to chyba na porodówce jest bo jej tu nie ma, a wczoraj jakby coś się u niej zaczęło:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    byc może :bigsmile: nie ma jej od wczoraj wieczorem :bigsmile: jakby co to trzymamy kciuki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    ooo, 20% to całkiem dużo.
    --
    •  
      CommentAuthorfever84
     permalink
    Ten program będzie później online na stronie ddtvn więc będzie można zobaczyć.
    Ale prawda jest taka, że jeśli kobieta nie czuje się atrakcyjna, chodzi i marudzi to tak ją postrzega partner.
    Łożysko może się przemieszczać, ja do 20 tc miałam przodujące, a teraz mam z lewego boku na ścianie:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jestem Kobitki :smile: ,ale oznajmiam,że w nocy co godzinę budziły mnie regularne skurcze i też cholernie bolesne. Nie ważne czy bym się położyła na prawy bok,na lewy czy wstała czy siedziała bolało okropnie. Z rana znów powtórka. Zmierzyłam nawet czas trwania skurczy około 10min. A w nocy równo co godzinę mnie budziły.
    No i od rana też nachodzą. Także czekam na dalszy rozwój sytuacji :wink: Powiem,że miałam już w nocy wstawać i jechać na IP,bo były tak mocne i długie jak nigdy :wink: ,ale nadal co godzinę więc jeszcze czekam.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Hussy a tak z ciekawości zapytam- w którym szpitalu planujesz rodzić?
    --
  4.  permalink
    Hussy no to ja trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAlien
     permalink
    TEORKA: spada im libido [albo rośnie, ale to tylko w 20 % przypadków]

To ja się łapnęłam na te 20%:devil::devil::devil::devil::devil: 2 tygodnie po porodzie juz mnie nosiło:devil::devil::devil: Ale może to też dlatego, bo Kubuś mnie oszczędził:bigsmile::bigsmile: Miałam tylko 1 szew na małym otarciu.:jumping:
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziewczyny jestem po usg genetycznym. Wszystko w najlepszym porządku! Dzidziuś rośnie, jest zdrowy no i wiemy jaka płeć!!!! pokazał ptaszka!!!! :) Będzie Franek! :)
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no hassy teraz czekamy na rozwój sytuacji u Ciebie:):):)zaciskam kciuki oby gładko poszło:smile: matko i następna będzie tuliła już swojego cudaczka:):):
    --
  5.  permalink
    P_MADZIA super wieści:)gratuluję synka:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    ktoś coś pytał o wyprawkę (nie pamiętam która z was, sorry). Ja polecam sprzedawcę r_p77 z allegro. Ma dużo potrzebnych rzeczy. Ja ostatnio kupiłam małemu, pieluchy flanelowe zamiast tetrowych do podkładania pod główkę, bo tetra szorstka jak cholera. Kupiłam tez pielucho-ceratki do karmienia na leżąco. Jak się młodemu w nocy mleko z buzi wyleje (zawsze mu się wylewa, bo nie nadąża łykać) to przynajmniej ja mam łóżko suche:)
    pielucho-ceratki też sprawdzają się do przewijania poza domem:)

Monia, gratulacje!
    Hussy, trzymam kciuki i czekam na jakieś wieści
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    P_Madzia: pokazał ptaszka!!!! :) Będzie Franek! :)

spokojnie Franio może się jeszcze okazać dziewczynką:D:D aż tak się nie nastawiajcie 11 czy 12 tydzień to jeszcze wcześnie ale już na połówce będzie większa pewność:)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Podobno ewidentnie było widać ptaka więc wierzę :)
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    P_Madzia: Podobno ewidentnie było widać ptaka więc wierzę :)

teorka, pokaż proszę koleżance ptaka w 12 tygodniu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Podobno ewidentnie było widać ptaka więc wierzę :)

Super:)))
    Gratuluję syna!!!:)
    Bardzo wcześnie wam lekarz powiedział! Nie wiedziałam, że stwierdzenie płci w tak wczesnej ciąży jest w ogóle możliwe!
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    sliwison bo nie jest to możliwe na 100 % lekarz może domniemywać ale pewność jest dopiero na połówkowym lub po połowkowym
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziekuje :) strasznie sie ciesze że wszystko jest ok bo się denerwowałam :)
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    z tego co wiem jeśli jest dobry sprzęt i lekarz jest doświadczony to może powiedzieć. Oczywiscie nie na 100% bo takiej pewnosci chyba nigdy nie ma :) moja siostra tez dowiedziala sie w 12 tyg. i przy dwóch ciążach się to sprawdziło. ale nie będę się wymądrzać bo to moja pierwsza ciąża i zapewne różnie to bywa. poki co ciesze sie że zdrowe a na połówkowym zobaczymy :)
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Ja też kupowałam u r_p77, ale opłaca się najbardziej kupić wszystko na raz za jedną przesyłką, mnie chyba zakupy u niego wyniosły jakieś 350, a zakupiłam prawie wszystko.
    P_Madzia gratuluje chłopca, ale poczekaj jeszcze na jedno USG, w ramach potwierdzenia , bo jak jużsię nastawisz to potem ciżżko jakby co się przestawić :wink:
    Hussy trzymam kciuki, za szybki i bezbolesne poród :wink: No i z niecierpliwością czekam, aż zwolnisz mi to miejsce w tłustej piątce :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    super ze wszystko w porządku, ale zobacz sobie obrazek na stronie 888, bo jak ja go zobaczyłam to sama bylam w szoku:)
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    tusia1984: ale opłaca się najbardziej kupić wszystko na raz za jedną przesyłką,

no tak, ja robię zakupy o jakiś czas na ok 200zł. wtedy się opłaca:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    widziałam :) ja tam się zdaję na lekarza. Bo ja nie posiadam takiej wiedzy jak on :) zobaczymy czy sie na połówkowym potwierdzi :)
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Hussy Ty dziwne masz strasznie te skurcze tak długo trwające i rzadko jak na mój gust. Ja na dobę zanim Tymek pojawił się na świecie zaczęłam czuć, że coś się dzieje. Skurcze miałam wtedy tak co 20-30 min (średnio regularnie) i trwały tak około 30 sek do 1 min. Na początku były mało bolesne. Dopiero po jakiś 10 godz odkąd się zaczęły, zrobiły się regularne tak co 10-7 min i dość dokuczliwe. Zdecydowałam się na wyprawę na IP po 16godz od początku, gdy skurcze były regularnie co 5min.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    P_Madzia: pokazał ptaszka!!!!

to gratuluję! ale to faktycznie bardzo wcześnie :bigsmile:

illan: teorka, pokaż proszę koleżance ptaka

no pieknie illan.... TEO pokaż PTAKA! :devil::devil::devil::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    sliwison bo nie jest to możliwe na 100 % lekarz może domniemywać ale pewność jest dopiero na połówkowym lub po połowkowym

Mi w 17tc powiedział, ze będzie na 100% chłopak.
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    anula36: no pieknie illan.... TEO pokaż PTAKA! :devil::devil::devil::wink::wink::wink:

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Też mi się te skurczew Hussy dziwne wydają, choc ja jeszcze nie rodziłam, ale ze wszystkimi rodzącymi jak rozmawiałam to właśnie wyglądało to podobnie jak u sliwson, no i z tego co w SR nam położna mówiła.
    --
  6.  permalink
    kasiakuzniki: spokojnie Franio może się jeszcze okazać dziewczynką:D:D aż tak się nie nastawiajcie 11 czy 12 tydzień to jeszcze wcześnie

W ciąży z Ewunią miałam USG pod koniec 11tc. Lekarka powiedziała, że wygląda jej, że będzie dziewczynka, ale pewności nie dawała. Nie pomyliła się.
    Z Krzysiem miałam USG w 12tc, USG robione było na naprawdę dobrym sprzęcie, przez jednego z lepszych specjalistów w mieście. Nawet długo nie przyglądał się, od razu powiedział, że to chłopiec. Nie słyszałam, żeby kiedykolwiek się pomylił.
    Za to moja gin, która nie jest specjalistką od USG, robiła mi szybkie USG w 16tc, na sprzęcie gorszej jakości- powiedziała, że nie potrafiłaby określić płci.
    Więc to nie tak, że w 12tc nie da się z dużym prawdopodobieństwem określić płci (wiadomo- pewność ma się jak się urodzi). Wszystko zależy i od sprzętu i od specjalisty robiącego USG.
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Co do płci mój gin ma zasade choć jest jednym z najlepszych ultrasonografów w naszym województwie, że do 20 tc chocby błagało go sie na kolanach nic nie powie, bo różnice między organami są bardzo małe. Nam powiedział na połówkowym, choć widzieliśmy wszystko jak na dłoni to dał 90% pewności, a nie 100%, potwierdził płeć w 31 tc i na moje pytanie, czy teraz już moge być pewna powiedział, że pewna to moge być dopiero po porodzie :wink: Osobiście mi sie takie podejście podoba, choc wiem jak bardzo chciałam wiedzieć wcześniej.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    P_MADZIA moja Ninka w 13 tygodniu ciąży też miała ptaka jak malowanego ! :smile:
    a potem się wchłonął tworząc cudną pisię:)
    także nie rozpowiadajcie jeszcze po rodzinie bo potem [być może] trzeba będzie odkręcać :D

i oglądnij sobie to:

Image and video hosting by TinyPic

po prawej dziewczynka po lewej chłopiec
    etap Twojej ciąży przedstawiaja ryciny drugie od góry
    widzisz różnicę ? :devil:

oczywiście jest pradopodobieństwo, że Franek Frankiem pozostanie
    szanse, że lekarz dobrze ocenił są 50 % do 50 %
    także tego :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.