Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorHoga
    • CommentTimeJun 12th 2007
     permalink
    Harpijka moje gratulacje, nareszcie troszke nowych starających tu zaczyna przechodzić, bo nasze przyszłe mamusie juz staja sie powoli mamusiami rozpakowanymi. Ale mam fatalny nastrój, pół nocny nie spałam , głowę mi rozsadza a zatoki to chyba opanowały mi wszystko i wogóle nie odpuszczają.
    --
    •  
      CommentAuthorelli
    • CommentTimeJun 12th 2007
     permalink
    gratulacje dla nowej mamy :wink: i dla ani z krzysiem :crazy:

dzisiejszy dzień jest jakiś beznadziejny :sad: samopoczucie do d......
    --
    • CommentAuthorasiula82
    • CommentTimeJun 13th 2007
     permalink
    Oj nie daje rady, dopiero dotarłam do pracy i chyba zaraz się urwę, na szczęście w organizacji pozarządowej to jakoś luźniej to godzin pracy sie podchodzi i mogę wyjść wcześniej. Głowa mi pęka, aż mnie oczy bolą. Mierzyłam rano ciśnienie 98/48 ale mój standard to 100/50, czuję się fatalnie,
    czy mogę coś wziąść na ból głowy? jak myślicie?
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Asiula nic Ci nie pomoge - bo jeszcze w tych tematach ciazowych nie jestem az tak oblatana

Ani i Krzysiowi serdecznie gratuluje i sciskam najmocniej jak potrafie i dalej trzymam kciuki!!!!!!!!!:cheer::cheer::cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Dziewczyny zanipokoiłam się (to mało powiedziane) - zauwazyłam będąc w wc deliaktnie rózwo-brunatne upławy - dotad takich nie miałm w czasie ciązy?? Czy powinnam pójsc do lekarza... czy mam czekac na rozówj sytaucji -czy zdarzało się wam coś takiego?? Czu mozliwe ze po serduszkowaniu cos tkaiego pojawia sie..ze to nei związane z dzidzia tlyko np z nabłonkiem pochwy czy cuś...??? Pomózcie -po nerwy mi nei daja spokoju?? :cry:
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Jedyny ratunek w kawie, mam nadzieję że pomoże, jak sobie pomyślę że mam termin na 20 września i całe upalne wakacje przede mną to mnie to martwi jak wytrzymam w takiej temperaturze, ale nie nadaję się żeby siedzieć w domu:(
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Vall zadzwoń do lekarza, jak leżałam na początku w szpitalu (podejrzenie pozamacicznej) to było dużo dziewczyn które miały upławy i nic się nie działo złego, tylko je monitorowali, ale wiesz zawsze będziesz spokojniejsza, nie ryzykuj,
    --
  1.  permalink
    Vall dzwoń do gina , niech Ciporadzi cos ja słyszłama ze takie plamy są możliwe w ciazy gdy rozciaga sie macica a nam pamieta sie dopiero teraz własnie zaczyna najbardziej rozciagac , a moze faktycznie po prtzytulankach , najlpeije zadzown bedziesz spokojniejsza najwyzej pójdziesz dla spokojnosci na wizyte niech Cie obejrzy

Asiula możesz wziaść tabletke na ból głowy zawierajaca czysty paracetamol czyli- apap paracetamol panadol .Pytałam lekarza sprawdzone na sobie !

Vall napoisz potem co i jak

Ja sie dzisiaj ok czuje spałam 11 godzin ale zprzerwami małymi tak było w nocy goraco jeszcze m jadł coś z chwaszczacej torebki i tak mnie to wnerwiało w nocy ze musiał zostac lekko wyzwany.albo wiecie co robi?pyta mi sie w nocy czy dzidzia śpi....no a co ma robić ? chyba Śpi hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Póbowałam dodzownic sie ale poza zasiegiem -dzis przyjmuje popoludniu ...
    Poki co poleże , poobserwuje sie... moze przejdzie... teraz te upały, ja mam nerwów troche..ehh.. ale mzoe to od współzycia - po dł. przerwie... Oby.... poki co zminiłam wkładke i nic nie widac..jescze....
    --
  2.  permalink
    no tpo leż troszke ,może weź nospe , no nie wiem ale moze zadzwon popołudniu do swojego gina niech Cie troche uspokoi.

ja jestem w pracy ale juz mi sie siedzieć nie chce , planuje za 3 godziny jechac do domu.Jutro mam kolejne usg:) ciesze sie ze podgladne swoją dzidize , ciekawe ile mam na plusie bo wagi nie mam w domu
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    vall ja na początku ciąży też miałam taki lekko różowy sluz rano po wieczornym serduszkowaniu :wink: na wizycie pytałam ginka czy to normalne, a on stwierdził że w ciąży bardzo łatwo o różne otarcia.
    --
  3.  permalink
    Ania napisała, ze dostała na noc zastrzyk przeciwbólowy i ze udało jej sie jakoś przespac noc. O Krzysiu bedzie wiadomo cos dopiero po 12, jeżeli bedę wiedziała- to oczywiscie tu napiszę :)
    Przesłałam jej buziaki od wszystkich foremek.
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Skarbel to mnie pocieszyłas :smile: tego sie będe 3mać :neutral:
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Fajnie ze mamy wiesci od Ani
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    nie ma to jak dobre wiadomości :)) Ania to silna osoba i widać, że Krzyś ma to po mamie :))

Ogólnie to GRATULACJE DLA NOWEJ MAMY - ANI I DUżO ALE TO DUżO ZDRóWKA DLA KRZYSIACZKA!
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    aniu :grouphug:
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Dzięki ciasteczko za radę, ale kawa pomogła, i dużo wody mineralnej i lepiej się czuję, ja też na początku nie miałam wagi w domu, a później dostałam od teściów elektroniczną i teraz wpędza mnie w deprechę powoli, jest juz 9+ i strach pomyśleć co będzie dalej:) ale najważniejsze że dzidzia zdrowa:)
    --
  4.  permalink
    asiula ja jestem dopiero w 5 tygodniu a juz 3 tygodnie temu miałam 4k na plusie wiec nie martw sie .a te leki przeciwbólowe to tak na przyszłosc gdyby kawa nie pomogla:)
    --
  5.  permalink
    yyyyyyy nie w 5 tylko w 15
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    umówilam sie z moją ginką!! Mma przyjecha ckiedy mi pasuje - przyjmuje od 14-21.... wie cjad ena 14..moze weźmie mnie pierszą!!
    3mac kciuki, zeey to była moja hipohondria!!
    --
  6.  permalink
    ok Vall ja trzymam kciuki tylko koniecznie napisz jak tam po wizycie
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Magg, w zasadzie to ja teraz z Wołomina k/Warszawy, ale całe życie mieszkałam w Warszawie, na Pradze Płn. na osiedlu sąsiadującym z Parkiem Praskim :) i do Zoo blisko ;)))) a teraz mieszkam z mężem w Wołominie.

Vall, jedna dziewczyna - widziałam pod jej wykresem - miała plamienie takie jednodniowe, myślę, że na podobnym etapie jak ty jest i lekarka jej powiedziała, że tak bywa, że organizm się oczyszcza w ten sposób. Ja myślę, że nie masz powodów do obaw, ale oczywiście sprawdzenie tego u ginka nie zaszkodzi. Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorVall
    • CommentTimeJun 13th 2007 zmieniony
     permalink
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie - pewnie macie rację, ale jak mnie objerzy lekarz to się uspokoje...a teraz lepiej zebym miała spokoj, nauka czeka.... obrona juz tuż, tuż...
    Ale dzidzia najważniejsza!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    harpijko to zapewne znasz praski szpital bo zamierzam tam rodzić ... ja jestem z jelonek w wołomonie mam kolegów ze szkoły :)
    vall ja też myślę że to nic takiego ale lepiej sie upewnić :wink: będziesz spokojniejsza
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    ufff - jestem :)
    Pani doktor - super babka wzięła mnie przed wszystkim pacjentkami - aż mi głupio było ....
    Najważniejsze dzidziuś ma się dobrze, a plamienia prawdopodobnie były spowodowane rozciągnaiem się macicy itp i pęknięciem jakiegos "wzgórka" niewiadomego pochodzenia w szyjce macicy - ale nie groźne... Zostałam zbadana na krzesle ginekologicznym i pani doktor zerknęła usg do dzidzi zeby sprawdzic czy z kosmówką wszytsko ok, czy sie nie odkleja - serduszko biło, a dzidzius lezał z rączkami pod główką...

Mam jednak uważać - przez następne kilka dni polegiwać i.... niedenerowować (to jest najlepsze).... i mam łykac magnez 2x dziennie po 2tabeltki przeciwko skurczom....

Ale jest OK..odetchnełam a teraz ide polegiwać... byle do następnej srody..wtedy juz zadbam o dzidzie i siebie najlepiej jak potrafię!!
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Weszłam tylko na chfilke zobaczyc co u AniM i widze ze wszytsko narazie w porzadalku :) oby tak dalej :)) wracam do moego żarłacza małego ;))
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Wiadomośc od ANi

Krzys po mału się wybudza, lekarze mówią ze moze nawet wieczorem odłącza go od respiratora.
    Ania się jakoś 3ma, spaceruje korytarzem -tęskonota z amalcem daje je siły :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Wieści coraz lepsze :bigsmile: Ale kciuki nadal zaciśnięte ;)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Vall buzial dla Ani przy nastepnym kontakcie. Cieszę się ze z Krzysiaczkiem jest dobrze i że Ania się trzyma jakoś
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    cześć maluszku :bigsmile:
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Kurcze, a ja sama dzisiaj, mój M na koncercie w Chorzowie, ja zostałam bo doszłam do wniosku, że za duży hałas dla maleństwa w brzuszku, dzidzia wierci się i kopie.
    Mam pytanie, czy wy też macie taki czerwony brzuch? zawsze wieczorami mam czerwony brzuch, wiem że skóra się rozciąga, ale tylko wieczorkiem tak mi się robi,
    smaruję mazidłami przeciwko rozstępom, ale moja mama miała rozstępy i nie wiem czy się uchronię, na razie nic nie ma, z tego co słyszałam to mogą się pojawić nawet kilka dni przed rozwiązaniem, co będzie to będzie, ale kremy nie zaszkodzą:smile:
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    AniuM przesłodki, GRATULACJE!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Cześć Krzysiu - Witaj "na oczkach" i szybciutko regeneruj siłki :) GRATULACJE dla MAMY i TATY
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Elastyczny czas pracy - Jak pogodzić macierzyństwo z pracą zawodową
    Podpowiadamy jak po urlopie macierzyńskim zajmować się dzieckiem i jednocześnie zarabiać pieniądze.
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    jaki słodki maluszek :crazy::crazy:
    dużo zdrówka dla całej rodzinki
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    :cheer::cheer::cheer: Witaj Krzysiu :cheer::cheer::cheer:
    --
  7.  permalink
    Witaj Krzysiu :bigsmile::cheer::cheer:
    --
  8.  permalink
    Rysy typowo męskie, prawda? Patrząc na buziaka nie sposób sie pomylic co do płci;)
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    gratulacje dla rodziców, a Krzyś niech nabiera sił i zdrowo się rozwija.:rainbow:
    --
    • CommentAuthorHoga
    • CommentTimeJun 14th 2007
     permalink
    Ja też się dolączam do garatulacji dla rodziców Krzysia i dla niego samo , jest słodki, oby oboje z mamą szybko wrócili do domku:bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Vall to dobrze że Cie uspokoiła , czasem trzab admuchac na zimne sama to przechodziłam.Uważaj na siebie

Ja dzisiaj ok 18 ide do lekarza bo mam kolejna wizyte i znów podgladne dzidzie moją kochaną .

Dziewczyny mam pytanie od kiedy czułyscie ruchy dziecka?tzn od mniej wiecej którego tygodnia?
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Ciasteczko ja pierwsze poczułam jakieś 3 tygodnie temu, tylko ze to moja druga ciąża w pierwszej poczulam troszeczkę póżniej. Muszę powiedziec że mój maluszek jest spokojny i dużo w brzuchu nie szarżuje przynajmniej na razie, i choć przez brzuch można wyczuć to w momencie kiedy moi chłopcy chcą poczuć to tamten zamiera w bezruchu i bawi sie z bratem i tatą w kotka i myszkę
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hoga Moja maleńka pierwszą osobą którą kopnęła (poza mną) była 3 letnia siostra :) chyba obie się zdziwiły solidnie, bo potem maleńka nikogo "obcego" nie chciała skopać :) teraz wieczorkami obowiazkowo musi "porozmawiać" z Tatusiem i tatu mówi słowo a ona 10 kopniaczków i potrafią tak przez pół godziny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    KRZYCHU :heartsabove:JAKIŚ TY PRZYSTOJNIAK :flowers:aż się popłakałam ...normalnie facet "całą gębą":winkkiss:

ciasteczko :) ja pierwsze ruchy już miałam w 16 tyg.ale to moje drugie dzidzi więc jest szybciej.
    -- [url=http://www.szipszop.pl][/ur
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Cześć Krzyś - nasz maly bohaterze - jeszcze raz dużo zdrówka dla mamy i Krzysia!!!!
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    jak fajnie ze Krzysio do nas sie odezwal - zycze wszystkiego najlepszego i zdroweczka - a rodzicom gratuluje!!!!:cheer::cheer::cheer::clap::clap::clap::clap:
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Ciasteczko ja poczułam pierwsze ruchy, ale taki kopniaki:) nie burczenie w 19tc, jak mój M przyłożył rękę to też czuł kopniaczka:) teraz dzidzia strasznie się wierci i kopie, najbardziej około 22 i 5 rano:) super uczucie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Magg, szpital Praski znam o tyle o ile, sama się tam rodziłam i mój brat również, ale wiadomo to było dawno, wiem, że kilka lat temu oddział położniczy przeszedł gruntowną przemianę zewnętrzną i wewnętrzną - bo wcześniej to wiatr szyby w oknach wybijał i było koszmarnie. Teraz jest ok, choć nie mam żadnej koleżanki, która tam ostatnimi czasy rodziła

Krzysiu, ale z ciebie męski facet i wcale nie wyglądasz na świeżego noworodka :))) super, dużo zdróka i rychłego wyjścia ze szpitala
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    dzięki harpijka za info :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Ania napisała -ze Krzyś juz na chriurgii i jest pierwsza kupa :cheer:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.