Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorP_Madzia
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    no zobaczymy :) tak jak pisałam póki co ciesze sie ze zdrowe :)
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    chociaż też uważam że lekarz ma wieksze doświadczenie niż ja i gdyby nie widział to by nie powiedział :) ale zobaczymy na połówkowym :)
  1.  permalink
    Dla mnie w obrazkach jest zasadnicza różnica. Zawsze tylko mam problem (patrząc od góry) w której kolumnie jaka płeć :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    TEORKA: fajny teraz temat był w Dzień Dobry TVN o atrakcyjności i seksualności po porodzie
    i prof Lew Starowicz mówił , że podobno jest tak że u partnera/męża kobiety ciężarnej bardzo często spada poziom testosteronu, który odpowiedzialny jest za jego popęd....
    ponoć natura tak sprytnie to wymyśliła, żeby mężczyzna nie był tak namolny seksualnie w stosunku do swojej partnerki
    hehe :)
    to już wiem, czemu mój mąż tak się zapierał jak byłam w ciąży

jezu jeśli to się u mnie sprawdzi to będę całowała po rękach, bo mój to chodzi za mną jak cień i się domaga a ja niemam zwyczajnie chęci i siły... i gada '' przecież w ciąży to kobiecie się ciągle chce'' naczytał się durnych książek hehehe masakra

a mi się przysnęło :) idę wieszać pranie maluszka:)
    --
  2.  permalink
    Madziu - gratuluję PTAKA :D Ważne, aby zdrowe Maleństwo było :))) ciekawe czy się potwierdzi na połówkowym :))

Ja miałam genetyczne 12tc 2d i wg gina jedno z bliźniąt było na 90% dziewczynką (podobno dobrze się odwróciło),
    a drugie - 50% na 50%.
    Na połówkowym ( 18tc 6d ) potwierdziło się nasze 90%, a drugie Małe pokazało także śliczną piśkę :bigsmile::bigsmile:
    .

Madziu - pytanie mam :bigsmile: Twój awatar przedstawia Wasze łoże małżeńskie ? bo ciągle mnie to zastanawia, gdy patrzę na niego :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: Dla mnie w obrazkach jest zasadnicza różnica.

no tutaj można różnicę dostrzec
    ale na obrazie nawet najlepszego USG może być gorzej :D :)
    bo dziecko zazwyczaj nie leży bez ruchu rozkładając nogi przed lekarzem coby mógł sobie idealnie oglądnąć :D
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Cherry to jest zdjęcie z portalu wnętrzarskiego sypialni, którą właśnie remontujemy aby wyglądała tak jak ta ze zdjęcia :)))))
  3.  permalink
    hehe, czyli prawie zgadłam :)))
    --
  4.  permalink
    TEORKA: ale na obrazie nawet najlepszego USG może być gorzej :D :)
    bo dziecko zazwyczaj nie leży bez ruchu rozkładając nogi przed lekarzem coby mógł sobie idealnie oglądnąć :D

Dlatego sama się nie bawię w zgadywanie, tylko wierzę lekarzowi, który widział tysiące majtających się cipek (no bo w 12tc to się jeszcze majta) :bigsmile:
    Myślę, że technika szybko idzie do przodu, sprzęty do USG są coraz lepsze. Dwa lata temu określenie płci w 12tc budziło zdziwienie. Teraz większość dziewczyn (przynajmniej z mojego otoczenia) po USG w 12tc zna płeć dziecka, trafnie określoną.
    Ale ja patrzę na to inaczej- i coraz lepsi specjaliści, i coraz lepszy sprzęt, to nie tylko szansa na wczesne poznanie płci potomka. To przede wszystkim coraz lepsze możliwości diagnozowania wszelkich nieprawidłowości (chorób, wad wrodzonych) jak najszybciej. To jest chyba najważniejsze.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jak nadal tak będzie to może wieczorem wybiorę się do szpitala jak piszecie,że to jest dziwne. Może dopiero wszystko się przygotowuje i skurcze będą coraz częściej.W sumie to od wczoraj mnie tak wzięło co dwie,dwie i pół godziny.W nocy już co godzinę. Z tym,że jak pisałam trwają dość sporo.
    Jaheira,planuję urodzić w szpitalu w Wołominie.Tam mam lekarza prowadzącego.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CERI no dlatego ja dodałam, że bardzo możliwe, że lekarz się nie pomylił i Franek faktycznie jest Frankiem :smile:
    aczkolwiek ja bym na tym etapie jednak była ostrożna i zakładała, ze pomyłka jest też bardzo możliwa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Madzia gdzie jest to zdjęcie, bo albo mam zaćmienie albo nie mogę znaleźć, a też szukam ciekawych pomyslow , bo mamy 2 pokoje i poki co sypialnię bedziemy dzielić z dzieciem :)

Dobra nie śmiejscie sie , bo wiem , że wczesnie , ale przypadkowo na FB znalazlam reklamę sklepu a tam znalazlam moje wymarzone łożeczko
    http://www.sklep.bondodo.eu/produkt/drewex-lozeczko-maly-mis-z-szuflada-120x60
    --
  5.  permalink
    witajcie:))

na poczatku dziekuje za wczorajsze zyczenia:)) milo:))

Hussy wybierz sie wybierz sprawdzic czy wszystko ok nie zaszkodzi choc mysle ze u Ciebie faktycznie moze juz niedlugo:))

a ja dzis robilam glukoze na czczo bo mialam takie zalecenie za dwa tyg i za cztery:)) zobaczymy co wyjdzie;))

a teraz chyba pospie bo jestem nie do zycia:)) u mnie tez wieje jak w Pizdzielewie;) i do tego mokry snieg pada:((

Talka a TY sie dizelnie trzymaj:))) i sluchaj rad doswiadczonych karmiacych ja w tej kwestii zielona jestem poki co:))
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    No Hussy może wybierz się z ciekawości na IP, może zrobią ci KTG i wyślą do domu. Ale swoją drogą rzeczywiście dziwna częstotliwość tych skurczy, chociaż niepowiedziane, że wszyskie muszą mieć tak samo :wink:
    -
    Mi lekarz też powedział płeć dokładnie w 11t5d ale w ogóle nie przywiązywałam do tego wagi, bo nie wierzyłam, że to można już tak wcześnie oszacować. Lekarz się nie pomylił, ale przecież miał szansę 50/50, więc równie dobrze to mógłby być trafny strzał, choć on to tłumaczył jakimś nachyleniem, kątem narządów, czy coś w tym stylu..
    --
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
    • CommentTimeJan 5th 2012 zmieniony
     permalink
    anaa86: choć on to tłumaczył jakimś nachyleniem, kątem narządów, czy coś w tym stylu..

Aniu, mój gin też tłumaczył to nachyleniem ! mówił: "jak ta kreseczka "leży" to będzie dziewczynka,
    a jak "stoi" to chłopczyk".

..

EWELINKO - spóźnione, choć szczerze życzenia Ci przesyłam !!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Z tym określaniem płci to na całe szczęście są tylko 2 możliwości :wink: więc można łatwo trafić, mi pod wykresem też niektóre dziewczyny dobrze obstawiły ;)
    ciekawa jestem, jak często lekarze zdają się jednak na taki strzał, który potem okazuje się trafny :wink:
    Ja miałam płeć określoną w 23 t.c. i to z bardzo dużym prawdopodobieństwem, że dziewczynka ale i tak mam pewne obawy, czy przypadkiem po porodzie nie będę chłopca ubierała w różowe śpiochy z sukienkami :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Julka, nic się nie martw- Witek śpi w różowych śpiochach (dostałam w spadku po siostrzenicy) i jakoś mu to nie przeszkadza :devil:
    --
  6.  permalink
    Dziewczyny - krzywą cukrową robi się między 24, a 28 tc.
    W którym tc Wy ją robiłyście ?
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    [quote=Cherry_Lady][/quote]
    Ja zrobiłam w 26 t.c. dobrze, że nie czekałam dłużej bo wyszła mi cukrzyca ciążowa, więc wcześniej zaczęłam stosować dietę.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    witam :)
    Ewelinda29 to pora na zmiane nicka :D :D :D
    Ode mnie rowniez wszystkiego najlepszego :))))) ....tez w tym roku bede obchodzic huczna 30dziestke :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja w 25 tygodniu robiłam :smile:

JULITA1610: Ja miałam płeć określoną w 23 t.c. i to z bardzo dużym prawdopodobieństwem, że dziewczynka ale i tak mam pewne obawy,

no na tym etapie to już trudniej o pomyłkę :smile:

aczkolwiek jest tu dziewczyna, która do samego porodu była przekonana że jest chłopak a urodziła dziewczynkę :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja krzywą cukrową robiłam w 24tc (50g glukozy) a, że wynik wyszedł na granicy normy, w 26tc powtarzałam z tym, że już 70g glukozy.
    --
  7.  permalink
    Cherry_Lady: EWELINKO - spóźnione, choć szczerze życzenia Ci przesyłam !!

nessie: Ewelinda29 to pora na zmiane nicka :D :D :D
    Ode mnie rowniez wszystkiego najlepszego :)))))

dzieki dziewczyny:)) hehe zanim sie przyzwyczaje to niech pobedzie te 29:))
    --
  8.  permalink
    a krzywa cukrowa robilam w 25tc :) tzn dwie krzywe;))
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    eveke: Dobra nie śmiejscie sie , bo wiem , że wczesnie , ale przypadkowo na FB znalazlam reklamę sklepu a tam znalazlam moje wymarzone łożeczko

mam identyczne w domu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    29 ladniej wyglada :D ostatnie z dwojka na przodzie :D
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny,mam pytanie. Czy Wy przed porodem też miałyście tyle tego czopu ? Ja dziś już drugi raz na papierze toaletowym zobaczyłam gluta przezroczystego z białymi nitkami. I tak się zastanawiam..
    --
    Anaa,no właśnie dziewczyny mnie trochę przestraszyły,ale Talinka np. miała bardzo rzadko skurcze,albo w ogóle nie miała i wszystko było dobrze.Więc tak myślę,że może u mnie się wszystko rozkręca.. Zobaczymy do wieczora.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja dziś rano byłam utoczyć trochę krwi w przychodni. Miałam na to niewiele czasu bo musiałam zwolnić męża z opieki nad synem, żeby mógł do pracy pojechać. Oczywiście idę pod zabiegowy a tam 12 os w kolejce...:shocked:
    Trochę się podłamałam, że nie dam rady tyle czekać i już mi się słabo zrobiło (badania na czczo of course) ale patrzę wielka tabliczka na drzwiach zabiegowego "kobiety w ciąży wchodzą poza kolejnością". Pytam zatem nieśmiało tłum pacjentów "czy ktoś ma coś przeciwko, jeśli wejdę poza kolejką bo jestem w ciąży?"
    Na te 12 os odezwały się dwie babki, że tak jak najbardziej a reszta głowy w sufit... Nie przejęłam się jakoś bardzo i podeszłam na początek kolejki. Jak gabinet się zwolnił, ładnie podziękowałam i wlazłam. Zamykając drzwi usłyszałam rozpoczynającą się na korytarzu dyskusję "a czemu ta kobieta weszła bez kolejki? jakim prawem? co to ma znaczyć?" (oczywiście stare dziady się odezwały) babeczki zaczęły mu tłumaczyć, że w ciąży, że taki przywilej itp... A oni dalej dyskutują między sobą, że z tym brzuchem wielkim to on rozumie, że ciężko czekać ale jak nie widać, to co mi niby tak ciąży?
    Pech chciał, że drzwi do grubych nie należały i słyszałam całą awanturą. Gdy wychodziłam oczywiście cisza grobowa ale wiedziałam dokładnie który dziad tak głosował. Spojrzałam na niego, wskazałam palcem tabliczkę i zapytałam go głośno i spokojnie:
    "a potrafi pan czytać, czy tylko obrabiać komuś tyłek za plecami?"

Ludzie parsknęli śmiechem, gościu spalił buraka a ja byłam dumna:D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dziewczyny,mam pytanie. Czy Wy przed porodem też miałyście tyle tego czopu ? Ja dziś już drugi raz na papierze toaletowym zobaczyłam gluta przezroczystego z białymi nitkami. I tak się zastanawiam..

Ja w ogóle nie zanotowałam czopa. Obstawiam, że odszedł podczas porodu albo, że pomyliłam go z obfitszym glutowatym śluzem którego było ciut więcej jakoś tydzień przed porodem.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Teorko, to ja jeszcze zapytam, na jakich etapach ciazy sa te poszczegolne zdjecia narzadow? Bo na fotce nie widac niestety.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    illan i jak zadowolona jesteś?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Anaa,no właśnie dziewczyny mnie trochę przestraszyły,ale Talinka np. miała bardzo rzadko skurcze,albo w ogóle nie miała i wszystko było dobrze.Więc tak myślę,że może u mnie się wszystko rozkręca.. Zobaczymy do wieczora.

Hussy na pewno skurcze powodują, że organizm się do porodu przygotowuje. Być może to skurcze przepowiadające a może takie, po których za kilkanaście godzin będziesz już rodzić. Chyba musisz poczekać.
    Jeśli skurcze są uciążliwe weź sobie ciepłą kąpiel (poleciły mi położne na SR). Jeśli skurcze są przepowiadające- kąpiel powinna je wyciszyć, jeśli porodowe na pewno kąpiel ich nie powstrzyma a jest szansa, że nawet je rozkręci.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    sliwson dobrze zrobilas :D
    u mnie na szczescie jest gdzie usiasc... nie ma kolejek tylko numerki.. bierzesz numerek i czekasz na swoja kolej ... :)
    jest wygoda.. powinni to tez w pl wprowadzic....
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Hussy, to jeszcze nie sa te skurcze, choc wiem, ze mecza. Mnie tez takie nieregularne i mocne meczyly jakos przez caly tydzien przed i caly czas myslalam, ze to juz a tu nic. Ale ostatecznie urodzilam w sumie dwa tygodnie przed terminem.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ilin zadowolona jesteś z łóżeczka? Bo właśnie oglądałam i są piękne i w przystępnej cenie,zwłaszcza te zestawy.
    -- [url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia pelno jest podobnych zestawow na allegro... nie wspomne o poscieli do wyboru do koloru :)
    nie idzie sie zdecydowac!
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ciuchy i pieluchy tetrowe i flanelowe mam,zostały mi rzeczy największego kalibru czyli łóżeczko z pościelą,wózek i fotelik samochodowy :bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    to samo u mnie :)
    tylko, ze ja juz mam na oku i wozek i lozeczko ... brakuje fotelika :)
    w poniedzialek jade do Pl wiec pewnie bez lozeczka i wozka nie wrocimy :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny :) kiedy wyprać pościel tzn poszewki aby nie zdąrzyły się zakurzyć ?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: w poniedzialek jade do Pl wiec pewnie bez lozeczka i wozka nie wrocimy :)

udanych zakupów:)

aaa i jeszcze coś
    zakupiłam otulaczek, nie wiem czy się przyda, no ale chciałabym go też wyprać a on ma rzepy, co zrobić aby podczas prania te rzepy się nie zepsuły w jakikolwiek sposób, nie powchodziły inne tkaniny itd... macie jakiś pomysł?
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    eveke: illan i jak zadowolona jesteś?

karinazosia: Ilin zadowolona jesteś z łóżeczka? Bo właśnie oglądałam i są piękne i w przystępnej cenie,zwłaszcza te zestawy.

szczerze..to nie szczególnie..Ładne jest i w miarę tanie, ale wykonanie takie sobie. To jasne to jest taka okleina i mąż mi mówił, że jak składał (bo byłam wtedy w szpitalu) to musiał ręcznie doklejać bo gdzieś odstawała. Ogólne okleina jakaś taka niedopracowana, że wydaje się że ciemne z na łączeniach wystaje. No i skrzypi strasznie przy ruchu, ale to może wina złożenia..nie znam się.
    --
  9.  permalink
    mnie tez sie lozeczko baaaardzo podoba...i az zal ze mam na strychu jedno po Miniku :/

i wlasnie na jakich etapach ciazy sa te narzady zobrazowne???
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    w sumie jak sie obejrzy inne w sklepie to też nie mamy pewności jak sie bedzie sprawowało....

będe jeszcze szukać podobnych , bo to mi sie szczególnie podoba i kolorystyka idealnie mi pasuje, mogę dać wiecej za podobne byle by było dobrze wykonane
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    evke łozeczko super tez mi sie one podobaja ;)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    my mamy takie łóżeczko tylko safari z żyrafką jest cudne :)
    ostatnio przesuwałam je w bok i wyrwałam kółka od półki pod łóżeczkiem - inteligent ze mnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: my mamy takie łóżeczko tylko safari z żyrafką jest cudne :)

ale safari jest chyba klupsia a to jest drewexu?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja mam łóżeczko i przewijak firmy Gluck. Dostałam używane po córeczce siostry. Mimo, że ze 4 razy było już składane i rozkładane, nic mi nie skrzypi, nie odchodzi. Musze powiedzieć, że robią meble super jakości. Z czystym sumieniem mogę polecić.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    klupś safari żyrafka dokładnie :) ale kolorystyka ta sama
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    wstawię wam wieczorem zdjęcia o co mi chodzi z tą okleiną, bo niektórym może to nie przeszkadzać.
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Kurczę też bym chciała poznać już płeć...Nie wiedziałam,że można dojrzeć coś już tak wcześnie.
    Kiedy robiłyście (jeżeli robiłyście) USG 3D?Ja mam w planach w 18 tc.To dobry czas?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.