Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorcho
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Jak cie to denerwowalo zadzwon do lekarza i type. Sam a panikowalam i Co 15 minutes sprawdzalam czy cos sie nie dzieje. Doskonale cie rozumiem.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    karinazosia u mnie krwiak się pokazał w szóstym tygodniu
    jak byłam na wizycie w 7tc to jeszcze był
    następną wizytę mam 16.1
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Gina ja znam nospe tylko w tabletkach, napisalas ze wypilas wiec mnie to zastanowilo, znaczy sie polknelas?
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    nie mieszkam w Polsce
    a chodziło mi o NO-SPA i chyba się tabletkę łyka
    nie mam numeru prywatnego do mojej gin więc poczekam
    a jak będzie żle to pojadę do szpitala
    jak narazie te kłucia są delikatne i sporadyczne więc może przesadzam
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ja trafiłam na oddział z krwawieniem tam zobaczyli krwiaka,dawali mi leki i po trzech dniach się wchłonął. Wyszłam do domu po 4 dniach i łykałam przez 2 miesiące duphaston 3x1
    -- [url
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    dziewczyny ale czepiacie się słówek:cry:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gina, ja myślałam, że Ty w syropie pijesz :) Cholera wie, co teraz wymyślą... Ale jak tabletki to u nas to samo...
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    ja nie krwawiłam tylko plamiłam brudną krwią
    też piję leki,mam dużo leżeć i zero przytulania
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    tutaj nie można nic takiego kupic
    jak w pierwszej ciąży miałam silne skurcze to kazali pić paracetamol
    mówili że jest dobrze,macica się rozciąga
    ale ja wiedziałam że coś jest nie tak i miałam rację serduszko przestało bic
    ale teraz musi być dobrze
  1.  permalink
    gina1511: dziewczyny ale czepiacie się słówek

mysle ze nikt nie chcial tutaj sie czepiac..:) sama bylam ciekawa czy to nowa wersja leku...:))
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ja najpierw krwawiłam żywą krwią, później jak się wchłaniał to brunatną. Może jużci się wchłania? Podobna u 1/3 kobiet ciężarnych się zdarza ten krwiak, nie zawsze jest wychwycony
    -- [url
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    wiem,wiem:wink:
  2.  permalink
    gina a mozna zapytac gdzie mieszkasz???
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    przed wigilią plamiłam brudną krwia,w wigilię poleciała krew a póżniej nic
    całą noc płakałam bo myślałam że już po wszystkim
    jak poszłam do lekarza to powiedział że widzi drugi pęcherzyk ciążowy prawdopodobnie martwy
    pięć dni póżniej poszłam już do swojej babeczki w Austri i okazało się że to krwiak i prawdopodobnie się wchłania
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    psycho_patka w Austrii mieszkam od 10 lat
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gina, jeśli można coś doradzić - nie myśl o tym za dużo, tzn. myśl pozytywnie o tej ciąży, nie stresuj się za bardzo, bo to mocno pogarsza nastrój. Krwiaki są podobno "popularne" w ciąży - moja psiapsiółka też miała, teraz jest w 4 miesiącu i już się wchłonął.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    macie rację dziewczyny
    poleżę spokojnie i poczytam coś ciekawego
    poczekam spokojnie na następną wizytę
    co ma być to będzie
    spokój to podstawa
    kochane jesteście:wink:
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja w 13/14 t.c. też znalazłam małą plamkę brunatnej krwi na bieliźnie, wylądowałam w szpitalu, znaleźli mi krwiaka. W sumie to nie krwawiłam, tylko brudziłam krwią, po pięciu dniach jak mnie wypisywali ze szpitala to nie było już śladu po krwiaku. Lekarze twierdzili, że najlepsze na wchłonięcie jest leżenie i odpoczynek.
    Teraz jak czytam to widzę, że krwiaki bardzo często robią się, zwłaszcza we wczesnej ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Kuba pokazuje sie na naszych dzidziach:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    gina1511: u mnie krwiak się pokazał w szóstym tygodniu
    jak byłam na wizycie w 7tc to jeszcze był
    ja mialam krwiaka w pierwszej ciazy w 8tygodniu ginka kazala wziasc luteine i zniknol wiec spokojnie
    -- [img][/img]
  3.  permalink
    Cherry czy ty dlugo bralas luteine i dupka?:bigsmile:
    Luteinę biorę nadal i za jakiś czas kończę, zaś Duphaston odstawiam 10.01. :wink:
    Faktycznie ! na kłucia też brałam Nospę Forte :)
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Hej Laski, dziś pogoda do dupy, ja z lekka przeziębiona więc dzień średni. Ale udało mi się złożyć łóżeczko do końca, i zrobiłam chyba z 7 prań :P A I tak jeszcze sporo zostało :P

Młoda usnęła, Młody bawi się w pokoiku po ciemku, mąż ogląda disney chanel :P a ja chyba zaraz usnę :P :D
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja właśnie wracam z PAPPA. Wyniki za tydzień, ale czuje się bardzo spokojna. U nas pogoda jak na majówkę. 12 na plusie, slonecznie, ludzie biegają w krótkich rekawkach...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wielgosz - kciuki za wyniki! A u nas paskudnie dzisiaj, wieje jak cholera.

Młody mnie tak walnął piąstką (chyba) w szyjkę, że na ulicy się zwinęłam i krzyknęłam z bólu... No żeeeesz, wykrakałam sobie ;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    dla odmiany dotychczasowego dobrego samopoczucia na wymioty mnie wzielo :(((((
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, miałyście twarde podbrzusze na początku ciązy? Nie miałam tak w pierwszej ciąży i teraz się marwię. Nie boli, nie ciągnie tylko sprawia wrażenie bardzo napiętego- jakbym miała kamień w środku. Właściwie przez cały czas czuję to podbrzusze, takie denerwujące uczucie. To normalne, czy jakiś niepokojący objaw?
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
    • CommentTimeJan 7th 2012
     permalink
    twardnienie brzucha, jego stawianie zdarza się. Natomiast nie powinno trwać dłużej niż ok 15 sek... mój lekarz twierdzi, że brzuch może się stawiać do ok. kilkunastu razy na dzień. Przy większej częstotliwości powinnam go poinformować o tym fakcie.
    Raz miałam sytuacje, gdy twardy brzuch utrzymywał mi sie przez kilkanaście godzin - wówczas trafiłam na dwa dni do szpitala....
    acha, mi brzych zaczął się spinać po ok. 15 tygodniu, o ile dobrz pamiętam...
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    ważnym też jest, by przy spinającym się brzuchu go nie głaskać, nie masować, nie drażnić. po prostu unikać pobudzania wrażliwej już macicy...
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeJan 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Mi brzuch zaczął twardnieć późno bo jakoś po 20 tygodniu i to może raz lub dwa dziennie na parę sekund i odpuszczał. Najczęściej pomagała zmiana pozycji jak stałam i stwardniał to się natychmiast kładłam i rozluźniałam. Bywały też przerwy 1-2 dniowe kiedy nic się nie działo. Moja ginka prowadząca mówiła, że to się może mi zdarzać (tylko konkretnie to my rozmawiałyśmy o ciąży po 20 t.c.) i niby do 10 razy dziennie takie krótkotrwałe napięcia nie są powodem do niepokoju, mój drugi gin (taki od Napro) jak byłam na wizycie miesiąc temu też twierdzi, że to typowe, byle nie za często i nie za długo a macica to mięsień i może się napinać. Jak teraz podłapałam, że to mięsień to jak mi się brzuch napnie jak stoję, to się kładę (jakoś na plecach najszybciej mnie puszcza) i staram się rozluźnić całe ciało i WSZYSTKIE MIĘŚNIE tak siłą umysłu :), głęboki wdech i mi przechodzi momentalnie. Dodatkowo (to jest postępowanie wg. Napro) ewentualne częste skurcze mam regulować luteiną, może to i trochę jej zasługi.

Tylko nie mam pojęcia czy we wczesnej ciąży to jest poważniejsze, mnie jakoś wtedy oszczędziło, z resztą teraz też nie mogę narzekać.

A kiedy masz najbliższą wizytę u gina?
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Ja miałam twardy brzuch jakoś jeszcze nawet przed 20 tc, ale to nie były takie twardnienia skurczowe tylko po prostu napięcie, takie uczucie rozpychania od środka.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ja tez czuje sie czasem jakbym polknela kamien, ale po odpoczynku w lezeniu na boku przechodzi. To normalne, o ile nie trwa dlugo i czesto. Mam czasem dni, ze po pare razy sie zdarzy, wtedy wiadomo, wrzucam na luz i staram sie odstresowac i pobyczyc jak da rade. Nie zawsze sie da, bo pracuje i mam juz dziecko, ale mam tez porownanie z pierwsza ciaza (na podtrzymaniu...) i wiem, ze sporadycznymi skurczami martwic sie nie musze. Dopiero jak nie przechodza po odpoczynku i sa bardzo czeste albo robia sie bolesne, regularne to wtedy. Jesli sie martwisz, to porozmawiaj z lekarzem, pewnie zaleci nospe.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    witam wszystkich .... mam pytanie wczoraj popoludniu dostalam brazowego sluzu i byla jedna plamka krwi dosłownie wystraszylam sie zadzwonilam do lekarza i kazal zwiekszy dawke dupka 2x2 czy moze ktoraz z was miała cos takiego , czy ciaza nadal sie rozwijała ??/ brzuch mnie nie bolal dobrze sie czuje wiec bylm zdziwiona jak to zobaczylam .... dzis jak naraziie jest tego mniej niz wczoraj ... prosze powiedzcie mi
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    aaaa dodam ze zrobilam test ciazowy dzis i wyszla gruba krecha tylko troche jasniejsza
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja na samym początku też miałam podbarwiony śluz leż i nie rób nic więcej poza wizytami w toalecie ja miałam dupka 3x1 i po 2 dniach śladu nie było.. jak by się działo coś więcej to na IP albo do gin koniecznie...a ja zaciskam kciuki:wink:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ja wczoraj z moich obliczen( czyli pierwszy dzien ostatniej miesiaczki ) mialam 4tc 6 dzien czy to mogla by implantacja ???
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    jak patrze na twój wykres to skok był 19 dc więc inplantacja powinna być wcześniej wnioskując po serduszkach i tym co widać.... ale takie plamienie może być w okolicach domniemanej@ ja właśnie równo 28dc zaobserwowałam taki śluz..
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    a jak dzisiejszy test pokazal druga kreske gruba tylko troche jasniejsza to nie powinnam sie martwic??? dodam ze test robilam we wtorek i wyszla bardzo cienka ale widoczna kresska
    •  
      CommentAuthortusia1984
    • CommentTimeJan 7th 2012 zmieniony
     permalink
    izabela
    Akurat testem bym się tu nie sugerowała, jak jesteś zaniepokojona to po prostu pjedź na IP niech Cie zbadają. Kiedy masz wizyte u gina??? Dla spokoju możesz też bete powtórzyć.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    W ogóle nie mam wizyty:sad: Jestem w UK. Położna ma się do mnie odezwać między 8 a 11 tygodniem, a teraz jest 5. Wzięłam w końcu nospe wieczorem, bo naprawdę się zdenerwowałam. Ja właśnie też tak miałam w pierwszej ciąży ale dużo dużo później, koło 15-20 tc. Wtedy się nie martwiłam, bo wiedziałam, że to macica szykuje się do porodu, ale teraz to naprawdę niepokojące.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Chyba będę brała no-spe jak będzie naprawdę twardy, bo przeciez nic innego nie jestem w stanie zrobić, a no-spa chyba zaszkodzic nie powinna, nie?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    tusiu wydaje mi sie ze jest lepiej ... lekarz mowil ze jak nie ma duzego krwawienia to czasami lepiej polezec nic jechac do szpitala bo przy badaniu moga naruszyc na tak wczesnym etapie ....
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dzis bety nie powtorze nie mam gdzie??
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    jest sobota u nas przychodnie zamkniete
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    izula no ja twardnienia pierwsze to miała też po 20 tc, a w 27 tc leżałam nawet w szpitalu, puki twardnienia są nie dłuższe jak 30 sek to nic złego. Mi w szpitalu zalecili nospe, nawet forte i poleżeć z godzinke na boku, jak nie przejdzie to do lekarza. Nie ma u Was czegoś w stylu IP???
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Izaba przyjec jest ale zeby zrobili mi badanie musisalam byc zostac w szpitalu na weekend a wole w domu lerzec
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Mogę pojechać do szpitala na takie tutejsze IP , ale w weekend to się wiąże z kilkugodzinnym oczekiwaniem na przyjęcie, bo jest tylko jedno takie miejsce w całym mieście. Chyba rozsądniej będzie poczekać do poniedziałku i zadzwonić do położnej. I tak nie zamierzałam czekać, az ona się do mnie odezwie.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wiesz nospę brało dużo z nas ja na początku też brałam jak mnie macica bolała ale miałam to zalecone przez gin...
    -
    mi test taki mega grubaśny wyszedł 18dfl a 32dc ale ja skok miałam 15dc dla tego właśnie testami to nie ma się co sugerować do końca.... odpoczywaj bierz dupka jak Cie nie boli i nie ma żywej krwi to nie panikuj a jak coś będzie gorzej to na IP
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Witajcie:)
    Dziewczyny a co jeśli brzuch jest napięty przez większość dnia, nie ma bóli żadnych tylko cały brzuch napięty...

powiem wam, że ja nawet przepowiadających/ przygotowujących nie mam.
    Tylko parę dni temu brzuch mi się napiął może od przejedzenia;D hehe
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: powiem wam, że ja nawet przepowiadających/ przygotowujących nie mam.

ja też nie mam żadnych przepowiadających no tylko jak sie mega narobię to mnie boli lekko jak na @ ale macica mięciutka....i wystarczy chwilka odpoczynku i po sprawie:D:D nieraz myślę że się stawia a to tylko mała się wystawia:D:D::devil::bigsmile:
    --
  4.  permalink
    izabela88: aaaa dodam ze zrobilam test ciazowy dzis i wyszla gruba krecha tylko troche jasniejsza

Testem bym sie nie sugerowala wogole. Ja np po laparoskopii z powodu pozamacicznej jeszcze przez kilka tygodni musialam jezdzic do szpitala sprawdzac bete bo bardzo powoli z orgazizmu poziom hormonu spada. Test jak robilam dwa tyg po zabiegu tez wychodzil..... Nie twierdze, ze cos jest nie tak u Ciebie- na pewno wszystko jest dobrze- ale sam test nie da odpowiedzi!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.