Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A raczej na porodówce to nikt nie będzie zwracał uwagi na to czy masz taką czy inną koszule. No ale każdy robi jak uważa, ja nauczona doświadczeniami koleżanek biore używaną oczywiście ani nie porwaną ani nie poplamioną, taką w której czuje się dobrze, aby ja potem poprostu wyrzucić
heheeee szkoda, że nie zawsze to prawda, np. przy cukrzycy ciążowej to nie działa Ja przez całe życie żadnej diety nie stosowałam i w życiu bym nie pomyślała, że teraz będąc w ciąży dieta, notes posiłków i waga kuchenna to będą moi przyjaciele. Niestety z dnia na dzień coraz bardziej muszę pilnować cukru bo szaleje. Wczoraj po 2 łyżkach makaronu razowego i połówce pomidora (ryba gotowana na parze jest niewinna) cukier mi skoczył powyżej normy. Więc coraz bardziej wszystko liczę i mierzę i aż boję się jeść.

Wyglądało to koszmarnie bo momentami normalnie świeciła bobrem

no to nieźle...
a tak swoja drogą to chyba miała niskiego męża, że jego koszulka jej bobra nie zasłaniała

Ważne,żeby czuć się w tym dobrze,tak jak pisała Carrotka. Właśnie Hussy nas tu straszy,a ja się czaje na miejsce w tłustej piątce, ale jak na razie cisza

i od tego mnie boli troche w brzuchu na dole...... mam nadzieję że przejdzie jakoś musze za niedługo zejść do mamy i gorzkiej czekolady troszkę zjeść..cześć dziewczyny:) nacie jakiś sposób na biegunkę nie mam takiej totalnej ale wczoraj w wc byłam 3 razy dziś już 2i od tego mnie boli troche w brzuchu na dole...... mam nadzieję że przejdzie jakoś musze za niedługo zejść do mamy i gorzkiej czekolady troszkę zjeść..

naturalnie na biegunki to gorzka herbata, gorzka czekolada, kawa, cola, sucharki, kleik ryżowy, gotowana marchewka bez soli
i od razu lece do kibelka
tyle ze mój jest prawie ogolony na skina więc byłby to tylko taki mały boberek 

na mnie akurat cola i kawa działa pobudzająco i od razu lece do kibelka
banan tez jest ciężko strawny
Kakai m oje zdanie znasz nic Cie nie kosztuje konsultacja tej tarczycy, normy Polskie są zawyżone TSH powyżej 2 świadczy o niedoczynnośći. Jeśli chodzi o zaburzenie wyników prez ciąże to owszem ale Ft4 i fT3 moga być niemiarodajne bo to wolne hormony, a na TSH nie ma to raczej wypływu. Lepiej mieć za dużo hormonów jak za mało, tym bardziej, że to one odpowiadają za utrzymanie ciąży i prawidłowy rozwój dziecka. Niestety tarczyca skacze w ciąży ze skrajności w skrajność, sama wiem coś o tym, po to się ja sprawdza co miesiąc. Jedna z moich przyjaciólek najprawdopodobnie straciła ciąże, choć wiadomo przyczyn jest wiele, ale mogła to być jedna z nich dla tego, że gin przy TSH ponad 3 uznał, że w 2 trymestrze samo spadnie, nietety nie doczekała tego. Oczywiście nie ma co papadać w parnoje i panikowac, ale wiem że masz wizyte dopiero za miesiąc, a masz mozliwość skonsultowania tego wcześniej, ja bym dla świętego spokoju to zrobiła.
jest okazja to ebz sensu byłoby czekac miesiac
Mi endo powiedział, że nawet TSH jest właśnie niemiarodajne w ciąży;) Pewnie, że warto skonsultować, ale też nie ma się co zamartwiać...tym bardziej, że jak mówił mój endo "to hormon...może podskoczyć nawet w momencie pobierania krwi, a za 15 minut już być w normie" ;) Myślę, że endo podwyższy Ci dawkę Euthyroxu, ale też nie stresuj się niepotrzebnie, że ma być nie więcej niż 2 i już, bo 3 to zdecydowanie również dobry wynik zwłaszcza w ciąży;)
Hanny @->-