Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
heheeee szkoda, że nie zawsze to prawda, np. przy cukrzycy ciążowej to nie działa Ja przez całe życie żadnej diety nie stosowałam i w życiu bym nie pomyślała, że teraz będąc w ciąży dieta, notes posiłków i waga kuchenna to będą moi przyjaciele. Niestety z dnia na dzień coraz bardziej muszę pilnować cukru bo szaleje. Wczoraj po 2 łyżkach makaronu razowego i połówce pomidora (ryba gotowana na parze jest niewinna) cukier mi skoczył powyżej normy. Więc coraz bardziej wszystko liczę i mierzę i aż boję się jeść.
Wyglądało to koszmarnie bo momentami normalnie świeciła bobrem
no to nieźle...
a tak swoja drogą to chyba miała niskiego męża, że jego koszulka jej bobra nie zasłaniała
Właśnie Hussy nas tu straszy,a ja się czaje na miejsce w tłustej piątce, ale jak na razie cisza
cześć dziewczyny:) nacie jakiś sposób na biegunkę nie mam takiej totalnej ale wczoraj w wc byłam 3 razy dziś już 2 i od tego mnie boli troche w brzuchu na dole...... mam nadzieję że przejdzie jakoś musze za niedługo zejść do mamy i gorzkiej czekolady troszkę zjeść..
naturalnie na biegunki to gorzka herbata, gorzka czekolada, kawa, cola, sucharki, kleik ryżowy, gotowana marchewka bez soli
na mnie akurat cola i kawa działa pobudzająco i od razu lece do kibelka
banan tez jest ciężko strawny
Kakai m oje zdanie znasz nic Cie nie kosztuje konsultacja tej tarczycy, normy Polskie są zawyżone TSH powyżej 2 świadczy o niedoczynnośći. Jeśli chodzi o zaburzenie wyników prez ciąże to owszem ale Ft4 i fT3 moga być niemiarodajne bo to wolne hormony, a na TSH nie ma to raczej wypływu. Lepiej mieć za dużo hormonów jak za mało, tym bardziej, że to one odpowiadają za utrzymanie ciąży i prawidłowy rozwój dziecka. Niestety tarczyca skacze w ciąży ze skrajności w skrajność, sama wiem coś o tym, po to się ja sprawdza co miesiąc. Jedna z moich przyjaciólek najprawdopodobnie straciła ciąże, choć wiadomo przyczyn jest wiele, ale mogła to być jedna z nich dla tego, że gin przy TSH ponad 3 uznał, że w 2 trymestrze samo spadnie, nietety nie doczekała tego. Oczywiście nie ma co papadać w parnoje i panikowac, ale wiem że masz wizyte dopiero za miesiąc, a masz mozliwość skonsultowania tego wcześniej, ja bym dla świętego spokoju to zrobiła.
Mi endo powiedział, że nawet TSH jest właśnie niemiarodajne w ciąży;) Pewnie, że warto skonsultować, ale też nie ma się co zamartwiać...tym bardziej, że jak mówił mój endo "to hormon...może podskoczyć nawet w momencie pobierania krwi, a za 15 minut już być w normie" ;) Myślę, że endo podwyższy Ci dawkę Euthyroxu, ale też nie stresuj się niepotrzebnie, że ma być nie więcej niż 2 i już, bo 3 to zdecydowanie również dobry wynik zwłaszcza w ciąży;)