Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeJan 9th 2012
     permalink
    Ewelinda współczuję problemów ze snem... niestety jak maluch się urodzi, pod tym względem o wiele łatwiej nie jest:P Niestety trzeba przywyknąć do nocnych pobudek...
    Ja teraz też gorzej śpię bo moje dziecię jest chore. Budzi mi się w nocy z zatkanym noskiem i się wścieka... :-/
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Tusia, gratulacje. Teraz cieszcie się sobą z synkiem!

Izulka23: Rzeczywiście duży chłopczyk jak na 36 tc.

Tadzio też urodził się w połowie 36tyg a miał 56cm i 3450g, więc jeszcze większy. Nie chcę wiedzieć jaki byłby smok gdyby urodził się w terminie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    No to wyjątkowo duże dzieciaczki wam się rodzą, dziewczyny. Moja Natalka w 36 tc. urodziła się z wagą 2330g i 48cm.
    --
  1.  permalink
    sliwson: niestety jak maluch się urodzi, pod tym względem o wiele łatwiej nie jest:P Niestety trzeba przywyknąć do nocnych pobudek

taak wiem ze trzeba ale poki co moglabym spac tymbardziej ze 3-4 godziny snu na dobe to w ciazy chyba cholernie malo:((( a ja nie dam rady tylko mnie kosci bola od taczania sie:((( a malutki dalej tak sie wypina ze do polowy brzuszek twardy:(( ale za tydzien mam wizyte mam nadzieje ze wszystko ok moze ja z nerwu nie spie:(
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    ewelinda29: a jak tam nasza Hussy dzis?? dzieje sie cos???
    anaa86: A gdzie Hussy się podziewa???

Jestem jeszcze :) Pospałam dziś do 11 . Tak mi się cudownie spało :smile: Wczoraj z mężem trochę po grzeszyliśmy :devil: no,ale zero skurczy. Przed chwilą złapał mnie jeden,ale przeszedł i cisza... A brzuch to nie wiem czy mi się wydaje,czy może Mała się tak obróciła,ale jakby się powiększył.Nawet nie mogę normalnie pooglądać tv,tylko muszę jakieś akrobacje robić na łóżku ;/
    -
    Tusia gratulacje :))
    --
  2.  permalink
    Hussy Kochana bliżej już jak dalej więc powodzonka a mała dupeńkę pewnie wypchnęła by wcisnąć się w kanał bo chce pewnie już do mamusi:)
    -- ,
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    ewelinda29: a ja nie dam rady tylko mnie kosci bola od taczania sie:((

Jeżeli mogę coś podpowiedzieć,t o ja miałam tak samo, więcej czasu w nocy spędzałam na przekręcaniu się z boku na bok,bo ani na jednym ani na drugim spać nie mogłam, ból bioder budził mnie w nocy i tak przez prawie 1,5 m-ca, spałam po 3-4 godz. na dobę i to przy dobrym wietrze. Zaczęłam kombinować z pozycjami podczas snu, poduszki miedzy nogami, pod plecami itp. W tej chwili śpię na 4 poduszkach w pozycji prawie ze siedzącej :) ale pomaga. Nie jest to jeszcze szczyt moich marzeń ale śpię te 5-6 godz. nieprzerwanym snem a jak się budzę to raczej na siusiu niż bólu, lepiej tez mi się wstaje ( wyciąg już nie jest potrzebny do tego celu ;P ). spróbuj może w ten sposób, może u Ciebie to tez kwestia samej pozycji:) Pozdrawiam :)
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Tusia, gratulacje :) :D

Ja też chce! :P :D :D ale za tydzień, jak będą już ferię :P :D

Hussy, poród Cię nie ominie, trzeba poczekac i tyle. Wiem jakie to denerwujące bo już 2 razy czekałam i pewnie będę 3 raz czekać, ale co tam :P Matka natura wie najlepiej :)
    --
  3.  permalink
    Ancia77: spróbuj może w ten sposób, może u Ciebie to tez kwestia samej pozycji:)

dzieki Ancia:) pewnie ze sie mozesz wtracic kazda moze :)) akurat jakas rada poskutkuje:)) co do pozycji to tez tak sie oblozona poduszkami wysoko jak nigdy:)) ale nie pomaga:) ja nie wiem w sobote ten maluszek sie tak odwrocil ze twardy brzuszek bo wypina sie i ja sie denerwuje czy to normalne moze dlatego tezz spac nie moge a nerwowo sie walam:((

ale dziekuje za rady:))
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    leneczka8484: a mała dupeńkę pewnie wypchnęła by wcisnąć się w kanał bo chce pewnie już do mamusi:)

Mogłaby już zacząć współpracować i pomału wyprowadzać się z brzucha :devil::wink: ,bo tu wielkie oczekiwanie jest ;)
    -
    Właśnie.Co do tej wody,która się ze mnie lała.Wczoraj nie brałam już tabletek dopochwowych i nic się nie lało. Rano tylko na wkładce było trochę śluzu,ale już nie woda i nie w takich ilościach. Więc wnioskuję,że wina była po stronie leku ;) ,ale zobaczymy.To dopiero pierwsza noc bez brania.
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    No tak, te nerwy w ciąży........wiem coś o tym, ale to chyba nie odłączny jej element ..... ja też coś sobie zawsze wymyślę, doszyję a potem wściekam się na siebie że krzywdę dziecku nerwami wyrządzam. :confused: Ale tak na pocieszeni- bóle bioder na pewno po porodzie przejdą ( jak to stwierdziła moja GIN)- to taki ból nagrodzony :bigsmile: a co do nerwów i obaw niestety nie przechodzą i będą towarzyszyć nam już do końca, zmieniają tylko swoje oblicze :))
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Tusia GRATULEJSZYNS!!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Gratulacje Tusia:cheer::cheer::cheer::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Hussy ja Ci kochana nie zycze..ale mam wrazenie,ze przenosisz:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeJan 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja pamiętam jeszcze, że pod koniec pierwszej ciąży mogłam spać tylko na boku ale wtedy przeszkadzała/ uwierała mi bardzo ta noga którą miałam na górze bo przez brzucho jakby mi wisiała w powietrzu i bolała (nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć). Bardzo mi wtedy pomagała wygodnie spać taka długa poducha/ rogal motherhood. Super sprawa dla mnie.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    leneczka8484: a mała dupeńkę pewnie wypchnęła by wcisnąć się w kanał

Lena nawet nie strasz, bo mi się 2 dni temu też brzuch dziwacznie ułożył jak Hussy i taki twardy jak decha się zrobił, no i piczka zaczęła niemiłosiernie napierdzielać, a ja mam jeszcze ponad 2 tyg do terminu... Tyle, że nawet jak dziecko wstawi się w kanał rodny to przecież do porodu nie musi dojść na dniach, tak??? to może trwać z 1-2 tygodnie to siedzenie w kanale???
    --
  4.  permalink
    Kochane moje kobietki nic nie będę wkręcać bo jak wiecei każda ciąża,poród i kobieta inna.Mnie dzień przed porodem brzuszek opadł i strasznie uciskało w kroczu a na drugi dzień byłam już na porodówce więc nigdy nic nie wiadomo:)życze Wam spokojnego bezbolesnego i szybkiego porodu:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anaa86: no i piczka zaczęła niemiłosiernie napierdzielać,

Ania spokojnie :smile:
    mnie piczka 4 tygodnie przed terminem porodu masakrycznie bolała bo Nina juz tam głowę miała wciśnięta..
    i co z tego ?
    tydzień przed terminem piczka odpuściła , głowa się wycofała i skończyło się tak jak się skończyło bo drugi raz już wstawić jej tam nie chciała :P
    także spoko luz :)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    no to trochę mnie uspokoiłyście :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    chloe28: Hussy ja Ci kochana nie zycze..ale mam wrazenie,ze przenosisz

Chloe,czemu tak uważasz?
    Mam nadzieję,że tak nie będzie :confused: Nie należę do tych cierpliwych :)
    -
    W sumie do terminu jeszcze osiem dni.Jeszcze troszkę czasu mam ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej
    Jeden dzień bez neta i 4str do nadrobienia...

przykro mi z powodu evke Tusia gratuluję :*>
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Tusia GRATULACJE!!

Teraz kolej dręczenia Hussy- dziewczyna troche dłużej pospała i już zaczynają sie pytania:devil:
    a codziennie będzie ich więcej:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Gratulacje Tusia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no to jestem 15 w kolejce :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Gratulacje Tusiu! Witaj "po tej" stronie macierzyństwa :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Witajcie. A my już zaczynamy 23 tydzień !!!!
    I zgadza się to co mam napisane pod suwaczkiem, mały wariuje i nieraz tak kopie, że boję się , że macica mi pęknie
    -- [url
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Hey dziewczyny:)

Tusia gratulację:) ja jestem dopiero na starcie ale mam nadzieję, że czas szybko zleci i w sierpniu przywitam swoją Kruszynkę:)

Mam na imię Magda i dziś doszedł mi kolejny myślę, że objaw ciążowy: krosty na dekolcie i wokół ust ( nigdy wcześniej ich nie było) :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    rumba :) życzę wspaniałych pozostałych miesięcy :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no rumba miejmy nadzieję że szybko Ci zejdą te zmiany:)
    -
    ja jutro na badania i mam nadzieję że nie za późno bo mam też zlecone WR(wiecie ile się czeka?) bo krew i mocz mam w tym samym dniu wyniki a wizytę mam w środę...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Mi mówili, że na WR czeka się min tydzień a nawet do 2 tyg (lux med Warszawa) więc się trochę przeraziłam ale jak po 4 dniach poszłam odebrać ta wszystkie badania na które nie trzeba tyle czekać, to wynik WR tez już był więc już nie wiem jak to jest...
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    wiecie co moja dzidzia nadal dba o linię mamy... dzisiaj po długim czasie zjadłam czekoladę - razem z narzeczonym sobie pozwoliliśmy, niestety u mnie pojawiły się natychmiast wymioty :/ teraz będę cierpieć przez pół dnia... no cóż czekolada i słodycze nie dla mnie :/ ale co ja się dziwię jak ja nawet herbaty nie cukruję ale to od dawna od 5 lat
    --
  5.  permalink
    Jeju ja to slodycze moglabym garsciami jesc :P takie mam zachcianki :P Rumbka witaj na przyszlych mamusiach :P Tusia ogromne gratulejszyns :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    co do słodyczy to ja też mogłabym jeść i jeść i jeść i jeszcze raz jeść :):)
    hehe teraz cierpię bo nic słodkiego w domu nie mam... ale w niedziele babcia urodziny ma więc objem się tortem ZNOWU :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    dla mnie słodkie może w tym momencie nie istnieć;) parcie mam na kwaśne - kiwi jem kg dziennie, poza tym moje kubki smakowe domagają się też tłustego i sytego jedzenia ale staram się nie przeginać :wink:
    --
  6.  permalink
    ja mam problem, bo cycory mi tak urosly, ze wyplywaja ze stanika, a nie ma u mnie nigdzie duzych rozmiarow :P Castorama tylko zostaje:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kuleczka to ile teraz masz? że castoramą chcesz się ratować?:)))

mi urosło do mega ,,B,, już prawie ,,C,, teraz mogę powiedzieć że mam piersi :wink:
    --
  7.  permalink
    Rumba, jak sie wymierzylam to wychodzi 100 E.....masakra mleczarnia bedzie :P a pozniej na walek bede nawijala i pchala do stanika :P
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    :shocked: ale balony!

Kuleczka ale mąż pewnie szczęśliwy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Wlasnie siedze w poczekalni u lekarza, bol gardla nieznosny i do tego kaszel. 10 osob przede mna, oczywiscie nikt nie zauwaza mojego brzuchola. :confused:
    --
  8.  permalink
    Aga bo to tzw. znieczulica, przeciez oni sa bardziej chorzy od Ciebie i w ogole biedne zuczki, a to, ze Ty ciezarna to maja gleboko w rowku;/ takie niestety sa zachowania ludzi;/

Rumba on boi sie ich dotknac :P
    --
  9.  permalink
    ja też coś sobie zawsze wymyślę, doszyję a potem wściekam się na siebie że krzywdę dziecku nerwami wyrządzam.

Ancia, ja mam dokładnie to samo. Identyko. :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Kasiu ja WR i HBS miałam na drugi dzień
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    żeby było śmiesznie opowiem Wam sytuację u lekarza...

przychodzę kicham prycham nie było numerków kazali mi czekać bo może pani mnie przyjmie...
    kicham prycham i odzywa sie starsza babka niech pani tak nie kaszle bo nas pani pozaraża...

mowie wam ci ludzie chyba nie maja co robic w domu;/
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Ja na WR czekałam 2 dni, właściwie to nie miałam jeszcze w ciąży badań na które czekałam dłużej.

Co do słodkich rzeczy i słodyczy to współczuję wam dziewczyny badania obciążenia glukozą, mnie od słodkiego nie odrzuciło, ale wypiłam tą rozpuszczoną wodę z lukrem bez większej przyjemności, a potem odbijało mi się całe 2 godziny jak siedziałam i czekałam na drugie pobranie. Myślałam właśnie wtedy, że przekichane mają dziewczyny, które odrzuca od słodkiego :-/

Poszalałam dziś :D wylicytowałam Jankowi cały zestaw ciuszków na allegro :D nie mogę się doczekać kiedy przyjdą :D
    --
    •  
      CommentAuthorAlien
     permalink
    gienia83: niech pani tak nie kaszle bo nas pani pozaraża...

:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gilese: Poszalałam dziś :D wylicytowałam Jankowi cały zestaw ciuszków na allegro :D nie mogę się doczekać kiedy przyjdą :D

pochwal się :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a ja jestem z siebie dumna, bo wyprałam już wszystkie ciuszki :) i tym o to sposobem do wyprania mam tylko pościel, ale z tym to się wstrzymam jeszcze :)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Ha ha a ja caly czas w poczekalni u pani doktor, jednym uchem slyszalam jak jeden pan powiedzial po nosem: " TA chyba ma pierwszenstwo" (ta TA to niby ja), ale nikt nie zareagowal (a buzie im sie nie zamykaja)... Ja tez udalam, ze nie slysze.
    Uwaga, przed chwila jedna starsza pani siedzaca przede mna zauwazyla moj brzuch! Powiedziala patrzac na mnie slodko: "jakie to rozczulajace"!
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aguncia: Uwaga, przed chwila jedna starsza pani siedzaca przede mna zauwazyla moj brzuch! Powiedziala patrzac na mnie slodko: "jakie to rozczulajace"!

hehe starsi ludzie to potrafią! hehe
    najlepsi są Ci którzy udają schorowanych niemiłosiernie, a jak widzą tramwaj to laska do góry i biegną niczym perszing;D
    --
  10.  permalink
    Aga, tylko ich nie pozarazaj :tooth:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.