Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorViicki
    • CommentTimeJan 10th 2012
     permalink
    MyAngel, ja właśnie ze względu na spojenie łonowe mam mieć robioną cesarkę.
    Swego czasu miałam wypadek samochodowy, spojenie łonowe zostało znacznie rozerwane, 6 tygodni leżenia, ból... Teraz gin nie chce ryzykować. W oparciu o opinię ortopedy mam skierowanie na cc:neutral:
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Witam,
    uff, po tygodniu nieobecności wreszcie nadrobiłam zaległości w czytaniu.
    Gratuluję bardzo nowym rozpakowanym :bigsmile: oraz gratuluję nowo przybyłym.
    My dzisiaj zaczynamy 13 tydz. i wieczorkiem mamy USG genetyczne (aaaaaaaaa troszkę się denerwuję)
    Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    hej dziewczyny jednak zadzwonilam do lekarza i powiedzialam o tym bolu... Zalecenia sa takie ze mam lezakowac 20 na 24 godz i gdyby sie nasililo umowic sie na wizyte wczesniej ( a mam planowo 24 stycznia). Na szczescie jak leze badz siedze to mnie nie boli. Kazal mi jeszcze badanie moczu zrobic bo byc moze pecherz moze tez bolec i gdyby wyszly zle wyniki to wtedy do gina po jakies lekarstwo.
    Mam nadzieje ze bedzie ok. Osobiscie bym nie chciala cesarki ale gdyby sie okazalo ze trzeba to mus jest mus.
    Poza tym nic mi nie dolega nawet brzuch sie nie spina... A co to zgaga to nie mam pojecia- chyba nigdy tego nie mialam.
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam sie :)) a ja po dwoch nocach z rzedu niespania dzis taaak spalam jak male dziecko(to grzeczne dziecko) :)) normalnie od 24 do 5:) toaleta i pozniej do 10:30:)) normalnie zupelnie inaczej sie czuje:))) a teraz zabralam sie za strogonowa bo taka mam zachcianke obiadowa:) a jeszcze sniadania nie bylo:))

Hussy czas na Ciebie:))

Ufo nie denerwuj sie wszystko bedzie dobrze trzymam kciukasy:)) lece na sniadanko:)) milego dzionka:)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    a Hassy to sie bardzo podoba tytaj i nie chce sie przeniesc na rozpakowane chyba ;p
    my tu tak sie smiejemy a ciekawe co z nami bedzie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mnie tak żeście wyganiały, że 9 dni przenosiłam :devil:
    --
  1.  permalink
    Talinka: Mnie tak żeście wyganiały, że 9 dni przenosiłam

Oj tam oj tam :tongue: Moze teraz pojdzie szybciej hehehe:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Hej dziewczyny;)

My mamy jutro wizytę u ginki (i zjebka się dla niej szykuje:devil: ).Ciekawa jestem czego ciekawego dowiem się jutro.Czy pomierzy mi jakoś w końcu dziecko...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Melduję się po USG genetycznym:)
    Maleństwo zdrowiutkie:) Mierzy już 7cm od główki do pupki czyli jest 0 5 dni młodsze niż to wynika z OM. Wszystkie parametry w normie, narządy na miejscu, kość nosowa i przezierność karkowa prawidłowe:)
    Bąbel ruszał się cudnie, wymachiwał rączkami i nóżkami:) Lekarz po chwili stwierdził tylko „ale wiercipięta, między nogi dziś nie zaglądam bo tak się kręci, że mogę się pomylić:)” mi się jednak wydawało, że widziałam kolejne ptaszysko między nogami:P
    Powiem Wam, że jestem dużo spokojniejsza po tym usg i wpadam w taki błogostan jak sobie przypomnę widok tych paluszków i tego noska na ekranie:))) Dostaliśmy film z usg, który od powrotu oglądałam już 4 razy :PPP
    Zaraz wrzucę na brzuszkach fotki tego mojego małego szczęścia i brzuszka:)
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Ja się witam w 30 tygodniu:bigsmile:

A co do zgagi- próbowałyście chlebka ryżowego? Ja odkryłam go całkiem nie dawno jako idealne lekarstwo na tę potworę ( taki niesolony i bez dodatków). U mnie się sprawdził:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja miałam zgagę pierwszy raz w tej ciąży wczoraj... Zasnąć nie mogłam... ;-(
    W poprzedniej ciąży dopadała mnie tylko po kiełbasie z grilla i to w dużo bardziej zaawansowanej ciąży... Tym razem wzięła mnie tak z zaskoczenia... Uczucie koszmarne. Słyszałam, że na zgagę dobre jest zimne mleko i migdały. Szkoda, że nie lubię ani tego ani tego... :-/
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A co do zgagi- próbowałyście chlebka ryżowego?

Kurcze na to nie wpadłam:wink: ale napewno wypróbuje szczególnie że jesczze jakis rok temu zajadałam sie chlebem różowym a teraz jakos zapomnialam o nim.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    RUMBA a jeśli chodzi o syfki na twarzy to ja mam to samo...zaczeło mnie obsypywać chyba w 7-8tc i do tego czasu jest masakra. Nigdy idealnej skóry nie miałam ale teraz to codziennie jakiś nowy nabytek na twarzy, szyi, dekoldzie o plecach nie wspomne:shocked: ale i tak najgorsza buzia bo widać te zmiany:cry: ale cóż może cos w tym jest że córeczki odbieraja mamie urodę:wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Słyszałam, że na zgagę dobre jest zimne mleko i migdały

Mi pomagały ale w tej zgadze na poczatku ciąży , na tym etapie niestety nie. Jedynym sposobem jak narazie dla mnie jest trzymac jak najwyżej głowe w pozycji leżącej-leże na 4 jaśkach :confused:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziękuję i tutaj za dobre slowa, niestety nie jest już to wątek dla mnie, serce pęka...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dziękuję i tutaj za dobre slowa, niestety nie jest już to wątek dla mnie, serce pęka...

;-(((((
    Przykro mi przeokropnie... Trzymaj się dzielnie i ciepło!
    Mam nadzieję, że niedługo będziemy Cię mogły powitać na nowo.
    --
    •  
      CommentAuthorAlien
     permalink
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Hussy, zimne mleko wypiłam i było lepiej, zasnęłam ale rano powtórka z rozrywki. Ogólnie migdały i mleko mi pomagają, ale tylko na trochę - chociaż kilka godzin to tez nieźle. A musze ten chlebek ryżowy wypróbować.

Eveke - mam nadzieję, że już niedługo do nas zawitasz i to na baaardzo długo! Ściskam!!!
    --
  2.  permalink
    justa2586: ale cóż może cos w tym jest że córeczki odbieraja mamie urodę:wink:

a ja mam dwie Biedronki pod sercem, a jak mówią moi bliscy i znajomi - urody mi Małe nie zabrały ;)) ani jednego pryszcza nie miałam do tej pory :bigsmile:
    ..
    eveke
    Trzymaj się dzielnie Eveke !!
    Zobaczysz, ani się obejrzysz, a wrócisz tutaj szybciej niż myślisz !
    Przytulam !
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Cherry, ja też noszę Córę i każdy mi mówi,że jeszcze bardziej wyładniałam :) Siostra męża nawet powiedziała,że myślała,że to chłopak,bo urody mi nic a nic nie zabrało :) Oj,bym się zdziwiła jakby mi fiutka pokazali zamiast pipki po porodzie :tooth:
    -
    sliwson: Słyszałam, że na zgagę dobre jest zimne mleko i migdały.

A ja słyszałam,że ciepłe mleko hehe ;) W sumie każdemu co innego pomaga. Mi cytrusy też bardzo pomagają.
    -
    Talinka: Mnie tak żeście wyganiały, że 9 dni przenosiłam

Haha, Talinka. Pomału się na to przygotowuje ;)
    -
    anaa86: Hussy, he he niby cisza, niby nic się nie dzieje... a mam wrażenie, że za kilka postów napiszesz, że chyba się zaczęło...

Anaa, uwierz. Bardzo bym chciała :) Dziś jak miałam z rana te skurcze to sobie tak siedzę i myślę.No fajnie,ale to jeszcze nie to. Faktycznie to chyba jest tak,że kobieta czuje,że poród to poród ,a nie zapowiedzi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Evke,bardzo mi przykro...;(
    Trzymaj się kobietko i wracaj do nas szybko!
    --
  3.  permalink
    Hussy: Anaa, uwierz. Bardzo bym chciała :) Dziś jak miałam z rana te skurcze to sobie tak siedzę i myślę.No fajnie,ale to jeszcze nie to. Faktycznie to chyba jest tak,że kobieta czuje,że poród to poród ,a nie zapowiedzi ;)

Napewno tego nie przegapisz,ale tak swoja droga ustapilabys miejsca nowym ciazowkom:bigsmile::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    A ja dla odmiany puściłam dziś pierwszego mega pawia. Złapało mnie przy gołąbku, poszłam puściłam i wróciłam do jedzenia bo był przepyszny.Tak więc zamieniłam pawia na gołębia.
    jeszcze do tego mam koszmarny ból głowy ale to chyba pogodowy ból.
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ja też ostatnio soczyste pawie zaczęłam puszczać... wystarczyło, że poczułam zapach gotowanej parówki...
  4.  permalink
    mkd: A ja dla odmiany puściłam dziś pierwszego mega pawia. Złapało mnie przy gołąbku, poszłam puściłam i wróciłam do jedzenia bo był przepyszny.Tak więc zamieniłam pawia na gołębia.jeszcze do tego mam koszmarny ból głowy ale to chyba pogodowy ból.--

Moj maz sobie ubzdzil ze chcialby zjesc golabki ale z kasza gryczana i grzybami:shocked:Ja takich zachcianek nie mam hehe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    P_Madzia: ja też ostatnio soczyste pawie zaczęłam puszczać... wystarczyło, że poczułam zapach gotowanej parówki...

wspolczuje!!!pamietam jak mnie meczylo,wcale za tym nie teksnie hehe
    ja to rzygalam na mysl o jedzeniu-to dopiero byl dramat!
    --
  5.  permalink
    Hussy: Cherry, ja też noszę Córę i każdy mi mówi,że jeszcze bardziej wyładniałam :)

tak więc już we dwie obalamy mit, że dziewczynki odbierają mamie urodę :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, Cobraczek, to za mnie mój mąż miał zachciewajki w I trymestrze :D Ja nie miałam, a on tak ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cherry_Lady: tak więc już we dwie obalamy mit, że dziewczynki odbierają mamie urodę

ja też :devil: ani jednego pryszcza nie miałam całą ciążę!! a normalnie jestem zawalona!!:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    The_fragile: mój mąż miał zachciewajki w I trymestrze :D

Mojego za to złapało w trzecim trymestrze.Czasem to mam taki ubaw z niego,że szok :) Jeszcze lepiej niż ja.
    -
    Talka,a Twoja Pannica już tydzień ma.. Jak ten czas zapitala. Nim się obejrzysz to już roczek będziecie świętować :)
    -
    Cobraczek,no mogłabym już Wam ustąpić,ale co zrobić? Czekam (nie)cierpliwie ;))
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kurna,chciałam wrzucić zdjęcia brzucha,a chyba Imageshack się spieprzył :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Talka,a Twoja Pannica już tydzień ma.. Jak ten czas zapitala. Nim się obejrzysz to już roczek będziecie świętować :)

noooo leci!
    tydzien temu o tej porze mialam skurcze co 3-4 minuty :bigsmile: a za 2 godziny bylam na porodowce z 5cm rozwarciem :devil:
    --
  6.  permalink
    The_fragile: Haha, Cobraczek, to za mnie mój mąż miał zachciewajki w I trymestrze :D Ja nie miałam, a on tak ;)

U mnie jak widac to samo hehehee:tongue:

Hussy: Cobraczek,no mogłabym już Wam ustąpić,ale co zrobić? Czekam (nie)cierpliwie ;)

Ja mam zamiar poprosic lekarza o masaz szyjki w 39 tygodniu.Z Emilka mialam i pomoglo....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja tez z córka miałam cerę super, natomiast teraz...lepiej nie mowic. Kupiłam sobie specyfik na tradzik z naturalnych składników, i powoli zaczynam wyglądać jak człowiek. Pomine fakt ze wydałam majątek...
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Wczoraj dokonałam pierwszego zakupu dla nienarodzonego:devil:. Kombinezon na zimę na promocji był. Granatowy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Nie no Hussy ja cię jednak nie wyganiam, a siedź sobie do terminu, bo zaczynam widzieć jak trudna jest rola "number 1" na liście... hehhe...
    Kilka chwil ciszy na forum wzbudza lawinę pytań czy przypadkiem się nie zaczęło, także mi do tego nie spieszno:tongue::tongue::tongue:
    -
    A dla mnie to ciąża jest jak cudo na cerę i włosy. Z cerą co prawda nie miałam już długo problemów, ale z włosami i owszem. W ciąży i jedno i drugie jest idealne! szkoda tylko, że za kilka tygodni to wszystko wróci do stanu sprzed ciąży, a wypadanie włosów się jeszcze nasili.... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: szkoda tylko, że za kilka tygodni to wszystko wróci do stanu sprzed ciąży, a wypadanie włosów się jeszcze nasili....

moje włosy póki co wyglądają lepiej niż w ciązy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja w ciązy z córą zero pryszczy, ale urode mi zabrała...
    a teraz mam pojedyńcze pryszcze, a uroda? hmm jeszcze nie zabrana a będzie chłopak;d
    --
    •  
      CommentAuthorAlien
     permalink
    Talinka: moje włosy póki co wyglądają lepiej niż w ciązy :devil:

Bo wypadają tak ok 3-4 miesiąca. Mi strasznie wyłaziły przez jakieś 2-3 tygodnie w 3 miesiącu po porodzie. Teraz już jest ok.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dobrze, że mam gęste - jest nadzieja, że nie będę wyglądać jak wypłosz :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
    • CommentTimeJan 10th 2012 zmieniony
     permalink
    ja juz po wizycie wyniki z morfologi i moczu bardzo dobre wasserman ujemny szyjka zamknieta dluga slyszalam tetno maluszka super bylo slychac jak dobrze widzialam to mialo 152/81 a na zgage kazala kupic Len ponoc ma mi pomoc zobaczymy dam wam znac no i dostalam skierowanie do do lekarza rodzinnego bo mam straszne dusznosci powiedziala ze to raczej ze brzuszek duzy i dlatego ale musze to skonsultowac z rodzinnym lekarzem:) no to teraz czekamy nastepny miesiac na wizyte:)
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Alien: Mi strasznie wyłaziły przez jakieś 2-3 tygodnie w 3 miesiącu po porodzie. Teraz już jest ok.

Zazdroszczę. Mi wypadają garściami już 2 miesiące, końca nie widać :cry: Dobrze, że widać już igiełki odrastających nowych.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gosik0205j: dostalam skierowanie do do lekarza rodzinnego bo mam straszne dusznosci powiedziala ze to raczej ze brzuszek duzy i dlatego ale musze to skonsultowac z rodzinnym lekarzem:)

ja również mam duszności, lekarz mi powiedział, że ciąża mi ciąży, cokolwiek to znaczy... za tyg mam wizyte... na dodatek, jak jedziemy autem, robi mi się słabiej i nagle jakby ciśnienie uderzało do głowy, jakby miała mi pęknąć i jakbym traciła czucie w rękach i nogach;/ nie wiem gdzie mam to skontrolować....
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    mnie tez sie tak robi i dlatego mam to skonsultowac z rodzinnym lekarzem ciekawe co mi powie:) ja mam straszne dusznosci nawet jak leze na prawym czy lewym boku i spac nie moge
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gosik0205j: mnie tez sie tak robi i dlatego mam to skonsultowac z rodzinnym lekarzem ciekawe co mi powie:) ja mam straszne dusznosci nawet jak leze na prawym czy lewym boku i spac nie moge

a kiedy do lekarza idziesz?
    tzn ja te duszności odczuwam tak, że czuje ze dziecko lezy jakos inaczej niz zwykle i nagle nie moge plynnie normalnie oddychac... kazal mi lekarz w takim momencie ustawiac sie w pozycji pol siedzaco... teraz w sumie nie tak czesto sie to zdarza...
    no i nie zawsze mi to cisnienie tak podchodzi jak jade autem, zazwyczaj jak czuje glod;/ i zawsze otwieram lufcik w oknie... w domu tego nie mam... hm... jak sie dowiesz czegos to prosze o wiadomosc, ja poczekam do wizyty u gin i zobacze co on mi doradzi.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Talinka: Dobrze, że mam gęste - jest nadzieja, że nie będę wyglądać jak wypłosz

Te włosy Talko najczęściej właśnie tak po 3 miesiącach wypadają, ale Ty masz gęste więc nawet jak ci połowa wypadnie to nie będzie dramatu. Ja przez moje porąbane hormony straciłam już długo przed ciążą 3/4 swojej bujnej niegdyś fryzury. W ciąży jest ok, ale już widzę co się będzie działo za te 3 miesiące... już mam stracha...:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a jak komuś wypadają w ciąży to po ciąży też wypadną?:p łysa będę heh
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    gienia83: a kiedy do lekarza idziesz?

nie wiem jakos na dniach dzisiaj juz mi sie nie chcialo pewnie ze dam znac mnie najczeciej lapia dusznosci jak leze jak ide po schodach w autobusach to mi sie robi slabo i niedobrze ty tez daj znac jak bys sie czegos dowiedziala od swojej ginki
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gosik0205j: ty tez daj znac jak bys sie czegos dowiedziala od swojej ginki

jasne tylko musimy poczekać do wtorku do 17 :)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Moja fryzjerka,która ma dwójkę dzieci powiedziała,żebym sobie przed porodem pofarbowała włosy,bo PO to już nie będę miała z czym do niej iść. I faktycznie powiedziała,że włosy strasznie wypadają kilka miesięcy po porodzie. Oczywiście kiedyś tam wszystko wróci do normy :devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.