Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeJan 10th 2012
     permalink
    no ja też mam brak włosów na głowie i w cale w ciąży się nie poprawiły więc jak mi wypadną to będzie tragedia:(
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    A mi nic nie wypadlo. No chyba ze nie zauwazylam. Na zdjeciach mam nadal gęste włosy w okresie, kiedy powinny wypadac. To chyba nie jest żadna reguła, więc nie ma się co stresowac na zapas.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cześć Dziewczęta!

Eveke jestesmy z Tobą!:*

Sliwson super wieści!!! Ja mam genetyczne w sobote, bardzo jestem ciekawa już sie niecierpliwię:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Kakai ja tez mam badanie w sobotę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ooo:) pewnie wczesniej bo ja o 19.15:cry:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    wielgosz: A mi nic nie wypadlo. No chyba ze nie zauwazylam. Na zdjeciach mam nadal gęste włosy w okresie, kiedy powinny wypadac. To chyba nie jest żadna reguła, więc nie ma się co stresowac na zapas.

Szczęściara!!! raczej jesteś w znacznej mniejszości, zazdroszczę!!!:wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    ja przed ciaza mialam idealna cere i nadal taka mam a ma byc corka na 100% moj tesc jeszcze do niedawna mowil ze nie mozna tak ladnie wygladac i zeby to nie byl chlopak hehe a w zeszlym tyg widzialam na usg 4d ze to dziewczynka- wiec u mnie taka regula sie nie potwierdza hihi

a co do wlosow to ja mam cienkie i cienka kitka z tego wychodzi ale w ciazy sporo mi sie pojawilo nowych. Mam nadzieje ze jednak lysa po ciazy nie zostane...
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/mama-po-porodzie/Wypadanie-wlosow-po-ciazy_35958.html

Fajnie wytłumaczony problem wypadania włosów po porodzie:)
  1.  permalink
    mnie wypadają włosy odkąd ur Natalkę czyli jakoś od 4miesiąca jej życia do dziś i nic nie pomaga...
    -- ,
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    A ja czekam na czwartek na drugie USG. Na pierwszym byłam 05.01.2012r. i był pęcherzyk ciążowy o wym 17 mm co wskazuje na 5w2d a według OM to był 7w0d. Ponoć coś w środku dało się zauważyć ale nic wyraźnego. Owulacje miałam dosyć późno bo ok. 20 dnia cyklu także wielkością pęcherzyka się nie martwie. Boje się że powtórzy się sytuacja sprzed dwóch lat kiedy było puste jajo płodowe. Także dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Mam nadzieje że w czwartek będzie można wpisać mnie do listy z terminem porodu:) Jak narazie zgodnie z OM termin mam na 23.08.2012r.
    -- ;;;;
  2.  permalink
    Trzymam kciuki;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Anecia84: Także dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Mam nadzieje że w czwartek będzie można wpisać mnie do listy z terminem porodu:) Jak narazie zgodnie z OM termin mam na 23.08.2012r.

3mam kciuki :)

a u mnie pojawiły się kropelki siary :):)
    w pierwszej ciąży nie miałam :) i miałam trudności z karmieniem w pierwszych trzech dobach.
    nie wiem czy to ma jakies znaczenie.
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny czy ktoras z was spotkala sie moze z takim opisem w usg jak : ''zagęszczenie kosmówki na ścianie przedniej''.Lekarz powiedzial,ze acard pomoze i nie ma sie co przejmowac bo to czesto w ciazy wystepuje wiec nie wnikalam....Ale jednak zastanawia mnie to....
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Dzisiaj, podczas śniadania, poczułam 3 delikatne pukniecia w to samo miejsce. Także oficjalnie wyczuwam już ruchy dziecka. 16 tyd. 6 dzień. Z Anielka to było w 17 tyg. i 3 dniu bodajże. Podobno do tej daty trzeba dodać 20 tyg. i wychodzi data porodu:). W sumie mogę rodzic w 37 tygodniu;). Nie mam nic przeciwko...Anielke urodziłam w 39.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wielgosz: Podobno do tej daty trzeba dodać 20 tyg. i wychodzi data porodu:). W sumie mogę rodzic w 37 tygodniu;).
    ee nie gadaj;p znowu mam przenosic hehhe
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Trzymam kciuki rownież. Za mnie tez proszę trzymać, bo jutro mam USG 3 D. Może uda się dopisać płeć do listy:devil:. Karta kredytowa mnie świerzbi.... MUSZĘ już coś kupić!!!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wielgosz: Karta kredytowa mnie świerzbi.... MUSZĘ już coś kupić!!!
    --

kup kup, wyprzedaże są np w H&M - ostatnio byłam to ciuszki po 10zł / 20zł kupiłam;D
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    anecia nie martw sie bedzie dobrze ja gdy poszlam na pierwsze usg to byl 7tydz 3d wg OM
    a dzidzia byla 6t 1d bodajze... A malenstwo mialo 4mm ;) Ja tez mialam dlugie cykle i zaplodnienie po prostu bylo pozniej. W czwartek juz wszystko bedzie widoczne ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Wielgosz,a ja bym się tym nie sugerowała. Pierwsze ruchy poczułam między 15,a 16 tygodniem,więc już dawno powinnam mieć córkę przy sobie,a na razie nic nie wskazuje na to,że chce wyjść ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: a na razie nic nie wskazuje na to,że chce wyjść ;)

bo baby to uparte są:)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dziewczyny aja sie martwie tym swoim brzuchem:(( ja nie wiem czy to ten maly moze sie tak ukladac ze jak pochodze to ten brzuch robi sie twardy od dolu???? albo z boku???czy ktoras tak miala??? mam wizyte za tydzien we wtorek...poza tym nic mnie nie boli tylko takie dziwne uczcie jak chodze a maly rusza sie normalnie czasem az za bardzo.... jakas rada od doswiadczonych mamusiek???
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja się nie sugeruje niczym. Tak mi się nudzi, więc sobie leżę i rozmyslam;).
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Jeżeli chodzi o stawianie się brzucha po chodzeniu to jest to częsta przypadłość niestety, ale to fizjologia. Mi lekarka powiedziała, że jeżeli brzuch stawia się nie częściej niż 3 razy na godzinę i nie towarzyszą temu żadne inne objawy typu ból krzyża, plamienia, krwawienia itp., to jest to ok. jednak zawsze warto skonsultować to z lekarzem. Mi w poprzedniej ciąży dokładnie tak samo stawiał się brzuch i okazało się, że skraca mi się szyjka i do tego uwidocznił się mięśniak, wprawdzie taki od strony powłoki brzusznej a nie wewnątrz macicy. Brałam Fenoterol i dotrwałam do 38 tyg. wiec to nic strasznego ale gdybym to zbagatelizowała kto wie jakby się to zakończyło. Jak Cię coś martwi to nie bój się pytać lekarza - oni od tego są. Teraz tez mi się stawia macica ciągle ale liczę te skurcze, sprawdzam czas i dużooo odpoczywam- przynajmniej się staram:).
     permalink
    dzieki Ancia wlasnie jutro zadzwonie najlepiej do swojej ginki i zapytam....biore luteine na noc 2tabl dopochwowo....a do 25tc bralam no spe forte 2x1 moze dlatego ze kazala mi ja odstwaic teraz sie tak zaczelo???? nie wiem zobacze co jutro powie:((
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja dzis masakra... :sad: nie moge oddychać, cały dzień skurcze - te bezbolesne, ale zawsze miałam tylko wieczorem, a dzis od rana... troche boli mnie głowa, puls wysoki, w środku chyba tez cos się dzieje, czuje kłucia w pipce.... eehhh szkoda gadać... rano tylko skoczyłam na badania... kupa ludzi, ale postekałam trochę i jakiś facet mnie przepuścił :smile:

a mnie zaczepilo kilka obcych bab w ciąży wmawiając mi że będzie chłopczyk :shocked:
    ponoć tak ładnie wyglądam :bigsmile::wink: i to kłóciły się, ja mówię że 3 usg na 100% dziewczynka a te swoje.... uwielbiam takie gadki z obcymi, co to wszystko wiedza lepiej :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula - jeszcze się okaże, że Hussy prześcigniesz:)
    --
     permalink
    gienia83: anula - jeszcze się okaże, że Hussy prześcigniesz:)

wlasnie mi tez taka mysl sie nasunela:)))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    jutro mam wizyte to zobaczymy co pan doktor powie, jakie "widoki" na przyszłość :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    mi dzisiaj w nocy też co rusz twardniał brzuch, dostawałam duszności, wszytsko mnie bolało....i tak do 3 w nocy. Dopiero no-spa pomogła. Nie wiem, czy takie twardnienie (a było w ilości większej niż 10 razy) jest normalne. Wizytę mam dopiero w poniedziałek, ale nie omieszkam zapytać...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    vicki ty to masz do cesarki dociągnąć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Ja jestem po wizycie. Chłopak pięknie rośnie. Ma już 1657g i wyprzedza termin z OM o ok.tydzień:) Strasznie się cieszę bo chyba nie będzie takich atrakcji jak w poprzedniej ciąży, gdzie kolo 31 tygodnia wylądowałam na patologii i dostałam zastrzyk na rozwój płuc, żeby poprawić działanie łożyska.
    A w poczekalni nie mogłam wysiedzieć. Mały tak się wiercił i uciskał, że wysiedzieć nie mogłam. Jak opowiedziałam ginowi, że jakoś 2 tyg temu miałam dwa razy taką sytuację, że mnie bolało w mostku i nie mogłam oddychać to powiedział, że opisuję zawał i że w sumie to powinnam iść do rodzinnego, żeby to sprawdzić. Już sama nie wiem czy mówił seriom bo potem powiedział, że to w sumie mogło też być od przełyku, albo potasu, który zażywam..
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    A czy Wam też tak szybko rosną paznokcie? Codziennie muszę je obcinać, bo przyrost mam jakiś 2 mm na dobę. Włosy na głowie też rosną jak szalone, jedynie na nogach nie muszę golić, bo zanikły:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    1. Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    2. anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    3. Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    4. kamiis 02.02.2012 (dziewczynka)
    5. MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)

6. Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    7. ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    8. aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    9. lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    10. marta_885 24.02.2012
    11. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    12. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    13. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    14. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    15. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    16. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    17. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    18. illan 24.03.2012 (chłopiec)
    19. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    20. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    21. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    22. Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    23. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    24. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    25. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    26. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    27. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    28. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    29. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    30. ifonka84 19.05.2012
    31. Tres 24.05.2012
    32. hydrazine 02.06.2012
    33. Hanny 3.06.2012
    34. norah 13.06.2012
    35. YPolly 20.06.2012
    36. wielgosz 21.06.2012
    37. Osorya 22.06.2012
    38. Łezunia 25.06.2012
    39. mkd 03.07.2012
    40. Mag_dre 06.07.2012
    41. psycho_patka 06.07.2012
    42. sliwson 10.07.2012
    43. marylove 17.07.2012
    44. nibriana 20.07.2012
    45. P_Madzia 22.07.2012
    46. ufo03 25.07.2012
    47. Kakai 26.07.2012
    48. cho 28.07.2012
    49. atamala 06.08.2012
    50. Mamrotka 13.08.2012
    51. kuleczka_69 14.08.2012
    52. Cobraczek 23.08.2012
    53. Izulka23 14.09.2012
    54. Love_line
    55. xkamilax
    56. dorotka0905
    57. katka_81!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    illan - no to kawał gościa! :bigsmile: moja na tym etapie miała chyba 1470 i nie była malutka, to był 60 centyl

vicki - wiesz, że mi tez tak rosną paznokcie :shocked: a chce miec krótkie teraz i cały czas obcinam a one swoje... :bigsmile:
    nogi, pachy i pachwiny mam po depilacji laserowej więc nie wiem bo nic nie rośnie :bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Viicki: A czy Wam też tak szybko rosną paznokcie?

ja niestety mam manie obgryzania a wlasciwie mialam ... bo teraz nie obgryzam bo nie mam co;p
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    illan, mnie w mostku boli dość często, albo pod prawy żebrem. Zależy jak synus jest ułożony. Nie sądzę, bym co drugi dzień miała stan przedzawałowy:wink:
    Pięknie, że Synek Ci zdrowo rośnie, oby tak dalej!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: nogi, pachy i pachwiny mam po depilacji laserowej więc nie wiem bo nic nie rośnie

zazdroszcze depilacji laserowej, moge wiedziec jakie sa ceny takiego zabiegu ? maz obiecal mi ze mi fundnie po porodzie...
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Anula, no to z pazurkami widzę, że mamy podobnie:tongue: Też do porodu chcę mieć krótkie, więc obcinanie ich mam codziennie
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    powiedzcie mi proszę, czy powinnam mieć rajstopki dla marcowego dzieciaczka?
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    nie pamietam już dokładnie bo robiłam to pare lat temu, zanim zaczęliśmy sie starać, bo oczywiście w ciąży nie można
    teraz ceny i lasery sa pewnie inne, ale trzeba zrobic pare sesji co miesiąc lub dwa, i ja miałam tak że co sesja to taniej, więc pare stówek szło, ale naprawde warto :bigsmile: i warto poszukac dobrego gabinetu, ja najpierw trafiłam na fuszerkę :confused:
    ja powinnam zrobic jeszcze parę drobnych poprawek bo zawsze jakiś pojedynczy włosek może albo zostac albo wyjść, ale zaczęliśmy się starać i odłożyłam to na później
    ale kiedyś skończę
    więc teraz mam pod pachami po kilka włosów dosłownie ze 3 lub 4, jak ich nie ogolę przez jakiś czas nic się nie dzieje, a jak ogolę nie ma efektu ścierniska :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLove_line
     permalink
    hej dziewczyny:) można się wkręcić w dyskusję:P?
    u mnie tez żadne 'przesądy' i reguły się nie sprawdzają:) włosy wypadały i na początku i to garściami, a teraz są bardzo mocne i lśniące. Cera też w porządku, nawet się poprawiła odkąd w ciąży jestem bo wcześniej miałam duże problemy (cera mieszana i tłusta w strefie 'T'...
    A czy któraś z Was ma wykupioną położna do porodu?
    U nas termin na 13.01:P
    .
    co do laserów - kumpela ostatnio robiła na bikini i płaciła 3 x po ok. 550 zł - trzy serie zabiegów. Ale to na bank już nie odrośnie i jest z ego bardzo zadowolona. Wszystkim poleca:)
    .
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    ewelinda29: gienia83: anula - jeszcze się okaże, że Hussy prześcigniesz:)

Ja tam już nie wierzę,w te moje objawy przed porodowe.. Jak się na dobre nie rozkręci to nie pisnę nawet :devil: Na razie Tusia Nas tu pobiła na głowy wszystkie :)) Całą piątkę wyprzedziła.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mi na nogach okropnie rosną zresztą pod pachą równie szybko... na nogach problem bo ściemniały....i są w sumie czarne... blech, dlatego mąż mi obiecał, może na pierwszą rocznicę ślubu się doczekam :)
    skoro mówicie że warto to może się upomnę;p
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: Na razie Tusia Nas tu pobiła na głowy wszystkie :)) Całą piątkę wyprzedziła.

ja się modlę, aby utrzymać się na miejscu na którym jestem, mały chyba się w kanał dopasowuje bo czuje parcie na tyłek co jakiś czas przez chwilę...;/ obym sie jednak myliła...
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Viicki: llan, mnie w mostku boli dość często, albo pod prawy żebrem. Zależy jak synus jest ułożony. Nie sądzę, bym co drugi dzień miała stan przedzawałowy

Mówisz, że to dziecię uciska? Ja też tak myślałam, ale jak powiedziałam to ginowi to jakoś nie podłapał. To był taki ból - pieczenie w mostku, utrzymujące się dłuższą chwilę i do tego problemy z oddychaniem..Mam nadzieje, że jest tak jak mówisz.

anula36: illan - no to kawał gościa! :bigsmile: moja na tym etapie miała chyba 1470 i nie była malutka, to był 60 centyl

moja córa w 30w2d ważyła 1461g i lekarz był zaniepokojony, że rośnie za mało i mogą być problemy z łożyskiem. Mały jest prawie 200g większy i chyba będzie z niego tłuścioszek:bigsmile:

aaa i chyba jestem jeszcze jednym wyjątkiem potwierdzającym regułę, bo przy ciąży z córa wszyscy mi mówili, że to na pewno chłopak bo tak ładnie wyglądam, a teraz to szkoda gadać.

ile ja bym dała za depilację laserową!! tylko mnie nie stać:(( żeby doprowadzić mnie do ładu musiałabym wydać majątek :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeJan 11th 2012
     permalink
    ewelinda29: ja nie wiem czy to ten maly moze sie tak ukladac ze jak pochodze to ten brzuch robi sie twardy od dolu???? albo z boku??

mi ginekolog powiedziała że do puki umiem pokazać palcem w którym miejscu twardnieje to jest to dzidzia... więc pewnie mały akurat jak chodzisz tak się układa ja mam podobnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    boże puchnę no:neutral::neutral::neutral: prawą rękę to już nie pamiętam jak wyglądała jak była normalna:devil: bez przerwy jest zdrętwiała..... a ogólnie cała wygladam jak balon nienawidzę lusterek!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: boże puchnę no prawą rękę to już nie pamiętam jak wyglądała jak była normalna bez przerwy jest zdrętwiała..... a ogólnie cała wygladam jak balon nienawidzę lusterek!!!!!!!!!!!!

wariatka... już tak nie wiele do końca :) dasz rade
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    masakra!!! a wcale nie tak nie wiele ja myślę że przenosze moja mama też nas długo nosiła więc jeszcze kawał czasu przed nami!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kasiakuzniki: boże puchnę no:neutral::neutral::neutral: prawą rękę to już nie pamiętam jak wyglądała jak była normalna

mam to samo :sad: dłonie i stopy :sad: a prawa dłoń najbardziej...
    ja mam strasznie małe i chude dłonie i stopy, więc dla osób trzecich nie ma masakry ale ja nie moge nic złapac w ręke, bo pięści ni chujenki nie zacisnę, no i muszę uważac jak wstaję z łóżka bo stopy mnie nie słuchają i można się wywalić... nie mam w nich czucia :sad:
    dziś mam wizytę, ciekawa jestem, bo jak robie siku to pipka chce wyskoczyć :neutral: boleśnie wyskoczyć
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.