Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeJan 12th 2012
     permalink
    Chcialam sie pochwalic ze bedziemy miec SYNKA!!:devil:. USG bylo jak marzenie. Kameralna atmosfera, swiece, duze lozko, dwa wielkie ekrany, na ktorych ogladalismy Malucha. Anielka lezala obok mnie i przez 15 min machala do brata :cool:.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wielgosz - gratki! A Anielka się musi cieszyć, co? :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no bo kruszynka to było tak zdrobniale:P od początku jest to tydzień to dwa większa:D:D z wczorajszego usg termin to 21.02 i jak dla mnie to mogła by tak być:P:P ale że moja mama przenosiła to jakoś nie liczę na cuda:D:D:D
    -
    wielgosz super będzie parka:):) i fajnie że mała była:)
    -
    kasiek gratulacje:)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    wielgosz: Anielka lezala obok mnie i przez 15 min machala do brata

no to za jakis czas zgłosze sie po przepis jak zrobic braciszka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Hmm, same chlopaki sie na razie na czerwiec szykuja, moze ja sie wylamie :shades: Kasiek, pozdrawiam, fajnie jest nas wiecej w podobnym terminie, zmniejsza sie niebezpieczenstwo bycia pod presja pierwszej na liscie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczzyny a w13tc juz widac dobrze plec czy dziewczynka ma jeszcze a'la ptaszka?
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Mi lekarz powiedział jaka jego zdaniem bedzie płeć. Z tego co mówili lekarze zależy od sprzętu i doświadczenia osoby przeprowadzajacej usg.
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Kakai: Dziewczzyny a w13tc juz widac dobrze plec czy dziewczynka ma jeszcze a'la ptaszka?

chyba wcześnie jeszcze, ale zależy od lekarza, sprzętu, chęci dziecka i troche szczęścia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    aha:) bo w sobote mamy usg genetyczne,mysle by juz zapytac co widzi:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    zapytać zawsze możesz a czy to zrobi to już Ci odpowie:) u mnie mała na genetycznym tak się układała że nawet nie próbował i mówił że szkoda dziecka męczyć nawet na 4d mi jej nie pokazał ale na połówce dał nam nacieszyć oko no i wtedy mała pokazała już dosadnie co ma między nogami a nawet na wizycie u innej gin w 18 tyg już było pięknie widać kreseczki:D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJan 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Kakai: Dziewczzyny a w13tc juz widac dobrze plec czy dziewczynka ma jeszcze a'la ptaszka?

ja byłam na genetycznym będąc w skończonym 13tc (u ciebie będzie skończony 12tc w sobotę) i pierwszą rzeczą jaką lekarz pokazał nam na USG był właśnie "ptaszek" i nie miał wątpliwości, że faceta nosze w brzuszku. Nie musiałam go o nic pytać. Zobaczymy czy się potwierdzi na połówkowym.
    Za to przy córeczce nie wiedzieliśmy aż do połówkowego bo była tak ułożona, że nie dało się sprawdzić a i na połówkowym pani doktor nie była pewna :D
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    No to proszę o dopisanie mnie do listy przyszłych mamuś. Dzisiaj zobaczyłam i usłyszałam swoje 9 mm szczęście:) Termin porodu według USG na 30.08.2012r.
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Kakai: mysle by juz zapytac co widzi:)

eee no pytać możesz zawsze :bigsmile: no to życzę żebys uzyskała odpowiedź i oby ta odpowiedź była potem niezmienna :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    anula36

no to za jakis czas zgłosze sie po przepis jak zrobic braciszka

Jak będziesz miała takie wszędobylskie dziecko jak my, które praktycznie nie sypia:devil:, to przepis jest tylko jeden: szybki numerem w ukryciu:cool:. Może chłopcy lubią takie spartanskie warunki...

Dzięki wszystkim za gratulacje:bigsmile:.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    COMA: "anula - mi ostatnie wyniki przed porodem pięknie wszystkie wskoczyły w normę a nawet lepiej! i to w dodatku nic nie brałam już miesiąc wczesniej więc organizm się mobilizuje:wink: z resztą dla zainteresowanych: spadki cukrów przy pomiarach też świadczą o dojrzałości łożyska i jako sygnał do zbliżającego się "wylotu" "

no własnie tak się zastanwaiłam, że może mała już urosła i nie wysysa ze mnie wszystkiego i stąd te wyniki??

Coma - ja cały czas czekam na opis twojego porodu, bo chyba nie widziałam jeszcze?? a ty tak wyskoczyłas jak filip z konopii :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    The_fragile

Wielgosz - gratki! A Anielka się musi cieszyć, co? :D

--
    MUSI się cieszyć, to fakt. Reklamacji już nie uwzględniam:cool:.
    A tak serio, to ona nie bardzo kuma o co chodzi. Chociaż ostatnio jak leżąlam z gołym brzuchem, podeszła do mnie, przyłożyla oko do pepka, i mówi: "mami, pokaz dzidziusia".
    Swoją droga, fajnie by tak było moc podgladnac Małego przez pepek:devil:. 80 dolcow w kieszeni...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    wielgosz: fajnie by tak było moc podgladnac Małego przez pepek:devil:. 80 dolcow w kieszeni..

tak tak powinno byc takie male okienko do podglądania :bigsmile: i suwak przez który dzidzius wyskakuje :bigsmile::devil:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Wielgosz
    Gartulacje!!! Hania gadała z Basią własnie przez pępek. Jak już urodziłam to mówiła że teraz ona nosi dzidzię w brzuszku.:wink:
    --
  1.  permalink
    Hej Dziewczyny :) Powiedzcie mi, pewnie odpowiedz ta sie juz tutaj przewijala, ale nie mam czasu na wertowanie tylu stron, w ktorym tygodniu powstaje pepowina? i czy Wam tez sie tak dni dluzyly oczekujac na nastepna wizyte?:P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ależ wy macie wysokie wyniki tej hemoglobiny !!!! ja już na początku ciąży miałam 11,3 a teraz jest tylko gorzej. Jutro odbiorę kolejną porcję badań to pewnie będzie już 10 z hakiem :(

W pierwszej ciąży przy ostatnich wynikach było już 9 z kawałkiem i poprawiło sie dopiero jakiś czas po porodzie - tzn tak do 12,5 ;) Ale taka chyba już moja natura.

kulaczka_69nie pomogę z pępowiną bo nie pamiętam. Jakoś ta informacja nie była dla mnie mega istotna. A czemu pytasz ??
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    wiatm sie :) caly ranek mialam przemily dostalam paczuszki od siostry ze sprzetem dla Jasia:)) kojec, lezak i bujak:)) super skladalismy z mezem:))) a teraz uciekam jade zapisac sie do SR:)) chyba czas i pora:)))

Hussy czekam na wiescie:)) milego dzionka kobitki:))
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Ja startuję z hemoglobiną 15,5 w 7 tyg. ciąży, zobaczymy jak dalej :)
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Anecia84 - gratulacje:smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Kasiakuzniki - No jak zwykle Wasza mała szaleje :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Nic nie przystopowała! hehe... ależ ja jestem ciekawa jej końcowej wagi!!!
    -
    Anula - Mi już 2 tygodnie temu wyniki super podskoczyły w górę i wszystkie są w normach, także ja też byłam zdziwiona, że tak fajnie się podniosły.
    A w ogóle to ja jestem w szoku z Twoją szyjką, a jeszcze bardziej jestem w szoku, że posżłaś z mężem na całość, bo tak się przed tym długo broniłaś, a teraz widzę, że ta szyja cię zmobilizowała do działania!!! mąż się pewnie cieszy, bo przecież cały czas cię męczył o seksik :tongue::tongue::tongue:
    -
    Hussy - jak tam dzisiaj????
    -
    Wielgosz zazdroszczę parki!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    anaa86: Nic nie przystopowała! hehe...

jak powiedziałam że myślałam że kiedyś zwolni to powiedział że nie mam na co liczyc:wink::bigsmile: a niech rośnie na zdrowie będzie silna mąż nie będzie się bał do niej podejść:D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kakai mi lekarz nie zdradził płci mimo, że genetyczne miałam w 14tc. Powiedział, że mógłby coś już powiedzieć ale to takie trochę wróżenie z fusów i woli powiedzieć jak będzie miał pewność. Jak dla mnie spoko bo w zasadzie się nie pytałam. Sam zaczął temat.
    Że mój syn, będzie synem dowiedziałam się w 17tc.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    gratuluje nowym przyszlym mama:) wlasnie jak tam Hussy dzisiaj?
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Jak zaczął się temat hemoglobny to napiszę jak się wczoraj zdziwiłam po odebraniu wyników.
    Przez całą ciążę badania robiłam w jednym labo, niestety na ten jeden raz musiałam pójść do innego labo a tam mają inne normy.
    Do tej pory zawsze bardziej lub mniej ale mieściłam się w normie ale wg nowego labo jestem pod kreską i trochę to śmiesznie wygląda.

Poprzedni wynik Hemoglobiny – 12,3 norma: 12,0-16,0
    Obecny wynik hemoglobiny – 12,5 norma: 13,4-18

teraz sama nie wiem czy to faktycznie oznacza jakiś spadek czy niby poziom ten sam ale inne normy laboratoryjne.
    Na szczęście mam dzisiaj wizytę u ginki, ciekawe co powie.
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Ciekawe!
    Aż z ciekawości spojrzałam do swoich wyników i u mnie jest norma 12,0 - 16,00.
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no właśnie ja też pierwszy raz się spotkałam z takimi normami.....mimo, że w różnych laboratoriach robiłam już badania.....
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Julita tak restrykcyjnych norm to nawet centra krwiodawstwa nie mają tam od 12,5 można krew oddawać :)
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Może jakiś błąd druku..........w necie poszperałam i normy są od 12 do 16 jeżeli chodzi o kobiety w ciąży
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    A dla mężczyzn są od 14-17....... więc może się pomylili faktycznie w druku :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a ja bym zadzwoniła do tego laboratorium i zapytała....
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A no czekam do 15.00 , ale nie mam jakiś większych nadziei,że zbada szyjkę czy tym bardziej zrobi masaż.. Jako lekarz jest dobry nie powiem,ale ma swoje dziwactwa :/ Więc na nic nie liczę.
    Mąż zrobił mi "masaż szyjki" wczoraj i dziś :tooth: ,ale nic nie ruszyło ;)
    Jak będę PO to dam znać na pewno co i jak.A teraz zmykam robić obiad :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    smacznego :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jezu, ile mozna spac, cale zycie przespie...
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    O masz, a ja dziś zgubiłam dziecko w szkole. Młody mi uciekł i z 20 minut latałam po całej szkole szukając go. Już myślałam, że poleciał na dwór a wtedy to by było ;/ Eh....

A wczoraj miałam incydent w rossmanie i ochroniarz chcial wzywać policję, bo ja "dziecko biję"

Nosz.... Mam masakryczny humor.

Miałam mieć dziś wizytę, ale wczoraj dzownili, że przełożona na za tydzień. Także cały czas lipa :(
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Mój lekarz przepisał mi żelazo gdy hemoglobina spadła do 11,2 (a mówi, że dla ciężarnych właśnie taka jest dolna granica). Niestety nie podniosła się, a w szpitalu 2 tyg. temu miałam nawet 9,9, to dopierdzielili mi Ascofer 3 x2 tabletki dziennie :)
    Ja też bym chciała masaż szyjki, muszę spytać swojego lekarza za tydzień, ale jestem ciekawa co on na to :) Ja i mąż niestety nie sięgamy szyjki :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    My Angel, ja ze 2 razy teraz dosięgłam, i wydawało mi się, że palec wchodzi w nią, ale żeby zrobić masaż to chyba jednak za mało sięgam. Zresztą w sumie nie wiem jak się go robi praktycznie, mimo, że miałam robiony w szpitalu :)

Ja też myślałam, żeby ginka za tydzien poprosić, ale wątpie czy on na to pójdzie :P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Mąż zrobił mi "masaż szyjki" wczoraj i dziś

fajnie :D ja do samego końca miałam szyjkę nie wiadomo gdzie :shocked: ale dzień przed porodem próbowaliśmy się seksić wieczorem i bolało jakby mi udarzał w szyjkę, więc... może była niżej w końcu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Kamiis ja jestem po 2 porodach, więc u mnie od początku szyjka nie jest do końca zamknięta, taki urok wieloródek. Lekarz sam mi o tym mówił, że ona się nie rozwiera, tylko taka już jest i będzie :) A masaż - też miałam przy pierwszym porodzie w szpitalu, to mam wrażenie, że (wtedy położna) wetknęła tam paluchy i ruszała nimi na prawo i lewo, tak jakby chciała ją otworzyć :)
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    MyAngel, ja też już po 2 porodach. I zgadzam się, ze szyjka poźniej już nigdy nie była taka zamknięta. Pamiętam jak badałam cykle, ale nigdy nie była aż tak otworzona jak teraz w ciągu tych kilku dni. Ale w sumie rozwarcie to musi być otwór "na wylot" a aż tyle nie dało rady mi się zbadać, więc nie twierdzę, że coś się już dzieje. \Tymbardziej, że już 2 razy przenosiłam :P
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Dokładnie, jak obserwowałam cykle, to szyjka nigdy nie była do końca zamknięta :) A teraz nie sięgam. Zresztą nie łudzę się na szybki poród, bo w 30tc moja szyjka na USG miała 5cm!!! No i nie wiem czy mam tendencję do przenoszenia czy wcześniejszego rodzenia, bo oba porody miałam wywoływane przed czasem.
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    A teraz Ci nie wywołają?
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Dziewczyny, a na USG widać czy szyjka jest długa, krótka, zamknięta??
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Ancia, chyba widać. Tak mi się zdaje.
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    kamiis: A teraz Ci nie wywołają?

Wiesz co, tamte porody były konieczne w wywołaniu. W pierwszej ciąży miałam gestozę - opuchlizny, białkomocz i wysokie ciśnienie, to wskazanie do wcześniejszego zakończenia ciąży. Zaczęli już w 38, a urodziłam dopiero przy drugiej próbie w 39tc. Druga ciąża zakończyła się nieszczęśliwie, synek zaplątał się w pępowinę i zmarł, dlatego w 28tc miałam wywoływany poród :sad: A teraz nic się nie dzieje (odpukać), więc na razie nie ma powodu by szybciej wywoływać. Chyba, że będę już po terminie, a porodu wciąż nie będzie widać na horyzoncie, to będą musieli :)
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Ancia77: Dziewczyny, a na USG widać czy szyjka jest długa, krótka, zamknięta??

Jasne, że widać, ale na USG dopochwowym.
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    MyAngel, przykro mi :(

Ja mialam, jak przyjmowali mnie na oddział tydzień po terminie, próby oxy, chyba z córką 2 a z synkiem jedna. I zawsze jak miałam mieć następnego dnia wywołanie, to w nocy mnie chwytały już skurcze same z siebie :P :D Ale watpie, zeby coś szybciej było tym razem, chociaż chciałabym w ferie teraz urodzić, bo termin już mogłby być, a miałabym co z dziećmi robic no i byłoby lżej na samym początku niż latać do szkoły.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.