Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeJan 13th 2012
     permalink
    no właśnie ja będę chyba miała tylko 15 pieluch chyba za mało zamówiłam:neutral::shamed: ale może z 5 dokupię takich lepszych dotknę w hurtowni i wybiorę:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja właśnie na flanelowych kładłam córeczkę po kąpieli albo do przewijania (miałam prześcieradło na przewijak, ale szybko się brudziło a pielucha flanelowa tańsza niż kupowanie prześcieradeł na zmianę). Podobnie u lekarza - też kładłam na flanelowych, są milsze i cieplejsze. No a tetry oczywiście do odbijania głównie.

Dziś wizyta - mam stresa jak nigdy :sad:
    --
  1.  permalink
    Czyli prócz tetrowych, zaopatrzymy się we flanelki... Widziałam cerisecerise na mamas&papas te pieluszki muślinowe. No nie powiem ale trochę kosztują, 75zł za 5 sztuk w opakowaniu, ale za to b. ładne są, różne wzory, kolory do wyboru... Na allegro widziałam zwykłe tetrówki za +/- 1.85 czyli generalnie jakość na pewno kiepska... :confused:
    --
  2.  permalink
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja się zastanawiam kiedy wyprać pościel, tak to mam wszystko poprane;D tzn czekam jeszcze az przyjda kolejne ciuchy ktore zamowilam;;D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nie do odbijania pieluszki za 75 zł nie wchodzą w grę:D:D:D lepiej jechać do hurtowni po dotykać i wybrać jakieś w rozsądnej cenie:D:D
    ja jeszcze nie mam nic poprane ale dziś przyjdzie pościel to może od pon zacznę szykować bo muszę kupić jeszcze płyn do płukania bo nigdzie nie było mam tylko do prania..
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJan 13th 2012 zmieniony
     permalink
    katarzynah1987: Pieluszki muślinowe Mamas&Papas

no śliczne są ale koszt - masakra !!!!! chyba by mi było szkoda podkładać je pod pupkę na przewijak :wink:
    --
  3.  permalink
    ja dostałam w prezencie, nawet nie wiedziałam co Krzychu zapamiętale obrzyguje :shocked:
    --
  4.  permalink
    za to te pieluszki firmy Bobas sama kupowałam i są ok. Na początku ciut sztywne, ale po kilku praniach i prasowaniu robią się miękkie. Nie rozłażą się, nie mają dziur
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    cerisecerise: za to te pieluszki firmy Bobas sama kupowałam i są ok

ale ładne kolorki :) muszę sobie dodać do obserwowanych i się pewnie skuszę na jedne jak już będę zakupy robić :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    No właśnie kolorki super i nie spierają się. Ogólnie co pranie to pieluchy lepsze się robią
    --
  6.  permalink
    Tak, tak ładne są. Właśnie szukam u tego sprzedawcy w niebieskich czy zielonych odcieniach...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    właśnie te pieluszki ostatnio widziałam w hurtowni i je pewnie kupię:) nie opłaca się przez neta bo koszt przesyłki za jedną paczkę się nie opłaca więc jak się wybiorę na zakupy to na pewno o nich nie zapomnę:D
    --
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    Są dwa warianty, ja mam wariant dla chłopca- są dwie całe niebieskie, dwie w paseczki(niebiesko-zielono-pomarańczowe), dwie w malutkie autka (te same kolory)
    --
  7.  permalink
    O właśnie takie chciałabym zamówić. Kurcze, coś allegro mi lekko nawala i nie chcą się strony wyświetlać więc później popatrzę. Fajnie cerisecerise, że napisałaś o tych pieluszkach. Na pewno zamówię ze dwa opakowania oprócz tych tetrowych tańszych i flanelówek...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no właśnie jak byłam ostatnio to były tylko chłopięce:D ale jak do porodu nie trafie na drugi wariant to mała będzie mia w autka:D:D i tak ich nie zapamięta:P a mamusia lubi auta także tego:P
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny czyli tertra sie przydaje? ja dostalam od mojej siostry bo jej zostały już troszke mają ale sa bielutki i mieciutkie...ufff dobrze że nie przyszło mi do głowy wyrzucic. a mam pytanie odnosnie tych kremów do pupy, czyli nie trzeba dziecku smarować po każdym przewijaniu? bo ja myslałam żeby kupić krem z nivei albo bambino do takiego codziennego uzytku a dopiero jakby sie pojawiło zaczerwienienie to wtedy linomag albo sudocrem ale nie wiem czy dobrze mysle.....podpowiedzcie.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A i jeszcze chciałam zapytam o Oilatum czy stosuje albo stosowała któraś? bo słyszałam że dobry specyfik do kompieli i że nawet bardzo przy tym kremów nie trzeba używać.
    --
  8.  permalink
    justa2586: Dziewczyny czyli tertra sie przydaje?

Poczytaj justa kilka postów do tyłu, też o to pytałam i dziewczyny rozpisały się do czego tetra jest przydatna...

Co do smarowania justa to ja myślę podobnie jak Ty, też planuję smarować pupcię po każdym przewijaniu jakimś delikatnym kremikiem, np. z Nivei, a w razie odparzeń dopiero użyję czegoś mocniejszego, np. Sudecrem... Ale to tylko moje intuicyjne zamierzenie bo doświadczenia jak na razie brak. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Ja tak jak Teo używam codziennie tetrówek jak Małemu się uleje, przy przebieraniu (Kubuś uwielbia sikać podczas przebierania:wink:). I też wkladałam pieluchę do biustonosza podczas nawału.
    Hussy - bedziesz sie smiac, ale ja podczas porodu, juz przy partych ciagle pytalam mojej siostry czy czasem nie robie kupy bo czulam jakbym sie zalatwiala:shocked: A ona w smiech i mowi ze nie:surprised: Wiec obstawiam, ze u ciebie lada moment sie zacznie rozwijac sytuacja. A jak z czopem? Ciagle odchodzi?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ale to tylko moje intuicyjne zamierzenie bo doświadczenia jak na razie brak. :smile:

Dokładnie jak u mnie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A i jeszcze chciałam zapytam o Oilatum czy stosuje albo stosowała któraś? bo słyszałam że dobry specyfik do kompieli i że nawet bardzo przy tym kremów nie trzeba używać.

Ja używam do każdej kąpieli ale tańszej wersji Oillan (skład ten sam, działanie to samo a cena niższa). Polecam mimo dla dzieciaków z problemami skórnymi ale jak już Ci się trafi takie dziecię to smarować i tak trzeba.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Pieluszek tetrowych używałam non stop karmiąc piersią. Podkładałam pod cycka, pod dziecko, do przewijania, do odbijania, do ocierania ślinki. Naprawdę masa się tego przewinęła.
    Poza tym w szpitalu w którym rodziłam (żelazna) każą mieć 10 swoich pieluszek do porodu, żeby zaraz po wyjęciu dziecięcia z brzucha, okryć czymś domowym i tak też robią.
    --
  9.  permalink
    justa2586: A i jeszcze chciałam zapytam o Oilatum czy stosuje albo stosowała któraś?

Ja uzywam dla siebie czasem i mam tez krem EMOLIUM, tez super ale bardzo tlusty i ciezko go wsmarowac. Dla mnie spoko ale dla noworodka za gesty.
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Ja pieluszki tetrowe kupiłam te u tego sprzedawcy http://allegro.pl/grube-pieluszki-tetrowe-lux-podwojnie-tkane-i2042304162.html i te różowehttp://allegro.pl/bobas-pieluszki-tetra-mis-i-zajac-3-pak-i2042304105.html miałam obawy kupić przez allegro, ale się nie zawiodłam. Po wypraniu i prasowaniu nic im się nie stało, nie rozeszły się, nie prześwitują. Mam nadzieję, że po kolejnych praniach też tak zostanie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    od rana czekałam żeby mała się bardziej rozkręciła niż zwykłe rozciąganie i o mam:D:D biodro mnie boli:D:D:D pępek jest atakowany:D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    justa2586: A i jeszcze chciałam zapytam o Oilatum czy stosuje albo stosowała któraś? bo słyszałam że dobry specyfik do kompieli i że nawet bardzo przy tym kremów nie trzeba używać.

ja nie używałam, bo moja córka nie miała żadnych problemów ze skórą. Kąpaliśmy się na początku w Nivea a potem jak skończyła roczek już w coraz to innych. Oilatum ponoć faktycznie dobrze, ale nie ukrywajmy - drogie. Stosowałabym jakby była taka konieczność.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja chyba kupię Olium bo naprawdę ma takie same działanie a jest tańsze:)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Carrotka, no właśnie było kilka dni przerwy,i wczoraj aż poczułam taki glutek wylewający się i bardzo ciągnący.Jak do tej pory wczoraj miałam "tego" najwięcej :)
    Złapały mnie nawet skurcze po tym jak rano napisałam na forum.Krótkie,ale bolesne i CISZA.. Oszaleję chyba :)
    -
    Dziewczyny mam pytanie.Jakim proszkiem do prania prałyście/pierzecie ciuszki dla swoich maluchów? Ja powiem szczerze,że jak ogarnęłam już wszystkie ubranka to kupiłam Dzidziusia- płatki mydlane i płyn do płukania.Jestem z niego bardzo zadowolona.Ładnie pachnie,a ubranka są mięciutkie.
    Słyszałam,też o Lovelli że jest bardzo polecana tyle że trochę droższa.
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Hussy ja wyprałam wszystko w mleczku Lovelli właśnie, udało mi się go dostać na promocji, później też myślałam o dzidziusiu.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja jeszcze nie prałam ale płyn mam loveli a do płukania jakoś jak jestem w sklepie to nie ma.... może dziewczyny nam pomogą bo jest dzidziuś i jest jelp??
    --
  10.  permalink
    Hussy ja sie jeszcze nie wypowiem co do proszku,ktory lepszy, a ktory nie, ale w paczuszce od lekarza dostalam Lovelle :)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja mam płyny do prania i płukania loveli i dzidziusia, lovela faktycznie droga ale wydaje sie ze ten dzidzius całkiem przyzwoicie spełnia swoje zadania
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Dzisiaj naprawdę miałam pechowy dzień, nie dość, że mój lekarz nie przyjmował to trafiłam na bardzo niemiłego lekarza- strasznie gburowaty, nic mi nie chciał mówić, na USG oczywiście płci nie widział chociaż widziałam, ze mu się po prostu nie chciało.... na dodatek położna powiedziała mi, że za dużo przytyłam:shocked: a mam na plusie 11,5 kg... jestem załamana, ale ważne, że z dzidzią wszystko w porządku-jest o kilka dni młodsza niż wg ost miesiączki, będzie poprostu chyba mniejsza a tak to ok. Nigdy nie spotkałam się z takim podejściem jakiegokolwiek lekarza do pacjenta:cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    marta, może mieli zły dzień, a ty im byłaś pod ręką i się wyżyli ehhh Oby a następnej wizycie było ok :D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Hussy ja piorę w płynie do prania lovella. Wcześniej prałam w proszku jelpa ale się okazało, że moje dziecię jest na niego uczulone. Musze powiedzieć, że ta lovella w mleczku jest bardzo wydajna. Starcza nam na długo i ładnie pachnie.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Marta współczuję;-(
    Bardzo nie lubię niekompetentnych i nieprzyjemnych lekarzy... A to, że lekarz nie widział płci!?! To chyba jakieś jaja! Ja bym na Twoim miejscu poszła sobie na jakieś USG prywatnie, do dobrego lekarza.
    Co do wagi- według mnie 11,5kg na plusie to żadna tragedia. Położna chyba trochę przesadziła. Przecież Ty już jesteś w 35tc! Przecież jakoś strasznie dużo więcej nie przytyjesz...
    W każdym razie grunt, że maluszek zdrowy:)
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Dokładnie, byłam pewna, ze dzisiaj się już dowiem a on zrobił na szybkiego pomiary i odłączył, zapytałam się go wtedy o płeć to powiedział mi, że nie widać i odszedł.... mąż mnie też namawiał na prywatne usg i chyba pójdę... Teraz jak sobie pomyślę o porodzie to mi aż ściska żołądek- jak trafie na takiego lekarza to nie wiem jak to będzie, chyba pojadę do innego miasta.
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    marta nie doluj sie, idzcie prywatnie zrobic USG jesli macie mozliwosc i chcecie poznac plec. Najwaznijesze,ze dzidzia ok,ale jednak takie chwile jak USG powinno sie wspominac dobrze wiec zaserwujcie sobie jakies dodatkowe USG jesli faktycznie nie mozecie sie doczekac ..

Ja z pieewszym dzieckiem nie chcialam znac plci, ale baba sie wygadala w 36 tygodniu!!!!!(na dodoatkowym usg bo musieli cos dodatkowo sparwdzac z Malym) no i lipa, moim zdaniem jesli jest piewrsze dziecko to zajebiscie miec niespodzianke:)
    inaczej to wyglada z drugim dzieckiem ehhehe
    powodzenia zycze!
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    A jeszcze inaczej przy trzecim jak się już ma dwójeczkę tej samej płci :))

Co do prania ubranek ja polecam płyn Persil Sensitive ale oryginalny niemiecki, jest bardzo wydajny, świetnie usuwa plamy a ubranka są miękkie. I moja dwójeczka nie dostała nigdy uczulenia co zdarzyło nam się np. po Loveli , ale to oczywiście nie jest reguła i o niczym nie świadczy. Wśród Mam też jest chwalony. :)
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    No i tak to jest jak nie trzeba to mówią, jak trzeba to nie... ja chciałam poznać płeć, bo nie potrafię się pozbyć przeczucia, że to chłopczyk a tak to bym się mogła przygotować - dziwne trochę, bo tak naprawdę nie ma to dla mnie znaczenia, ale to przeczucie mnie prześladuje:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Aha jeszcze odnośnie tego mleczka Lovelli- faktycznie jest bardzo wydajne a zapach świetny
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja również używam loveli przy córce i teraz też :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    marta_885: na prywatne usg i chyba pójdę.

też bym poszła prywatnie dowiesz się więcej bo i płeć i wagę i przepływy! zawsze lepiej być przygotowanym:)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    marta co do uczuc...ja tez w pierwszej ciazy od poczatku wiedzialam ze to bedzie chlopiec,znaczy sie mialam przeczucie:wink:
    zreszta zawsze pragnelam bardzo pierwszego chlopca bo chlopcy sa fajni i wogole:wink:

za to za drugim razem pragnelam ...dla odmiany..dziewczynki:wink: i tez mialam silne przeczucie (znaczy sie bardziej wmowione przez rodzine:devil::devil::devil::devil::devil:
    a byl drugi chlopak:shocked::bigsmile:
    takze roznie to bywa..

no ja trezciego nie planuje bo pewnie by wylazl trzeci chlopak a juz sisiakow mi nie brakuje takze tego...:wink:

co do proszku ja zawsze uzywalam Persila wlasnie w zelu (nie wiem czy w PL sie kupi)
    ale odkad Maly sie urodzil pzreszlam na Fairy Non Bio w zelu suoer jest pieknie pachnie ze chcialoby sie zjesc!!!!stworzony dla niemowlat; ale ja piore ciuchy wszystkich w domu tym proszkiem
    nie wiem jednak czy w Pl jest dostepny-chyba raczej nie

jak sie dodaje linka kurde no..
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    też używam Fairy non bio ale nie w żelu tylko w tych kostkach i zadowolona jestem jak na razie.
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Chloe, linka dodaje się tak:

1. wpisujesz sobie w komentarzu to co chcesz, żeby było na niebiesko (jakby opis tego linka)
    2. Zaznaczacz (tak jak do kopiowania)
    3. z paska powyżej komentarza klikasz na link i w tym co wyskoczy wklejasz link
    4. A potem normalnie "Dodaj komentarz"

Powodzenia!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Marta,nie martw się. Ciekawe co mi ta położona by powiedziała.Ty masz nie całe 12kg,a ja 24.. Już widzę jej minę :tooth:
    Ja też byłam nie miło potraktowana przez lekarzy na początku ciąży. A to było zaskoczenie,że się nie zabezpieczam,a to że co ja sobie myślę ,że usg służy WYŁĄCZNIE do ustalania płci,albo że czy uważam że mogę skakać od lekarza do lekarza i zmieniać co tydzień.. Masakra :/ Dobrze,że znalazłam,bo chyba bym psychicznie nie wyrobiła.
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Hussy: co ja sobie myślę ,że usg służy WYŁĄCZNIE do ustalania płci
    Tylko czekałam, aż mi tak lekarz powie po jego minie. Kurcze to przykre, bo tu człowiek taki szczęśliwy, odlicza dni do wizyty a tam taka niemiła niespodzianka, no trudno następną ciążę będę od początku chciała prowadzić prywatnie
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    marta_885: na dodatek położna powiedziała mi, że za dużo przytyłam:shocked: a mam na plusie 11,5 kg

olej to Marta !!!!! przecież to jakieś głupie gadanie. Chyba babeczka miała gorszy dzień albo poprostu sama jest wredna.

Ja też po wizycie, ale bez USG. Chodzę na NFZ i będę mieć przy następnej wizycie. Za to słuchałam serduszka - 140/95 :tongue: poza tym szyjka ok, brzuch się stawia - mam póki co prać magnez min 3 razy dziennie no i zobaczymy czy to wystarczy. Dostałam też skierowanie na krzywą cukrową - od razu na 75g ze względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży. Szczerze to wolałabym od razu dostać skierowanie do poradni cukrzycowej, no ale poczekam co pokaże wynik. Tyjemy równe 2kg na miesiąc....wolałabym, żeby ta waga troszkę przystopowała bo jest już 62,5kg :( no i co do wielkości brzucha stwierdziła, że taki mój urok, że wszelkie wnętrzności mi się układają w taki a nie inny sposób, bo wielkość macicy odpowiada mniej więcej wiekowi ciąży. Więc niby ok. Od poniedziałku spróbuje iść do pracy, z tym, że wzięłam zaświadczenie, że jestem w ciąży no i jakbym źle znosiła pracę, nie dawała rady 8h przed kompem i się źle czuła to mam przyjść po L4.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.