Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 16th 2012
     permalink
    hehe czepiacie się
    a zauważcie że jak się napisze kłuje to podkreśla się na czerwono;D więc ... :P
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    gienia, uwierz poloniście :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    No właśnie, rozdwajać się... SIO!!!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    _sushi_: gienia, uwierz poloniście
    jako polonistka kolejna, również do apelu się dołączam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    kamiis: No właśnie, rozdwajać się... SIO!!!! :)

Ja już bym mogła :bigsmile: Streptococcus agalactiae nie wyhodowano, GBS nie posiadam!
    W ogóle to dziś po spacerze bardzo boli mnie spojenie łonowe, mała chyba też główką bardzo napiera na miednicę i chodzić mi bardzo ciężko.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _sushi_: gienia, uwierz poloniście

ok wierzę :) wybacz...
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    MyAngel, długo czekałaś na wynik? Ja dopiero w środę będę miała pobierane. Ciekawe czy zdąże ;/
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    VITKA ale wiesz jakie pączki są mniamniuśne ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    A propos rozdwajania - Widział ktoś Hussy????????????????????????????
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    pewnie rodzi hyhy ;p oby!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anaa86: Widział ktoś Hussy????????????????????????????
    --

godzinę temu była online więc chyba nie rodzi :cool:

no albo ze szpitala chciała nadawać i jej skurcz przerwał :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja tam sie przed szereg nie pcham :devil: i grzecznie czekam na moja kolej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    TEORKA: no albo ze szpitala chciała nadawać i jej skurcz przerwał

No fajnie by było! ale może jeszcze zdoła się z nami połączyć w razie czego.. :tongue::tongue:
    Cholera, ale i tak przegrałam zakład z Aguncią :wink::wink::wink::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Ania - czytałas co masz na suwaczku?:devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Kamiis ja oddałam w poniedziałek, a w czwartek dzwoniłam, to jeszcze nie było. Być może było już w piątek, nie wiem, bo dopiero dziś dzwoniłam i już był.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    zastanawiam się czy jechać na IP, kłuje mnie bardziej po badaniu, wziełam pierwszą dawkę leków...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kamiis: MyAngel, długo czekałaś na wynik? Ja dopiero w środę będę miała pobierane. Ciekawe czy zdąże ;/

ja chyba z tydzień czekałam i było to ze dwa tygodnie temu, więc ty troche późno masz to robione.... no ale... oby nie za późno :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
    • CommentTimeJan 16th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, czy którejś z Was popękały naczynka, jak tak to co z nimi robi i jak zapobiega?.
    Chodzi mi o jakieś witaminy, kremy itp., ponieważ ćwiczenia, ruch nic nie pomagają w moim przypadku:(.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    TEORKA: godzinę temu była online więc chyba nie rodzi

no albo ze szpitala chciała nadawać i jej skurcz przerwał

Teo,jesteś bezbłędna ;p Jeszcze nie rodzę,ale czuje że już coraz bliżej :) Dziś cały dzień ciągnie mnie brzuch,skurcze króciutkie ,ale też coraz częściej.
    Mała porusza się baaaardzo leniwie i dziś bardzo rzadko ją czułam.
    Jak coś będzie się działo na pewno napiszę :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Jak coś będzie się działo na pewno napiszę :)

no spróbowałabyś nie !! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, a widzisz, masz to samo co ja kobieto! Też mały tak w szyjkę kłuje :((
    Współczuję, bo to jest bardzo nieprzyjemne...

A Ty nakaz leżenia dostałaś przez te kłucia?
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja też miewam takie dni, że kilka razy w ciągu dnia mnie kłuje. Jakby mi centralnie ktoś igłę wbił. Nie jest to bolesne ale to zawsze jakiś dyskomfort. Trwa to może sekundę i spokój na jakieś pięć minut potem znowu nawrót, ale tak po 5 "atakach" mam spokój na kilka dni. Mówiłam o tym gince i nic mi nie zaleciła, powiedziała, że to jest normalne i na tym etapie mogę coś takiego odczuwać (szyjkę mam w dobrym stanie, długość prawidłowa)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No właśnie u mnie jest cholernie bolesne... Na początku myślałam, że to skurcze, ale nie - wyraźnie kurka w szyjkę kłuje dziobak mały... Ostatnio jak walnął tam czymś to mi się gwiazdy pokazały przed oczami. Ale gin tłumaczy, że szyjka jest bardzo unerwiona i stąd to...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ale się dziś rozpisałyście !!!!!!!!!!

jedyne co wynoszę z dyskusji - kłują :bigsmile::bigsmile::bigsmile: mnie jajniki już chyba drugi czy trzeci tydzień, ale co mogę z tym zrobić ?? ból jest momentami tak silny, że się wyprostować nie mogę i promieniuje aż na środek brzucha....a ginka powiedziała, że nic złego tam się nie dzieje :(

no i zdecydowanie za dużo tutaj was polonistek....mówię to JA Pani mgr inż. z Politechniki KRK :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    _kasiek_: no i zdecydowanie za dużo tutaj was polonistek....

eee tam... dla równowagi polibudę też kończyłam:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: A Ty nakaz leżenia dostałaś przez te kłucia?

tak, mały ma bardzooooo nisko główkę, dlatego mam najlepiej leżeć odpoczywać nie przemęczać się, od badania mnie boli bardziej, czuję jakby mi tam coś leżało, chodzę jak pokraka, z nogami rozkraczonymi...;/ może mi tylko to badanie zaszkodziło. Szyjka długa i zamknięta więc nie jest najgorzej... ale mam się oszczędzać nie wychodzić nigdzie sama na żadne shoppingi ;D mój mąż mi to załatwił;D bo specjalnie się o to wypytał...;D
    także wolę leżeć te 3tyg może nie ciągle bo się tak nie da... ale wolę aby jeszcze posiedział
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
    • CommentTimeJan 17th 2012
     permalink
    _sushi_: _kasiek_: no i zdecydowanie za dużo tutaj was polonistek....

eee tam... dla równowagi polibudę też kończyłam:devil:

Człowiek orkiestra :devil:
    A o kulturę języka polskiego dbać trzeba. Przypominam również, że naprawdę piszemy razem, a na pewno oddzielnie. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    O, jeszcze śpicie? :)

Ja na poprzedniej wizycie dostałam antybiotyk dowcipnie, bo wyszła marna cytologia. I dlatego jeszcze nie miałam tego wymazu. Miałam mieć tydzień temu, ale przełożyli wizytę i mam dopiero jutro. Hehe... :) Na pewno zdąże, tylko nie wiem czy wynik bedzie satysfakcjonujący :D
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kamiis: ntybiotyk dowcipnie, bo wyszła marna cytologia

antybiotyk na słaba cytologię? ...hmmm ja tam sie nie znam, bo zawsze miałam I albo II, ale tez nigdy nie słyszałam o antybiotyku po cytologii.... a jaki miałas wynik? przeciez cytologia to profilaktyka w wykrywaniu raka szyjki macicy.... ale jak mówiłam, nie znam się

co do spania...to ja dzis w nocy nei spałam :sad::cry: jak obudziłam koło 2 to w końcu o 4 wstałam i zlazłam na dół, nawet kompa odpaliłam... usnęłam po 5, a teraz głowa mnie boli z niewyspania...

a jak tak lezałam to miałam silne wrazenie że zaraz cos się stanie :bigsmile: brzuch i krzyż bolały mnie jak bym miała miesiączkę, nie był to nieznośny ból, raczej taki dyskomfort, miałam lekkie skurcze takie bezbolesne i czekałam na rozwój akcji ale... nic sie nie stało
    a mała się wierciła że hoho :bigsmile:
    jak to jest z tymi dzieciakami? powinny sie uspokoic przed porodem tak?
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    anula, ja całą ciążę męczyłam się z infekcja. Już niby mi nic nie dokuczało, zrobiliśmy cyto a tam 3 grupa ale według opisiu raczej ze wzgledu na nadal istniejaca infekcje niz cos zwiazanego z rakiem, wiec kolejny antybiotyk. Jutro zobaczymy czy podzialało.

Ja nie pamietam, zeby moje sie uspokajaly przed porodem, ale teraz juz od kilku dni mam tak ze juz nie kopniaki tylko takie przeciaganie i to dosc rzadko w sumie w porownaniu z wczesniej
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ano na infekcje antybiotyk to oczywista rzecz :bigsmile:
    ciekawe jak ci wymazy wyjda, oby ok
    no III grupa to juz w cytologii znak by sie przyjrzec dokładniej, ale jesli to może być w wyniki infekcji, no to chyba lekarz wie lepiej, ale ja bym na twoim miejscu po porodzie, jak tylko dojdziesz do siebie, powtorzyla cyto, może nawet w innym miejscu, żeby porównac wyniki
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Anula, taki mam zamiar, ale najpierw trzeba urodzić :D
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    _kasiek_: no i zdecydowanie za dużo tutaj was polonistek....mówię to JA Pani mgr inż. z Politechniki KRK

Co by nie było ja też nie polonistka, tylko muzyk po akademii muzycznej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Ja też nie polonistka :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    witajcie - u nas nadal brak sniegu :(
    miłego dnia.
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    A u nas całkiem sporo.... Jakże się cieszę, że mam wózek z wielkimi kołami:) Brniemy przez śniegi bez problemu żadnego:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Gienia, ja się z chęcią zamienie :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kamiis: Gienia, ja się z chęcią zamienie :)

oddawaj oddawaj :) na sanki bym poszła :) :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    cześć dziewczyny u nas dziś sypie ale jest ciepło więc jest chlapa.... ale i tak ładniej to wygląda niz ten deszcz paskudny!!!
    -
    ja od dziś piorę:) jedna partia już uprana teraz pierze się następna:) ale to na razie pieluchy, pościel ręczniki a ubranka to dziś już nie:) ale ta lovella pachnie jak dzieci:D:D myślałam że moja bratanica tak pachnie ale już wiem dla czego tak pachnie:D:D:D a wczoraj byłam w aptece i zostawiłam tam 350zł:shocked: termometr oliatum ten spirytus do pępuszka moje wit i linomag!!! masakra co to jest to becikowe 1000zł kpina jakaś!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kasiakuzniki - miłego pranka i prasowanka :) mi została tylko pościel i ciuszki które przyjdą :) póki co to leniuchuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe dziś tylko popiorę :P jutro to wyprasuję za dużo dobrego:D:D a w ogóle mamy dziś kolędę i ksiądz chodzi od 13-30! mama musi specjalnie zwolnić się z pracy żebym sama nie była bo głupio.... ale tak to jest jak się człowiek przeprowadził pod Wrocław wioski żądzą się swoimi prawami:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    miłej wizyty duszpasterskiej w takim razie :) ja idę na śniadanko :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    o matko dopiero śniadanko ja już drugie śniadanie szykuję:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
    • CommentTimeJan 17th 2012 zmieniony
     permalink
    witam wtorkowo :) ja chętnie sprzedam trochę śniegu, a właściwie oddam za darmo :D mamy go już całkiem sporo i nadal dosypuje :-/ Niestety ogranicza mnie to strasznie, niby mam dobre buty, ale wszyscy się boją że się przewrócę i coś nam się stanie, więc rodzina opracowała grafik i wszędzie mnie wożą, odprowadzają i nawet zakupy robią :-/ i jeszcze straszą mnie szalejącą ponoć grypą (nigdy na grypę nie chorowałam) i innymi chorobami, trochę jak niepełnosprawna się czuję :(

właśnie dzwonił kurier... przywiózł nam paczkę, prawdopodobnie to kosz mojżesza... super tylko nikogo w domu nie ma, bo wszyscy w pracy, więc on zostawił przesyłkę w schowku pod schodami! bez uzgodnienia ze mną, bez potwierdzenia odbioru, to już totalne przegięcie :-/

A ksiądz będzie w piątek u nas chodził, akurat mamy wizytę u lekarza, więc będzie się musiał obejść bez widzenia się z nami w tym roku.
    --
  1.  permalink
    gilese a ten schowek to bezpieczny??? kurde no mam nadzieje :)
    na snieg niestety chetna nie jestem...:P w uk pogoda poki co idealna...troche przymrozek za to pogodnie i baaardzo slonecznie...taka zime to ja rozumie...i moge miec co roku :)

wlasnie dogodzilam sobie sledziami korzennymi z cebulka i ogorasem kiszonym popijajac kubusiem.... mnnnniam :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no widzisz dbają o Ciebie:D:D ale wiesz jak jest ślisko to lepiej chuchać na zimne w ciąży trochę się traci wdzięk przy chodzeniu i nie trudno o jakiś upadek.... my dziś mamy pierwszy śnieg ale pewnie też mnie uwiążą i nie puszczą w samopas...
    -
    a kurier no nie bardzo jak mógł tak bez podpisu cokolwiek zostawić... ważne żeby paczuszka była cała i zdrowa a jak nie to będziesz go ścigała!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: o matko dopiero śniadanko ja już drugie śniadanie szykuję:D:D

ja wstalam ok. 9 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja mam koleżankę, która idąc się potknęła i złamała nogę od razu czop i wody odeszły urodziła w 24tyg ale dziś dziewczynka ma ok.5lat :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    aha no to inna sprawa ja po 7:P ale i tak śniadanie 2h po obudzeniu podziwiam mnie głód budzi:D no ale staram się nie jeść po 18 to rano już jestem głodna jak wilk:D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki
    to ty piałaś że na usg mały/a u ciebie waży ok.2kg?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.