Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 18th 2012
     permalink
    Hussy: Jutro jedziemy :)

i obyś już tam została bo ja tu nie wytrzymam z Tobą ;p zatamowałaś kolejkę, ale znając życie to jak ty tam zostaniesz to kolejka poleciiiiii do przodu i będę już w 10tce ;p
    gdzie tabelka;p??
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    aha bo mi sie wydawalo ze 17 stycznia :) dobrze wiedziec:D
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no hassy jutro przed ktg porządny spacer żeby już się za Ciebie wzięli a nie odsyłali do domku!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hussy: Jutro jedziemy :)

cos ostatnio same dzieci przeterminowane....
    czuja, ze z dlugich spacerow na swiezym powietrzu nici ... wiec wola w cieplutku przeczekac mrozy :D
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    nessi no niestety ja nie wiem gdzie ktora mieszka nie mam takiej pamieci ani nie sprawdzam:)) napisalam to w formie zartu:) coby gienia nie brala tak do glowy balaganu:))

gienia domyslam sie ze wszystko jest do ogarniecia:) u mnie okno w sypialni tak brudne nogdy nie bylo :) ale mam to w du... po tamtej ciazy kiedy w 7tc umylam wszystkie okna i stalo sie co sie stalo choc lekarz tlumaczyl ze nie jest to poronienie fizyczne powiedzialam sobie ze w tej ciazy mam wszystko w d.... tez maz moglby bardziej sie starac ale nadrobie po porodzie:)) mam taka nadzieje:)) na wszystko jest czas i pora;)

Hussy a TY dalej z nami:)) kobieto nie spimy rodzimy:)) rodzimy:))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no ja wiem wiem kurde brud nie ucieknie hehe mnie po prostu denerwuje juz ciagle lezenie;D

ogolnie to mam brzuch obnizony i tak czytam o tym;p powalona jestem - jak cala ciaze nie czytalam nic to teraz nadrabiam;D masakra;D ale moj małż wyszedł w 8miesiącu ciąży więc może syn to odziedziczył;Di też wyjdzie o!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ewelinda29: nessi no niestety ja nie wiem gdzie ktora mieszka nie mam takiej pamieci ani nie sprawdzam:)) napisalam to w formie zartu:) coby gienia nie brala tak do glowy balaganu:))

wiem wiem ja tez zartowalam z tym samolotem....
    sama nie mam ochoty na sprzatanie u siebie wiec tym bardziej u kogos...
    :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a ja wole sprzatac u kogos niz u siebie:)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    gienia83: a ja wole sprzatac u kogos niz u siebie:)

gienia to ja zapraszam do mnie:)) moze sie rozruszasz:))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    rozruszam się i urodzę :) nie nie dzięki, wolę poleżec jeszcze 3tyg :) najwyżej pomęczycie się ze mną.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Pomecze was dzis. Nie chce mi sie wertowac stron do tylu....dzis jak tak sobie lezalam to czulam take bulgotanie dziwne w dole brzucha. Myslicie ze to moze dzidzius? Dodam, ze suwaczek moj sie opoznia o 4 dni wedlug usg....
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gienia nie mow ze chcesz juz rodzic bo to za wczesnie... co by nie bylo lepiej poczekac do tego 37tygodnia....
    moj brat sie urodzil w 7miesiacu (prawie pol roku w szpitalu) rodzice biegali dom szpital dom szpital dom szpital....
    ja mialam tylko 4lata a do dzis pamietam jak pytalam czemu braciszek nie moze zamieszkac razem z nami w domu...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeJan 18th 2012 zmieniony
     permalink
    cho moj suwaczek sie spoznia o 10dni :cool::cool::cool:
    ja ruchy tak na powaznie poczulam niecaly miesiac temu :))))
    moze to wina lozyska na przodzie a moze mojej niewiedzy
    (bo bulgotanie czulam wczesniej ale nie zaliczalam tego do ruchow)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: gienia nie mow ze chcesz juz rodzic bo to za wczesnie... co by nie bylo lepiej poczekac do tego 37tygodnia....
    moj brat sie urodzil w 7miesiacu (prawie pol roku w szpitalu) rodzice biegali dom szpital dom szpital dom szpital....
    ja mialam tylko 4lata a do dzis pamietam jak pytalam czemu braciszek nie moze zamieszkac razem z nami w domu...

zaciskam nogi, ale on jst tak nisko ze pozostalo mi tylko czekac i modlic sie by siedzial...
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Gienia dasz rade :-)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gienia83: zaciskam nogi, ale on jst tak nisko ze pozostalo mi tylko czekac i modlic sie by siedzial...

mojej kumpeli na genetycznym w 22tygodniu powiedzieli ze jest juz bardzo nisko jej synek i musieli robic usg dopochwowe bo nie mogli zbadac zbyt nisko osadzonej glowki.... dotrzymala do 36tygodnia :)

dziewczyny kiedy zaczelyscie chodzic do szkoly rodzenia??????
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: dziewczyny kiedy zaczelyscie chodzic do szkoly rodzenia??????

ja nie chodzilam i niechodze:)

ide spac zasypiam z laptopem, tragedia
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    --

my mieliśmy chodzić ale nam nie wyszło.... ale za 3 tyg idziemy na zajęcia z pielęgnacji noworodka 30zł a tatus cos podpatrzy"_
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    cho: Myslicie ze to moze dzidzius?

Wierzę, że już nie możesz się doczekać, ale według mnie to jeszcze nie dzidziuś... a te bulgotki to pewnie jelita, one się teraz przemieszczają wyżej, więc może ci teraz towarzyszyć takie dziwne uczucie i właśnie bulgać w środku

Ja zaczęłam od 26tc, bo u nas to trwało 4 tygodnie i miałyśmy dodatkowo godzine przed teorią ćwiczenia gimnastyczne. Te które zapisywały się po 32-34tc miały już ciężko z aktywnością na zajęciach, a ja bardzo dużo skorzystałam i cieszę się, że tak wcześnie poszłam.

Hussy
    - Może będziesz miała tak jak Talinka i już nie wrócisz do nas z tego KTG!!! Nie zapomnij wziąć ze sobą torby na wszelki wypadek:tongue::wink::wink: No i pisz do kogoś jak cię już weźmie, bo my też będziemy czekać z niecierpliwością na wieści od Ciebie!!!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Anaa, na pewno będę pisała :)) Coś czuję,że małymi krokami się zbliżamy do końca :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    anaa86 no wlasnie ja zamierzam zaczac w lutym zeby sie pogimnastykowac troche...

chyba sie przejde dopytac od kiedy moge zaczac :)

Hussy malymi krokami???? Ty powinnas juz czlapac ogromnymi krokami!!!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ale dzisiaj ostra produkcja komentarzy. Nie ukrywam, że w pierwszej chwili pomyślałam, że Hussy rodzi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Nessie, :D
    -
    Dziś z mężem próbowaliśmy z rana.. ,ale stwierdził,że brzuszek mu przeszkadza no i na dodatek poleciała ze mnie Niagara wodnistego śluzu to już w ogóle biedak się wystraszył i na tym się skończyły amory ;p
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hussy miesiac temu wydawalo sie, ze wyprzedzisz wszystkich.
    doradzalismy trzymac nogi na krzyz.... ale nie az tak dlugo....
    .... mozesz juz je rozlozyc :D:D
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    A ja się nie mogę doczekać mojego maleństwa- jak Go zacałuje :bigsmile: Ale poczekam grzecznie do 36 tygodnia
    -- [url
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: poleciała ze mnie Niagara wodnistego śluzu

to na pewno śluz? też tak mialam i po paru dniach urodzilam;D a chlusnelo ze mnie jak z kranu - pamietam
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    nessie: dziewczyny kiedy zaczelyscie chodzic do szkoly rodzenia??
    Ja w 23 tc. z tym że my mamy 11 spotkań po jednym w tygodniu, powinniśmy skończyć w 34tc stwierdziłam, że później to nie wiadomo w jakim stanie będę i czy dam radę ćwiczyć, chodzić itp.

Dobija mnie ten śnieg za oknem (znowu pada) :( i jeżdżenie autobusami do pracy i z pracy (ze względu na kompletną znieczulicę ludzi) nie chcę prosić rodzinki o podwożenie non stop :( w piątek mam wizytę u lekarza, chyba się poddam i pójdę na dłuższe zwolnienie niestety... trochę się tego boję, wyśpię się, odpocznę i wyprawkę skompletuję spokojnie, ale będę uwięziona w domu dopóki będzie ślisko i perspektywa spędzenia całych dni na rozmowach z kotem (mąż pracuje do 17) średnio mi się uśmiecha :-/
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    cho: dzis jak tak sobie lezalam to czulam take bulgotanie dziwne w dole brzucha. Myslicie ze to moze dzidzius? Dodam, ze suwaczek moj sie opoznia o 4 dni wedlug usg....

ja bym powiedziała, że to raczej jelita :wink: pierwsze ruchy to raczej coś na kształt łaskotania, smyranie a nie bulgotania. W każdym razie u mnie i za pierwszym razem i teraz. A co do terminu usg - ja się nigdy do niego nie przywiązywałam bo przy każdym USG pewnie będziesz miała inny termin :bigsmile:

gienia83: Hussy: poleciała ze mnie Niagara wodnistego śluzu

to na pewno śluz? też tak mialam i po paru dniach urodzilam;D a chlusnelo ze mnie jak z kranu - pamietam

ja urodziłam po 9 godzinach do takiego chluśnięcia. Na początku myślałam, że to wody odeszły, ale w szpitalu się okazało, że pęcherz cały.:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gilese: Dobija mnie ten śnieg za oknem (znowu pada)

oddaj troche:)
    _kasiek_: ja urodziłam po 9 godzinach do takiego chluśnięcia. Na początku myślałam, że to wody odeszły, ale w szpitalu się okazało, że pęcherz cały.:

a u mnie górny albo dolny - nie pamiętam :) i w sumie nie pamiętam dokładnie ile po urodziłam.
    dawno to było prawie 3lata temu
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: ja bym powiedziała, że to raczej jelita

ja też obstawiam za tym ;D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja też myślę że na czucie ruchów to za wcześnie!! moja dzidzia jest od początku gigantem:P czyli ok 2tyg większa na każdym USG a tym nie ma się co sugerować to tylko wielkość dzieci a myślę że tu prawie każda z nas wie kiedy mniej więcej zaszła:) a że skok miałam ok 14dc to musiała bym być w ciąćy już od 2 dnia @:devil::devil: :wink::wink:-
    -
    spokojnie jak już dzidzia zapuka do Ciebie to będziesz wiedziała o to to:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aaa miałam Wam napisać ... wczoraj małż zrobił mi kąpiel relaksującą i wiecie co zrobił....
    przyniósł mi nianie elektroniczną do łazienki coby mógł mnie podsłuchiwać :) hahaha a ja mu tam śpiewałam '' nudzęęęę sięęę'' hehe
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Hm.. to może coś się zacznie dziać :devil: W KOŃCU !! Na razie od rana mam skurcze i te cholerne parcie na odbyt.. :( no,ale nic poza tym.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: Hm.. to może coś się zacznie dziać W KOŃCU !! Na razie od rana mam skurcze i te cholerne parcie na odbyt.. :( no,ale nic poza tym.

pomasuj intensywnie brzuchol i cysie :)
    --
  1.  permalink
    Tak właśnie suteczki potarmoś i może kilka przysiadów np przy parapecie:)Trzymam kciuki:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    leneczka8484: i może kilka przysiadów np przy parapecie:)

ja jakbym uklękła to bym już się nie podniosła ;D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ech, Hussy, Hussy, a Ty się męczysz nadal... Dobrze Gienia mówi - cycochy sobie wymasuj - albo lepiej - niech mąż pomasuje!

Nessie - ja zaczęłam w 24 tyg i dobrze, bo już teraz coraz mniej siły...

Gienia - haha, nasi mężowie podobni - mój mi nianię w sypialni postawił i mówi, że może mnie teraz podsłuchiwac jak w drugim pokoju siedzi :DD A jaką ma zabawę z termometrem do uszek :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Hussy nie tarmoś sutków bez ktg! Położna mówiła nam żebyśmy się wystrzegały tego, wydziela się naturalna oksytocyna, a nie masz możliwości obserwować jak to na małą wpłynie, może nawet dojść do zaburzeń tętna płodu i nie będziesz o tym wiedziała! Po co Ci to? spokojnie czekaj na jutrzejsze ktg, nie martw się słonicą nie jesteś lada dzień urodzisz :)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hussy, to może jakaś przebieżka po schodach? :wink: Idziesz do budynku z windą, wjeżdżasz na górę i schodzisz na dół po schodach. I tak kilka razy :wink:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: A jaką ma zabawę z termometrem do uszek

u nas była fascynacja tylko przez chwilę jak przyszedł ten termometr;D każdą część ciała trzeba było zmierzyć ile różnicy w stopniach masakra;D
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    gilese: Hussy nie tarmoś sutków bez ktg! Położna mówiła nam żebyśmy się wystrzegały tego, wydziela się naturalna oksytocyna, a nie masz możliwości obserwować jak to na małą wpłynie, może nawet dojść do zaburzeń tętna płodu i nie będziesz o tym wiedziała! Po co Ci to? spokojnie czekaj na jutrzejsze ktg, nie martw się słonicą nie jesteś lada dzień urodzisz :)

Bez przesady... Trzy różne położne polecały mi masaż sutków jako sposób na "podkręcenie" akcji przed przyjazdem do szpitala, zaburzenia tętna płodu są po oksytocynie, ale po takiej w kroplówce, jak się ją poda niepotrzebnie albo w zbyt dużej dawce..
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hydrazine: Hussy, to może jakaś przebieżka po schodach? Idziesz do budynku z windą, wjeżdżasz na górę i schodzisz na dół po schodach. I tak kilka razy

e tam windą po schodach w górę i w dół:D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hydrazine: Bez przesady... Trzy różne położne polecały mi masaż sutków jako sposób na "podkręcenie" akcji przed przyjazdem do szpitala, zaburzenia tętna płodu są po oksytocynie, ale po takiej w kroplówce, jak się ją poda niepotrzebnie albo w zbyt dużej dawce..

tak samo mi mówiła położna 3lata temu;D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    gilese: Położna mówiła nam żebyśmy się wystrzegały tego, wydziela się naturalna oksytocyna, a nie masz możliwości obserwować jak to na małą wpłynie, może nawet dojść do zaburzeń tętna płodu i nie będziesz o tym wiedziała

Serio? nam położna mówiła, że masaż już po terminie jest wskazany...

gienia83: nas była fascynacja tylko przez chwilę jak przyszedł ten termometr;D każdą część ciała trzeba było zmierzyć ile różnicy w stopniach masakra;D

No nieeee, czy my mamy tego samego męża? Mój nawet kotu mierzył temperaturę...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: No nieeee, czy my mamy tego samego męża? Mój nawet kotu mierzył temperaturę...

eee nie mów takich rzeczy ;p bo uwierzę i będę prowadziła dochodzenie;D
    my kota nie mamy;p a on kotów nie lubi więc to chyba nie ten sam ;D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O nie, to zdecydowanie nie ten sam, mój ma fisia na punkcie kotów :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    taaa albo mój tylko mówi że nie lubi buhaha
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Normalnie teoria spisku ;)

A ja wczoraj miałam niewyróbkę to dzisiaj się pochwalę, że nareszcie mam dobry dzień. Ale faktycznie niczym się nie zajmuję, olałam wszystko, wyszłam na spacer i odświeżam się psychicznie ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    gienia83:
    tak samo mi mówiła położna 3lata temu;D
    mi wręcz odwrotnie 3 tygodnie temu :)
    The_fragile: Serio? nam położna mówiła, że masaż już po terminie jest wskazany...
    u mnie jest to nawet sposób na wywoływanie porodu, ale już w szpitalu, pod kontrolą ktg, kiedy przychodzisz tydzień po terminie kładą Cię i próbują w ten sposób wywołać poród
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gilese, może faktycznie w szpitalu, bo mówiła o położnych zachęcających do tego i że "pacjentki" czasem dziwnie reagują na wiadomość, że mają sobie sutki poszczypać ;)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.