Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jutro jedziemy :)
gienia nie mow ze chcesz juz rodzic bo to za wczesnie... co by nie bylo lepiej poczekac do tego 37tygodnia....
moj brat sie urodzil w 7miesiacu (prawie pol roku w szpitalu) rodzice biegali dom szpital dom szpital dom szpital....
ja mialam tylko 4lata a do dzis pamietam jak pytalam czemu braciszek nie moze zamieszkac razem z nami w domu...
zaciskam nogi, ale on jst tak nisko ze pozostalo mi tylko czekac i modlic sie by siedzial...
dziewczyny kiedy zaczelyscie chodzic do szkoly rodzenia??????
Myslicie ze to moze dzidzius?
dziewczyny kiedy zaczelyscie chodzic do szkoly rodzenia??????
poleciała ze mnie Niagara wodnistego śluzu
Ja w 23 tc. z tym że my mamy 11 spotkań po jednym w tygodniu, powinniśmy skończyć w 34tc stwierdziłam, że później to nie wiadomo w jakim stanie będę i czy dam radę ćwiczyć, chodzić itp. dziewczyny kiedy zaczelyscie chodzic do szkoly rodzenia??
dzis jak tak sobie lezalam to czulam take bulgotanie dziwne w dole brzucha. Myslicie ze to moze dzidzius? Dodam, ze suwaczek moj sie opoznia o 4 dni wedlug usg....
Hussy: poleciała ze mnie Niagara wodnistego śluzu
to na pewno śluz? też tak mialam i po paru dniach urodzilam;D a chlusnelo ze mnie jak z kranu - pamietam
Dobija mnie ten śnieg za oknem (znowu pada)
ja urodziłam po 9 godzinach do takiego chluśnięcia. Na początku myślałam, że to wody odeszły, ale w szpitalu się okazało, że pęcherz cały.:
ja bym powiedziała, że to raczej jelita
Hm.. to może coś się zacznie dziać W KOŃCU !! Na razie od rana mam skurcze i te cholerne parcie na odbyt.. :( no,ale nic poza tym.
i może kilka przysiadów np przy parapecie:)
A jaką ma zabawę z termometrem do uszek
Hussy nie tarmoś sutków bez ktg! Położna mówiła nam żebyśmy się wystrzegały tego, wydziela się naturalna oksytocyna, a nie masz możliwości obserwować jak to na małą wpłynie, może nawet dojść do zaburzeń tętna płodu i nie będziesz o tym wiedziała! Po co Ci to? spokojnie czekaj na jutrzejsze ktg, nie martw się słonicą nie jesteś lada dzień urodzisz :)
Hussy, to może jakaś przebieżka po schodach? Idziesz do budynku z windą, wjeżdżasz na górę i schodzisz na dół po schodach. I tak kilka razy
Bez przesady... Trzy różne położne polecały mi masaż sutków jako sposób na "podkręcenie" akcji przed przyjazdem do szpitala, zaburzenia tętna płodu są po oksytocynie, ale po takiej w kroplówce, jak się ją poda niepotrzebnie albo w zbyt dużej dawce..
Położna mówiła nam żebyśmy się wystrzegały tego, wydziela się naturalna oksytocyna, a nie masz możliwości obserwować jak to na małą wpłynie, może nawet dojść do zaburzeń tętna płodu i nie będziesz o tym wiedziała
nas była fascynacja tylko przez chwilę jak przyszedł ten termometr;D każdą część ciała trzeba było zmierzyć ile różnicy w stopniach masakra;D
No nieeee, czy my mamy tego samego męża? Mój nawet kotu mierzył temperaturę...
mi wręcz odwrotnie 3 tygodnie temu :)
tak samo mi mówiła położna 3lata temu;D
u mnie jest to nawet sposób na wywoływanie porodu, ale już w szpitalu, pod kontrolą ktg, kiedy przychodzisz tydzień po terminie kładą Cię i próbują w ten sposób wywołać poród Serio? nam położna mówiła, że masaż już po terminie jest wskazany...