Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJan 18th 2012
     permalink
    cerisecerise: zasadniczo nie ty się masz pchać, a dziecko

:bigsmile: ale w sumie mąż mógłby mnie "popchnąć" :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Izulka, a ja odpowiem tak: gdyby ten kot wlazł Cobaczkowi do kuchni i narobił na kanapkę (do tego z premedytacją bo właśnie się dowiedział, że jest chory, względnie był narażony na zakażenie) i zacierał łapki widząc jak Cobaczek je tą kanapkę bo jej np. nie lubi, albo z natury jest wredny to wtedy bym przyklasnęła pomysłowi uśpienia drania :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJan 18th 2012 zmieniony
     permalink
    To ja jeszcze słów kilka.
    Nie dziwię się nerwom itp, ale wnerwia mnie, ze ZAWSZE w takich sytuacjach koty dostają w skórę. Właśnie wtedy powielane są teorie z tyłka wytrzaśnięte i dzięki nim wiele zwierząt ląduje na ulicy, w schroniskach itp.
    A często to niewiedza jest przyczyną zakażenia, bo kota z domu wywali, ale w pędzie ku zdrowemu odżywianiu w ciąży zje truskaweczkę "prosto se kszaczka" jak w reklamie jogobelli :confused:.
    No i idę już idę...
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    anula, nigdy się nie pchałaś to se w ciąży nie odmawiaj. Jak szaleć to szaleć! Kiedy jak nie teraz? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    doba, ja też lecę. Do jutra!
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Ze mnie jest kociara i z trwogą czytam jak obwinia się koty o całe zło tego świata i najlepiej wszystkie uśpić... Toż wystarczy trochę pomyśleć albo chociaż pogadać z kimś zaznajomionym z tematem. No ale to temat rzeka...
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
    • CommentTimeJan 19th 2012
     permalink
    normalnie nie moge spac wiec sobie pomyslalam poczytam forum a tu...
    Pozwole sobie wypowiedziec sie w temacie... Cobraczek masz prawo byc zaniepokojona i to do kwadratu ale trzeba byc dobrej mysli ze dzieki medycynie bedzie ok a nie usmiercac kota. Ja mieszkam na wsi mam 4 koty i jakos nagle sobie nie wyobrazam ze rodzice nagle wyzbywaja sie wszystkich zwierzat... I nie mowi tu tylko o kotach. Tak jak dziewczyny wczesniej wspominaly nie wiesz na 100% czy zafundowal to ten futrzak czy w miesie czegos nie bylo itd.

hassy trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie ;) juz jest wiele chetnych na twoje pierwsze miejsce ;)

dobra to ja uciekam moze w koncu zasne ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Rozumiem zdenerwowanie Cobraczka - ja chyba "umarłabym" ze strachu. Fakt, nie podoba mi się łatwość w podjęciu decyzji "pozbycia się problemu". Z drugiej strony pewnie nerwy ją poniosły - każdy inaczej reaguje. Ja świadomie decydując się na dzidziusia, już począwszy od starań zaczęłam o siebie dbać a przede wszystkim stałam się bardziej odpowiedzialna. Teraz już nie tylko za siebie ale i za moją 5 tygodniową drobinkę :) Mam w domku pieska (w ogóle kocham zwierzęta - koniarą jestem zagorzałą) i wiem, że muszę wziąć go pod pachę i zadbać o jego zdrówko a co za tym idzie, o swoje i dzidzi. Sam do weterynarza nie pójdzie i nie poprosi, by go zbadano. Jestem świadoma tego, że mogę coś od niego załapać ale nikt nigdy mi nie mówił, kiedy go przygarnęłam, że pies sam o siebie zadba - jestem poniekąd za niego odpowiedzialna. Zwierzęta tak jak ludzie, mają prawo chorować. Nas nikt za to nie usypia i nie wyrzuca na bruk.
    Rozumiem, że pewnie ktoś mi powie, że to inna sytuacja, bo to nie cobraczka kotek - ale rodzinny zwierzak, bezbronny zwierzak.
    Kochane, szczerze powiedziawszy (uśmiecham się z własnej głupotki) po przeczytaniu tego wszystkiego zaczynam doszukiwać się u siebie objawów toksoplazmozy :) Jakaś panika się szerzy czy co...? :) Hehe, pozdrawiam Was dziewuszki bardzo bardzo serdecznie - jak najmniej dolegliwości w ciąży, zdrówka dla Was i Maluszków :) A dla Ciebie cobraczku troszkę pokory, siły i wiary, że wszystko będzie dobrze :) Bo będzie - nie ma innej opcji ;)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    ki_diabeu: Nie dziwię się nerwom itp, ale wnerwia mnie, ze ZAWSZE w takich sytuacjach koty dostają w skórę

No bo do tego dochodzi jeszcze przegryzanie krtani i duszenie małych dzieci...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    witamy się w czwartek pogoda barowa jak na razie:( mokro śnieg już prawie cały znikł.... noc jak co noc od 3 walka z bolącym krzyżem i biodrami...
    -
    a co do gazu to położna mówiła że w bólu to on nie pomaga ale zawsze troszkę oszołomi:D:D a co jak mają niech dają:) mąż był przerażony nic się nie odzywał:D dobrze że niekt nie rodził bo by chyba padł:P on jest przerażony że ja chcę żeby ze mną był więc jakoś musi się przygotować:) oczywiście nie wymagam od niego bycia już przy akcji ale w pierwszej fazie na spacerki prysznice masowanie pleców to bym chciała żeby był przecież nic wtedy nie widać i myślę że sobie poradzi a jak mała będzie gotowa to go wyprosimy i wróci jak mała będzie już na zewnątrz:D:D
    --
    • CommentAuthor_Magda_
    • CommentTimeJan 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Myślę że emocje Cobraczkowi opadną i inaczej podejdzie do sprawy. Ale ten dosłowny napad Szczypty mnie wyprowadził z równowagi a co dopiero poddenerwowaną tą sytuacją ciężarną.
    Żeby nie było zgadzam się z teorią o "niewinności" kotów w temacie toxoplazmozy (mój przypadek jest tego przykładem).
    Razi mnie jednak podejście do osoby Cobraczka. Na jej miejscu chyba bym już tu nie zaglądała, bo dostała "kopa w dupę".
    Szczypta nie siej nienawiści!
    Czepiasz że że Cobraczek pisze że wypierdoli teściów (też mam czasem takie myśli-mieszkam z tesciową) i co w tym złego. Tu jest forum i może dziewczyna się wygadać jak jej coś leży na sercu. Ty za każdym razem kiedy masz kogoś na celowniku, wygarniesz i zmieszasz z błotem używając często wylgaryzmów.

PS
    ja nie dośc że zmienilam nick (wcześniej madamagda) to ciągle muszę robić nowe suwaczki bo mi się "psują" i pokazują błędny wiek dzieci. Ale imiona Hania i Basia są dosyć charakterystyczne i to moj znak rozpoznawczy.:wink:
    --
  1.  permalink
    Z reguły cytuję swoich rozmóców. I to nie były moje słowa, a zacytowany Cobraczek.
    NIe ma to nic wspólnego z mieszaniem z błotem. Ale do tego trzeba umiejętności czytania ze zrozumieniem.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    _Magda_: ja nie dośc że zmienilam nick (wcześniej madamagda) to ciągle muszę robić nowe suwaczki bo mi się "psują" i pokazują błędny wiek dzieci.

Madzia następny nick piękna pipka i wszystkie będą wiedziały kto to:P:) właśnie i jak się goisz jutro ściąganie szwów!!:smile:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    szczypta_chilli: NIe ma to nic wspólnego z mieszaniem z błotem

nie wcale bo ty to zawsze tak dyplomatycznie i delikatnie, tak żeby nikogo nie urazić....
    Nie będę sie z tobą wdawać w dyskusje. Powiedziałam co widziałam i tyle w tym temacie do Ciebie.
    --
  2.  permalink
    No tak. Nie jestem najlepszym partnerem do rozmowy dla Ciebie. :cool:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    o matko jak to moje dziecię dziś wariuje!!!!! niech ona się tylko nie przekręci na dupsko tak pięknie główką jest w dół od polowy ciąży!
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    uuu nie było mnie jakiś czas- nie próżnowałyście wtedy trzeba przyznać...
    już myślałam że omineło mnie kilka porodów, a tu nic podobnego. tylko albo aż wojna o kocie gówno- ale już wszystko zostało powiedziane więc nie rozgrzebuje.

ja dzisiaj byłam na badaniach- najważniejszy dla mnie odczyn Coombsa- więc poprosze o kciuki.
    jutro wizyta- mam nadzieje ze wszystko ok, bo jak to powiedział mój mąż ostatnio za bardzo sobie pozwalałam. nie bardzo wychodził mi leniwo- oszczędny tryb życia:confused:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    kasiakuzniki: właśnie i jak się goisz jutro ściąganie szwów!!

Wydawało by się że coraz lepiej, ale jest wręcz odwrotnie. Coraz bardziej boli, bo szwy zaczynają ciągnąć. Rana się goi. A jutro chyba będę z bólu się wić jak będa ściągać szwy. Palcem się tam nie mogę dotknąc a co dopiero ciągnąć za nitki.
    Zaczynam się zastanawiac nad podejściem drugim. Czy dam się znowu w tamtej okolicy pociąć.
    No i nie wiem nadal gdzie jest moja pochwa:crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    robi się gorąco w ten zimowy poranek ;) a tak w ogóle dzień dobry kochane forumowiczki :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    paprykowa: nie bardzo wychodził mi leniwo- oszczędny tryb życia:confused:

kciuki za krew zaciśnięte:) a co to tryby życia to pewnie czujesz na ile możesz sobie pozwolić:) wiesz maleństwo już jest a tyle duże że pięknie się tam trzyma i cała macica i szyjka są już wysoko o za to trzymam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    _Magda_: Zaczynam się zastanawiac nad podejściem drugim. Czy dam się znowu w tamtej okolicy pociąć.
    No i nie wiem nadal gdzie jest moja pochwa:crazy::crazy::crazy:

jakie drugie podejście??
    a może jak będą ściągać szwy i będzie Cie bolało to coś tam wstrzyknie a co przecież to nie NFZ więc co będziesz chciała to zrobią:D
    a że jej nie widzisz to taka spuchnięta??
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Puk puk...
    wstałam o 8 o dziwo GŁODNA jak nigdy!! :)
    no i śnieg mi ktoś z pod okien ukradł;/ dupa, pójdę na sanki po asfalcie;/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: o matko jak to moje dziecię dziś wariuje!!!!! niech ona się tylko nie przekręci na dupsko tak pięknie główką jest w dół od polowy ciąży!

mój chyba tylko brzuchem się przemieścił :) bo po prawej stronie jakby już znikł i był po lewej, od rana akrobacje aż się przestraszyłam;D prawa strona zapadnięta a druga wypięta na maksa:) hehe
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    katka_81: a tak w ogóle dzień dobry kochane forumowiczki

mówi się "FORUMNICZKI" :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Dziewczyny, szyjki się nie boje. Wręcz cieszę, bo zawsze jeszcze dobe przed porodem mialam długą, twardą i zamkniętą, A teraz może uda mi się nie przenosić :P :D Ale waga mnie troche dobiła. Mała miała tyle jak się urodziła 9 dni po terminie :P :D heheh.... Wiedzialam, że znowu bedzie duże dziecko. Przytyłam 9 kg w ciaży a i tak połowa z tego to będzie dziecko :P :D No i w miesiąc ja przytyłam 0,5 kg, a Mała 1 kg. :P

Kurde.... Ja się jeszcze nigdzie nie wybieram, ale zdałam sobie sprawę, że nie mam do żadnej z Was kontaktu co by dać znać, że urodziłam :P
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Mam jeszcze przed sobą redukcję fałdka skóry między pochwą a odbytem. Teraz tego nie ruszali bo nie wyrobiła bym z bólu, nie usiadła bym na tyłku i ciężko by było z wypróżnieniem.
    Aplikacja znieczulenia chyba by bardziej bolała niż ściąganie szwów. Nie wiem czy w pochwie będzie też grzebał i ściągał szwy czy tamte sie rozpuszczą.
    Wlotu pochwy nie widzę bo chyba jeszcze jest suchnięta. No mam nadzieję że mnie tak mocno nie zszył. Wszytko jutro się wypytam.
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    kasiakuzniki: o za to trzymam kciuki:)

dzięki dzięki

gienia83: no i śnieg mi ktoś z pod okien ukradł;/

a skąd jesteś gienia bo u mnie to samo rozczarowanie- jestem z okolic Szczecina
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a oglądałyście wczoraj porodówkę na TLC??

laska przyjechała nastawiona na naturalny poród i bez znieczulenia oczywiście, przy 7 cm zaczęła się drzeć i prosić o znieczulenie, ale najlepiej było jak parła i sie darła "GET IT OUT! GET IT OUT OF ME!" :devil::bigsmile: a najlepiej pojechała do położnej "NIE CHUCHAJ MI W TWARZ" :devil::devil: czy jakoś tak....
    ja każe mojemu mężowi oglądać, żeby wiedział co go czeka :devil::devil:
    a potem musiałam oglądac mecz za karę ... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    anula36: a zajrzyj proszę na jakiekolwiek forum, gdzie w opcjach jest słowo "forumowiczki" :) a nie forumniczki :) w opcjach - powtarzam a nie jako słowo napisane przez osóbki, które korzystają z forum :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    podaję przykład: http://www.maluchy.pl/forum/forumowiczki-rowiesniczki-f99.html ;p
    --
  3.  permalink
    Hej Dziewczyny :) ja zaraz jade na badania, utoczą mi trochę krwi i kasy z portfela;/ masakra, jakie to wszystko jest drogie;/ ale coz, zdrowie dziecka ponad wszystko:)) pozniej dojdzie stres jakie wyszly wyniki :P
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    łeeee nie zakumałaś... to był żart
    chodziło mi o słynny nowy wątek niezalogowanej do wszystkich forumniczek:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    paprykowa: a skąd jesteś gienia bo u mnie to samo rozczarowanie- jestem z okolic Szczecina

ja też:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ech, ja tu jestem od paru dni, bo przez moją nerwicę lękową byłam wyłączona przez parę miesięcy, stąd nie zakumałam :) Przepraszam
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    no wiec i ja sie witam czwartkowo w 30tc:shocked: kiedy to zlecialo??

trzymam kciukasy za Hussy moze niebawem nadejda jakies wiesci od niej:)) moze to byc ciekawy dzien:) miejmy nadzieje ze wezmie przyklad z Talki i wroci do domku rozpakowana:))

anula36: mówi się "FORUMNICZKI"

anula ja to teraz codziennie wyszukuje co TY napisalas bo chociaz posmiac sie mozna:) no kufffa nooo:) aaaaaaaaaaa no i zycze CI obys wskoczyla na to pierwsze miejsce chociaz na chwile:))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a to jeszcze będziesz miała zabieg ale to już będzie mniejsza ingerencja:) a szwy w pochwie to zobaczy bo oni nieraz wyciągają nieraz zostawiają wiadomo komfort jest lepszy jak je wyciągną ale to sam sobie juz tam zobaczy:)
    -
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    anula36: ja każe mojemu mężowi oglądać, żeby wiedział co go czeka

anula mój mąż jak oglądam przy nim porodówkę pyta czy chce tym razem rodzić sama- chociaż on już wie dokładne czym to pachnie:devil:
    także takie "zmuszanie" może być ryzykowne:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: trzymam kciukasy za Hussy moze niebawem nadejda jakies wiesci od niej:)) moze to byc ciekawy dzien:) miejmy nadzieje ze wezmie przyklad z Talki i wroci do domku rozpakowana:))

oby! :)
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Wczoraj mój synek próbował mi chyba wyjść przez pępek ?! Tak mnie bolał i została mu tylko mała dziurka, niedługo zrówna się z brzuchem. Ale mam urwisa :bigsmile:
    No i się pochwalę - dostaliśmy pozwolenie na budowę :bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    karinazosia: No i się pochwalę - dostaliśmy pozwolenie na budowę

gratuluję:)
    u Nas wszystko przed Nami :(
    karinazosia: Wczoraj mój synek próbował mi chyba wyjść przez pępek ?!

u mnie to pępek na zewnątrz już :) tak ''wykopał'' go ze środka;p
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia83: ja też:)

a gdzie chcesz rodzić jeśli moge zapytać bo jakby nie było masz bliżej niż ja:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    paprykowa: a gdzie chcesz rodzić jeśli moge zapytać bo jakby nie było masz bliżej niż ja:)

police - siedlecka :)
    córę rodziłam na unii lubelskiej a wiem że tam są Ci sami położnicy
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    karinazosia: No i się pochwalę - dostaliśmy pozwolenie na budowę

no to powodzenia:)) oby szybko Wam poszla realizacja planow:)) nie ma to jak wlasny domek:))
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia83: police - siedlecka

uuu fajnie, ale ja mam za daleko- będę jechała ze Stargardu więc myślę że dojadę na Zdroje:)

syna na Zdrojach rodziłam i jestem zadowolona, ale to było ponad 3 lata temu- no ale jesli się coś zmieniło to chyba na lepsze(mam nadzieje) po tym "remoncie":smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dzięki :bigsmile:
    Ciekawe kiedy nasza lista ciężarówek się ruszy? Co wchodzę na stronę to sprawdzam szybko czy któraś urodziła
    -- [url
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    paprykowa: no ale jesli się coś zmieniło to chyba na lepsze(mam nadzieje) po tym "remoncie"

byłam w ok.20tyg w tym szpitalu na usg serduszka i powiem Ci szpital jak marzenie, jest pięknie!! czysto!! na oddziale nie byłam... ale ludzie pchają się drzwiami i oknami :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    karinazosia: Ciekawe kiedy nasza lista ciężarówek się ruszy? Co wchodzę na stronę to sprawdzam szybko czy któraś urodziła

no mogłyby już urodzić - bo nudno :) tamują miejsce :) a mi zostało już tylko +- 59dni do końca :) teraz będę odliczała każdą sekundę :) niech mój berbeć siedzi i nie bierze przykładu z tatusia i niech nie wychodzi w 8msc:)
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    witam czwartkowo :) utoczyli mi dziś krwi z rana i siedzę zasypiając w pracy, ciekawe jak tam moja hemoglobina, jutro wizyta jeśli utrzyma się tendencja spadkowa to pewnie dostanę żelazo :-/

To będzie długaśny dzień, a wieczorem jeszcze szkoła rodzenia... ech...
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia83: ludzie pchają się drzwiami i oknami :)

ooops czyli istnieje niebezpieczeństwo że jak mnie weźmie to będą mieli komplet, albo kolejkę rodzących.
    to niezbyt dobry moment na poszukiwanie wyjścia awaryjnego czy planu B:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasia - Twój przerażony, a mój zasypywał położną podczas wizyty tysiącem pytań... On z tych gadulastych, boję się że podczas porodu włączy mu się "taśmówka" i będzie cały czas gadał...

Ja dzisiaj po raz pierwszy tak długo spałam... A obudził mnie - kot. Skakała mi po nogach i miauczała, może i dobrze, bo mi się koszmary śniły...

Paprykowa
    - kciuki są!

Gienia, ja nie mogę, ja jutro piszę pierwszego posta, bo mi się wydaje, żeśmy bliźniaczki ;) Młody się wczoraj przemieścił z prawej na lewą stronę i też mam brzuch nierówny :DDD No i gucio z tym śniegiem :(( U nas jest - przyjeżdżaj!

Anula - myślisz, że to dobrze tak mężowi pokazać przed porodem? :DDD Ja chyba pokażę po, żeby wiedział jak miał dobrze ;)))

Jestem ciekawa jak Hussy dzisiaj :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.