Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No współczuję, ale jestem tego samego zdania co Anula!!! powkurzałaś się to może skurcze na dobre się rozkręcą i nie będziesz musiała czekać do tego poniedziałku!! Toż to będzie dla Ciebie nieskończoność!!! Męcz tego mężula, męcz!!!!Anaa, mi też mówili tydzień temu,że szyjka 1cm to ja podniecona,że o jejciu już rodzę,a tu dupa blada I też,że główka nisko.. Już w to nie wierzę :P

Mkd, ok.. Ale ja miałam termin na 17. Dziś jest 19.. A ja mam jechać w poniedziałek,czyli za 4 dni. W poniedziałek mija 6dni od terminu i mam rozumieć,że w poniedziałek mogą mnie już zatrzymać? Cholera :/ Jak mąż miał tydzień wolnego to nic się nie dzieje.. Nie chcę być tam sama ;(
Hej! Miałam teraz USG 16 stycznia. Chodzę do lekarza na NFZ. Powinnam mieć jeszcze jakieś badanie USG? dotychczas miałam w sumie 4 - w 8 tc, w 13 tc, w 22 tc, no i teraz w 30 tc. Nie wiem, czy mam dopominać się jeszcze USG?
PS. Jak zrobić, żeby dwa suwaczki były obok siebie lub chociaż pod sobą? jakimś znakiem powinnam je oddzielić??

A przy temacie szpitali: czy slyszalyscie o czymś takim jak wypadniecie pępowiny? W moim szpitalu jak kobiecie odejdą wody, to jest już do końca porodu na łóżku ( nie można wstawać), właśnie żeby uniknąć owego wypadania pępowiny. Położna z tego szpitala na zajęciach opowiadała nam, jak to kobiety pedzily na sale operacyjna z pępowinę w dłoni...Szczerze, to ta opowieść wydała mi się trosze przesadzona, biorąc pod uwagę fakt, ze wiele kobiet przecież końcówkę porodu spędza w pozycji stojącej, siedzącej, na piłce...
Jeśli mogę coś poradzić, to trzymaj się z daleka od takiego szpitala, bo widać, jak manipulują informacjami, żeby wychować sobie potulne pacjentki.
Wypadnięcie pępowiny zdarza się na tyle rzadko, że nie ma sensu unieruchamianie wszystkich rodzących "na wszelki wypadek". Np. tutaj podają, że ryzyko wystąpienia tego powikłania wynosi 0,1-0,6%, a w 50% jest spowodowane niczym innym, jak interwencjami medycznymi typu przebijanie pęcherza płodowego.Ja rodziłam wcześniaka, z masą poniżej 2500g. poród zaczął się od odejścia wód. Nikt nie kazał mi leżeć, wręcz przeciwnie

Witam wszystkie przyszłe mamy, mam do Was pytanie: czy któraś z Was miała plamienia dłużej niż tylko w 1 trymestrze? u mnie zaczęły się w 7 tygodniu i cały czas się powtarzają.. Póki co zdiagnozowane jako niewiadomego pochodzenia:/
35tc

ja po przebiciu pęcherza leżałam non stop... moze dlatego ze nie mieli baterii do przenosnego ktg ;/
To jest tragedia, że są takie szpitale ciągle

Nie, nic się nie dzieje z powodu wcześniejszych narodzin. To była końcówka 35tc, mała urodziła się z wagą 2470g, na 10pkt. Oprócz tego, że po urodzeniu od razu oglądał ją neonatolog i miała badany poziom cukru, nic się nie działo, cały czas była ze mną. Spędziłyśmy w szpitalu 5 dni, ale ze względu na obserwację żółtaczki. W szpitalu miała robione USG przezciemiączkowe, potem mieliśmy zalecone kontrole u specjalistów.

ale z tego co pamietam mi sie lepiej lezalo
Jak leżałam i się nie ruszałam, to nie czułam skurczy. Jak próbowałam wstać- skurcze zaczynały być odczuwalne. Więc sobie leżałam i kombinowałam nad ZZO, ale się zrobiło prawie pełne rozwarcie i było po wszystkim.

ponieważ od czasu do czasu powtarzają się pytania to wkleję
becikowe 2012

tylko to zaświadczenie trzeba mieć

mnie boli kośc ogonowa od ok 16-17 tc do tej pory. Jak dłużej posiedze to boli a jak dłużej pochodze to usiąść nie moge z bólu. Ale ginka powiedziałam że to ucisk macicy, że niby przez to że jestem drobnej postury.
,,Dziewczyny, boli Was kość ogonowa? "

Coś mi się to marnie widzi wszystko :/

Zaczął się drugi poród... i jakby ktoś kazał mi się ruszać, to utłukłabymJak leżałam i się nie ruszałam, to nie czułam skurczy. Jak próbowałam wstać- skurcze zaczynały być odczuwalne. Więc sobie leżałam i kombinowałam nad ZZO, ale się zrobiło prawie pełne rozwarcie i było po wszystkim.
Hussy - może czas poudawać i pojechać na porodówkę... skoro skurcze jakieś tam są to może ci pomogą ...