Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Anaa, mi też mówili tydzień temu,że szyjka 1cm to ja podniecona,że o jejciu już rodzę,a tu dupa blada I też,że główka nisko.. Już w to nie wierzę :P
Mkd, ok.. Ale ja miałam termin na 17. Dziś jest 19.. A ja mam jechać w poniedziałek,czyli za 4 dni. W poniedziałek mija 6dni od terminu i mam rozumieć,że w poniedziałek mogą mnie już zatrzymać? Cholera :/ Jak mąż miał tydzień wolnego to nic się nie dzieje.. Nie chcę być tam sama ;(
Hej! Miałam teraz USG 16 stycznia. Chodzę do lekarza na NFZ. Powinnam mieć jeszcze jakieś badanie USG? dotychczas miałam w sumie 4 - w 8 tc, w 13 tc, w 22 tc, no i teraz w 30 tc. Nie wiem, czy mam dopominać się jeszcze USG?
PS. Jak zrobić, żeby dwa suwaczki były obok siebie lub chociaż pod sobą? jakimś znakiem powinnam je oddzielić??
A przy temacie szpitali: czy slyszalyscie o czymś takim jak wypadniecie pępowiny? W moim szpitalu jak kobiecie odejdą wody, to jest już do końca porodu na łóżku ( nie można wstawać), właśnie żeby uniknąć owego wypadania pępowiny. Położna z tego szpitala na zajęciach opowiadała nam, jak to kobiety pedzily na sale operacyjna z pępowinę w dłoni...Szczerze, to ta opowieść wydała mi się trosze przesadzona, biorąc pod uwagę fakt, ze wiele kobiet przecież końcówkę porodu spędza w pozycji stojącej, siedzącej, na piłce...
Ja rodziłam wcześniaka, z masą poniżej 2500g. poród zaczął się od odejścia wód. Nikt nie kazał mi leżeć, wręcz przeciwnie
Witam wszystkie przyszłe mamy, mam do Was pytanie: czy któraś z Was miała plamienia dłużej niż tylko w 1 trymestrze? u mnie zaczęły się w 7 tygodniu i cały czas się powtarzają.. Póki co zdiagnozowane jako niewiadomego pochodzenia:/
35tc
ja po przebiciu pęcherza leżałam non stop... moze dlatego ze nie mieli baterii do przenosnego ktg ;/
To jest tragedia, że są takie szpitale ciągle
Nie, nic się nie dzieje z powodu wcześniejszych narodzin. To była końcówka 35tc, mała urodziła się z wagą 2470g, na 10pkt. Oprócz tego, że po urodzeniu od razu oglądał ją neonatolog i miała badany poziom cukru, nic się nie działo, cały czas była ze mną. Spędziłyśmy w szpitalu 5 dni, ale ze względu na obserwację żółtaczki. W szpitalu miała robione USG przezciemiączkowe, potem mieliśmy zalecone kontrole u specjalistów.
ale z tego co pamietam mi sie lepiej lezalo
ponieważ od czasu do czasu powtarzają się pytania to wkleję
becikowe 2012
tylko to zaświadczenie trzeba mieć
,,Dziewczyny, boli Was kość ogonowa? "
Coś mi się to marnie widzi wszystko :/
Zaczął się drugi poród... i jakby ktoś kazał mi się ruszać, to utłukłabym Jak leżałam i się nie ruszałam, to nie czułam skurczy. Jak próbowałam wstać- skurcze zaczynały być odczuwalne. Więc sobie leżałam i kombinowałam nad ZZO, ale się zrobiło prawie pełne rozwarcie i było po wszystkim.
Hussy - może czas poudawać i pojechać na porodówkę... skoro skurcze jakieś tam są to może ci pomogą ...