Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkamiis
    • CommentTimeJan 21st 2012
     permalink
    Hejka Laseczki, wpadłam się przywitac :) I ide zaraz się ubrać :) Poszłabym na spacer, ale najchętniej sama a nie z dzieciakami :P :D
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien doberek:)) ja tez witam sie sobotnio :)

Hussy czekamy na dobre wiesci:))

i uciekam sprzatac:)) bede zagladac jakoby cos sie ruszylo:))

Gienia a Tobie chyba troszke lepiej juz?? i humor inny??
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Chloe, tak mała się rusza w normie. W sumie przeciąga boleśnie,ale czuje ją.I jak zwykle w nocy daje popalić :) A skurcze są,ale niestety nie regularne i to bardzo :(
    -
    MyAngel,mam dokładnie tak samo jak napisałaś. Mąż mi musiał wczoraj pomagać w ubieraniu,bo nóg nie dało się podnieść :/ dziś już ciut lepiej,ale nadal czuje,że to wszystko na dole jakby skopane było.
    -
    Skurcze w nocy miałam po wyjściu z wc i zrobieniu siusiu... Były bardzo bolesne. Przed spaniem wkurzyłam się też na męża i tak się nabuzowałam,że skurcze nabrały takiego powera,że ho ho... No,ale cisza znów.
    -
    Dzięki dziewczyny.. Mam nadzieję,że już zacznie się coś dziać,bo te ostatnie dni strasznie mnie umęczyły :( My dziś po 11 jedziemy w odwiedziny do babć ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no Hussy dajesz Kochana dajesz ! :bigsmile::bigsmile::cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: Gienia a Tobie chyba troszke lepiej juz?? i humor inny??

lepiej, albo udaje ze jest lepiej...
    wczoraj przepłakałam ponad 1,5h ;/
    chyba nie mam już siły być w ciąży - durne ale prawdziwe, dziś mam zamiar pójść na krótki spacer
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    kurcze Hussy z Twoich opisow jakbym o sobie czytala na koncowce jak bylam, tez mnie tak meczylo...
    mialam jak sie okazalo 3 cm juz, a jak zrobila masaz szyjki to poszlo!
    moze Tonbie by taki masaz pomogl,moze Ci zrobia jak bedzie trzeba..zeby nie wywolywac chemicznie jesli nie ma takiej potrzeby
    ale Dzidzia ma jeszcze czas, to dopiero 4 dzien po terminie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    My po wczorajszej wizycie i podglądaniu malucha :) Janek waży 1004 gramy, czyli kilogram :D ładnie sobie rośnie tak jak powinien, na każdej wizycie termin porodu wychodzi mu dokładnie taki jak termin OM :) Z maluszkiem wszystko w porządku ale mama zaczyna się sypać, hemoglobina spadła do 10,4 i dostałam tardyferon, na twardnienia brzucha asmag 3x2 i nakaz odpoczywania, szyjka miękka bardzo podobno, ale ma 3cm więc mimo iż skróciła się o 1cm w 4 tygodnie to nie dostałam bezwzględnego leżenia, tylko zwolnienie i nakaz polegiwania. Przeziębienia mam nadal leczyć domowymi sposobami. No i wkroczyliśmy w 3 trymestr, więc teraz czekają nas wizyty co 3 tygodnie u doktorka :)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    hello weekendowo :bigsmile: zaczęłam 40 tydzień :bigsmile: do terminu 6 dni :shocked::bigsmile:

Hussy - powodzenia! trzymam kciuki, bo jak ty nie ruszysz to my z Aną tez nie :bigsmile: takie kulturalne jesteśmy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    anula36: ello weekendowo zaczęłam 40 tydzień do terminu 6 dni

Ja tam nie wierzę w te sześć dni :devil::devil: Żartuje.Oczywiście mam nadzieję,że chociaż Tobie uda się urodzić w terminie ;))) Ostatnio coś te dzieci nie chcą wychodzić o czasie :)
    anula36: bo jak ty nie ruszysz to my z Aną tez nie

Oj,nie mów hop :D
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Znalezione w "twarzoksiążce" :wink:

Pozdrawiam!:)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Myszerej :tooth: Fajne :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    też widziałam to na fejsie:) hehe
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Raany dziewczyny przez pół nocy śniło mi się że jednak nie jestem w ciąży, obudziłam się cała zlana potem, a jak ponownie zasnęłam to dla odmiany miałam sen, że ktoś podpalił felka w gondoli :(.
    Wczorajszy dzień to mega porażka cały dzień kłóciłam się z M. o to ile pracuje, mam nadzieje że to hormony i niedługo się to skończy.

Od rana koszmarnie boli mnie głowa i leci krew z nosa, jakoś pod górę mam ostatnio.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mkd: Wczorajszy dzień to mega porażka cały dzień kłóciłam się z M.

może wczorajszy dzień generalnie sprzyjał kłótniom bo my też się pokłóciliśmy.....umówiłam się na 18-stą z koleżanką, że przyjedziemy do nich z Iwonką. Oni mają synka starszego 1,5 miesiąca od niej i bardzo lubią się bawić. A ten mój mąż umówił się o 17:30 z facetem od ubezpieczeń. Twierdził, że szybko załatwi sprawę i pojedziemy. Tymczasem gość spóźnił się 40 minut i siedział do 19:30 !!!!!!!!! Koleżanka oczywiście miała do mnie pretensje, że mogliśmy dać znać, że nie przyjdziemy. No i ją rozumiem - w końcu na nas czekali. Ale mąż nie miał odwagi zadzwonić i się wytłumaczyć. No i dziś rano też odkąd wstał to na siebie tylko fuczymy.....teraz jest na studiach, potem idzie do dodatkowej pracy i nie wiem kiedy wróci. A ma jeszcze do mnie żal, że w domu dużo rzeczy brakuje i nie pojadę na zakupy !!!! Paranoja jakaś.

Hussy: Ja tam nie wierzę w te sześć dni Żartuje.Oczywiście mam nadzieję,że chociaż Tobie uda się urodzić w terminie ;)))

dziewczyny - naprawdę nie wszystkie dzieci rodzą się po terminie :bigsmile: mimo, że byłam pierworódką urodziłam 10 dni przed terminem z OM
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    _kasiek_: mimo, że byłam pierworódką urodziłam 10 dni przed terminem z OM

no to juz mi sie nie uda :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    MyAngel, jeżeli masz podejrzenie rozchodzącego się spojenia łonowego, to zdaniem mojego ortopedy nie powinno się dopuścić do wejścia maluszka do kanału rodnego.
    Ja mam mieć cc przed terminem, właśnie ze względu na wcześniejsze rozerwanie spojenia i możliwość jego rozejścia przy porodzie sn.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    No niiee Hussy biedaku, a Ty dalej nic... to znaczy nie nic, bo te Twoje dolegliwości nie są do pozazdroszczenia, ale mogłyby się te skurcze już rozkręcić na dobre, bo umęczysz się umęczysz, a przecież musisz mieć siły na poród:confused:
    Wiesz co zgadzam się z Chloe, że szkoda że przy okazji tego KTG nie zrobili ci masażu szyjki, ja myślę, że może wtedy coś by ruszyło... a oni odesłali cię z kwitkiem nie patrząc nawet czy jest jakieś rozwarcie...
    Ale do poniedziałku już blisko!!!!
    -
    Anula36 - zaczynamy dzisiaj 40 tydzień... ale jaja co?! mogłabyś już rodzić :tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    "Anula36 - zaczynamy dzisiaj 40 tydzień... ale jaja co?! mogłabyś już rodzić"

Ty Aniu też już mogłabyś zacząć:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Dziewczyny, ale mnie dziś boli.........

NOGA! :P :D

Prawa, niżej troche niż pachwinę mam. Masakra, jak na nią ustanę to się zwijam z bólu.

No ródźcie już, ródźcie! Bo ja tu czekam w kolejce :D A też zamierzam sobie pobyć na 1 miejscu :D
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    anaa86: mogłabyś już rodzić

przyganiał kocioł garnkowi :devil::devil::devil::devil:

czekam na ciebie :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

w nocy mam skurcze, jakieś bóle, jakieś kłucia... ale to jeszcze nie to :smile::smile:
    mała mi gmera gdzieś w pachwinach, ale w nocy tradycyjnie śpi pod żebrami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wariatki, żadna nie chce rodzić :) okaże się że będziecie czekać na mnie :) hehe
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ale dzisiaj senny dzień, normalnie nie daję rady. Nic mi się nie chce tylko bym spała a dopiero co wstałam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ja też dopiero :)
    czekam na męża i jedziemy na dzień babci :) w końcu wyjdę do ludzi:)
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
    • CommentTimeJan 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Viicki: MyAngel, jeżeli masz podejrzenie rozchodzącego się spojenia łonowego, to zdaniem mojego ortopedy nie powinno się dopuścić do wejścia maluszka do kanału rodnego.
    Ja mam mieć cc przed terminem, właśnie ze względu na wcześniejsze rozerwanie spojenia i możliwość jego rozejścia przy porodzie sn.

No właśnie mnie to wkurza, że mój gin nie podejmuje żadnej konkretnej decyzji, tylko czeka na rozwój wydarzeń. Nie wysłał mnie do ortopedy ani nic z tych rzeczy. A jak u Ciebie ortopeda stwierdził rozchodzenie się spojenia? Robił jakieś badanie czy tylko na podstawie opisu bólu? Na kiedy masz termin CC?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a jaki towarzyszy temu bol? bo mnie przy kłuciu szyjki jakby też bolało spojenie;/ albo sobie wmawiam;/ hm...
    jak leze np teraz to czuje jak mały sie rusza wlasnie na wzgorku lonowym;/ możliwe to? jak jest juz tak nisko?
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    he he he... Kamiis, a może Ty nas wszystkie przegonisz??!! :tongue:
    -
    anula36: czekam na ciebie
    w nocy mam skurcze, jakieś bóle, jakieś kłucia... ale to jeszcze nie to

.. no widzisz, a ja w nocy nie mam nawet Braxtonów... cisza jak makiem zasiał jeśli chodzi o jakieś bóle.. tylko te żebra dają popalić!! Także Anulka myślę, że posypiesz się przede mną :tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    gienia83: a jaki towarzyszy temu bol? bo mnie przy kłuciu szyjki jakby też bolało spojenie;/ albo sobie wmawiam;/ hm...
    jak leze np teraz to czuje jak mały sie rusza wlasnie na wzgorku lonowym;/ możliwe to? jak jest juz tak nisko?

Gienia na poprzedniej stronie opisałam jak to jest u mnie.
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    My Angel, dobrych parę lat temu miałam wypadek samochodowy, wskutek czego rozerwało mi spojenie łonowe. Pasa specjalnego nie musiałam nosić, bo i tak leżałam bez ruchu dwa miesiące w szpitalu (miałam masę innych obrażeń).
    Teraz jestem w ciąży, ortopeda z ginem zadecydowali, że mam mieć cc, ze względu na wcześniejszy uraz. Podobno istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że przy mojej drobnej budowie poród sn zakończył by się ponownym rozejściem spojenia łonowego. Zrost nie nastąpił by tak szybko i ładnie jak w ostatnim czasie, poza tym prawdopodobnie miałabym dolegliwości bólowe do końca życia.
    Obecnie jestem w 38 tygodniu, większych bólów nie mam.
    Do ortopedy chodzę prywatnie. To on napisał mi zaświadczenie z którego treści wynika, że istnieje wyraźne wskazanie do cc. Z tym zaświadczeniem udałam się do mojego gina, który nie podważył opinii ortopedy, wręcz stwierdził, że nie weźmie na siebie ryzyka porodu siłami natury....i pomimo, iż w moim szpitalu jest wielkie parcie na to by rodzić naturalnie, ja mam mieć planową cesarkę.
    CC ma się odbyć przed terminem, dokładną datę mam poznać w pon na wizycie...zobaczymy czy tak będzie. Gin stwierdził, iż w mojej sytuacji nie będzie czekał na naturalne rozpoczęcie się akcji.
    Moim zdaniem Ty masz wyraźne objawy rozchodzącego się spojenia. Na pewno udałabym się na Twoim miejscu do ortopedy. Nie zrobi Ci żadnych badań, bo miarodajnym byłoby tylko zdjęcie rtg, ale po objawach stwierdzi co dalej...
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    no i co tutaj dalej ciszaaa?? zadnej akcji porodowej hmmmm pewnie jak sie posypieci to wszystkie naraz:)) wtedy bedziemy mialy tu emocje:))

a ja dalam po robocie:) ale w domku wszystko lsni:)) pachnie:)) posciel zmieniona hmmm az chce sie zyc:)) mimo ze wszystko napier...:((
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Nam rosnie maly MESSI!!!!!!
    jak narazie zamiast pilki kopie tate po uszach !!!!!!!!!
    chyba nie lubi jak sie go podsluchuje :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Dzięki Viicki.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    czesc Dziewczyny :)

Czy znacie jakieś sposoby, leki na wymioty i ból głowy z nimi związany?
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Ewelinda ja też miałam dzisiaj fazę na sprzątanie!!!!!!!! generalnie ostatnimi czasy nie mogłam się za nic zabrać, tak mi się nie chciało, a dzisiaj szał pał! wyglancowałam wszystko na błysk i masz rację w takich warunkach to chce się żyć!!! :wink::wink:
    -
    Ja nie wiem jak to jest z tym spojeniem i kiedy ten ból graniczy z z nadmiernym jego rozchodzeniem, ale wydaje mi się, że musi boleć, bo przecież miednica i spojenie muszą się jakoś przygotować odpowiednio do przejścia główki... Tylko, że wiadomo, ból bólowi nie jest równy i nie ma co lekceważyć pewnych symptomów, ale myślę sobie Myangel, że może u Ciebie dzieciaczek już wbił się w kanał, lada dzień urodzisz i stąd ten ból??? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    co za ponury dzień ;/ zasnełam i właśnie wstałam
    idę się szykować do Babuni :) to pa :)
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    anna86, no co Ty :P Ja już 2 razy po terminie rodziłam, więc zbytnio się nie łudze. Chociaż widzę, że brzuch mam z dnia na dzien coraz niżej. Ale to jeszcze nic nie znaczy :P
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ależ się stresu najadłam. W ubiegły piątek wiecozrem miałam intensywne czerwone krwawienie. W momencie przemokła bielizna i spodnie. Od razu do najbliższego szpitala. Dali coś przeciw krwotokom no i luteinę. Trzymali mnie do wtorku, choć nadal miałam plamienie brunatne. Ich diagnoza to "widocznie krwiak", jednak na usg niczego nie było widać. Tyle, że kosmówka 9 mm od ujścia szyjki. Jak wczoraj byłam na usg prenatalnym to lekarz skomenotwał, że nie widział takiego krwiaka, co by tak szybko zniknął. Jego zdaniem to było z szyjki. Ech. W środę idę domojej lekarki, ciekawe co powie. Dawno nie badałam szyjki i nie chcę tam gmerać, ale wczoraj zajrzałam i jak na mój gust to jest jakaś miękka i rozpulchnina... Biorę teraz Duphaston raz dziennie, ale chyba sobie zwiększę do 2, bo wczoraj się trochę poruszałam i dziś znów trochę plamienia i jakby dużo śluzu, czuję, ze mi w środku coś spływa, ale na zewnątrz nic. Ech stresa mam, bo już jedno poronienie mam na koncie :sad:
    Odpoczywam, leżę i wciąż trochę się martwię...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A u mnie dalej cisza :( Męczę się strasznie.. Dziś już chodzić nie mogę nawet.Jak próbowałam założyć buty to aż łzy mi się pojawiły.Okropny ból :(( Dostałam kilka razy mocnych skurczy-takich konkretnych,ale ustały. Czuje się jak inwalidka :sad:
    A z tym spojeniem łonowym to nie wiem co jest... Mam nadzieję,że nic mi się nie rozchodzi.. Ech..Może gdyby po ktg zrobił badanie na fotelu,albo usg to może coś by się wyjaśniło.. A ja teraz nie wiem co mam myśleć. Boje się i płakać mi się chce.. :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Znalazłam coś takiego

Podczas ciąży, wskutek działania estrogenów, dochodzi do rozluźnienia chrząstkozrostów, którymi w obrębie miednicy mniejszej są spojenie łonowe oraz stawy krzyżowo-biodrowe. Zwiększenie elastyczności aparatu więzadłowego miednicy jest naturalną rzeczą w trakcie ciąży, bowiem w ten sposób miednica „przygotowuje się” do porodu i ułatwienia przejścia dziecka przez kanał rodny. Nieznaczny ból w obrębie dolnego odcinka miednicy może się wówczas pojawiać pod koniec ciąży, kiedy główka zaczyna się obniżać i wstawiać do miednicy kostnej.
    Ciężarna może mieć wówczas kłopoty ze sprawnym chodzeniem, odczuwać ból przy wstawaniu z łóżka po dłuższym odpoczynku lub nadmiernym wysiłku. Podczas ciąży najczęściej można się spotkać z tzw. cichym rozejściem spojenia, które przeważnie spowodowane jest przyczynami czynnościowymi. Do znacznie poważniejszych urazów spojenia może dojść w trakcie ciężkiego porodu np. poród kleszczowy, duża masa płodu przy zwężonej miednicy kostnej u rodzącej. Może wówczas dojść nie tylko do rozejścia ale również do pęknięcia bądź rozerwania spojenia.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Hussy Jedz na IP. Niech sie zbadaja i sprawdza. Meczy sie i na dodatek nic nie wiesz. Biedactwo:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HUSSY no wiesz !!!
    zawiodłaś mnie :devil:
    ale w sumie masz jeszcze 5 godzin :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: HUSSY no wiesz !!!
    zawiodłaś mnie

nici z twoich przepowiedni teo:wink:
    23/01. zapamietaj ta date :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    heheh zapamiętałam :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    cho: Hussy Jedz na IP. Niech sie zbadaja i sprawdza. Meczy sie i na dodatek nic nie wiesz. Biedactwo

jedz bo moze trzeba pomoc skurcza ...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    1. Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    2. anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    3. Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    4. kamiis 02.02.2012 (dziewczynka)
    5. MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)

6. Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    7. ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    8. aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    9. lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    10. marta_885 24.02.2012
    11. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    12. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    13. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    14. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    15. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    16. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    17. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    18. illan 24.03.2012 (chłopiec)
    19. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    20. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    21. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    22. Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    23. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    24. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    25. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    26. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    27. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    28. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    29. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    30. ifonka84 19.05.2012
    31. Tres 24.05.2012
    32. hydrazine 02.06.2012
    33. Hanny 3.06.2012
    34. norah 13.06.2012
    35. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    36. YPolly 20.06.2012
    37. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    38. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    39. Łezunia 25.06.2012
    40. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    41. mkd 03.07.2012
    42. Mag_dre 06.07.2012
    43. psycho_patka 06.07.2012
    44. sliwson 10.07.2012
    45. marylove 17.07.2012
    46. nibriana 20.07.2012
    47. P_Madzia 22.07.2012
    48. ufo03 25.07.2012
    49. Kakai 26.07.2012
    50. cho 28.07.2012
    51. BlueCactus 30.07.2012
    52. atamala 06.08.2012
    53. Mamrotka 13.08.2012
    54. kuleczka_69 14.08.2012
    55. Cobraczek 23.08.2012
    56. marysia_23 25.08.2012
    57. Anecia84 30.08.2012
    58. madzinka83 30.08.2012
    59. Kafffka74 04.09.2012
    60. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    61. kachaw 07.09.2012
    62. . Izulka23 14.09.2012
    63. Love_line
    64. Xkamilax
    65. dorotka0905
    66. katka_81!
    67. Corbaczek
    68. laneczka
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Witam,
    prośba o dopisanie mojej osoby z numerkiem 30 z datą porodu 15.05.2012 (dziewczynka) :).
    :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, nie straszcie tak z tym rozchodzeniem spojenia, że to przed samym porodem... Ja tak mam od tygodnia czy dwóch, boli nawet jak w nocy chcę się z boku na bok przewrócić - po prostu cholernie boli sama pipka :( Ale po konsultacji z położną usłyszałam, że to normalne, bo "tam na dole" wszystko się przygotowuje w III trymestrze do porodu... PO prostu kości się muszą trochę porozsuwać...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    gienia83: jedz bo moze trzeba pomoc skurcza ...

Gienia,przeczekam jeszcze jutro. Do poniedziałku nie dużo zostało,nie ma co panikować. Mała się rusza więc jestem oto chociaż spokojna,ale strasznie mnie boli.. Ciągle siedzę,bo każdy krok sprawia mi niewyobrażalny ból. Może faktycznie główka jest już baaardzo nisko i dlatego,ale w poniedziałek wszystkiego się dowiem.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Fragile,pipka jak pipka.. To boli cała miednica.Czujesz ból przy każdym ruchu,przy każdym kroku.Nie można unieść nogi,nie można się ubrać ani nic :( Sama pipka mnie bolała i to jest nic w porównaniu z tym co się dzieje teraz..
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy - najważniejsze że się nic małej nie dzieje :) 3mam kciuki, jesteś dzielna :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hussy, no tak, ale Ty jesteś tuż-tuż to ból może już taki przed porodem :(( Mam nadzieję, że już za dzień-dwa będziesz po, bo musi Cię to strasznie męczyć :((

Ale ja mówię o tym, że nie ma co panikowac, żeby Gienia się nie przerażała ;)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.