Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Dziewczyny, zawsze można liczyć na proste, nieskomplikowane wytłumaczenie wielu sytuacji przez Was. Dzięki. :smile:
    --
  2.  permalink
    Anaa86, a tak w ogóle to czemu Ty nie... rodzisz, hmm? 5 dni tylko Ci zostało!! Jak sytuacja u Ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 22nd 2012
     permalink
    katarzynah1987: Anaa86, a tak w ogóle to czemu Ty nie... rodzisz, hmm? 5 dni tylko Ci zostało!! Jak sytuacja u Ciebie?

one wszystkie jakieś dziwne nie rodzą ;p
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    katarzynah1987: Anaa86, a tak w ogóle to czemu Ty nie... rodzisz, hmm? 5 dni tylko Ci zostało!! Jak sytuacja u Ciebie?

Teraz będą Anę wypędzać :devil: :devil:
    anaa86: a poza tym mąż się już nie chce dać namówić

To mój dziś sam mnie zaczął zaczepiać,aż się zdziwiłam :) Chyba wreszcie zrozumiał,że nic się dziecku nie stanie..
    -
    A najgorsze jest to,że wydzwaniają do nas wszyscy i się pytają czy już można gratulować i czy to już i kiedy... Tak jakby myśleli,że urodziłam i nikomu ani słowa.. Ach :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    katarzynah1987: Anaa86, a tak w ogóle to czemu Ty nie... rodzisz, hmm? 5 dni tylko Ci zostało!! Jak sytuacja u Ciebie?--

Pięć dni, ale do terminu. Potem jeszcze teoretycznie dwa tygodnie można czekać :tongue:
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeJan 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    hydrazine: Pięć dni, ale do terminu. Potem jeszcze teoretycznie dwa tygodnie można czekać

Hydrazine... błagam!!!!!!!!!! jakie 2 tygodnie!!!:tongue::tongue: proszę mi tu to odkrakać!!! :tongue::tongue:
    jestem już pogodzona z tym, że mogę przenosić, ale kolejne 2 tygodnie to już dla mnie wieczność!!! Myślę, że Maks się w końcu ogarnie i zdecyduje na jakieś konkretne kroki, bo na razie nie daje żadnych znaków, że chciałby wyjść w najbliższym czasie...:wink::wink:
    -
    hussy, a to mąż cię wziął dzisiaj z zaskoczenia!!! :tongue::tongue: Oby coś z tego było!!! :wink:
    A z tym dzwonieniem czy przypadkiem już nie urodziłaś to wierzę, że może być wkurzające, zwłaszcza, że już jesteś po terminie. Pewnie wszyscy nie mogą się już doczekać!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    hydrazine: Pięć dni, ale do terminu. Potem jeszcze teoretycznie dwa tygodnie można czekać

haha :tooth: Dokładnie. Ja już straciłam cierpliwość pięć dni temu.. Jak jutro mnie odeślą z kwitem to dopiero się zdenerwuję ;))
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Hussy:
    haha :tooth: Dokładnie. Ja już straciłam cierpliwość pięć dni temu.. Jak jutro mnie odeślą z kwitem to dopiero się zdenerwuję ;))

w polskich szpitalach chyba tak latwo z kwitem nie odsylaja co?? wola zapodac oksy albo czopki i przyspieszyc wszystko wiec pewnie jutro urodzisz tak jak aguncia mowila..

a ja liczylam na dzisiaj..

tak czy siak to juz blisko

anaatez przenosi a cooo hahahah to chyba ode mnie sie zaczelo to przenaszanie co? Chyba Was zaczarowalam :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Aaa właśnie mi się przypomniało! U nas w szpitalu zostawiają już bezwzględnie tydzień po terminie, więc u mnie to chyba góra 12 dni ( w najdłuższej opcji :P:P:P), no chyba, że każą mi leżeć w szpitalu i czekać dalej.... ale niiieeee... mam nadzieję, że urodzę w terminie...:tongue::tongue: A co nadzieję trzeba mieć:devil::devil:
    -
    Chloe... a Ty też przeciwko mniiiieeeee....!!!!
    Chloe, skoro to Ty nas zaczarowałaś, to bądź tak łaskawa i nas odczaruj! Możesz zacząć ode mnie :tongue:

-
    A Ty się tak Hussy jutro nie daj spławić tak jak ostatnio. Niech ci w tej szyjce porządnie pogmerają i w końcu do niej zaglądną! wtedy to już musi ruszyć...:tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    anaa86: mam nadzieję, że urodzę w terminie...:tongue::tongue:

nadzieja matka glupich:wink::wink::wink::wink::devil::devil::devil::hugging:

anaa86: Niech ci w tej szyjce porządnie pogmerają i w końcu do niej zaglądną! wtedy to już musi ruszyć...:tongue::tongue:
    anaa86: Niech ci w tej szyjce porządnie pogmerają i w końcu do niej zaglądną! wtedy to już musi ruszyć...:tongue::tongue:

zgadzam sie!!! zamiast oksy czy innych takich(gdyby chcieli Ci kladowac) niech zrobia masaz szyjki, jak dzidzia gotowa to wyjdzie po nim!

czary mary hokus pokus niech juz rodza bo NUUUDYYY i chce zobaczyc Nowe Dzidziuse na Dzidziach:winkkiss::winkkiss::winkkiss::winkkiss::winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No, udało się - metki powycinane, pierwsza część prania zrobiona (dzięki Bogu za męża, który "rozkminił" pralkę :)) i się suszy :) Moje rzeczy do szpitala już zebrane, teraz dodać tylko dla maluszka :) Łóżeczko i komódka złożone, wszystko poukładane, jeszcze czekamy na wózek - za jakiś tydzień powinien być...

Nessie, u mnie się robił twardy od połowy ciąży...

Hussy, mam nadzieję, że baraszkowanie przyniesie skutek :)
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    nessie, mi brzuchol stawia się od 17 tygodnia. Więc na Twoim etapie ciąży ma jak najbardziej prawo, byle nie za często i nie za długo:smile:
    powiedz o tym ginowi, ważne jest by spinanie nie powodowało skracania się szyjki:wink:
    --
  3.  permalink
    chloe28: w polskich szpitalach chyba tak latwo z kwitem nie odsylaja co??

w szpitalu w którym ja rodziłam wywołują dopiero 2tyg po terminie
    moja mama miała tam 7 lat temu wywoływany poród ( w 37tc, z powodu cholestazy)- najpierw dostała jakąś tabletkę zmiękczającą szyjkę i zalecenie naturalnego wywołania skurczy (akupresura), potem jakiś żel na szyjkę i dopiero 5 dnia dostała kroplówkę z oxy, która została odpięta po tym jak zaczęła się akcja porodowa.
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Swoją drogą, gdzie jest nasza Anula?
    Anula rodzisz?:devil:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Viicki: Swoją drogą, gdzie jest nasza Anula?

a to dopiero bylaby historia:)) hehehe

no ale tak bez zartow to mogloby sie cos ruszyc heh przydalyby sie nam nowe dzieciatka:))

Hussy a Ty sie jutro nie daj splawic:)) niech masuja Ci szyjke tak jak doswiadczone mamusie radza;))
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    chloe28: w polskich szpitalach chyba tak latwo z kwitem nie odsylaja co?? wola zapodac oksy albo czopki i przyspieszyc wszystko

Ano, u mnie w mieście w dniu terminu już kombinują z oksytocyną :confused: Jak się przychodzi na KTG to od razu chcą kłaść na oddział, przy odmowie głupie komentarze. Paskudne miejsce, brr.
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Viicki: Swoją drogą, gdzie jest nasza Anula?

A wiesz, że ja też już jej pod kartą ciąży napisałam czy przypadkiem nie rodzi i nadal cisza!!!.... czyżby????

chloe28: czary mary hokus pokus niech juz rodza bo NUUUDYYY i chce zobaczyc Nowe Dzidziuse na Dzidziach

.. no, to teraz pójdzie!

The Fragile, wszystko zrobione, to teraz tylko grzecznie czekać do terminu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anaa, no własnie jakoś mnie to uspokoiło i mam wrażenie, że jak już jest wszystko gotowe to doczekamy do tego 40t ;))

Anuli faktycznie nie ma :)))) Mooooże????
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Nie no.Myślę,że jakby Anula nam tu rodziła to na pewno ktoś by Nas poinformował :)) Chyba,że to niespodzianka ;)
    -
    Chloe, ja też nie za bardzo chcę żeby mi podawali te różne "preparaty" na wywołanie. W razie co zapytam o ten masaż szyjki. Mam nadzieję,że coś się ruszy wtedy ;) U nas w szpitalu to właśnie nawet jak ktoś po terminie to nie kładą od razu tylko każą czekać,albo przychodzić co parę dni :)
    Moje dziecię już totalnie zjechało na dół,bo mam taki worek na końcu brzucha,że szok :devil:
    -
    Fragile, ja pamiętam jak już wszystko poprałam,poprasowałam i takie uczucie,że już wszystko gotowe.Tylko usiąść i czekać na Malutką :))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hussy, dziecię coraz niżej i bliżej:))) Też bym się chyba na masaż szyjki zdecydowała!

No takie błogie niemalże uczucie, że wszystko przygotowane... Teraz tylko leżeć, spać i czytać o głupotach :) Właśnie leżę z Twoim Stylem i oddycham z ulgą ;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    dzieki dziewczyny za uspokojenie :)
    Hussy a kto nas poinformuje, jesli Twoja coreczka wkoncu sie zdecyduje zobaczyc mamusie???
    --
  4.  permalink
    o rany, to się chyba muszę zabrać za działanie, The_Fragile jesteś 3 pozycje nade mną, chociaż mój gin coś przebąkuje, że będziemy się starać rodzić wcześniej niż termin OM przewiduje, bo mały z racji cukrzycy rośnie duży waży już 2kg, a my mamy łóżeczko nieskręcone, nic nie uprane i nie uprasowane a rzeczy do szpitala dla mnie brak. Chyba muszę się zmotywować.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Maria, mnie właśnie lekarz zmotywował, bo mówi, że mały już bardzo nisko i ustawiony w pozycji ewakuacyjnej... trochę się przestraszyłam, jak powiedział, ze mam leżeć dużo i nie dreptać... Ale może uda się chociaż do tego 38 tygodnia dotrwać, bardzo bym chciała, nawet z tymi wszystkimi dolegliwościami 9 miesiąca...
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    nessie mi tez b wczesniej stawial sie brzuch a w sumie to przenosilam 8 dni
    ja wychodze z zalozenia,ze poki nie ma tepego bolu (ktory nie ustaepuje) czy krwawien/plamien to to raczej naturalne wciazy...aha i poki Dzidzia sie rusza swoim normalnym rytmem

no to widac co szpital to inaczej,ceri widocznie trafila sna dobry szpital ale jednak w wiekszosci przypadkow to chyba lubia wywolywac?(w sensie nie czekaja 2 tygodnie a czasem wywoluja za szybko...bez wskazan ku temu)...chociaz moze to czasem kobiety nalegaja na chemie bo maja dosyc? nie wiem jak to jest w rzeczywistosci..

wszystkie ciezarowki z czolowki proszone sa o odejscie od laptopow i pojscie na spacer na rozruszanie cipeczek

:devil::devil::devil::devil::devil::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    chloe28: wszystkie ciezarowki z czolowki proszone sa o odejscie od laptopow i pojscie na spacer na rozruszanie cipeczek

:tooth: :tooth: :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cherry_Lady: Dodam tylko, że test ten poprzedzały TRZY nocne posiłki (o 00:30, 03:45, 08:00 ;)))) , a glukozę piłam godzinkę po śniadaniu !!!
    a wyniki miałam takie:
    0h – 119 mg%
    1h – 124 mg%
    :))))
    Jednym słowem Dziewczynki ciągną ze mnie wszystko !

nie rozumiem - tzn, że nie robiłaś glukozy na czczo ?? Bo nie bardzo wiem czy to 119 to jest jako na czczo ?? I ja bym powtórzyła bo te wyniki nie są miarodajne skoro robiłaś badanie po śniadaniu, powinno się je robić na czczo. Norma na czczo jest do 90, a norma po godzinie do 120.....na miejscu lekarza nie umiałabym zinterpretować tych wyników.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    chloe28: wszystkie ciezarowki z czolowki proszone sa o odejscie od laptopow i pojscie na spacer na rozruszanie cipeczek

Chloe, ale apel :cheer::crazy:
    --
     permalink
    chloe28: ja wychodze z zalozenia,ze poki nie ma tepego bolu (ktory nie ustaepuje) czy krwawien/plamien to to raczej naturalne wciazy...aha i poki Dzidzia sie rusza swoim normalnym rytmem

kurcze Chloe coraz czesciej podoba mi sie Twoje zdrowe podejscie do wszystkiego:)) moja gin mi to samo mowila poki nie boli, nie ma plamien nic nie towarzyszy temu wszystko jest ok
    --
  5.  permalink
    The_fragile. . . No to chyba czas wziąć się do działania od jutra. Mam dzisiaj dzień lenia, więc od jutra będą siły do działania, mam nadzieję :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hihi, ja nie miałam wyboru, bo mam nie szaleć, więc każdy weekend to wykorzystywanie męża ;)))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    chloe28 grazie :)

:bigsmile::bigsmile::bigsmile: jestem za!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  6.  permalink
    ja jeszcze latam trochę pracować ;) bo poza cukrzycą i wielgachnym brzuchem, który jakoś tajemniczo skrócił mi rączki wsio gra, więc jakoś mi się cały czas wydaje, że mam mnóstwo czasu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Nessie, poinformuje Was Kitek.Moja Przyjaciółka z 28 dni :wink::smile:
    -
    Chloe, idę za Twoją radą.Wyciągam męża na mały spacer a co ! :devil:
    --
  7.  permalink

to na szczęście nie do mnie :d bo pogoda podła i mi sie nie chciałoooo by
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    chloe28: czary mary hokus pokus niech juz rodza bo NUUUDYYY i chce zobaczyc Nowe Dzidziuse na Dzidziach

jestem jestem :bigsmile: byłam u teściowej na obiedzie, na czwartym piętrze :bigsmile: i u mnie również nic :bigsmile:

nie wiem, czy małej obiad smakował czy co ale tak się wierciła że usiedzieć nie mogłam, czkawki przeciągania i kopniaki... wszystko na raz

aaaa czyli to Chloe rzuciła urok!!?? .... nieładnie.... odkręć to bo myszy naślemy :devil:

ja szczerze mówiąc nie wierzę żeby coś się wydarzyło u mnie w terminie...

w środę będzie u nas chodził ksiądz, może coś poradzi :devil::devil::devil::devil::wink::wink::wink::wink:
    --
     permalink
    anula36: w środę będzie u nas chodził ksiądz, może coś poradzi

padlam:)):shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ewelinda29: padlam:)):shocked:

no może jak krzyżem padne to coś się wydarzy.... :devil::devil::devil::devil::devil:

my tu śmichy hihy a jak będzie z tydzień po terminie to każdego sposobu sie będę łapac :devil::devil::devil::devil:
    --
     permalink
    hahahahahaha no nie wytrzymam:)) a moze wystarczy woda swiecona i pojdzie:)) oki zmykam do kolezanki na herbatke milego do pozniej:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, Anula - każdego sposobu to rozumiem, ale księdza!? :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    AAaaaa... jest i nasza zguba!! Anula, Ty nas informuj kochana, że gdzieś wybywasz na cały dzień, bo siejesz zamieszanie!!! :tongue::tongue:
    -
    Chloe - kochana, ja codziennie ćwiczę, łażę po schodach, wybywam na mecze, do sklepów i nawet mnie pipka nie boli, także chyba musze pokusić się o wycieczkę do jakiegoś porządnego wierzowca z 20 piętrami!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    tyle postów i żadna nie rodzi;D

zapraszam na brzuszki;D
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    The_fragile: Haha, Anula - każdego sposobu to rozumiem, ale księdza!? :DDDD

no coo moze jej masaz szyjki zrobi:rolling::rolling::rolling::rolling::rolling:

ewelinda29:
    kurcze Chloe coraz czesciej podoba mi sie Twoje zdrowe podejscie do wszystkiego:))

dziekuje,dziekuje:shamed:
    No bo ciaza to nie choroba, a ze czasem szczypie,boli ,piecze...to przeciez dobry znak nie? Chyba glupio by bylo gdyby nas nie bolalo...nic a nic przez cala ciaze!
    Najwazniejsze to nie dac sie zwariowac, a forum po to jest zeby sie wygadac i popytac:wink::wink:

anaa86: Chloe - kochana, ja codziennie ćwiczę, łażę po schodach, wybywam na mecze, do sklepów i nawet mnie pipka nie boli, także chyba musze pokusić się o wycieczkę do jakiegoś porządnego wierzowca z 20 piętrami!

nooo to mi sie podoba:clap::clap::clap::clap::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    chloe28
    nudno byłoby bez narzekania:) sama widzisz że żadna nie chce rodzić :) to chociaż ponarzekam że mnie boli tu i tam:)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    chloe28: no coo moze jej masaz szyjki zrobi

kropidłem oczywiście :devil::devil::devil::devil:

idę sobie poskakać na piłce, mąż sie bzykac nie chce :sad: może go na śpiocha wezme?? :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
     permalink
    czyli, ze teraz starsza stala sie mlodsza i odwrotnie? :bigsmile:
    dokładnie tak :)
    generalnie chodzi o to, że na usg genetycznym gin nam powiedział (z jakiś tam parametrów wyczytał), że jedna z Małych była zapłodniona dwa dni wcześniej od drugiej :) więc Ta Mała zapłodniona później była tą mniejszą...a teraz (w 25 tyg) w 11 dni nadgoniła i stała się starszą :) tak mi dwóch ginów mówiło, a poza tym ja czasami za dużo analizuję - ot takie zboczenie zawodowe ;] a, i dodam jeszcze - mamy teraz zaczęty 25 tydzień, a Małe odpowiadają 25tc2d, 25tc6d :))
    .
    _kasiek_: nie rozumiem - tzn, że nie robiłaś glukozy na czczo ?? Bo nie bardzo wiem czy to 119 to jest jako na czczo ?? I ja bym powtórzyła bo te wyniki nie są miarodajne skoro robiłaś badanie po śniadaniu, powinno się je robić na czczo. Norma na czczo jest do 90, a norma po godzinie do 120.....na miejscu lekarza nie umiałabym zinterpretować tych wyników.

no właśnie nie robiłam
    u mnie robi się glukozę z palca (nie trzeba być na czczo, ważne, aby nie jeść przed badaniem, a ja zjadłam bo inaczej umarłabym z głodu ! wynik mówi sam za siebie - insulina wyrzucona w odpowiedniej ilości :) )
    przy oznaczaniu glukozy tkankowej norma wynosi 140mg% (i na czczo i po obciążeniu glukozą 50g)
    poza tym znam się na tym i wynik badania jest wiarygodny ;) a gin tylko to potwierdził :)
    [ inaczej jest jeśli robi się OGTT (sprawdzenie TOG) - wówczas pije się glukozę 75g, jest się na czczo i pobiera się krew z żyły, a czas między jednym a drugim pobraniem wynosi 2h, norma także do 140 mg%.]
    No to tyle :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczyny od dwóch dni czuje w podbrzuszu pukanie albo pulsowanie, nie wiem jak to okreslić. To nie ejst regularne troche puka i przechodzi, potem znowu. Jakby mikro skurczyki. Miałyscie takie cos? nie wiem czy to łozysko przejmuje role czy co:shocked::shamed:albo to jelita odczuwam
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    anula36: idę sobie poskakać na piłce, mąż sie bzykac nie chce może go na śpiocha wezme??

A co to znaczy nie chce? :devil: Związać go i nie ma nic do gadania :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    melduję że idę spać :)
    Hussy na którą jutro KTG? będę czekała na wieści!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Kakai: czuje w podbrzuszu pukanie albo pulsowanie

Jak to jest takie rytmiczne i trwa przez chwilę to może maluch ma czkawkę.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    JULITA1610: Jak to jest takie rytmiczne i trwa przez chwilę to może maluch ma czkawkę.

nie chce panikowac skoro nic mnie nie boli, to zdarza sie kilka razy dziennie, ale bardziej wieczorem:confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.