Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJan 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    JULITA1610: Jak to jest takie rytmiczne i trwa przez chwilę to może maluch ma czkawkę.

chyba troszkę za wcześnie (15tc) żeby czuć czkawkę u malucha....

Cherry_Lady: u mnie robi się glukozę z palca (nie trzeba być na czczo, ważne, aby nie jeść przed badaniem, a ja zjadłam bo inaczej umarłabym z głodu ! wynik mówi sam za siebie - insulina wyrzucona w odpowiedniej ilości :) )
    przy oznaczaniu glukozy tkankowej norma wynosi 140mg% (i na czczo i po obciążeniu glukozą 50g)
    poza tym znam się na tym i wynik badania jest wiarygodny ;) a gin tylko to potwierdził :)
    [ inaczej jest jeśli robi się OGTT (sprawdzenie TOG) - wówczas pije się glukozę 75g, jest się na czczo i pobiera się krew z żyły, a czas między jednym a drugim pobraniem wynosi 2h, norma także do 140 mg%.]
    No to tyle :)))

kurcze a to ciekawe bo ja poprzednio miałam robione najpierw po 22tc obciążenie 50g i pobierano mi z żyły. Teraz będę miała robione od razu 75g bo poprzednio wyszła u mnie cukrzyca ciążowa i przez ponad 4 miesiące byłam na insulinie. Ja nie twierdzę, że wyniki u ciebie złe, ale widać co laboratorium to inaczej i dlatego się zdziwiłam.
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeJan 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Moja mała miała czkawki też kilka razy dziennie, wieczorem też, najgorzej jak chciałam już spać. Już wolę sama mieć czkawkę bo coś można z nią zrobić a jak mała ma czkawkę to tylko można czekać aż skończy :wink: Zauważyłam, że z czasem czkała coraz mocniej aż miałam wrażenie, że cały brzuch skacze :wink:
    Jednak nie ma co narzekać bo ostatnio, nie mam pojęcia jak się ułożyła ale dostaję ciągle po żebrach i to dopiero jest nieprzyjemne. :confused:

No ale może faktycznie to za wcześnie na czucie czkawki.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeJan 22nd 2012
     permalink
    Jak moja miała wczoraj czkawkę to myślałam,że sfiksuję. Nie wiem jak dla Was,ale dla mnie to jest po prostu nieprzyjemne.Takie łaskotanie przy samej piczce,bo już główka nisko, to wszystko czuć baaardzo dokładnie.
    A jak dostanę po żebrach to aż się zginam.Paraliż mnie łapie :) Na szczęście bardzo rzadko to robi :cool: Najlepsze jest wciskanie pięty jak leżę na lewym boku..
    Gienia,mam zamiar jechać ok. 9.00-10.00 ,bo potem to już tyle ludzi jest,że trzeba czekać min. 1,5 godziny na swoją kolej. Jak coś się będzie działo to na pewno dam znać.
    A tymczasem.Dobrej nocy Wam życzę :)
    --
  1.  permalink
    _kasiek_: ale widać co laboratorium to inaczej

no właśnie zgadza się
    choć jak dla mnie powinno być to ujednolicone !
    co innego mój gin mówił, co innego ja się uczyłam, a jeszcze co innego praktykuje się w labie ;)
    ważne, aby robić tak jak mówi lekarz prowadzący, bo przecież to on ma tą fachową wiedzę :)
    powodzenia przy teście ! ja się tak nastresowałam, że hej, no ale wyszło ok, więc kamień z serca...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    eeee w 15 t.c na odczuwanie czkawki zdecydowanie za wcześnie
    --
  2.  permalink
    TEORKA: eeee w 15 t.c na odczuwanie czkawki zdecydowanie za wcześnie

ja do dziś nie wiem co to czkawka :shocked:
    ale czekam cierpliwie :cool:
    jak się Małe zmówią to będę miała czkawkę za czkawką :devil: z ruchami się zmówiły :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    ja czkawke odczulam juz w 18 tyg,ale 15 tydzien to chyba faktycznie byloby za wczesnie..

moze to ruchy plodu po prostu?
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    znaczy sie dziecka;) sorrki czasem zapodam ksiazkowymi terminami;)))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    no nic, poczekam jeszcze, moze to jelita swiruja:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kakai ja czasem mocniej wyczuwam puls w dole brzucha. Pomylić tego ze skurczykami się nie da ale tak właśnie rytmicznie, delikatnie pulsuje.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    chloe28: moze to ruchy plodu po prostu?

no to też jeszcze chyba za wcześnie :wink:

dobranoc - mam nadzieje, że któraś z was zdecyduje się w nocy urodzić !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Mąż mnie właśnie reanimuje :( mam cholerną zgagę umrę zaraz .... pojechał szukać renni bo mleko nie pomaga :(:( chryste ale mnie jara hehe
    co na zgage polecacie?:P
    córa urodziła się z czupryną a zgagę miałam raz tylko raz ale konkretnie zresztą pierwszy raz w życiu i myślałam że umieram, karetkę chciałam wzywać haha :) koszmar :) córa miała taką czuprynę że chcąc nie chcąc nikt by jej nie pomylił z innym dzieckiem każdy wiedział że to moje i te włosy się uchowały a każdy mówił że się wykruszą :)

aaa i witamy się w 33 tyg :) ufff jeszcze tylko minimum 4 tyg:P i zamierzam rodzić o!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJan 23rd 2012
     permalink
    tu były różne metody, ale ja nigdy w zyciu zgagi nie miałam i nadal nie mam :bigsmile: wiem, że GAVISCON jest bezpieczny dla kobiet w ciąży

a na SR położna cos mówiła o migdałach zalanych wodą... chyba
    słyszałam tez o mleku i arbuzach :smile:

ja nadal nie rodzę :bigsmile:, ale wiecie co mi się zrobiło?? od jaiegoś tygodnia budzę się regularnie co 2 godz, wcześniej tez często wstawałam, ale teraz to jest dokładnie co 2 godz i zawsze parzyste :bigsmile: i tak o północy, potem druga, czwarta, szósta :bigsmile: przyzwyczajam się do wstawania do dziecka czy jak? :bigsmile::bigsmile:

wczoraj mi się nie udało, ale dziś męża zbałamucę :devil: poskacze na piłce i pobiegam po schodach :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: wczoraj mi się nie udało, ale dziś męża zbałamucę poskacze na piłce i pobiegam po schodach

tak tak i na pewno urodzisz;p sraty pierdaty nie wierzę:P weźcie rodźcie nooo:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Witam w rozpoczynającym się dziś 20 tygodniu !!!!!

mi na zgagę pomagało właśnie mleko, no i słyszałam generalnie o jedzeniu migdałów, niekoniecznie zalanych wodą
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Hehehe..... Gienia mądrze gada :)

Ja się dziś obudziłam po 1 i nie mogłam spać. Chciałam sprzątać w łazience ale mężowi hałasy przeszkadzały. To czytałam książkę. Wstawiłam pranie, umyłam włosy. Nad ranem złapało mnie z 5 skurczów, takich co 2 minuty... To myśle, ze idę spać :P No i przeszło jak ręką odjął. Także zbytnio się nie łudzę.
    Jeszcze mi mama powiedziała, że brzuch mam wysoko jeszcze. A ja widzę, że już sporo niżej. Także... nie pocieszyła mnie :P
    --
  3.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Wczorajwieczorem zaczelam lekko plamic wiec odrazu zadzwonilam do gina,powiedzial ze jak wystapia bole i plamienie sie nasili to przyjechac na IP a jesli nic sie juz nie bedzie dzialo to rano on akurat zaczyna dyzur. Przed chwila zobaczylam lekkie krwawienie o wiele wieksze i za chwile jade na IP :cry: wiedzialam ze to sie dobrze nie skonczy...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    witam się po weekendzie:)
    -
    no hassy trzymam kciuki!!!!
    -
    co do różnic wielkości dzidzi to moja też łepetynkę ma największą więc trzeba się szykować na porządne przepychanie:D:D
    -
    a my jeszcze tylko wózek i jakieś chusteczki i pampersy różnych firm żeby przetestować co najbardziej odpowiada:) aha no i mąż mi kupił autko combi no i będziemy miały jak się zapakować:P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    o matko Corbaczek zaciskam kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Cobraczek, bedzie dobrze, trzymamy kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    wczoraj o chusteczkach czytałam na rozpakowanych że Huggiesy zawierają szkodliwe parabeny no i pobiegłam na góre sprawdzić i faktycznie :sad: także chusteczek Huggies nie kupujcie
    ja tez mam różne chusteczki i pampki żeby zobaczyć co sie najlepiej sprawdzi
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    moja koleżanka najbardziej zadowolona jest z nivea bo i zapach łagodniejszy i nie "ślizgają się na pupie i kupie" jak to ona mówi bo pampy jej były za miękkie... zobaczymy:) czyli Huggies odpadają!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    my mamy PAMPERS pampersy i chustki pampers sensitive (w promocji były 4+2 za 25zeta;p chyba się opylało :);P
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien doberek:)) cala noc malutki mi nie dal spac chyba wynalazl jakas nowa zabawe bo moge lezec tylko na plecach na pol siedzaco, jak chce na bok zeby spc to tak mnie wali kopytkiem ze szok:)) ecchhhh

co do chustek i pieluch tez zamierzam sie na pampersy:) a z jakim bedzie skutkiem okaze sie jak sie Paniczek urodzi:))

Hussy czekamy na dobre wiesci:))tzn chociaz ze sie zaczelo:))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: cala noc malutki mi nie dal spac chyba wynalazl jakas nowa zabawe bo moge lezec tylko na plecach na pol siedzaco, jak chce na bok zeby spc to tak mnie wali kopytkiem ze szok:)) ecchhhh

:devil: diabełek Ci rośnie hyhy :P

a ja się zawijam lecę z mężem na spacer - ps. obiecał że zrobi porządki, bo nie idzie do pracy aż się zaśmiałam pod nosem, w cuda raczej nie wierzę :)

aaaa Hussy właśnie rodź już ... bo na prawdę się nudzę a tak to chociaż pokibicuję:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kakai, ja miałam podobnie jak Sliwson - tak wcześnie czułam puls i to swój żeby było śmieszniej :) Taki jakby podwojony :)

Hussy, powodzenia dzisiaj - trzymam kciuki jak stąd do słońca :)

U mnie na zgage działają do tej pory mleko i migdały - tylko... A mleko musi być zimneeeee.

Hehe, Anula - to ja tak "parzyście" od początku ciązy wstawałam :))) Ale co równą godzinę :) Anula, a jak sprawdzić te parabeny? Czego szukać w składzie?

Cobraczek - trzymam kciuki, mam nadzieję, że będzie dobrze...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: jak sie Paniczek urodzi:))

Twój to Paniczek a ja mówię na swojego Panoczek :) haha

ja za moim dzieckiem nie nadążam mam nadzieję tylko że to że nie śpi w brzuchu w nocy że buszuje nie oznacza że po za brzuchem będzie tak samo, bo zwariuję na amen;D
    ciągle mi brzuchol skacze bo czkawkę ma :) co za synoszek hehe :) jezuśku jak ja bym chciała go już mieć:)
    ciąża to jakaś przereklamowana jest :) czuję się jak słonicaaaa a mam tylko +13 albo aż :)
    ale już dają o sobie łydki znać kręcą mnie wieczorem... wczoraj sobie zrobiłam spa na wieczór - mąż masażer sprowadził do domu taki do pedicure stóp mmmm mam takie piękne gładziutkie stópki :) ale mimo to kręciły mnie nogi ;/

myślałam, że w końcu pójdę na sanki, a tu lipa :) chyba się doczekam śniegu w czerwcu :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: U mnie na zgage działają do tej pory mleko i migdały - tylko... A mleko musi być zimneeeee.

naczytałam się że nie wolno mleka w III trymestrze, bo białko jest mniej przyswajalne dla organizmu i lepiej żeby pic jogurty ;p
    mąż mnie poratował rennie ...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    gienia83: mąż mnie poratował rennie ...

mi lekarz odradzał i Rennie i Gaviskon, ale to było w I trymestrze, więc może potem już nie ma przeciwwskazań.....

Corbaczek zaciskam kciuki, żeby było dobrze !!!

Co do pieluszek - my na początku mieliśmy Pampersy a potem jak już Iwi podrosła i wiedzieliśmy, że nie jest z tych mega wymagających dzieci to zaczęliśmy kupować w Biedronce pieluszki Dada. Jak dla mnie są super, a cena połowę niższa niż Pampersów nawet na promocji !!!!! Tylko, że one się dopiero od 2 zaczynają, więc teraz też pewnie będziemy od Pampersów zaczynać a potem przejdziemy na Dadę jeśli będzie wszystko ok :bigsmile:

No i nie kupujcie sobie za dużych zapasów pieluch bo nie ma sensu.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, jak zgaga piecze to nie mam wyjścia - jak nie jest przyswajalne to się wydali ;)) Jogurtów nie trawię :(

Hehe, Ty na swojego Panoczek a my na naszego Księciunio (to z tej bajki gdzie było takie małe coś i za swoim panem wołało "księciuniu", rany co to za bajka była?)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    my mieliśmy przy córce najpierw PAMPERS a potem Huggies :) a na koncu jakies z tesco nie firmowe i też dały radę bo z lidla to nie podpasowały nam :)

The_fragile
    ja tam piję mleko też tzn mało bo nie lubię :P ale mąż karze ;p
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Heh, a ja odkąd w ciążę zaszłam to mogłabym pić litrami mleko... Ogólnie staram się słuchac organizmu i dopóki ciało nie mówi mi "zjedz fast fooda, napij się winka, zjedz surową rybę" to go słucham:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: zjedz fast fooda

zjadłabym :) mmm :) namawiasz mnie do grzechu ;p

dobraaa idę jeść sniadanko i lecimy :) będę później;p

Hussy RODŹ O!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ojtam ojtam, raz na jakiś czas można, byle nie codziennie :) Tez będę później - miłego dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    The_fragile: to z tej bajki gdzie było takie małe coś i za swoim panem wołało "księciuniu", rany co to za bajka była?)

To były gumisie - Tołdi (nie wiem, jak to się pisze) tak mówił do swojego pana :smile:

Podczytuję Was, ale sama nie bardzo mam na razie o czym pisać. Jeszcze tylko tydzień pracy i ferie i wyjazd do ukochanej Białki :bigsmile:

Cobraczek trzymam kciuki!
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    The_fragile: a jak sprawdzić te parabeny? Czego szukać w składzie?

nie chce żeby ktos schizował, ale akurat podczytywałam rozpakowane i taka była dyskusja na 489 stronie rozpakowane

ja staram się czytac składy, mąż się wkurza że zakupy zajmuja godziny całe.... ale powiem wam że czasem naprawdę zwariowac można i ciężko kupic cos zdrowego i nieszkodliwego...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Ojtam ojtam, raz na jakiś czas można, byle nie codziennie :)

nie napisałam że nie jem ;p hahaha bo jem co jakiś czas:P aż mi uszami powychodziło:P
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    gienia83: Twój to Paniczek a ja mówię na swojego Panoczek :) haha

ja za moim dzieckiem nie nadążam mam nadzieję tylko że to że nie śpi w brzuchu w nocy że buszuje nie oznacza że po za brzuchem będzie tak samo, bo zwariuję na amen;D
    ciągle mi brzuchol skacze bo czkawkę ma :) co za synoszek hehe :) jezuśku jak ja bym chciała go już mieć:)

ja to samo:)) tez mam taka nadzieje ze teraz wariuje a ozniej bedie Aniolkiem hahahah:)) i tez chcialabym juz Go miec po tej stronie:)) nawet jakby mial nie spac dzien i noc:))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    madzinka83: To były gumisie - Tołdi (nie wiem, jak to się pisze) tak mówił do swojego pana :smile:

no właśnie a ja tu zachodzę w głowę:D:D
    madzinka83: Podczytuję Was, ale sama nie bardzo mam na razie o czym pisać.

już nie długo i będziesz miała spokojnie:) a tak poza tym witamy:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Cobraczku mocno trzymam kciuki!!!
    Dużo dziewczyn plamiło (między innymi ja) i dobrze się wszystko skończyło! Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko będzie dobrze!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: ja staram się czytac składy,

szczerze powiem że chyba by je wycofali gdyby byly jakims zagrozeniem... nie wiem moze sie nie znam, nie zaglebiam sie w temat :)
    uzywalam przy corce i bylo ok.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    madzinka83: i wyjazd do ukochanej Białki

bedziesz na nartach jeździć?? czy tylko dopingować? nie chcę straszyc,ale ja bym sie bała, nawet na samym początku ciąży, teraz to nie ma spodni na mnie :bigsmile: mnie narty w tym sezonie omina :sad: ale przeżyje to jakoś, na szczęście przed samym zajściem udało mi się pobrykać w kwietniu, więc żyję wspomnieniami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: bedziesz na nartach jeździć??

ja na łyżwach jeździłam :) ale to dawwwnooooo ;p
    a jaki ubaw miałam jak kolega wyleciał za barierkę

a swoją drogą zazdroszczę nart, gór - nigdy nie byłam :)
    --
  4.  permalink
    The_fragile: (to z tej bajki gdzie było takie małe coś i za swoim panem wołało "księciuniu", rany co to za bajka była?)

Gumisie :D tak Tołdi mówił do swojego pana :D
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    1. Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    2. anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    3. Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    4. kamiis 02.02.2012 (dziewczynka)
    5. MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)

6. Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    7. ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    8. aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    9. lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    10. marta_885 24.02.2012
    11. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    12. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    13. The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    14. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    15. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    16. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    17. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    18. illan 24.03.2012 (chłopiec)
    19. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    20. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    21. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    22. Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    23. gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    24. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    25. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    26. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    27. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    28. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    29. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    30. ifonka84 19.05.2012
    31. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    32. hydrazine 02.06.2012
    33. Hanny 3.06.2012
    34. norah 13.06.2012
    35. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    36. YPolly 20.06.2012
    37. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    38. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    39. Łezunia 25.06.2012
    40. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    41. mkd 03.07.2012
    42. Mag_dre 06.07.2012
    43. psycho_patka 06.07.2012
    44. sliwson 10.07.2012
    45. marylove 17.07.2012
    46. nibriana 20.07.2012
    47. P_Madzia 22.07.2012
    48. ufo03 25.07.2012
    49. Kakai 26.07.2012
    50. cho 28.07.2012
    51. BlueCactus 30.07.2012
    52. atamala 06.08.2012
    53. Mamrotka 13.08.2012
    54. kuleczka_69 14.08.2012
    55. Cobraczek 23.08.2012
    56. marysia_23 25.08.2012
    57. Anecia84 30.08.2012
    58. madzinka83 30.08.2012
    59. Kafffka74 04.09.2012
    60. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    61. kachaw 07.09.2012
    62. . Izulka23 14.09.2012
    63. Love_line
    64. Xkamilax
    65. dorotka0905
    66. katka_81!
    67. Corbaczek
    68. laneczka
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    The_fragile: Ogólnie staram się słuchac organizmu i dopóki ciało nie mówi mi "zjedz fast fooda, napij się winka, zjedz surową rybę" to go słucham:)

fast foodów nie lubię więc jakby mi tak "organizm powiedział" to bym stwierdziła, że zwariował już do reszty :rolling::rolling: ale winka to bym się napiła....już nie raz mnie ochota nachodziła, a najbardziej na grzańca jak byłam przeziębiona.....
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja zgrzeszyłam parę razy i McDonalda wciągnęłam :shamed::sad:
    rzadko ale zdarzyło mi się przyznaje sie bez bicia...

ojej ciekawe jak to będzie, czy będe miała pokarm... co będę mogła jeść? czy się zagłodzę.... no i kiedy wrócę do wagi nie tylko sprzed ciąży ale sprzed CLO.... czyli ze 20 mam do zrzutu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Cześć dziewczęta z rana ja dziś wyspana, bo do synka wstawaliśmy (mąż :) tylko 2 razy. I spaliśmy do 8 a zaraz będzie 11 i znów będzie drzemka.

kakai moim zdaniem to co czujesz to właśnie puls i to swój z tętnicy pępkowej. Mi się wydaje, że już czułam ruchy płodu, mąż też mówił że czuł,podobno u wieloródek to możliwe, ale wciąż są to ruchy na maksa dyskretne.

cobraczku trzymam kciuki

a co do chusteczek to my używamy biedronkowych lub lidlowych, bardzo fajne są też bambino. reszta była dla mnie zbyt mokra, choć nivea ślicznie pachnie.

no i hassy zostań już na tej porodówce. Niechaj wejdę do pierwszej 40 :)
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    anula36: co będę mogła jeść? czy się zagłodzę.

Ja jestem bliska zagłodzenia się :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    myszerej: Ja jestem bliska zagłodzenia się

no wiem...:sad:
    zobaczymy... może nie będzie tak źle... metoda prób i błędów znajde złoty środek... na początku delikatnie a potem będziemy próbować, jestem dobrej myśli
    :smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.