Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witajcie! Nie znalazłam wątku, pod który mogłabym się podczepić, dlatego proszę uprzejmie o pomoc w interpretacji mojego wczorajszego wyniku USG.
    Jestem w 8tc (7tyg i 4 dni)
    OM 02.12.2011
    ciąża pojedyncza
    GS 3,60cm
    CRL 0,97 – 7,0hbd
    FHR (+) dodatni
    kosmówka bez cech ablacji
    Gdzieś wyszperałam w googlach, że dla 8tc pęcherzyk jest troszkę za duży, a nie mam pojęcia z kolei czy CRL nie jest za malutki? Gin twierdzi, że jest wszystko ok, ale jakiś odczuwam niepokój...
    Będę wdzięczna za Wasze opinie :)
    Pozdrawiam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeJan 24th 2012
     permalink

Wiem, zeby znalezc dobre parowki trzeba sie nameczyc. Wiekszosc to MOM (mieso oddzielone mechanicznie czyli caly syf typu skory i sciegna...)

Bosko!
    Ja właśnie pożarłam dwie. Poszłam właśnie sprawdzić i MOMu w składzie nie ma więc może od niech nie umrę:PPP
    --
  2.  permalink
    Wiem,że nie jedna kobieta po zrobieniu bety martwi się czy jej wynik hcg jest dobry dlatego może powpisują się tu te,które robiły betę i w którym dc
    Ja robiłam hcg w 11dfl to był 24dc mój wynik 37,18 dziś powtórzyłam badania dzis albo jutro wyniki
    -- ,
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
    • CommentTimeJan 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Gieniu
    ja pierdziele, ja chyba szukać nie umiem:confused::confused::confused:
    dzięki wielkie ! :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    berlinki sa chyba w miare "najlepsze"

polecam wiem co jem
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    do uslug :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: berlinki sa chyba w miare "najlepsze"

cena zas powala z nog :) ale smakuja faktycznie smacznie ;p
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    OM o niczym nie mówi. Wiesz, kiedy poczęłaś?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Od dc znacznie ważniejszy jest dfl. Dc o niczym nie świadczy.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    co do pościeli ja polecam feretti :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja właśnie berlinki na śniadanie zjadłam cena niby wysoka ale jak się bierze 4 czy 5 parówek to te 5zł nie tak źle:D ale za to smaczne i właśnie bez tego mom
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    gienia83: cena zas powala z nog :)

no niestety w przypadku cen mięsa taniej przeważnie oznacza gorzej :confused: a właściwie mniej mięsa w mięsie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: co do pościeli ja polecam feretti

ładne poluję na jakąś ale chyba poczekam na becikowe hehe bo maz mnie rozniesie za zakupy :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: no niestety w przypadku cen mięsa taniej przeważnie oznacza gorzej a właściwie mniej mięsa w mięsie

no wiem;/
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Biedronka11: A co Ci powiedziala???

Biedronka nie będę pisała wszystkiego, bo to świństwo obrzydzać komuś żarcie. Uważam, że wszystko jest dla ludzi i jedzone z umiarem krzywdy nie zrobi.
    Ewentualnie napiszę, jeden z mniej obrzydliwych tekstów dietetyczki na temat parówek to było, o bardzo wysokiej zawartości tłuszczy. Nawet te parówki odtłuszczone mają go dużo więcej od innych wędlin.
    Oczywiście największe świństwo to wędlinki typowo dla dzieci, ale o tym to też oglądałam program w telewizji. Jakiś pan w laboratorium sprawdzał ile jest mięsa w takiej wędlinie, wyszło fatalnie.
    Chyba współczesny człowiek to już by rozstroju żołądka dostał jakby go odcięli od tej całej chemii.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    narobie wam smaka;p moj maz dzis robi tygryska

dam wam poniuchać
    g
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    gienia83: dam wam poniuchać

a ja nie mogę słodkiego :cry:

A ja jem tylko i wyłącznie parówki z Szubryda - to taki sklep mięsny i mają swoje wyroby. Jest tam sporo mięsa w parówce i nie ma MOM a cena też ok :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: a ja nie mogę słodkiego

do niuchania *wachania
    nie trzeba moc jesc;p hehe myslalas ze dam ci kawalek ;p no prosze Cie haha ja sama zjem chociazby 4metry mial;D :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    zdolnego masz męża:) ja też miałam dziś myśl żeby coś upichcić ale skończyło się na spa więc włoski zafarbowałam wyrwałam właśnie wąsika i już wzięłam się za manicure:P bo pedicure zostawię koleżance:D:D lewą nogę zrobię super ale prawa jakaś taka nie ugięta:D
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Gienia, no to teraz to mi smaka zrobiłaś:( odstąpiłabyś chociaż kawałeczek.

Co do pościeli to widzę, że nowe, fajne wzory się pojawiły bo 2 lata temu to nic mi się nie podobało..no chyba, że feretti, ale to znowu dla mnie za drogo. Ja uwielbiam żywe kolory, a te tańsze to mają nabadźgane takimi wyblakłymi obrazkami.

Parówy jadła dzisiaj moja córa i też berlinki bo mają dużo mięsa. Też oglądałam "wiem co jem":bigsmile: Ale powiem wam, że mąż ostatnio znalazł parówki, które miały 93% mięsa i mała nie chciała ich tknąć :tongue: Jednak parówka musi być parówka :)
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny znacie jakas fajna stronke internetowa z ubraniami ciazowymi? Nie moge sie juz w spodnie zadne dopiac,moze cos polecicie?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ja nie znoszę parówek, gdyż w dzieciństwie się nimi strułam- do tej pory odrzuca mnie na sam ich widok.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ciekawe jak tam Hassy po oxy się czuje.... mam nadzieję że akcja ładnie postępuje!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hyhy no dobra dam kawałek:)
    mój mąż to kucharz z zawodu ale nie pracuje w zawodzie za to w domu lubi się w tej roli spełniac ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    gienia83: narobie wam smaka;p moj maz dzis robi tygryska
    hmm ja to ciasto od zawsze znam pod nazwą zebra :P i zajadamy się nim "aż się uszy trzęsą" ;)
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gienia83: hyhy no dobra dam kawałek:)

:whorship::flowers:
    --
  4.  permalink
    illan: Też oglądałam "wiem co jem"

Ja wlasnie tez namietnie ogladam a potem czytam opakowania! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe wariatki :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: Dziewczyny znacie jakas fajna stronke internetowa z ubraniami ciazowymi? Nie moge sie juz w spodnie zadne dopiac,moze cos polecicie?

fajne strony i ubrania są ale mnie ceny odstraszają - happy mum i 9fashion

ja tam na allegro szukam.....
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Mogę zadać pytanie z serii głupie i naiwne? :devil:
    Czy to normalne, że w ciąży pogarsza się cera i włosy? Ja na swoją twarz już patrzeć nie mogę, ledwie zniknie jeden pryszcz, a pojawia się kilka następnych. Nigdy tak nie miałam, nawet w okresie dojrzewania, zero problemów, a teraz takie coś:shamed:. Pytam, bo moje dwie przyjaciółki,jak były w ciąży miały super skórę i włosy, lepsze niż przed, a u mnie taka kicha:cry:

Też mam ochotę na parówkę, ale jestem w pracy, zjadłam pyszną bułę z szynką, sałatą,ogórkiem i majonezem prosto ze szkolnego sklepiku:bigsmile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    heh, no nie dam rady..idę upiec:)
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    OM- ostania miesiączka chyba ;p
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    szarlotka wszystko jest w porządku :D Na początku pęcherzyk jest większy od zarodka- później maleństwo ładnie podrośnie.
    Każda ciąża rozwija się inaczej, do 10 tc moje maleństwo było młodsze niz wychodzi z OM bo owulacja była później, a w 13tc na usg genetycznym wyszło, że maluch nadgonił i na niektórych wartościach wykraczał poza wiek z OM- więc głowa i uszy do góry.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    madzinka83: Czy to normalne, że w ciąży pogarsza się cera i włosy?

z perspektywy czasu - a dzis to już prawie 9 miesięcy - myslę, że w ciąży chyba wszystko jest możliwe :smile:
    hormony szaleją, pojawia się w twoim ciele "obce" ciało i organizm na początku wariuje :smile:
    jedne chudna inne tyją, jedne wymiotują a inne czują się świetnie :smile:
    dziecko zabierze z twojego organizmu wszystko co mu jest potrzebne :smile: bo potrzeby dziecka sa priorytetem
    i albo sie to na tobie odbije, albo nie
    jedne mają syfy inne gładką cerę :smile:
    i tak można by chyba wymieniac bez końca
    więc nie panikujmy, dbajmy o siebie, zdrowe odżywianie, trochę ruchu i masa usmiechu moga zdziałać cuda w tym pieknym a jednak dla niektórych brutalnym okresie :bigsmile: :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    hmm ja to ciasto od zawsze znam pod nazwą zebra :P i zajadamy się nim "aż się uszy trzęsą" ;)

ja też
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Cherry, ja kupowałam z tej firmy zestaw: poszewka na kołderkę, poszewka na podusię, ochraniacz, rożek, kołderka+podusia. Wszystko jest super! Jestem bardzo zadowolona. Prześcieradła nie kupowałam, bo wcześniej kupiłam dwa w sklepie Tchibo (też fajne).
    Aha, zestaw sama sobie skompletowałam.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cobraczek: Dziewczyny znacie jakas fajna stronke internetowa z ubraniami ciazowymi? Nie moge sie juz w spodnie zadne dopiac,moze cos polecicie?

całą ciążę spodnie kupowałam od tego sprzedawcy. plusem jest dla mnie możliwość uszycia dłuższych spodni, bo ja niewymiarowe nogi mam ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Talinka: całą ciążę spodnie kupowałam od tego sprzedawcy. plusem jest dla mnie możliwość uszycia dłuższych spodni, bo ja niewymiarowe nogi mam ;)

ja mam jedną spódnicę od niego i mi jakoś ten materiał nie podchodzi....
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    sorki, że dopiero teraz, ale u synka byłam na dniu babci i dziadka w przedszkolu i dopiero gości pożegnaliśmy, więc zaległa wieść od Hussy, smsa dostałam przed 11:
    "Przebili mi pęcherz, był tak twardy że ani ręka ani narzędziami nie dało rady, skurcze mam, skacze na piłce i jestem wykończona, a przede mną jeszcze najcięższe :wink: "

no i póki co cisza, może ma już malutką przy sobie ?!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    _kasiek_: ja mam jedną spódnicę od niego i mi jakoś ten materiał nie podchodzi....

a ja zadowolona :)
    kitek1981: "Przebili mi pęcherz, był tak twardy że ani ręka ani narzędziami nie dało rady, skurcze mam, skacze na piłce i jestem wykończona, a przede mną jeszcze najcięższe :wink: "

o kurcze! mi przebili dopiero jak 10cm było!!! i od przebicia do urodzenia - 50 minut!! a partych miałam 20min!!
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Mi w pierwszej ciąży przebili przy rozwarciu 1,5cm, bo nie miałam skurczy, a 3 dni wcześniej wywoływali cały dzień oxytocyną i nic się nie działo. Pół godziny po przebiciu pęcherza skurcze same przyszły i rozwinęła się akcja porodowa. Także pęcherz przebijają nie tylko po to by wody odeszły, lecz po to by skurcze wywołać samoistnie, a nie oxytocyną. W tym porodzie też chciałabym mieć przebity pęcherz jeśli miałabym mieć wywoływany. U mnie bardziej to poskutkowało niż 4 kroplówki oxy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MyAngel: też chciałabym mieć przebity pęcherz jeśli miałabym mieć wywoływany

gdzies ostatnio czytalam (chyba w podreczniku do met. angielskiej), ze przebicie pecherza to tez porod wywolywany.....
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Talinko nie rozumiem :bigsmile: Przecież to napisałam, że jeśli znowu miałabym mieć wywoływany poród, to chcę właśnie by przebili mi pęcherz, a nie od razu podali oxytocynę.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aa :) he he
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no to może Hussy juz po?? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    mnie sie wydaje ze juz sa razem
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Talinka: aa :) he he

:bigsmile:
    anula36: no to może Hussy juz po?? :smile:

Zależy jak u niej było z rozwarciem, mi przebili o 9.30, o 10.00 miałam pierwsze lekkie skurcze, a pełne rozwarcie o 18.00, po czym jeszcze godzina parcia, na koniec położyła mi się na brzuchu i wypchnęła małego :angry: Może Hussy pójdzie szybciej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Pięknie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, temat parówkowy, to przepowiadam, że zaraz Teorka się pojawi :)))

Anula - od Berlinek zdecydowanie lepsze są Sokołowa, nie pamiętam które, ale są takie, co mają 93% mięcha :)

Ja też lubię ten program, z mężem oglądamy, a potem nie dziwne, że zakupy trwają godzinę ;)))

Gienia, ten tygrysek wygląda jak sękacz, mniaaaam :)

Ooo, to Hussy już pewnie rozpakowana została!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Amazonko ale nie każda kobieta prowadzi dłuższe obserwacje i potrafi określić dfl.....

Przy pierwszym dziecku robiłam w 28dc i wynik był 521 - był to 15dfl, a teraz robiłam dużo później bo nie planowaliśmy jeszcze dzidzi i robiłam dopiero w 36dc i było 10761.

Ale poczekaj na następne wyniki i ewentualnie wtedy zaczynaj się martwić - ale na pewno będzie dobrze i będziesz się tylko cieszyć.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.