Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeJan 25th 2012
     permalink
    Fausti dziękuję za komplement odnośnie imienia synka:)
    Też mi się bardzo podoba. Do tego stopnia, że teraz jak będzie chłopak- żadne inne imię już mi nie leży:P

Mam problem z cytowaniem wypowiedzi z poprzedniej strony. Nie wychodzi mi to jakoś... :-/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a moj z kolei ma 39cm a wg ksiazek powinien miec 42 ;D hehe
    --
  1.  permalink
    Hussy, ogromne gratulacje dla Was!!!

illan: kurcze..byłam 18 a po tym jak Hussy urodziła jestem 19..ki pieron?

Tak właściwie to powinnyśmy być razem pod jednym numerkiem, hihi. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    sliwson: Mam problem z cytowaniem wypowiedzi z poprzedniej strony. Nie wychodzi mi to jakoś... :-/

tez o to kiedys pytalam .... chyba sie nie da....
    inny sposob
    musisz poprostu skopiowac i do "schowka" schowac :)))))
    --
  2.  permalink
    sliwson: Mam problem z cytowaniem wypowiedzi z poprzedniej strony. Nie wychodzi mi to jakoś... :-/

Bo się nie da. :smile:

Musisz po prostu skopiować sobie wypowiedź, którą chcesz zacytować i umieścić ją w znacznikach
    [ quote=nick.osoby,ktora.cyt.]tutaj.cytowana.wypowiedz[/quote ]

P. S. Tych spacji w znacznikach nie ma ale gdy ich nie uwzględnię na tym przykładzie to mi zacytuje, a ja chcę Ci pokazać jak zacytować. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, dzięki :) Brzmi fajnie, ale smutno :((( Gienia, czytaj i oglądaj filmy, żeby Ci się nie nudziło :) Na mnie działa :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Gienia, czytaj i oglądaj filmy, żeby Ci się nie nudziło :) Na mnie działa :)

no wlasnie smutna ta ksiazka ale wydaje mi sie interesujaca, ciekawi mnie co sie wydarzy :) nie lubie czytac ale ta przeczytam z wielka checia :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wlasnie przyniosl ksiazke ide czytac :) to paaaaaa do potem :)
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Gdzie jest nasza leaderka listowa Ania?
    o meldunek prosimy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    się ukrywa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    prawidłowo :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    pewnie parówki wcina:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    dziewczyny jak kupujecie spodnie ciazowe (jestem w 24tyg i rosne chyba wiecej w biodrach niz w brzuchu)
    to takie wsam raz czy troche wieksze?????
    wczoraj przymierzalam pare spodni
    jedne strasznie mi sie spodobaly.
    rozmiar 40-42 byl w sam raz i boje sie ze sie jeszcze rozrosne w biodrach ( a te gumki sa tylko na brzuch)
    zas rozmiar 42-44 troche mi lecial z tylka... i nic nie kupilam (oczywiscie dla siebie) bo dla malego wydalam "pol wyplaty" :cool::cool::cool:

Ps. przed ciaza kupowalam rozmiar 38-40 buahaa :D:D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nessie, kupowałam większe - w ciągu kilku tygodni robiły się akurat, a potem już za małe :D
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Hej!

Mam pytanie do "starych" forumowiczek tak z czystej ciekawości: czy zdarzyły się "pomyłki" co do płci już na sali porodowej, tzn. w momencie wyjścia dzieciątka na świat? Bo mam wrażenie, że przy potwierdzonej 2 x dziewczynce na sali porodowej usłyszę " Macie Państwo ślicznego synka" hihihihihihihi
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ancia77: przy potwierdzonej 2 x dziewczynce na sali porodowej usłyszę " Macie Państwo ślicznego synka" hihihihihihihi

u mnie jak uslysze macie panstwo sliczna dzieczynke.... zrobie z niej chlopczyce :D
    bo prawe wszystko juz mam kupione.... dla chlopczyka oczywiscie haha :)))) bylyby niezle jaja :)
    The_fragile: Nessie, kupowałam większe - w ciągu kilku tygodni robiły się akurat, a potem już za małe :D

no wlasnie tak sie zastanawialam bo raczej rosne "cala" a nie tylko brzuch!
    chyba kupie te lecace z tylka :D:D
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Viicki: Gdzie jest nasza leaderka listowa Ania?

Jestem, jestem!!! byłam oddać krew i siuśki i chyba jakaś epidemia chorób bo pierwszy raz czekałam do lab 1,5h...
    U mnie nic a nic się nie dzieje. Czasem wieczorem coś pokłuje w pipce, a w nocy to już totalna cisza tak jak u Kamiis, więc Anula raczej to Ty mnie wyprzedzisz :wink: Ja dopiero co odziedziczyłam fotel lidera i nie mam zamiaru szybko się go pozbywać :tongue::tongue:

Vicki... wydałaś nas z tymi terminami, ale ja jestem sentymentalnie przywiązana o tego 27-ego i taki już zostanie
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    anaa86: dopiero co odziedziczyłam fotel lidera i nie mam zamiaru szybko się go pozbywać

ale ja tez chce :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    achhh fotel llidera niezła rzecz :D coś o tym wiem, co nie? :devil:
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    nessie: bylyby niezle jaja :)

No u mnie wtedy to na pewno ;D
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no u nas wśród znajomych była taka wpadka bo całą ciąże miała być dziewczynka a wyszedł chłopiec ale całe szczęście mama to taka metalówa więc różowych ciuszków nie miała:D:D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja sie bede cieszyla jak zagoszcze w pierwszej piatce to juz bedzie cos!
    O liderstwie nawet nie mysle za duza odpowiedzialnosc! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja też się będę cieszyła jak Ty nessie będziesz w pierwszej piątce:shades:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja pamiętam jak urodziłam to urodziła dziewczyna chłopca a miała różowy wózek za parę tysiaków... i nie chcieli jej w sklepie wymienic na inny kolor;D masakra to dopiero pech
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    o matko to już chamstwo przecież wymiana koloru to nie jakaś wielka rzecz!!! ludzie w sklepach są bez serca!!!! ja na tej wizycie poproszę żeby znów sprawdził kto tam gości ale ogólnie starałam się wyprawkę robić w kolorze żółtym jak by co:D:D tylko ręczniki i kocyki mam różowe bo dostałam jedne od brata pod choinkę a drugie od cioci bo kuzynka jak zaszła to tak się tak rozszalała że kupowała i różowe i niebieskie:D:D no i niebieskie jest używane a różowe dostałam:D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeJan 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Hanny hahahaha :D:D ciewawe dlaczego buahahaa :))))))
    powoli to tylko na liscie czas leci... mnie jakos ucieka tydzien za tygodniem :)

gienia83 jak ksiazka?
    u mnie jak bedzie dziewczynka bedzie jezdzila w wozku szaro blekitnym haha :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: gienia83 jak ksiazka?

usnęłam na 34stronie buhahaha
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    No z tym wózkiem to faktycznie przegięcie....ja mam na całe szczęście wózek pomarańczowo-grafitowy a z dziewczęcych ubranek w zasadzie 2 sweterki i kilka bodziaków, reszta bardzo neutralna ale za to mam 2 synków w domu i to oni najbardziej byliby rozczarowani- bardzo liczą na siostrzyczkę;) A ja i mój maż mielibyśmy problem z imieniem:)
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nie no wózek mam fioletowy ale moja koleżanka ma syna i wózek właśnie fioletowy bo taki jej się podoba:D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gienia83: no wlasnie smutna ta ksiazka ale wydaje mi sie interesujaca, ciekawi mnie co sie wydarzy :) nie lubie czytac ale ta przeczytam z wielka checia :)

nie mialas zaczac czytac? :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    u Nas przewaga ciuszków białych,kremowych uniwersalnych :) ale dwóch lekarzy potwierdziło że syn :) ale mamy oczywiście typowe dla chłopca, takie wyjściowe...

aaa nie chwaliłam się w pon przyszła paczka z ciuszkami co prawda używane ale w bardzo dobrym stanie mąż rozrywał paczkę jak dziecko mówię Wam, a na koniec dodał czemu tak mało buhaha a tam ok.30szt.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: nie mialas zaczac czytac? :)

zaczełam po 11 jakoś i zasnęlam na 34 stronie :) od tak ze zmęczenia, zaraz idę dalej czytać...
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    W zasadzie dla dziewczynki to robią ubranka chyba we wszystkich kolorkach i każdej ślicznie np w błękicie. Problem pojawia się w przypadku chłopców, jakoś się dziwnie utarło, że róż jest zupełnie nie-chłopięcym kolorem do tego stopnia, że u mojego starszego syna w szkole, jak któryś założy chociażby bluzę przeszyta różowa nitką w jednym miejscu to nie ma chłopak życia.....:)
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    a mozna wiedziec co to za ksiazka??
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: a mozna wiedziec co to za ksiazka??

siążka jest bardzo smutna, bo mówi o poronieniach, in vitro, ogólnie o posiadaniu dziecka za wszelką cenę wbrew wszystkim ... daje do myślenia.

wpisz sobie Tam gdzie Ty Jodi Picoult i ci wyskoczy ....
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien doberek wszystkim:) postow mnostwo myslalam ze zwalnia sie znow pierwsze miejsce....a Wy tu o ksiazkach ja mam pelno kolo lozka ale nie mam ochoty zabrac sie za czytanie....poza tym dzis ledwo zyje:(( znow maly gdzies uciska i nie mam czym oddychac:((

a co do plci ja jestem spokojna mam oznaczona genetycznie kariotyp 46XY:)) wiec sie nie martwie tymbardziej ze tydz temu maly nie chcial nic pokazac a tylko siusiaka:)) a jutro mam usg genetyczne:)) mam nadzieje ze zapozuje do fotki:))
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    A mi mama mówiła, że kiedyś róż był właśnie dla chłopców a niebieski typowo dla dziewczynek. Nawet sama pamiętam jak 30 lat temu mój siostrzeniec miał szyty różowy becik do chrztu. Wtedy ciężko było o różową tkaninę więc był robiony z naszej biało-czerwonej flagi pod białą prześwitującą tkaninę poszła czerwona i tak wyszedł róż. To chyba dopiera ze Stanów przyszła ta nowa fala, że róż jest dziewczyński ;)

Ja sama na początku zarzekałam się, że wszystko kupię w neutralnych kolorach ale jak ginka powiedziała, że będzie dziewczynka to już nie mogłam się powstrzymać i nakupiłam sporo różowych ubranek, śpiochy z wszytymi sukieneczkami. Projekt pokoiku też został nieco zmodyfikowany pod małą księżniczkę. A jak córka okaże się synkiem to dopiero jaja będą :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nessie z tymi spodniami to chyba musisz wziąć pod uwagę to jak szybko się rozrastasz w biodrach/ pupie bo to że brzucho rośnie to ok- pas jest elastyczny.
    Ja kupiłam pierwsze spodnie w 9tc i nosiłam je do końca (no może nie do końca bo pod koniec było tak gorąco, że nie dałabym rady w jeansach ale na pewno do 35tc). Z tym, że wybrałam jeansy z lekko elastycznego materiału no i akurat w biodrach i pupie przytyłam niewiele.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    usg genetyczne mialam 2tygodnie temu a dzisiaj mam wizyte u mojego gin...
    nie powiem co mi wywrozyli...
    zobaczymy czy jego przepowiednia bedzie taka sama :)))))
    MAM NADZIEJA! :)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    No o pomyłkę łatwiej przy dziewczynkach, ale odkąd ja jestem na forum to nie przypominam sobie, żeby był tu taki przypadek, że dopiero na porodówce ukazała się którejś przyszłej mamusi inna niż przewidywana płeć. Teorka do dwudziestego-któregoś myślała, że będzie Franio, ale na 3D nie było już wątpliwości, że to Ninka!
    Natomiast mój brat z bratową przeżyli to na własnej skórze przy drugim dziecku. Przez całą ciążę i wszystkie USG potwierdzało się, że to dziewczynka, a przy porodzie usłyszeli "Ups, to jednak chłopak..." Dobrze, że mój brat był przy porodzie i widział sisiura, bo inaczej by nie uwierzył, że to jego dziecko..:tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: Natomiast mój brat z bratową przeżyli to na własnej skórze przy drugim dziecku.

moja znajoma przezyla to dwa razy.... ale nie pamietam w ktora strone.... ale chyba tak samo jak twoj brat:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    moj to by sie zalamal gdyby okazalo sie ze cora :) bo jest taki dumny jak paw ze chlopca splodzil :)
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    gienia83: moj to by sie zalamal gdyby okazalo sie ze cora :) bo jest taki dumny jak paw ze chlopca splodzil :)

Tylko ci się tak wydaje. Na pewno byłaby córunia tatunia:) Mój przynajmniej tak stwierdził :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    W drugą stronę to się raczej nie mylą, no, chyba, że widzieli chłopca w bardzo wczesnej fazie, gdy narządy są podobne, a potem do końca ciąży zbadać się nie dało:wink: Jak widzą dziewczynkę to zawsze jest ryzyko, że siusiak się gdzieś tam podwinął.
    Mam nadzieję, że moja lekarka jak ostatnio mówiła, że dziewczynka na 100%, to rzeczywiście tak widziała, bo już się wszystkim pochwaliłam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    myszerej: Tylko ci się tak wydaje. Na pewno byłaby córunia tatunia:) Mój przynajmniej tak stwierdził

też tak myślę, z tym że on sobie nie wyobraża teraz że mogłoby być inaczej, a ja mu opowiadam że tak też bywa.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Dziewczyny, a jaka powinna być najlepsza temperatura w pokoju niemowlaka - taka na co dzień (nie do kąpania). Położna nam mówiła ale zapomniałam...
    Talinka: moja znajoma przezyla to dwa razy

he he he to dopiero niespodzianka!!! Dobrze, że mój Maksiorek zawsze na dzień dobry pokazuje nam siusiaka, a dopiero potem całą resztę, mam już chyba 5 zdjęć samej sikawki - tak się lubi chwalić :tongue:
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Mój mąż jest śmiertelnie pewny, że jest córa. Pracuje w dość szkodliwych warunkach i u niego w pracy od ponad 4 lat nie urodził się chłopiec, stąd pewnie ta jego pewność. Ale znając moje "łyse szczęście" to będziemy wyjątkiem od tej reguły ;D. Ja w sumie tez marze bardzo o córeczce ale przed pierwszym USG, na którym można było coś podejrzeć bardziej martwiłam się jednak o to, żeby było zdrowe- płeć zeszła na drugi plan:)
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Nam położna mówiła, by nie przegrzewać maluchów i zachowywać temperaturę 20, 21 stopni, do kąpieli natomiast 25. Oczywiście warto zaopatrzyć się w nawilżacz powietrza i krople do noska...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    u nas gin nigdy się nie pomyliła i nie słyszałam by miała na swoim koncie pomyłkę
    Znam dziewczynę która chodziła "do najlepszego z najlepszych" i on ma wiele takich pomyłek na koncie
    Sporo tak naprawdę zależy od lekarza jego wiedzy i umiejętności ale i od tego czy jest uczciwy czy umie sie przyznać że on nie wie. Moja gin jak nie była przekonana co do płci to mówiła o tym - ze nie jest przekonana, jak już była pewniejsza mówiła że "chyba ale proszę sie nie nastawiać na następnym USG się upewnimy". A nawet jak była na 100%pewna to mówiła uczciwie "mi wygląda na dziewczynkę / chłopca" nigdy nie było "na pewno", "bez wątpienia" itd
    --
  3.  permalink
    JULITA1610: A mi mama mówiła, że kiedyś róż był właśnie dla chłopców a niebieski typowo dla dziewczynek.

Też to słyszałam, że kiedyś było na odwrót.

U nas to płeć raczej pewna na 100%. Dwóch lekarzy ją potwierdziło bez cienia wątpliwości... Z resztą sama siusiaka widziałam + mam także fotkę właśnie. Także Michałek (aaaaaalbo Franio) na pewno... :smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.