Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewelinda29
    • CommentTimeJan 28th 2012
     permalink
    dzien doberek:)

my dzis troszke pospalismy, wczoraj na wieczor znow wymioty:(( wiec juz tak wszystko w srodku bolalo ze szok:(( ale mam nadzieje ze to byl jednodniowy wybryk synusia:))

Anula nie zapominaj ze jestes na zaszczytnym miejscu:)) nie to ze Cie juz wyganiam ale nie zasiedz sie zbyt dlugo:))

milej soboty mamuski:)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    MyAngel: Ja też nie rodzę,

ale czuje że ty mnie przeskoczysz :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ewelinda29: nie to ze Cie juz wyganiam ale nie zasiedz sie zbyt dlugo:))

no w poniedziałek jedziemy oby cus... się ten tego... :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeJan 28th 2012 zmieniony
     permalink
    dzien dobry mamuski!
    w dniu dzisiejszym konczymy 37tc, a tym samym oglaszamy, ze ciaza jest DONOSZONA! :clap: :clap:
    odebralam tez wynik na obecnosc paciorkowca: negatywny.
    milego dnia! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A my się witamy w 16 tygodniu :)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a ja totalnie chora :( katar, kaszel i mam mega chrypę.....ciążowe sposoby nie dają rady :( nie wiem co robić.....
    --
  1.  permalink
    Ja tez mam juz chyba pernamentny katar od 2ch tygodni! Gardlo ladnie sie wyleczylo a katar nie! Juz sie nawet do niego przyzwyczailam...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    _kasiek_: a ja totalnie chora :( katar, kaszel i mam mega chrypę.....ciążowe sposoby nie dają rady :( nie wiem co robić.....

idź do lekarza, niech oceni powagę sytuacji, czasem lepiej wziąć jakis lek niż pozwolić chorobie sie rozwinąć
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anula36: czasem lepiej wziąć jakis lek niż pozwolić chorobie sie rozwinąć

dokładnie !
    ja raz w ciąży brałam antybiotyk bo mój gin powiedział, że mniej on szkód spowoduje niż nie wyleczony stan zapalny :confused:
    --
  2.  permalink
    No to ja także się przywitam w 26 tygodniu !!!
    Za jakieś 10-11 tygodni będziemy rodzić :shocked:
    więc troszkę Wam się lista poprzesuwa :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo śpiochy :)
    właśnie wstaliśmy
    miałam okropny sen - że leżałam w szpitalu i stwierdzili paciorkowca ;/ i na dodatek do żadnej z Was nie miałam numeru hehe :)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    ooo gienia a ja juz mysle co za czort ze Cie dzis nie ma :)) no to pospalas:)) pewnie spokojniejsza jestes ze maly nie lezy juz tak niziutko:))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wiesz badania nie mialam docipnego ;p wiec nie wiem, ale jak jezdzil glowica po brzuchu to na wzgorku lonowym az i tam jest mala glowka wiec to raczej nisko..to nie moj lekarz wiec tez tak nie pytalam;p chcąc nie chcąc to czuje go bardzo nisko;D

a teraz lecę do teściów - są wniebowzięci - widzieli zdjęcia, ale nie chcą znać płci.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Anaa,ogromne gratulacje :))) Szybko poszło.
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Ja też nie rodzę, jakby ktoś się zastanawiał :P :D
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Hussy, suwaczek zmień :P :D
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Dziewczyny pisałam wam w środę, że jadę na izbę przyjęć... i dobrze, że się zdecydowałam bo kilka godzin później to już karetka by mnie zabrała- nie dość, że miałam kolkę nerkową to dostałam skurczy.... dzisiaj wyszłam, jeszcze sama:bigsmile: oj ciężko było... jak się położyłam na łóżku to 6 godzin nie mogłam się nawet ruszyć, myślałam, że już rodzę. No ale jest już ok, później muszę nadrobić posty:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ooooo to dobrze, że pojechałaś!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ooo, Marta dobrze że się zameldowałaś! Bo się zastanawiałyśmy, czy kolejki nie wyprzedziłaś ;) Dobrze, że to tylko kolka...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej:0

dolina boli mnie ząb ósemka, zrobil sie czarny, w nocy mnie obudził. W poneidzialek pojde do lekarza, boje sie, pewnie bedzie rwanie, a co ze znieczuleniem:(:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kakai: a co ze znieczuleniem:(

mowisz dentyscie o ciazy i juz:) mialam rwany zab w ciazy - ze znieczuleniem ;)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Kakai: pewnie bedzie rwanie, a co ze znieczuleniem:

po prostu powiedz że jesteś w ciąży i dostaniesz odpowiednią mieszankę, dasz rade
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kakai spróbuj na razie go płukać ciepłą, mocno zaparzoną szałwią. Powinno pościągać trochę tej ropy i innego badziewia (od tego tak boli). Tylko często w ciągu dnia to rób, bo do poniedziałku to wyjdziesz z siebie;). Ja tak z każdą "ósemką" walczyłam;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Talinko i jak poszlo rwanie?? bolało?? ja mam ta ósemke troche przykrytą dziąsłem, bo nie wyszła:( byłas u zwyklego stomatologa czy chirurga?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    rwałam dolna 4ke - nie 8ke. te mam o dziwo ok....
    u mnie bylo kiepsko,bo sie zab zaklinowal miedzy 3, a 5.... i mialam chyba z 3 dawki znieczulenia...... a i tak bolalo.... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    aha:( no nic w poniedzialek sie dowiem co mnie czekam, moze da sie to zaleczyc troche na czas ciazy
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: dolina boli mnie ząb ósemka, zrobil sie czarny, w nocy mnie obudził

w ciągu jednej nocy sie czarny zrobił ? :shocked::tongue:

a wszędzie trąbią, że przed ciążą ząbki wyleczyć trzeba ! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    niee,ale mialam przed ciaża zdrowe ósemki, zaczely sie partac teraz
    mam wrazenie ze z dnia na dzien sa brzydzsze

aczkolwiek juz gdy były zdrowe dentyskta radzila wyrwac-3 lata temu, ale sie balam:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: aczkolwiek juz gdy były zdrowe dentyskta radzila wyrwac-3 lata temu, ale sie balam:cry:

ja też się balam ale wyrwałam i całe szczęście bo miałam rwanie chirurgiczne i potem tydzień na Ketonalu jechałam...
    więc w ciąży bym nie dała rady bo tylko Apap można a Apap przy tym bólu to ja se moglam w dupę wsadzic co najwyżej :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja po wyrwaniu dałam rade z paracetamolem ;) dentysta radzil popijac kawa :) bo w tych extra [ktorych nie wolno] jest kofeina
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    jezu co to bedzie:cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: a ja po wyrwaniu dałam rade z paracetamolem ;)

no ja przy normalnym wyrywaniu nie zażywałam nic :]
    ale przy chirurgicznym gdzie miałam 4 szwy na dziąśle plus szczękościsk przez 3 dni oraz twarz spuchniętą jakby mi mąż 100 razy w ryj przywalił to nawet garście Ketonalu słabo pomagały :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: jezu co to bedzie:cry::cry:

a może nie do wyrwania ząb tylko do wyleczenia ?
    idź do dentysty , nie martw się na zapas :P :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    moj tata mial rwana ósemke ostatnio, mowil ze nie bolalo ale ona sama mu wylaziła juz, a mi siedzi glęboko:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    bede blagac lekarke by go jakos wyleczyła:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: moj tata mial rwana ósemke ostatnio, mowil ze nie bolalo ale ona sama mu wylaziła juz, a mi siedzi glęboko:neutral:

mojej w ogóle nie było widać, bo była pod dziąsłem zarośnięta
    więc dlatego miałam taki hardcore
    normalnie wyrywanie jest spoko i po wyrywaniu też - wiem bo druga ósemka była wyrośnięta i tu nawet paracetamolu po nie zażywałam :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no Marta to dobrze że pojechałaś!! i super że już jest ok:)
    -
    co do ósemek ja wyrywałam jedną i miałam masakrę może nie dziura oo zębie ale żuchwę chyba mi uszkodził i miałam okropny ból jak chciałam coś powiedzieć to dostawałam skurczu i zaraz puchłam:neutral: a jeszcze mam 3 więc będę się kiedyś musiała za nie wziąć.... może na dietkę po karmieniu:D:D:D:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ano chirurgicznie to fakt.... tez mnie cos takiego czeka, bo zab mi sie skruszyl juz jakies 3 lata temu i chodze z korzeniem, ktory sie juz w dzisale schowal :neutral: i beda musieli dziaslo rozciac :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No ja w ciaży usuwałam ze znieczuleniem
    U nas z 8 tylko do chirurga stomatologicznego - przede mną usuwały 3 osoby i każda wychodziła o własnych siłach i mówiła że nie było aż tak źle.
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Anaa gratulacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Agunia05: i każda wychodziła o własnych siłach i mówiła że nie było aż tak źle.

ja też wyszłam o własnych siłach i mówiłam, że spoko :wink:
    3 godziny później wyłam z bólu bo mnie tak szwy ciągnęły [jak znieczulenie zeszło] a 5 godzin później wyglądałam jakbym miała świnkę i nie mogłam ust otworzyć.......
    tylko słomka mi się mieściła w ustach więc przez dni tylko piłam

ale tak jak mówię - ja miałam zęba pod dziąsłem plus jeszcze zgorzel czy tam coś wiec tego... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Anaa serdeczne gratulacje:clap:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    TEORKA: mojej w ogóle nie było widać, bo była pod dziąsłem zarośnięta

skas to znam !!!!
    Mialam 2 osemki do wyrwania (siedzialy pod dziaslem i nawet nie wiedzialm, ze je mam)
    .... Twardo chcialm wyrywac obie za jednym zamachem... chirurg parsknal smiechem tylko i powiedzial nie ma mowy...

Nie dosc, ze musial rozciac dziaslo i wydlubac zeba to jeszcze mi kwaczyl, ze jego zawod przypomina troche zawod gornika!!!!!!!
    Myslalm, ze umre!
    Tak jak Teorka po wyjsciu z gabinetu odetchnelam z ulga.... nie wiedzialm, ze najgorsze jeszcze przedemna!!!!

Drogiej osemki nie tykam i niech sie dzieje co chce nie dam sie namowic na kolejny zabieg! Bo to wedlog mnie jest zabieg!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    zapomnialam .....
    Kupilam sobie spodnie jeans’owe (ciazowe) !!!!!
    Sa super! Jestem w pelni zadowolona z zakupu!
    Babka w sklepie nie chciala mi wierzyc, ze jutro zaczynam 25tydzien :)…. stwierdzila, ze mam brzuch na przelomie czwartego i piatego miesiaca….
    a tu za niedlugo bedziemy sie klonic siodemce :)))))))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    rodzicie?:P:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeJan 29th 2012 zmieniony
     permalink
    anaa gratulacje :))

nessi no spodnie ciazowe fajna sprawa...ja odkad zakupilam kilka par (z drugiej reki, bardzo tanio mi sie udalo) to na inne nawet nie patrze (ha spakowalam nawet do wora i na strychu wyladowaly...czekajac az znajde checi zeby wystawic jakas aukcje moze :)

dziewczyny wspolczuje problemow z zebami...ja w zyciu nawet kanalowego nie mialam a co dopiero o rwaniu mowic (swoja droga musieliby mnie chyba uspac bo inaczej na bank bym mdlala) na moje szczescie bo dentysty boje sie panicznie..."wezwanie" na kontrole dostalam z 5 miesiecy temu i nie moge sie przemoc...mam dziwne odczucie ze na bank cos do naprawienia znajdzie (chociaz na ostatniej uslyszalam magiczne slowa ze wsio ok i do zobaczenia za pol roku)...z "zebami madrosci" problemow tez nie mam bo chyba za glupia jestem i jeszcze nie wyrosly :))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJan 29th 2012
     permalink
    nie rodzicie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hejo;]
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    nie rodzicie i świetnie się macie:wink:
    --
  3.  permalink
    Czesc Dzieczyny!
    Nie zagladalam troche,poniewaz zaczela mi sie kosmowka odklejac i musialam ciagle elzec i lykac leki przeciwkkrwotoczne,ale juz jest ok.Nie krwawie nic juz nie boli wiec wszystkie naczynka musialy sie juz pozamykac.Dzisiaj zwleklam sie z lozka bo lepiej sie czuje. We wtorek pojade na IP zeby lekarz przed wyjazdem do Instytutu sprawdzil czy juz ok z lozyskiem.

Skrocil mi sie termin porodu przesuwam sie na 19 sierpnia,jesli ktos moglby mnie przemiescic bylabym wdzieczna.:wink:Zaraz zobacze co sie dzialo jak mnie nie bylo:wink:

Gratulacje dla rozpakowanych mamus ! :clap:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.