Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    a chcieć wybrać datę porodu to my sobie możemy:D:D ja też chodzę i mówię że do końca lutego mogła by mała być już z nami a termin dopiero na 8.03 przeraża mnie sama myśl że mogę przenosić te 2 tyg!!!! jest już strasznie ciężko i myśl że może to trwać 2 miesiące z lekka mnie przeraża!!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: a chcieć wybrać datę porodu to my sobie możemy:D:D

nooo macie żywy przyklad we mnie :devil: mówilam, ze na początku grudnia na pewno urodzę, no albo, że do terminu to już na pewno nie dociągnę i co? 9 dni przenosiłam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: Gienia - 27dni to już niedużo !!! dasz radę ;) będziemy cię wspierać.....a to, że mąż nie rozumie choć udaje, że rozumie....cóż - mój nawet nie próbuje udawać, że mnie rozumie i to nie tylko jak jestem w ciąży....

moj to z marsa sie urwal;/ chce mu sie..... a ja mowie ze moje libido siegnelo 0 albo nizej jesli sie da, wszystko mnie boli, cycki szczypia;/ nogi puchna;/ o lezeniu nie wspomne, nadodatek jebnal mnie w nocy nie chcacy w prawy bok;/ nie mozemy sie kochac a ja nie mam sily i ochoty go zadowalac i o to klotnie bez sensu;/ jakis chiński on jest;/;/;/ nie czaje go kompletnie, tak go rano opierdzielilam ze do pracy zamiast na 8 poszedl na 10;/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: a chcieć wybrać datę porodu to my sobie możemy:D:D ja też chodzę i mówię że do końca lutego mogła by mała być już z nami a termin dopiero na 8.03 przeraża mnie sama myśl że mogę przenosić te 2 tyg!!!! jest już strasznie ciężko i myśl że może to trwać 2 miesiące z lekka mnie przeraża!!!

dobrze, ze sama nie cierpie;p :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Talinka: nooo macie żywy przyklad we mnie :devil:

właśnie a ja mam przeczucie że przenoszę no ale cóż trzeba cierpliwie czekać:)
    -
    no gienia bo oni są niestety z marsa!!
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Codzienny raport- nic się nie dzieje, mimo iż zapędziłam wczoraj męża do masowania szyjki :P :D hehe... O ile on masował to co trzeba w sumie :P

Byłam u dentysty, ósemka wyrżnięta więc muszę pocierpieć aż ją wyrwę :(
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: dobrze, ze sama nie cierpie;p :devil:

spokojnie myślę że jest nas więcej:D:D:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gienia83: tak go rano opierdzielilam ze do pracy zamiast na 8 poszedl na 10;/

myslalm ze napisze zamiast na 8sma poszedl na 6sta haha :))))))

Moj na szczescie kuma, ze nie mam ochoty... stwierdzil, ze jesli mnie jednak najdzie, zeby kiwnac palcem a on juz sie zajmie reszta :D:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a ja chyba nawet nie mam tych skurczy BH więc myślę że małęj jest tam na tyle dobrze że sobie na nią poczekamy:D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeJan 30th 2012 zmieniony
     permalink
    gienia83: tak go rano opierdzielilam ze do pracy zamiast na 8 poszedl na 10;/

no to faktycznie musialaś go porządnie opieprzyć :shocked:

kasiakuzniki: a ja chyba nawet nie mam tych skurczy BH więc myślę że małęj jest tam na tyle dobrze że sobie na nią poczekamy:D

ja nie miałam ich wcale !!!! albo ich nie poczułam....

Ja myślę, że wy czasem za dużo myślicie o tym kiedy urodzicie, czy przenosicie czy nie....to wszystko siedzi w głowie. Ja w ogóle nie myślałam o tym kiedy urodzę...no i efekt był taki, że urodziłam 10 dni przed terminem.
    Mówię poważnie - dajcie troszkę na luz, bo każda ma inny organizm, jedna ma takie sygnały zbliżającego się porodu, inna ich nie będzie mieć wcale. Fakt, że dziewczynki częściej są rodzone po terminie no i że pierworódki częściej rodzą po termienie, ale to też nie jest jakaś sztywna reguła.
    Pogadajcie sobie o pierdołach, oglądnijcie głupią komedię czy poczytajcie pisemka w stylu co słychać u celebrytów :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: no to faktycznie musialaś go porządnie opieprzyć

a bo kur... siedzial i stekal myslalam ze mu nastukam w leb;/;/ spac nie dawal;/
    tlumaczylam mu dlaczego nie mam ochoty itd;/ i poszedl obrazony ;/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: spac nie dawal;/
    ]
    o matko też bym pewnie pękła!! mój całe szczęście rozumie mój spadek libido a poza tym czuję się tak gruba i nieatrakcyjna że nie ma nawet mowy o zbliżeniach mam nadzieję że po połogu jakoś będę wyglądała i nasze pożycie wróci na dobry tor:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: nasze pożycie wróci na dobry tor:)
    --

ja mu tlumacze ze jak on bedzie taki natarczywy itd to ja sie zablokuje wogole i nie bede chciala ;/ to jakby grochem o sciane;/ mam andzieje ze przemysli w pracy;/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ale przecież w tym jest cały ambaras żeby dwoje chciało na raz a nie tylko jedno no sory! tak jak piszesz im bardziej natarczywy będzie tym będzie gorzej!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gdyby mnie jeszcze nic nie bolalo, albo gdyby o normalnej porze ... a ten nagle wystrzela mi o polnocy ze on to by chcial sraty pierdaty

jakby nie bylo to od tego ludzie wlasnie sie rozchodza;/ ja sobie tego nie wyobrazam ale juz nie wytrzymuje;/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    spokojnie dzidziuś się urodzi i wszystko jakoś wróci do normy! daj mu do poczytania o hormonach spadkach libido itd może zrozumie a nie będzie tylko próbował zrozumieć
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Myślałam, że się któraś rozpakowała, taki tu ruch!:)

Witam nowe mamuśki i gratuluję!:)
    Tylko proszę się już nie dopisywać z terminem, przede mną do listy bo mi się nie podoba to spadanie niżej i niżej:PPP :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    a moze zmienimy osoby z ta sama data terminu na tym samym miejscu????
    bo chyba jest takich pare ktore powinny byc na tej samej pozycji :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jest pare ktore sie w ogole nie udzielaja...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    sprobuje dac ten sam numerek w kolejce tej samej dacie porodu :)
    co wy na to???
    1. Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    2. kamiis 02.02.2012 (dziewczynka)
    3. MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    4. Viicki 13.02.2012 (chlopiec)
    5. ewer 14.02.2012 (chlopiec)
    6. aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    7. lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    8. marta_885 24.02.2012
    9. biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    10. kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    11. The_fragile 15.03.2012 (chlopiec)
    12. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    13. gienia83 18.03.2012 (chlopiec)
    14. mariamateria 19.03.2012 (chlopiec)
    15. Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    16. illan 24.03.2012 (chlopiec)
    16. katarzynah1987 24.03.2012 (chlopiec)
    17. gosik0205j 05.04.2012 (chlopiec)
    17. ewelinda29 05.04.2012 (chlopiec)
    18. Biedronka11 13.04.2012 (chlopiec)
    19. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    20. gilese 20.04.2012 (chlopiec)
    20. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    21. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    22. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    23. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    23. nessie 10.05.2012 (chlopiec)
    24. karinazosia 11.05.2012 (chlopiec)
    25. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    26. ifonka84 19.05.2012
    27. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    28. hydrazine 02.06.2012
    29. Hanny 3.06.2012
    30. norah 13.06.2012
    31. _kasiek_ 19.06.2012 (chlopiec)
    32. YPolly 20.06.2012
    33. wielgosz 21.06.2012 (chlopiec)
    34. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    35. Lezunia 25.06.2012
    36. cheriniatko 29.06.2012 (chlopiec)
    37. mkd 03.07.2012
    38. Mag_dre 06.07.2012
    38. psycho_patka 06.07.2012
    39. sliwson 10.07.2012
    39. Fausti86 10.07.2012
    40. marylove 17.07.2012
    41. nibriana 20.07.2012
    42. P_Madzia 22.07.2012
    43. ufo03 25.07.2012
    44. Kakai 26.07.2012
    45. cho 28.07.2012
    46. BlueCactus 30.07.2012
    47. atamala 06.08.2012
    48. Mamrotka 13.08.2012
    49. kuleczka_69 14.08.2012
    50. Cobraczek 19.08.2012
    51. marysia_23 25.08.2012
    52. Anecia84 30.08.2012
    52. madzinka83 30.08.2012
    53. Kafffka74 04.09.2012
    54. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    55. kachaw 07.09.2012
    56. Izulka23 14.09.2012
    57. katka_81 17.09.2012
    58. Love_line
    59. Xkamilax
    60. dorotka0905
    61. laneczka
    62. sysiajaw
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja z 26 wskoczylam na 23 pozycje
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mi sie to podoba - z 34 jestem na 31 :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    oooo a ja z 19 na 16:)) szybko poszlo:))
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Mi chyba dzis hormony szaleja. Jakis taki niepokoj mam w sobie. Objawow nie man juz, mdlosci i zawroty glowy ustaly. Na ruchy dziecka za wczesnie. A ja chcialabym cost poczuc , zeby wiedziec ze z dzieciem mom wszystko OK. Ech...:neutral::sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    :devil::devil:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    cho rozumię Cię ja też przechodziłam przez ten etap, miałam mdłości i wymioty przez parę dobry tygodni potem te objawy ustały, a brzuszka nie było jeszcze widać i tak sobie siedziałam i się zastanawiałam czy naprawdę jestem w ciąży :P :rolling: ostatnio brzuszek troszkę urósł a i ruchy dziecka od paru dni odczuwam, szczególnie rano i wieczorem, oczywiście nie za wiele rano parę ruchów ale wieczorem potrafi pobuszować tak że nawet narzeczony trzymając rękę na brzuszku czuje :P
    --
  1.  permalink
    karinazosia: Już mi się dłuży ta ciąża trochę

Mnie tez.... Choc raz wydaje mi sie, ze szybko leci a raz, ze straasznie sie dluzy! Dzis mi sie dluzy :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki nessie :bigsmile: Dzięki temu "zabiegowi" awansowałam do pierwszej 30tki!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a ja nadal 13:):devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Gienia, 13 to szczęśliwa liczba :D
    --
  2.  permalink
    Hej dziewczyny,
    ja jestem po pierwszym ktg. Badanie nie pokazało skurczy macicy. Serce maluszka biło w przedziale od 120 do 150. Maluszek ruchliwy był podczas zapisu.
    Czy te skurcze macicy nie powinny się pojawić już w zapisie na tym etapie ciąży?
    Coś czuję, że przenoszę, a ja nie chcę przenosić.:cry::cry:

Kasiakuzniki, gienia83 a u mnie jest odwrotnie - u mnie chęć jest, ale Piotr boi się, że dziecku coś się stanie gdy będziemy się kochać, m. in teraz boi się, że urodzę przedwcześnie... Chociaż mówi mi, że taki własnie jest powód tego, że unika zbliżeń to ja wmawiam sobie, że pewnie to dlatego, że tu i ówdzie przytyłam i przez to wszystko nie czuję się atrakcyjna... Odmawia mi = bo nie jestem atrakcyjna --> tak sobie tłumaczę to... :sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: a jestem po pierwszym ktg.

jakieś zalecenia miałaś co do KTG? czy sama poszlas?
    --
  3.  permalink
    Po prostu na ostatniej wizycie u gin, powiedział mi, że na nast. zrobimy ktg. Teraz mam chodzić na ktg co tydzień... On chyba taką zasadę uznaje...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jejejeee!:) Mam z przodu 3:)))))
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    wow Katarzynah to chyba troche wczesnie zaczyna sie u Ciebie to ktg???
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aha... no to ja nie wiem, musze swojego podpytac... bo moj maly to jakos malo ruchliwy sie zrobil... brzuch za bardzo sie nie stawia, teraz wlasnie chyba nadchodzi skurcz bo za 3min leki musze wziac... a wczoraj szyjka kuła dość mocno
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nessie: flavia na kiedy masz termin dopiszemy Cie na Swieta liste oczekujacych :)

u mnie jest taki problem, że dowiedziałam się w 2 miesiącu ciąży... miałam dwie miesiączki na czas i mój suwaczkowy termin jest powiedzmy umowny. wg USG w 8 tyg termin mam na 19.04, wg USG 18 tyg- 14.04, USG 22 tydz 20.04, a z 26 tyg jeszcze co innego. ja osobiście czuję że moja Mała zrobi niespodziankę i pojawi się wcześniej ( a co by nie 1 kwietnia). Torbę planuje mieć spakowana już w pierwszej połowie marca :smile: a co do terminu to z moim GINem przyjęłyśmy 19.04 wg tego pierwszego USG, także chyba powinnam wskoczyć na wyższą pozycję na liście:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    witam poniedziałkowo :) zgaga mnie męczy już drugi dzień :( na chwilę pomagaja migdały i mleko, ale tylko na chwilę i mam straszliwą zachciankę na kawę z mlekiem... ale przez tą niedobrą anemię nie wolno mi :( ech...

z tą listą to przekombinowałyście dziewczyny... jak dwóch zawodników zajmuje razem pierwsze miejsce to drugiego się nie przyznaje, tylko od razu trzecie :) ja rozumiem że chcecie jak najprędzej urodzić, ale dwa-trzy miejsca różnicy nie robią i strzeżcie się bo pójdziecie w ślady Talinki :devil: jak tak niecierpliwie tupać nogami będziecie :P co do usuwania nieaktywnych to sądze że można usunąć kogoś jeśli skasował konto na 28 dni, część dziewczyn pracuje jeszcze i udzielać się w temacie będzie jak już zalegnie i nie będzie miała co robić z nudów ;) tak to już jest im bliżej do porodu tym więcej dziewczyn się w tym wątku udziela :)

witaj flavia :) jak to możliwe że masz termin dzień po mnie, a suwaczek wskazuje Ci na starszą ciążę?
    Edit: doczytałam co napisałaś :) wobec tego wskakuj :) Co do torby to też zamierzam się wcześniej spakować, tak żeby w 32 tygodniu mieć już wszystko do szpitala, będę spokojniejsza, nawet jakbym (odpukać) musiała wcześniej jechać to chociaż do szpitala będę gotowa :) Ale wszystkie większe zakupy planujemy w marcu :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    bo u mnie nie wiadomo kiedy rodzę:tongue:

suwaczek sobie ustawiłam ( i przypuszczalna date porodu) wg pierwszego USG bo potem juz jest trudniej o dokładne wyliczenia. podczas pierwszego badnia lekarz stwierdził że to 7 tyg 2dni wiec cofnełam sie o te 51 dni i tego staram sie trzymać:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    O kurcze ale na tej liście to fajnie wygląda :bigsmile: i teraz widzę jaka dłuuuuga droga przede mną :D Mi termin wg kalkulatora wychodzi na 1-2.10 ale wolę poczekać na wizytę u gina :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    podobno najwiarygodniejsza jest data z usg z 12 tc :) ja problemu z terminem nie mam, na każdym usg Janek książkowo wychodzi na 20 kwietnia i to też jest termin OM :D zobaczymy czy taki wzorowy będzie nadal :) ale 19 kwietnia to u mnie w rodzinie data specjalna, tego dnia urodziła się moja babcia i siostra... może mały podtrzyma tradycję w kolejnym pokoleniu :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    mój zakupoholizm został spotęgowany w ciąży:bigsmile: wstyd się przyznać ale jeśli chodzi o ciuszki to ja i tam chyba mam juz za dużo :smile: nie mam gdzie tego trzymać, a i tak jak coś zobacze to ciężko nie brać. wózek mam od znajomej, łóżeczko też już stoi (ale to dlatego żę Tatuś jest scenografem i rekwizytorem i do reklamy było potrzebne wiec wybrałam jakie mi się podoba i zostało):tongue: ale cały czas zastanawiam się nad fotelikiem, zapewne już nie raz pisałyście na ten temat, ale wole aktualne informacje, polecacie coś konkretnego? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    flavia: jeśli chodzi o ciuszki to ja i tam chyba mam juz za dużo
    ja też :devil: trochę kupiłam, a niedawno dostałam dwa pudła ciuszków od szwagierki, od nich też dostaniemy na wiosnę gondolę, potem zamierzamy kupić jakąś fajną spacerówkę :) fotelik pewnie kupię maxi cosi (ale tu coś moi rodzice przebąkują że oni chcieliby go kupić więc chyba damy się im wykazać :D), zostanie nam łóżeczko, materac, pościel do niego i masa drobiazgów... a no i jeszcze pieluchy wielorazowe... ale to jak już ogarnę temat ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Właśnie Katarzynah, zdecydowanie za wcześnie na ktg teraz :) I takich skurczy typowych na pewno tam nie zobaczysz w tym tygodniu. Mi na pierwszym ktg parę dni po terminie notowało na monitorze,że skurcze po 30 były.. A na porodówce po 150 skakało,ale to już na samym końcu :) Także nie martw się i jednak ja bym zrezygnowała na Twoim miejscu z ktg teraz. Nie ma sensu latać co tydzień od 33 tygodnia .
    A co do kochania się.U mnie tak samo było. Mąż się bał,że zrobimy krzywdę dziecku i to go odstraszało.Nie wspominając o tym,że przerażała go ta główka,że tak nisko leży.. Nie martw się.Na pewno nie jest tak,że nie jesteś dla Niego nie atrakcyjna :)
    --
  4.  permalink
    Ja chyba wezmę fotelik x-landera. Kieruję się tym aby móc dopasować go potem ewentualnie do wózka tej samej marki. A czy do X-landera pasuje tylko fotelik tej marki? Orientujecie się? Bo zastanawiam się też ad Maxi-Cosi ale nie wiem czy są adaptery, które pozwolą zespolić ten fotelik z wózkiem x-lander...
    --
  5.  permalink
    Dzięki Hussy. :smile:
    Hmm, ale kurcze sama nie wiem, czy tak po prostu zrezygnować z ktg skoro lekarz tak postanowił? Hmmmm... Co on sobie pomyśli? Że podważam jego słowa... Sama nie wiem... Takie ktg to nie szkodzi chyba dzidzi?
    --
  6.  permalink
    flavia: ale cały czas zastanawiam się nad fotelikiem

Przede wszystkim musicie pomyslec czy chcecie fotelik z baz (isofix) czy normalny.. My tez teraz sie nad tym zastanawiamy!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    gilese:fotelik pewnie kupię maxi cosi

dokładnie o nim myslałam:smile: do tego wózek mam Quinny a do niego podobno można montować fotelik maxi cosi

katarzynah1987: A czy do X-landera pasuje tylko fotelik tej marki? Orientujecie się? Bo zastanawiam się też ad Maxi-Cosi ale nie wiem czy są adaptery, które pozwolą zespolić ten fotelik z wózkiem x-lander...

ja wyczytałam na allegro o łączeniu maxi cosi z wózkiem quinny. poza tym " wujek Google" wszytsko wie:bigsmile:

edit: coś mi jeszcze cytowanie nie wychodzi:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    maxi cosi pasuje do x-landera (potrzebne są oczywiście adaptery) sprawdzałam, bo gondolę dostaniemy właśnie od x-landera, spacerówki nie chcę, bo jest tylko przodem do kierunku jazdy, a mój maluch przesiadkę na zimę zaliczy więc wolę żeby patrzył na mnie i żeby mu zimny wiatr w buzię nie wiał, więc spacerówkę kupimy jak maluch trochę podrośnie i będzie czekała, a maxi cosi wydaje mi się bardziej uniwersalny pasuje do wielu wózków :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dziewczyny odebralam wynik bety,jakos dziwnie przyrasta :(

28 dc - 24,11
    29 dc - 143,24
    33 dc - 232,54

jak patrze na kalkulator hcg, to od 29dc do 33dc wychodzi ,ze za malo wzrosla, a jak biore 28 dc i 33dc to wychodzi,ze w normie
    pomóżcie mi prosze bo oszaleje :cry:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.