Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewelinda29
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    katarzynah taak do x landera pasuje fotelik maxi cosi citi:) ten na 100% bo my zastanawialismy sie nad tym wozkiem ale wybralismy Jedo:)) i jest super:)) a fotelik Recaro:)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Katarzynah, nie przejmuj się tak bardzo zapisem skurczów na KTG. Jak to powiedziała moja położna - to tylko maszyna. U mnie nigdy nie zapisał się ani jeden skurcz - nawet na porodówce, trzy godziny przed porodem, jak już nie mogłam w czasie skurczu normalnie rozmawiać :wink:
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeJan 30th 2012 zmieniony
     permalink
    gilese mój maluch przesiadkę na zimę zaliczy

tak jak i mój:smile:

tym bedziemy sie później martwiły :wink:

jeśli chodzi o tą baze isofix to z tego co czytałam, to samochód musi być wyposażony w ISOFIX, a ja nie wiem czy nasz ma:tongue: baze zawsze można dokupić
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kasia,nie szkodzi :) Może zapytaj po prostu czemu tak zadecydował :) U mnie np. jak bym poszła w 33/34 tygodniu na ktg to by mnie wygonili hehe :) Bo po prostu nie ma sensu. Każdy lekarz jest inny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Są jakieś wieści od Ani?
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    bonim: dziewczyny odebralam wynik bety,jakos dziwnie przyrasta :(

Nie wiem czy te przyrosty są prawidłowe czy jak napisałaś "dziwne" :wink:. Chyba najlepiej, żeby lekarz to ocenił, tylko też nie jestem pewna czy na tym etapie ciąży będzie już coś widać. Może trzeba jeszcze z tydzień poczekać, ale jak masz wątpliwości to najlepiej idź do gina :wink:
    --
  1.  permalink
    Ewelinda29, dzięki, zaraz poszukam tych Maxi Cosi City. Zobaczymy ile to cacko kosztuje. :smile:
    No właśnie każdy lekarz inny. Jeszcze nie dawno "płakałam", że usg mam tak rzadko, a teraz ktg chce mi już co tydzień robić. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    julita dzieki za odp,u lekarza jeszcze nie bylam bo wczesnie,jest,jestem po poronieniu 8 mies, i boje sie ,ze sytuacja sie powtorzy :neutral: maly przyrost jest przez te 4 dni :neutral:
     permalink
    Kasia teraz luknelam ze pasuje tez maxi cosi cabrio fix i maxi cosi pebble :) plusk recaro tez:) oczywiscie odpowiednie adaptery:)) ten pebble to najnowszy 2012 sa cholernie drogi:) ale poszperaj poszukaj:)
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    flavia: tym bedziemy sie później martwiły
    średnio uśmiecha mi się zmienianie wózka na gwałt późną jesienią, wolę teraz o tym pomyśleć :) póki mam czas :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Bonim zbadaj sobie jeszcze hcg po dobie od ostatniego wyniku. Mój lekarz mówił, że jeśli beta w ciągu doby przyrasta o min 50-70% to jest ok.
    Mocno trzymam kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile gdzie jesteś gdzie? gdzie Cię spotkać ? gdzie odnajdę Cię ? hahahaha ale Ci zaśpiewałam, a tak na marginesie to coś za długo Cię nie ma.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    gilese średnio uśmiecha mi się zmienianie wózka na gwałt późną jesienią, wolę teraz o tym pomyśleć :) póki mam czas :)

masz rację że teraz mamy na to dużo czasu, tylko warto teraz coś wybrać, ale nie kupować ( szkoda gwarancji)
    a mi sie zdanie zmienia co 10 min wiec i tak ostateczna decyzję podejmę dopiero w ostatniej chwili:smile:
    --
  2.  permalink
    Właśnie ewelinda29 skończyłam pisać maile do kilku sprzedawców na allegro, którzy oferują foteliki m. in. Maxi Cosi... Z zapytaniem o możliwość wpięcia fotelika w dany model wózka + czy posiadają konkretne adaptery co bym nie musiała u jednego kupować fotelik, a u innego adapter...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    sliwson,dzieki :(
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    wróciłam nic sie nie dzieje :)
    --
     permalink
    ooo Kasia super:) teraz czekac na odpowiedzi i zakupowac:)))hehe fajne sa te zakupy maluszkowe ja codziennie chcialabym cos kupowac:))
    a ja przypomnialam sie na brzuszkach:)) coby Jasiek troszke urosl:))

wlasnie a gdzie The Fragile i Anula nasza???
    --
     permalink
    wróciłam nic sie nie dzieje :)

o masz o wilku mowa:))) ale trafilysmy:) wiec coz czekamy cierpliwie:) moze to i dobrze w takie mrozy niech dzidzia przeczeka:))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: wróciłam nic sie nie dzieje :)

a idz ty ;p :devil:
    --
     permalink
    gienia taak w sumie to jestes 13:) wiec jakby na lawce rezerwowych hmmm w kazdej chwili mozesz wejsc do gry:)) ale jeszcze troche przeczekaj:))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink

mam ochote dac Ci eeeeee :cool::cool: :D
    --
  3.  permalink
    Już lecę na brzuszkiiiiii...
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia83: a idz ty ;p

takie parcie na anule, a ja Wam mówie ze któraś cichaczem się rozpakuje niebawem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink

czytałam coś o "forumowej modzie" że dzieciaczki po terminie sie rodzą i chyba cos w tym jest:) ja to chyba z podniecenia, związanego ze zbliżającym się terminem, urodzę :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: czytałam coś o "forumowej modzie" że dzieciaczki po terminie sie rodzą i chyba cos w tym jest:)

nie kracz, ja rodze po 37tyg ;p czemu? BO TAK ! hehe :devil: dluzej juz nie wytrzymam lezac..
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    paprykowa: a ja Wam mówie ze któraś cichaczem się rozpakuje niebawem

hyhy
    moglyby ;p
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The Fragile obudz sie no!!! kto ma nr do niej?
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Ania, ale jak było, jakieś skurcze? Badali Cię? Jak szyjka? :D

Ja tu się martwię o Ciebie, bo dopóki Ty nie urodzisz to ja nie mogę :P :D A już bym chciała :D
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    kamiis: A już bym chciała :D

Nie krępuj się, anula napewno się nie obrazi:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kamiis: Ja tu się martwię o Ciebie, bo dopóki Ty nie urodzisz to ja nie mogę :P :D A już bym chciała :D

nie gadaj tylko rodz :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Kurna mać, żeby to takie proste było :) :D

Ostatnio moja mama gada z bratową swoją. I jak to kobiety po 50. Mówią "że ich to jak tylko pomyślą o czymś to boli" A ja wyskoczyłam z tekstem, że też bym tak chciała to bym sobie poród wywołała :D :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wystarczy chciec;D meza zaangazuj;D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    moj synoszek cos kulawo sie dzis rusza;/ praktycznie wcale;/ nawet po slodkim... jechac na IP? hmm ale maz bedzie po 18 w domu...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    gienia jak sie malo rusza to jedż sprawdzic co sie dzieje,lepiej byc czujnym,
    ja czówam nad moja beta,ale cos zaczynam sie bac,ze bedzie powtorka z rozrywki
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Gienia, codziennie go angażuje, już 2 tydzień do pracy nie chodzi tylko pilnuje mnie tu :P I nic.

Moja już też rzadko się rusza. Chyba miejsca mało ;/
    --
  4.  permalink
    Gienia, to ja chętnie rodziłabym z Tobą. Tak za +/- 30 dni, czemu nie... Musimy się zgadać. :smile:

A tak poważnie to przed 10 marca byłoby miło jakby maluszek był już z nami... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia: do tego wózek mam Quinny a do niego podobno można montować fotelik maxi cosi

tak pasuje Maxi Cosi do Quinny :)

A macie jakis doświadczenie z wózkami, do których można dokupić dostawki dla starszych pociech ??
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    katarzynah1987: Gienia, to ja chętnie rodziłabym z Tobą. Tak za +/- 30 dni, czemu nie... Musimy się zgadać.

A tak poważnie to przed 10 marca byłoby miło jakby maluszek był już z nami...

ok umowa stoi:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czeka musze przeanalizowac ;]
    pelny 37tyg to u mnie 4marzec
    eee nie opyla mi sie czekac do 10ego hehe:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dobrze ze luty ma 29dni haha
    --
     permalink
    eee nie opyla mi sie czekac do 10ego hehe

ta to sie pcha normalnie:)) pewnie jak sie tak spierszysz gienia to przenosisz:)) bedzie po terminie:) czego absolutnie nie zycze:) sama chcialabym zeby mnie chwycilo kolo 20 marca z zaskoczenia:))
    --
  5.  permalink
    czesc wszystkim - postanowiłam nie dać się zwariować :-), ale dzisiaj wybrałam się na betę (pierwsyz raz) za 2 dni sprawdze co się z nią dzieje i zapisałam się na 11.02 na pierwszą wizytę do ginki
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kapelusznik,widzialas moja bete?:neutral:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: a to sie pcha normalnie:)) pewnie jak sie tak spierszysz gienia to przenosisz:))

ja po prostu juz nie mam sily lezec jak sobie pomysle ze minimum 27dni lezenia to rycze ;/
    --
  6.  permalink
    bonim - widziałam
    ale chyba najlepiej z tym do lekarza, bo tak to sobie będziemy tu gdybać, gdybać a tak naprawdę niewiele Ci to pomoże
    --
     permalink
    jak sobie pomysle ze minimum 27dni lezenia to rycze ;/

gienia rozumiem Cie doskonale...ale znajdz w tym tez plusy...wazne ze mozesz lezec w domu a nie w zadnym szpitalu:)) ja przelezalam plackiem pierwsze 4 miesiace ale dzis wiem ze warto bylo:)) dasz rade:) znow masz pewnie slabszy dzien ale glowa do gory:)) ja nadal biore luteine na podtrzymanie, oszczedny tryb zycia i funkcjonuje, SR odpadla ide tylko na wyklady, a jak w 36tc odstawi mi luteine to powiedziala ze mam sie spodziewac wszystkiego:))

powiem Ci ze jak dzis pomysle o kolejnej ciazy to slabo mi sie robi, ale mam nadzieje ze sprawdzi sie to co mowia dziewczyny ze jak zobacze malego to mi wszystko odejdzie;))

aaaaaaaaaaaa i pomysl o najwazniejszym KTO DA RADE JAK NIE TY:))
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A ja dla odmiany bardzo bym chciała dosiedzieć w dwupaku do terminu porodu. Dopiero po moim terminie mój mąż będzie mógł wziąć urlop więc ja będę nogi zaciskać do samego końca i już:D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    jutro zrobie ostatnia bete,jak przyrost w ciagu doby bedzie nie prawidlowy,wtedy do lekarza,ale jak beta bedzie zla to nawet lekarz nie pomorze :sad:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda29: gienia rozumiem Cie doskonale...ale znajdz w tym tez plusy...

ale mam tez core, ktora za dwa dni konczy 3lata, przesiaduje u tesciow, chodzi z tesciowa do przedszkola w ktorym pracuje, czuje sie beznadziejnie ze nie moge sie z nia nawet pobawic, czy obiadku przygotowac;/
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Jesteeeem, wróciłam :) Skurczy (skurczów, jak to się mówi?) nie ma, uff. Mały nadal nisko, ale szyjka ma taką samą długość, więc leżenie plackiem coś dało :) No, trochę spokojniejsza jestem, ale za tydzień znowu mam na ktg iść...

Katarzynah, kobieto, oszalałaś? :DDD Ciesz się, że skurczy nie ma. Ja też po ktg i ulga, że nie ma, bo nie chcę jeszcze rodzić. Ale jakie masz wskazania do ktg? Bo u mnie jest to, że mały wstawia się główką do kanału i szyjka króciutka już... A bez powodu to chyba ktg się nie robi?

Bonim - hmmm, ja bym sie chyba lekarza zapytała, ale faktycznie jak napisałaś - jak wpiszesz pierwszy i dzisiejszy wynik to przyrost jest ok! Ale tak jak dziewczyny radzą - zrobiłabym jutro, żeby zobaczyć nie po kilku dniach tylko dobowy przyrost - wtedy najłatwiej ocenić...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.