Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    bonim: jutro zrobie ostatnia bete,jak przyrost w ciagu doby bedzie nie prawidlowy,wtedy do lekarza,ale jak beta bedzie zla to nawet lekarz nie pomorze

jezuuu myśl pozytywnie, ostatnio tez jakas dramatyzowala, to w koncu dziewczyny ja tak pocisnely za przeproszeniem i zmadrzala...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Jesteeeem, wróciłam :) Skurczy (skurczów, jak to się mówi?) nie ma, uff. Mały nadal nisko, ale szyjka ma taką samą długość, więc leżenie plackiem coś dało :) No, trochę spokojniejsza jestem, ale za tydzień znowu mam na ktg iść...

w koncu bo juz myslalam ze... ajj durna ja..
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny ze mna cos zlego sie dzieje:sad: tak mnie wezly chlonne bola,glowa i ucho ze zaraz padne:cry: Kaszlam i z zatok mi splywa i z pluc ciagle wykrztuszam:sad:Po jutrze jade do Instytuty a przed tym pojade do rodzinnego.Moj gin powiedzial ze to wirus jakis musi byc,ale czy mimo brania juz trzeciego opakowania antybiotyku nadal objawy moga sie utrzymywac tak dlugo? :cry::cry:dramat czuje sie coraz gorzej:cry: Jakie sa sposoby na zlagodzenie objawow moge wezly chlonne posmarowac mascia rozgrzewajaca? Doradzcie cos:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    The_fragile- jutro robie bete,ok 15 odbiore i wtedy mysle ,ze bedzie jasne

gienia,dramatyzuje bo 8 mies,temu mialam ten sam problem,zle przyrosty,a pozniej poronienie, dlatego tak sie boje
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    sorki, że tak ten... ale tylko chciałam się odmeldować, byliśmy przelotem u męża w pracy i na chwilę się zalogowałam...

no więc miałam ktg, leżałam sobie pół godziny, dzieck zaliczyło czkawkę i oczywiście sporo ruchów, tetno od 120 do 150 a skurcze nie przekraczały nawet 20%
    więc lipa... zapis poprawny wszystko ok, ale porodu ani widu ani słychu
    a potem pojechaliśmy jeszcze połazić po sklepach... i tak mnie wszystko boli, jeszcze tą piłką sobie wczoraj dołożyłam, dzis tez poskaczę, ale czy to coś daje...? nie wiem...
    teraz jedziemy w środę, i tym razem lekarz mi coś gmyrnie i pewnie szybkie usg tez strzeli, więc może cos więcej się dowiemy, a może nie :smile:
    mała chyba jednak będzie miała charakterek mamuni i im więcej ludziów będzie chciało ją wygonić tym bardziej będzie brzuszka się trzymać :wink:

jeśli komus się bardzo spieszy, ja się nie obraże :bigsmile: prosze bardzo :bigsmile: możecie rodzić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    cobraczek,ja tez teraz przeziebiona jestem,lecze sie syropem z miodu i czosnku, i duzo cytrynki
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, co Ty, nie daję się, nie rodzę :DDD

Cobraczek - współczuję :(( Ale nie wiem, czy można, poza tym na węzły chyba rozgrzewająca nie pomoże? Nie wiem :(

Bonim, trzymam kciuki za jutro. Rozumiem zmartwienie, bo ja też się tak bałam...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    bonim: gienia,dramatyzuje bo 8 mies,temu mialam ten sam problem,zle przyrosty,a pozniej poronienie, dlatego tak sie boje

wiem bardzo ci wspolczuje... ale zdaje sie ze tu tylko lekarz moze doradzic wiec zadzwon chociaz i zapytaj l bete
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anula, ja się tam z Tobą nie zamieniam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    the fragile, dzieki
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeJan 30th 2012 zmieniony
     permalink
    gienia83: jak sobie pomysle ze minimum 27dni lezenia to rycze ;/

E tam Gienia co Ty wiesz o leżeniu :wink: jedna z moich 28dniowych przyjaciółek leży już od 26t.c. i to w szpitalu!!! i będzie leżeć do samego rozwiązania. Jestem pełna podziwu dla niej bo ma przy tym jeszcze sporo stresu.

A ja chętnie ustąpię mojego miejsca, mi się nie spieszy. Ciąża trwa za krótko, jeszcze się nią nie nacieszyłam a tu lada moment koniec i niech mała nie waży się wychodzić przed 40 t.c. bo ją z powrotem zapakuję do brzucha. :bigsmile: Ciąża to jeden z lepszych okresów w moim życiu, chociaż jakoś nigdy szczególnie pod górkę nie miałam, ale teraz czuję się wyjątkowo i nawet plamienia z I trymestru, pobyt w szpitalu, leżenie, cukrzyca ciążowa mnie nie zniechęciły :smile:

Ciążo trwaaaaajjjj :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Gienia, co Ty, nie daję się, nie rodzę :DDD

i dobrze ze nie;p
    --
  2.  permalink
    bonim: cobraczek,ja tez teraz przeziebiona jestem,lecze sie syropem z miodu i czosnku, i duzo cytrynki--

Tak, tylko mi juz takie rzeczy nie pomagaja nawet antybiotyk niepomaga.

The_fragile: Cobraczek - współczuję :(( Ale nie wiem, czy można, poza tym na węzły chyba rozgrzewająca nie pomoże? Nie wiem :(

Matko kochana:confused: wykoncze sie. Czemu wlasnie teraz sie mnie wszystko czepia.Ja juz nie pamietam kiedy chora bylam...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    gienia jutro po becie zglosze sie do lekarza,dzisiaj nic mi to nie da..:neutral:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    JULITA1610: E tam Gienia co Ty wiesz o leżeniu jedna z moich 28dniowych przyjaciółek leży już od 26t.c. i to w szpitalu!!! i będzie leżeć do samego rozwiącania. Jestem pełna podziwu dla niej bo ma przy tym jeszcze sporo stresu.

wspolczuje...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    cobraczek ,moze jakies wymazy zrob? ja kiedys robilam z gardla i nosa, +antybiogram
  3.  permalink
    bonim: cobraczek ,moze jakies wymazy zrob? ja kiedys robilam z gardla i nosa, +antybiogram

Pojde do lekarza i mi powie co i jak mam juz dosc lekarzy nie dosc ze osttania ciagle na ginekologicznej IP to dwa razy u rodzinnego + w srode instytu chorob zakaznych a 6.02 usg genetyczne.Ciagle ejstem pod kontrola lekarzy i to jest bardzo meczace:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    rozumiem,ale jak trzeba to trzeba,zycze zdrowka
  4.  permalink
    Ide sie polozyc bo ledwo siedze:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    bonim powiem Ci że jak poroniłam w lutym to na początku nie chciałam słyszeć o ciąży bo bałam się że historia może się powtórzyć, ale później w okolicach czerwca i lipca jak mnie wzielo to nie było siły. Podczas starań byłam pewna że jak już będę w ciąży to że będę panikować ze znowu nie doczekam się serduszka. Postanowiłam sobie, że jak już będę w ciąży to nie pójdę do lekarza aż do 8 tc kiedy już wszystko powinno być jasne. Oczywiście korciło mnie po pozytywnym teście żeby leciec zobaczyć ale sobie darowałam. Nawet na betę nie poszłam chociaż planowałam obserwować przyrosty. Stwierdziliśmy z mężem, że w tej chwili nie mamy na to wpływu i musimy grzecznie czekac, a nie się nakręcać. No i się udało. Pewnie, że przy wszystkich komlikacjach jakie się pojawiają w tej ciąży jestem bardziej ostrożna i trochę panikuje, więcej pytam mojej gin, ale myślałam ze bedzie z Nami gorzej:wink:
    Teraz potrzebny Ci spokój i tego Ci życzę!!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    JULITA1610 ciekawe podejście, pozazdrościć... ja tez jakoś strasznie się nie czuję ale mimo wszystko człowiek się męczy, ja wiem że wiele jeszcze przede mną i wiem tez że będę tęskniła za brzuchem/ ciążą:) ja się już nie mogę doczekać jak moja Małą zobaczę, pierwszy raz przytulę dlatego sama nie wyobrażam sobie 40 tyg wytrzymać:tongue:
    ale oczywiście najważniejsze żeby dziecko było gotowe i zdrowe!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    anula36: a potem pojechaliśmy jeszcze połazić po sklepach... i tak mnie wszystko boli, jeszcze tą piłką sobie wczoraj dołożyłam, dzis tez poskaczę, ale czy to coś daje...? nie wiem...

ja myślę, że te zakupy to będzie to co ci pomoże :D ja tak połaziłam dzień przed porodem po komisach samochodowych i nad ranem zaczęłam rodzić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Julita, obiema łapkami się pod tym podpiszę. Nie powiem, ciążowe dolegliwości mnie nie ominęły, ale nie zamieniłabym się z nikim nigdy! Uwielbiam swoją ciążę, swój brzuchol ogromny i to, że muszę leżeć jakoś mnie nie przeraża. Nadrobię przynajmniej zaległości w filmach i książkach ;) Poza tym przez pierwsze trzy miesiące też leżałam, więc mam wprawę ;))) Przykro mi tylko, że to już końcówka, że to tak szybko zleciało...

I z jednej strony nie mogę się doczekać malucha, a z drugiej - chwilo trwaj ;) I niech się mały nie śpieszy :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorAlien
     permalink
    Cobraczek: Moj gin powiedzial ze to wirus jakis musi byc,ale czy mimo brania juz trzeciego opakowania antybiotyku nadal objawy moga sie utrzymywac tak dlugo?

Ale antybiotyk na wirusa nijak nie pomoże, choćbyś tonami łykała. Antybiotyk tylko bakterie likwiduje.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    paprykowa- pocieszajaca odp, Ty trzymalas sie dzielnie i odpuscilas bete,ja ,ze strachu przed powtorka,nie moglam sie powstrzymac przed badaniem,do lekarza tez chcialam isc jak najpozniej(tzn. jakbym wytrzymala i jak nic sie zlego nie stanie) ale niestety,kontroluje bete, i teraz sie zamartwiam,jutro powtorka z bety chyba razjasni wszystko.

dziewczyny ,a co myslicie o becie w innym labolatorium?
    normy moga sie roznic,ale chyba nie sam wynik? jak myslicie??
  5.  permalink
    Alien: Ale antybiotyk na wirusa nijak nie pomoże, choćbyś tonami łykała. Antybiotyk tylko bakterie likwiduje.

Antybiotyk jest na Toksoplazmoze juz to pisalam.Nie na infekcje. Ja biore Rovamycine a on ma szerokie zastosowanie,to tez juz pisalam...

ROVAMYCINE jest preparatem przeznaczonym do stosowania w przypadku zakażeń górnych oraz dolnych dróg oddechowych, zakażeń stomatologicznych, stanów zapalnych cewki moczowej, zakażenia skóry wywołanego obecnością gronkowców bądź paciorkowców, toksoplazmozy ciężarnych i kryptosporydiozie spowodowanej przez Cryptosporidium muris. Ponadto lek wykorzystywany jest w profilaktyce toksoplazmozy wrodzonej i meningokokowego zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych przy nosicielstwu w nosogardzieli Neisseria meningitidis oraz gorączki reumatycznej.

Wlasnie dlatego myslalam,ze podczas kuracji antybiotykiem ta infekcja zniknie bo rowniez mozna ja leczyc tym lekiem,ale nic nie pomoglo a nadal musze lykac go ze wzgledu na toksoplazmoze.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    a wlasciwie to co Ci jest? co lekarz stwierdził?
  6.  permalink
    bonim: a wlasciwie to co Ci jest? co lekarz stwierdził?

Jestem zarazona toskoplazmoza.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    qrcze to ja nie pomoge:neutral:
  7.  permalink
    bonim: qrcze to ja nie pomoge

Tu raczej nikt nie jest na forum wstanie pomoc.Mam wizyte u zakaznych w srode to sie wszystkiego dowiem.Najgorsze jest to ze dziecko moze byc ciezko chore.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonim, ja bym zdecydowanie zrobiła kolejną betę w tym samym labie...

Cobraczek, a przez całą ciążę będziesz to brać, czy tylko przez jakiś czas?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Cobraczek a co lekarz powiedział o wyniku na cytomegalię- bo ten wynik (IGM) też miałas lekko podwyższony?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    cobraczek,wlasnie czytalam na necie,no powiklania ciezkie moga byc:sad:
  8.  permalink
    mag_dre: Cobraczek a co lekarz powiedział o wyniku na cytomegalię- bo ten wynik (IGM) też miałas lekko podwyższony?

Cytomelgaia wporzadku jest tylko toskoplzmoza. Nie wiem czego mam sie spodziewac po tej wizycie...Dla mnie najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe, mam nadzieje ze bakterie nie dostaly sie do malenstwa.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Cobraczek BĘDZIE DOBRZE:) Nie wolno Ci nawet myśleć inaczej!!!
    A my mamy jutro połówkowe:D Trzymajcie proszę kciuki, by poszło "gładko":) No i żeby nasz dziedzic pokazał co tam skrywa między nóżkami, bo już nie wiem jak do niego (niej?) mówić;P
    --
  9.  permalink
    The_fragile: Cobraczek, a przez całą ciążę będziesz to brać, czy tylko przez jakiś czas?

Zakazni maja podjac decyzje po zrobieniu badan czy przez cala czy nie. Nie wiem jak mam to napisac zeby to nie bylo zle odebrane,ale ja nie wiem czy zdecyduje sie urodzic bardzo chore dziecko:sad:Ja naprawde wiem o czym pisze tak jak juz kiedys pisalam ze w rodzinie byl taki przypadek.Dziecko mialo porazenie mozgowe,wodoglowie,nie widzialo,nie slyszalo i przeszlo kilkadziesiat operacji.Boze jak sobie pomysle ile musialo wycierpiec to stoje naprawde przed dramatycznym wyborem:cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Cobraczek ale ty jesteś objeta leczeniem- więc dziecko URODZI SIE ZDROWE.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, a masz czuja, co tam w środku siedzi? Kciuki będą :)

Cobraczek - ech, rozumiem... Ale mam nadzieję, że jednak nic się nie stało, szybko włączyłaś leki... A dzieci rodzą się chore, jak leczenia nie było (bo np. kobieta nie miała badań w ogóle). A będziesz coś wiedziała po usg, czy robią jakieś inne badania jeszcze?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No ja mam czuja, że chłopak;P
    --
  10.  permalink
    mag_dre: Cobraczek ale ty jesteś objeta leczeniem- więc dziecko URODZI SIE ZDROWE.

Ale leczenie nie daje gwarancji zdrowego dziecka leki tylko lagodza skutki po urodzeniu jesli dojdzie do zakazenia a nie leczy.

The_fragile: Cobraczek - ech, rozumiem... Ale mam nadzieję, że jednak nic się nie stało, szybko włączyłaś leki... A dzieci rodzą się chore, jak leczenia nie było (bo np. kobieta nie miała badań w ogóle). A będziesz coś wiedziała po usg, czy robią jakieś inne badania jeszcze?

Pociesza mie to ze zachorowalam na poczatku ciazy bo im ciaza starsza tym ryzyko wieksze a ta moja kuzynka zachorowala bedac w 5 miesiacu ciazy to jednak daje mi nadzieje.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek będz dobrej mysli, tylko one i silna wiara dadza Ci sił do konca.Zobaczysz, że dzidza będzie zdrowa, tylko uwierz w to!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    :devil:
    --
  11.  permalink
    Kakai: Cobraczek będz dobrej mysli, tylko one i silna wiara dadza Ci sił do konca.Zobaczysz, że dzidza będzie zdrowa, tylko uwierz w to!

Zrobie wszystko zeby tak bylo. Przejde wszystkie badania jakie trzeba bedzie i bede lykac garsc lekow jak teraz zeby tylko bylo wporzadku.Strasznie sie denerwuje wizytu u doktor nie wiem co ona mi powie. w dodatku z atydzien mam usg genetyczne maluszka.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, ja też mojego synka wyczułam :DDD To oby Wam się pokazał w całej okazałości :)

Cobraczek - dokłądnie, na początku większe szanse, poza tym bardzo szybko leki Ci wdrożyli.
    Będzie dobrze, zobaczysz - mówię Ci to ja :D Za Ciebie też trzymam kciuki, podwójnie!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Cobraczku generalnie im młodsza ciąża, tym dłuższego czasu trzeba na zarażenie dziecka (ale niestety objawy choroby są cięższe:(). Zazwyczaj zakażenie płodu przez chorą matkę trwa kilka tygodni, więc jeśli już wdrożono Ci leczenie to jest większe prawdopodobieństwo, że to paskudztwo do dziecka się nie dostało:) Niż, że jest wręcz odwrotnie;)

P.S. The_fragile dzięki:))) Niestety tylko mi się pokaże, bo tatuś na morzu :surfing:, ale widział go na tym pierwszym genetycznym;P
    --
  12.  permalink
    A moj maly przechodzi samego siebie! Ma czkawke moze z 7 razy dziennie!! Ale przynajmniej nie musze liczyc ruchow :cool:
    --
  13.  permalink
    The_fragile: Cobraczek - dokłądnie, na początku większe szanse, poza tym bardzo szybko leki Ci wdrożyli. Będzie dobrze, zobaczysz - mówię Ci to ja :D Za Ciebie też trzymam kciuki, podwójnie!

Hanny: Cobraczku generalnie im młodsza ciąża, tym dłuższego czasu trzeba na zarażenie dziecka (ale niestety objawy choroby są cięższe:(). Zazwyczaj zakażenie płodu przez chorą matkę trwa kilka tygodni, więc jeśli już wdrożono Ci leczenie to jest większe prawdopodobieństwo, że to paskudztwo do dziecka się nie dostało:) Niż, że jest wręcz odwrotnie;)

Mam nadzieje,ze bedzie ok.Dziekuje,ze moge sie wam wygadac i nie ma zadnej krytyki w stosunku do tego co pisze.Ta sytuacja ani dla mnie ani dla meza nie jest latwa.Tyle nocy nie przespalismy rozmawiajac o tym i ciezko jest podjac jaka kolwiek decyzje.
    --
  14.  permalink
    właśnie swoją betę dostałam 956 - chyba ok?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, no to będziesz pierwsza :) Na morzu komórki działają? Mmsa możesz wysłać :D

Ooo, Kapelusznick - gratuluję :) A to pierwsza beta? No spory wynik, spory :)

Cobraczek - na pewno cholernie z tym ciężko, ale ja jestem za Was dobrej myśli. Dużo przeszłaś, to już teraz musi być dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kapelusznick: właśnie swoją betę dostałam 956 - chyba ok?

gratuluje :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.