Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    Izulka gratuluję bijącego serduszka!:)

Bonim mocno trzymam kciuki za jutrzejszą betę!

Hanny kciuki za usg zaciśnięte, mam nadzieję, że maluch pokaże co ma między nogami:P
    Ja też mam jutro usg i mam cichą nadzieję, że maluszek nam się ujawni:DD
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Hanny a czytalas na naszym forum temat wozkowy?
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Co do wózka,
    przy synku mieliśmy I'coo pii. Zależało nam na tym, żeby miał mały stelaż (mamy malutki przedpokój i ciężko w nim wózkiem wykręcić), żeby był lekki a jednocześnie, żeby miał dużą gondolę. Wózek fajny ale tylko na miasto. W lesie by sobie nie poradził.

Teraz zastanawiam się co zrobimy, jak drugi maluch się urodzi... Czy mój 2 latek będzie już w stanie całkiem zrezygnować z jeżdżenia w wózku? Bo jak nie, to będzie mały klops...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    sliwson za usg:thumbup:
    MrsHyde właśnie zaczęłam, ale kurde tyle stron to chyba do rana mi zejdzie:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja przy corce mialam toledo coneco - nie polecam, mała gondola
    potem spacerowka baby design sprint - nie rozklada sie na plasko...
    i potem quinny zapp - bardzo fajny tylko wywrotny;/

i teraz bedziemy probowac ten co wyzej abc design 4tec
    a potem mysle o quinny zapp xtra
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A ja się zdecydowałam jednak na ten Jedo Bartatina Classic tylko kolorek wybiorę i będzie git:) Ufff...tak się bałam wyboru wózka, a to pyk i po krzyku;) No to mogę spokojnie iść spać:))) Dobranoc:)))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    super wybór - mam nadzieję :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kur,,, dla odmiany teraz klucie w odbycie o chryste! :cry::devil::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeJan 31st 2012
     permalink
    gienia83: kur,,, dla odmiany teraz klucie w odbycie o chryste! :cry::devil::shamed:

no to super uczucie:devil:
    -
    witamy się we wtorek mi coś 28 nawala mam je mega dziwne aż ciężko się ogarnąć a na wykres coś nanieść to mogę zapomnieć!! ja czekam jak na szpilkach na wyniki z antyHBs i toxo!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Izulka - gratulacje!

Bonim - trzymam kciuki za dzisiejsze badania!!!

Gienia... hmmm, wiesz, że to normalne :)))
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Witam z rana :) Jeszcze z łóżka :)

Trzeba się ogarnąć zaraz. Dobrze, ze do szkoły na 12.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ufff jaka ulga Toxo super wynik i anty HBs ujemny(tego byłam pewna bo szczepiona byłam do szkoły ale jak kazał to ma:):cheer::cheer::jumping:
    -
    a miałam stracha bo jak zapytałam wczoraj gin czy nie powinnyśmy powtórzyć to sam się zdziwiła że w październiku było ostatnio..... no i że ma dziewczynę która złapała w 34tyg!!! a jak sama bym się nie zapytała to by mi nie zleciła! a w następnym tyg próby wątrobowe, morfo i siki:P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    kamiis: Dobrze, ze do szkoły na 12.

do jakiej szkoły na porodówkę sio:P:P:cool::smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    rodzicie?
    ja byłam na krwi, nie obeszlo sie bez ekscesow w kolejce - ludzie sa porabani;/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: ludzie sa porabani;/

no są
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ogólnie mam tak naciągnięty brzuch że każdy kopniak czy wypchnięcie mnie tak boli jakby ktoś mi rozrywam skórę;/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no już takie naciągania bolą nie powiem... ale za to mała wczoraj już w łóżku włożyła mi chyba rączkę do samego jajnika gwiazdy zobaczyłam i nie wiedziałam jak się przekręcić żeby ją przelać gdzie indziej!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No to potrafi zaboleć, nie powiem...

Gienia - przepuścić Cię nie chcieli? Mnie ostatnio w aptece przepuściła babeczka, która stała przede mną (ja poprosiłam o zajęcie kolejki i poszłam usiąść), a przed nią jeszcze dwie osoby (babka z 6 dych i facet ze 3 dyszki). Powiedziała tylko "niech pani nie stoi w tej kolejce, tylko podejdzie teraz do okienka". To podziękowałam i miałam zamiar tak zrobić. Żebyście widziały, jak ten facet szybko leciał, żeby tylko przede mną podejść... Wzruszyłam ramionami, w kolejce od razu ludzie (bo już za mną sporo było) zaczęli komentować, że cham, a on nic. Kupił co miał kupić i wyszedł szybciutko. Patrzę, a ta baba, co była za nim równie szybciutko pędzi. Na szczęście aptekarka powiedziała "przepraszam, ale teraz obsłużę tę panią w ciąży". A ta baba niezadowolona prychnęła "a niby czemu?". No i jak na nią ludzie wsiedli to ja już sie przestałam odzywać... Najlepiej powiedziała aptekarka - żeby państwo nie pozarażali ciężarnej kobiety, dlatego.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wspolczuje:) ja czuję normalnie jak ręką pacha na wzgórku łonowym...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Gienia - przepuścić Cię nie chcieli?

byłam 3 w kolejce stałam już od 6:40 przyjmowali od 7:30 ;/ i kur.. przyszedł jakiś pajac wepchnął się przede mnie bo on tylko o coś zapyta... ta kur... każdy na niego najeżdżał;/ a on nic;/ pobrali mu krew i spieprzył...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Pierdziu, jaki bezczelny :D Ja bym tak nie potrafiła...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja w sumie jak mnie ktoś przepuści to fajnie ale jak nikt nie zwraca uwagi to olewam byle było gdzie usiąść bo w kolejce w supermarkecie to już gorzej ale że jeździmy do tesco to pani na kasie dla ciężarnych bacznie wyszukuje w kolejce brzuchatych i sama woła no i ludzie nie mają jak marudzić najwyżej rezygnują i odchodzą:D np jak jestem u lekarza i widzę że się komuś spieszy do pracy to puszczam bo rozumiem że ma wyznaczony czas i musi zdążyć, a że punkty pobrań i lekarze przyjmują w godzinach takich że praca się już zaczyna to ludziska wariują i chcą szybko szybko:D:D a co ja mam do roboty nic mi się nie stanie jak 5 min dłużej posiedzę:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeJan 31st 2012 zmieniony
     permalink
    Trzeba mieć tupet...wpychać się w kolejkę przed ciężarną:shocked: Tacy są ludzie niestety:( Tyle tylko, że właśnie aptekarka (jak u The_fragile) i tego typu osoby powinny reagować. Mnie jeszcze nikt nie przepuszcza, bo brzuszek mały (nie jest mi jeszcze ciężko) no i pod kurtką go nie widać, ale nie trzeba nikomu tłumaczyć, że jak ciąży "bebzol" to jest najnormalniej w świecie okrutnie ciężko tak stać w kolejce. Ludzie mają w głowach nie po kolei, a babeczki to już w ogóle "nie pamięta wół, jak cielęciem był";) Witam się dziś...ahhh....jak ja długo czekałam na te "połówkowe":))) Jeszcze 10 godzin:devil: i potomek się ujawnia:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hanny: Jeszcze 10 godzin:devil: i potomek się ujawnia:devil:

hehe super:):) nam przed połówkowym w 18 tyg moja Pani gin już pokazała braki między nogami :D bo mała się rozwaliła zawodowo:D: ale dała 80% żeby doktorek na lepszym sprzęcie potwierdził:)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Weź ma się ujawnić i tyle;) Nie przyjmuję innej opcji;) Mój gin ma ekstra sprzęt, więc mam nadzieję, że jeśli potomek będzie miał ochotę to dojrzy;) Dziewczyny...jecie coś szczególnego przed tym usg, by "poruszyć" dziecko? Bo ja ostatnio zjadłam batona, ale moje dziecko i tak usnęło...dopiero pukanie w brzuch je obudziło;)
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczynyki!
    Ja dzisiaj od rana rycze:sad:Rocznica smierci mamy i jakos nie moge sobie miejsca znalezc:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Przykro mi Cobraczku, ale pomyśl o tym tak, że mama nad Wami czuwa, opiekuje się Twoim dzieckiem:)))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    hello :smile: nie rodzę :smile:
    --
  2.  permalink
    Hanny: Przykro mi Cobraczku, ale pomyśl o tym tak, że mama nad Wami czuwa, opiekuje się Twoim dzieckiem:)))

Mma nadzieje,ze tak jest i ze mimo wszystko cos tam na gorze istnieje bo przyznam szczerze ze ostatnie przezycia odsunely mnie od wiary calkowicie. Moj tato tez powiedzial,ze nie wierzy juz.Przechodzimy trudny okres,niby minelo trzy lata a my ciagle czujemy jakby to bylo wczoraj.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    anula36 a Tobie to nie wiem co dać;) oooo czy eeee;) Poszła sioooo!!! na porodówkę!!!;) Dobra, ja spadam, muszę kilka spraw w mieście załatwić;) Buźka:))) Miłego dnia:)))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Ewa - sorry ale weź się w garść kobieto!
    zazwyczaj nie komentuję twoich wypowiedzi, ale chyba już nie wytrzymam!
    ja wiem, że to forum jest po to żeby się pożalic i wspierać ale ciebie trzeba tylko wspierać, wszędzie widzisz problemy, nie potrafisz w ogóle cieszyc się z życia a przeciez masz córkę dla której warto żyć!?
    dopiero co przeszłasz ciążę pozamaciczną a teraz ponownie i to bardzo szybko jesteś w ciąży, to ogromny sukces!

zacznij wreszcie myślec pozytywnie, bo ludzie szczęśliwsi żyja dłużej, na pewno jest dookoła ciebie wiele pozytywnych znaków, ale pamiętaj że trzeba je umiec odnaleźć, na szczęście tez trzeba sobie zapracować

życze więcej uśmiechu i pozytywnych myśli
    --
  3.  permalink
    anula36: Ewa - sorry ale weź się w garść kobieto!zazwyczaj nie komentuję twoich wypowiedzi, ale chyba już nie wytrzymam!ja wiem, że to forum jest po to żeby się pożalic i wspierać ale ciebie trzeba tylko wspierać, wszędzie widzisz problemy, nie potrafisz w ogóle cieszyc się z życia a przeciez masz córkę dla której warto żyć!?dopiero co przeszłasz ciążę pozamaciczną a teraz ponownie i to bardzo szybko jesteś w ciąży, to ogromny sukces!

Latwo jest oceniac jak sie nie maproblemow z ciaza,nie? :angry: Ciesz sie ,ze Ty takich nie masz bo Twoje myslenie moglo bys sie nagle zmienic.Tyle w tym temacie.
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    witam się wtorkowo :) u mnie dziś -18 stopni i nie zapowiada się żeby szybko się ta syberia skończyła... całe szczęście że na zwolnieniu już siedzę :) codziennie rano budzę się bez zgagi i kombinuję co by tu zjeść żeby się nie przyczepiła znowu... nie mogę wyczuć czy zgagę mam bo taki już mój urok teraz będzie czy to reakcja na jakieś jedzenie?

w Dzień dobry TVN podobno za chwilę będzie o tym na co zwracać uwagę kupując wyprawkę dla maluszka :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Cobraczek: Latwo jest oceniac jak sie nie maproblemow z ciaza,nie? :angry: Ciesz sie ,ze Ty takich nie masz bo Twoje myslenie moglo bys sie nagle zmienic.Tyle w tym temacie.

No moja ciąża bezproblemowo nie przebiegała, ale mimo wszystko nie pisałam non stop czarnych scenariuszy?

Ewa ja to się czasem zastanawiam, czy Ty faktycznie masz córkę? A jeśli ją masz to ile czasu z nią spędzasz? Bo jakoś w tych wszystkich Twoich postach brak mi radości z możliwości spędzania czasu z dzieckiem. Tak jakby ona sobie a Ty sobie...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: Latwo jest oceniac jak sie nie maproblemow z ciaza,nie? :angry:

ale naprawdę nie tylko ty masz problemy z ciążą !!!! a poza tym - dlaczego nie pomyślisz o tym, że TY JESTEŚ W CIĄŻY !!!! A ile jest takich dziewczyn co latami próbują, łapią się różnych metod, sposobów, leczą siebie, partnera a i tak nic z tego nie wychodzi !!!!

Przecież jeszcze nic złego dziecku się NIE stało....ale Ty wolisz myśleć o najgorszym......
    --
  4.  permalink
    Jaheira: Ewa ja to się czasem zastanawiam, czy Ty faktycznie masz córkę? A jeśli ją masz to ile czasu z nią spędzasz? Bo jakoś w tych wszystkich Twoich postach brak mi radości z możliwości spędzania czasu z dzieckiem. Tak jakby ona sobie a Ty sobie...

Ty sie zjamij swoim zyciem a nie w czyjes patrzysz.

Jaheira: No moja ciąża bezproblemowo nie przebiegała, ale mimo wszystko nie pisałam non stop czarnych scenariuszy?

Jak mam przed soba wizje chorego cierpiacego dziecko to jakos trudno jest mi byc wesola i szczesliwa.To takie dziwne?
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    nie wiesz co przeszłam w ciąży, miałam swoje problemy, ale się otrząsnęłam, jestem dobrej myśli

a ty jak zwykle sie wściekasz...

w ogóle nie zrozumiałas moich intencji... ale nie zamierzam ci dalej tłumaczyć, bo boję się twojej złości, agresji i tych negatywnych emocji które wysyłasz w świat...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: Jak mam przed soba wizje chorego cierpiacego dziecko to jakos trudno jest mi byc wesola i szczesliwa.To takie dziwne?

jak sobie będziesz wmawiać, że dziecko będzie chore to rzeczywiście się tak stanie !!!! czego Ci nie życzę.....przecież jeszcze NIC się nie stało. Póki co to Ty jesteś chora na toxo a nie twoje dziecko.....
    --
  5.  permalink
    Napisalam,ze dzisiaj rocznica smierc mojej mamy a tu jakies komenty umoralniajace.:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJan 31st 2012 zmieniony
     permalink
    Cobraczek: Jak mam przed soba wizje chorego cierpiacego dziecko to jakos trudno jest mi byc wesola i szczesliwa.To takie dziwne?

Dla mnie dziwne bo ciąża jest rzekomo wyczekana przez Ciebie...
    Parę postów wstecz napisałaś,że prawdopodobnie usuniesz jesli okaże się,że coś jest nie tak...
    A dobre pół roku temu w niepochlebny sposób wyrażałaś się nt pani Tysiąc i zarzekałaś się,że Ty NIDGY, ale to NIGDY , choćby nie wiem co, ciąży nie usuniesz...

Zamiast siedzieć tyle na necie i użalać się nad sobą weź córkę na spacer, ulepcie bałwanka, albo pobawcie się w domu w sklep, szkołę czy cokolwiek innego...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A ja myślę, że Cobraczek lubi, jak jest zainteresowanie jej osobą- a im więcej się żali, tym większa szansa na to, że będzie w centrum uwagi.
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Niech któraś zacznie rodzić to zmienicie temat :P :D

Ja idę dziś do rossmana po chusteczki do pupy, bo jest promocja i wychodzą ponad 1 zł taniej niż w Biedronce. Co prawda wole te z Dronki, ale wiem, że będą szły jak woda więc cena też się liczy niestety.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    to może porozmawiajmy o pogodzie :) w nocy ze środy na czwartek zapowiadają u nas -26 stopni !!!!!!!! to jakaś masakra....bo ja w czwartek rano mam iść do pracy, a dalej chrypię i kaszlę....nie wiem jak się wyleczyć do jasnej cho...ry !!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kamiis: Niech któraś zacznie rodzić to zmienicie temat :P :D

napisałam wczoraj że jak któras się wepchnie przede mnie to się nie obraże :bigsmile: także kamiis śmiało możesz rodzić :bigsmile:

skoro poród ma być naturalny to czekam jak dziecko sie zdecyduje naturalnie wyjść, ja jestem spokojna, ale otoczenie już mniej :wink:

wczoraj znowu piłka i nic :smile: dzis mąż mnie zabierze na jakieś zakupy, bardziej łażenie byle połazić :smile: a potem znowu piłka :smile:

no a jutro znowu ktg i może pan doktor zbada szyjkę, no i czekamy dalej :smile:

u mnie dziś zimno, ale za to piekne słoneczko :smile: może ten mróz te dzieci odstrasza? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    anula36: może ten mróz te dzieci odstrasza? :wink:

może coś w tym jest.....ale lepiej niech do wiosny nie czeka :rolling:
    --
  6.  permalink
    Dziewczynki ja na chwilkę, bo dzisiaj tyyyyle mam w planach do zrobienia :-) i tak mi przyszedłdo głowy pewien cytat po przejrzeniu postów "Przecież wiesz, że to ty jesteś bogiem wewnętrznej pogody. Produkujesz chmury, pozwalasz padać deszczowi. Chyba już dość, Nieprawdaż kochanie?" - (nie pamiętam z czego jest cytat niestety) No więc na dzisiaj życzę wszystkim produkować wewnętrze słonko.
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    _kasiek_: nie wiem jak się wyleczyć do jasnej cho...ry !!!!!!!
    jak znajdziesz ten sposób to się podziel co? od miesiąca mam katar i jak czasem zmarznę albo mnie zawieje to już zaczyna się gardło, chrypka i stan podgorączkowy :-/ prenalenu przez ten miesiąc wypiłam ze cztery, o środkach domowych nie wspomnę nawet, lekarz mi antybiotyku na katar nie da przecież (nawet nie chcę) i co tu zrobić? Póki co siedzę uwięziona przez zimę w domu i patrzę na te mrozy i prognozy, a mieszkam na wschodzie więc będzie tylko gorzej...

Robię zakupy wyprawkowe, pisałyście o gazikach leko że twarde i niewygodne, a ktoś może używał takich? Te niby są miękkie...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    _kasiek_: nie wiem jak się wyleczyć do jasnej cho...ry !!!!!!!

a musisz iść do pracy? nie możesz zwolnienia wziąć? przydałoby sie poleżeć i wygrzać, ja ostatnio katar "odsiedziałam" w domu 2 tyg, tylko na miodzie, cytrynie i inhalacjach, bo pamiętam ze pisałaś chyba że byłas w końcu u lekarza ale nic konkretnego ci nie dał?
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    anula, ja już próbowałam wszystkiego i nic nie pomaga :) już 3 raz bede sobie czekać tydzień po terminie :P :D

a moj się wczoraj dowiedział gdzie Mała na główkę i mówi, że już sexu nie będzie. Nosz.... to dopiero teraz się skapnął? :D :D :D :P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    anula36:
    a musisz iść do pracy? nie możesz zwolnienia wziąć? przydałoby sie poleżeć i wygrzać, ja ostatnio katar "odsiedziałam" w domu 2 tyg, tylko na miodzie, cytrynie i inhalacjach, bo pamiętam ze pisałaś chyba że byłas w końcu u lekarza ale nic konkretnego ci nie dał?

no byłam w niedziele....Prenalen, syrop prawoślazowy i jakieś tabletki do ssanie, które można brać w ciąży.....no i herbata z cytryną, miód, syrop z cytryny......no nie wiem co robić - jutro muszę na badania jechać bo za tydzień mam wizytę i muszę mieć badania porobione.....chyba taxi pojadę na te badania albo może tato mnie zawiezie. Zobaczymy jak będzie jutro....
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.