Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJan 31st 2012
     permalink
    _kasiek_: ale lepiej niech do wiosny nie czeka

:tooth: no raczej :wink: bo ta zima to ponoc ma teraz trwac i trwać, a 10kg na pewno nie dam rady przepchnąć :wink:

gilese: jak znajdziesz ten sposób to się podziel co?

a żeby taki był... katar jest okropny bleeeee... i tak ciężko sie go pozbyć, zostaje tylko to co wszyscy znamy leżenie i grzanie się :smile: chociaz mnie na katar chyba naprawde te inhalacje pomogły i cały czas ciepłe picie, żeby gardło grzać, dawno u mnie w domu tyle cytryny nie poszło :smile: a lubicie imbir? ja robie sobie taki napój cytryne i imbir w kawałkach zalewam wodą, zagotowuję i potem jeszcze z 15-20 minut, potem do szklaneczki, dlewam trochę chłodnej wody i łyżka miodu (miód nie do wrzątku) i tak bardzo ciepłą szklankę wypijam, imbir pali w gardło ale super rozgrzewa :smile:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Ja dzisiaj już po spacerku - moje kochane kijki - bardzo mi pomagają - wczoraj nie byłam i myślałam że padnę tak mnie kręgosłup bolał a dziś jak nowy :D , ogarnęłam troszkę domek, poszłam zapłacić rachunki, a wcześniej zjadłam małe śniadanko a teraz idę na większe :P miłego dnia wszystkim życzę :D
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Ja używałam leko, bo najbardziej dostępne, ale o tych myślałam, bo i cena fajna. Ale co chce zamówić to niedostępne :P
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kapelusznick: "Przecież wiesz, że to ty jesteś bogiem wewnętrznej pogody. Produkujesz chmury, pozwalasz padać deszczowi. Chyba już dość, Nieprawdaż kochanie?"

ładne :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    anula36: lubicie imbir? ja robie sobie taki napój cytryne i imbir w kawałkach zalewam wodą, zagotowuję i potem jeszcze z 15-20 minut, potem do szklaneczki, dlewam trochę chłodnej wody i łyżka miodu (miód nie do wrzątku) i tak bardzo ciepłą szklankę wypijam, imbir pali w gardło ale super rozgrzewa :smile:

ooo muszę wypróbować, słyszałam że imbir bardzo rozgrzewa, ale nie próbowałam nigdy.....
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
    • CommentTimeJan 31st 2012 zmieniony
     permalink
    Ja kupuje taki syrop imbirowy z herbapolu (jak malinowe i te inne) on od razu z przyprawami, i uwielbiam go do herbaty :D
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    tylko musisz wypróbowac swoje proporcje, bo każdy lubi inaczej, ja biore 2 cytryny i kawałek imbiru taki koło 100g i zalewam 1l wody, ale dopiero po pierwszym razie będziesz wiedziała czego więcej a czego mniej, bo kazdy ma innego smaka :smile: spróbuj, polecam, rozgrzeje i "wypali" gardło :smile:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam sie :) matenko ja juz zaraz 32tc??:shocked:

Cobraczek Ty wez sie garsc bo sama sobie kraczesz ciagle nieszczescia, ja tez mialam ciaze martwa na ktora czekalam 6 dlugich lat, ale szybko zaszlam w nastepna, w ktorej tez przeszlam swoje ale modlilam sie o kolejny dzien, pozytywny wynik biopsji, dziewczyny mnie stawialy do pionu ale nie siedzialam tu non stop narzekajac, badz kobieto dobrej mysli, a wogole jak mozna powiedziec usune ta ciaze jak nawet nie masz pojecia o wynikach, o dalszym postepowaniu.....ale coz zycze Ci troche optymizmu....nie siedz nie uzalaj sie poczytaj ksiazke:))

Anula a TY skacz na pileczce;))
    gienia Tobie na dzis dobrego nastroju:)) i zeby Ci nic nie boalo ani piczka, ani dupiczka:)
    a wszystkim slonecznego dzionka:) za oknem -12 a slonce w pelni:))
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    tylko gdzie ja tutaj mogę kupić imbir.....
    --
  1.  permalink
    Kasiek, imbir nie raz widziałam w zwykłym osiedlowym sklepiku bądź supermarkecie, ale w jakimś warzywniaku powinien być...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    _kasiek_: tylko gdzie ja tutaj mogę kupić imbir.....

Ja ostatnio kupowałam w almie :D
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ewelinda29: ani piczka, ani dupiczka

hehe przyjdzie czasze będzie boleć tak czy siak :devil:
    no ja skaczę, az mi właśnie drętwieje piczka i dupiczka :bigsmile:

_kasiek_: tylko gdzie ja tutaj mogę kupić imbir.....

wydaje mi się, że ostatnio sie poprawiło i jest dostepny w wielu miejscach, w różnych sklepach, zatrudnij męża do poszukiwań :smile: mój na początku nie umiał cytryny kupić, a teraz to sie taki ekspert zrobił :smile: właściwie to nie wiem, czy ja sama z niego na początku takiego kaleki kulinarnego nie zrobiłam, bo zakupy spożywcze tylko ja i gotowanie tylko ja, a teraz sie wziął i zupę umie ugotować, rybę upiec a jakie ostatnio zrobił jabłka pieczone nadziewane to szok!!! chyba nie zawsze warto byc taką zosią samosią :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    anula36: może ten mróz te dzieci odstrasza?

Ja się im nie dziwię;) Sama bym chętnie do brzucha mamy wskoczyła z powrotem;) Albo do któreś z Was;) Ale Wasze pozajmowane;) Anula36 bądź kamis zwolnijcie miejsce:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Witam w sliczny sloneczny ,mrozny dzionek, :bigsmile:

cobraczek wspolczuje..

the fragile, trzymaj mocno kciukasy za bete :wink:
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Hanny, no tak... Ja mam rodzić jak będzie -30. Średnio mi się to uśmiecha. Zacznę rodzić a nam auto nie odpali :P :D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Melduję się po usg:
    It's a BOY:))))

Proszę o dopisanie do listy:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nasze auto dziś ledwo odpaliło jak jechaliśmy na usg... Temperatura -15... Dupska się z domu ruszać nie chce!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    sliwson,gratuluje synusia :)

ja juz mam synka,teraz chcialam dziewczynke, ale w chwili obecnej chce zeby bylo zdrowe
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    sliwson, super :D Tymek się na pewno z brata ucieszy :D :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    póki co zatrudnilam mamę do poszukiwań - urwie się na moment z pracy o zapyta w aptece i podejdzie do almy bo ma blisko....mąż niestety do 15 w pracy, potem jedzie do mojej pracy zawieść świstek z L4 a potem jeszcze po córeczkę więc zanim tutaj dotrze to pewnie będzie 16:30, a wtedy już nasz osiedlowy warzywniak nie czynny....mam jeszcze tesco (ale takie małe), biedronkę i Lewiatana ale tam nigdy nie widziałam korzenia imbiru....

sliwson: Melduję się po usg:

gratuluje !!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A propos imbiru, ja robię taką herbatkę (podpatrzona w jednej z herbaciarni w W-wie): herbata earl grey, sok malinowy, plasterek pomarańczy, kawałek imbiru, kilka goździków, miód - pyszna i super rozgrzewa. Ja kupuję imbir w kauflandzie.
    Wczoraj zrobiłam badania i jutro wyniki. Dziwią mnie różnice w cenach badań w labaratoriach. Z cennika w przychodni za badania zapłaciłabym 180 zł, w innym punkcie mają pakiet dla kobiet ciężarnych i zapłaciłam 96 zł. Ogromna różnica:shocked:.
    Od weekendowego stania przy garach i przyjmowania gości boli mnie krzyż:neutral:. Chyba faktycznie wybiorę się do lasu na spacer z kijkami, żeby się rozruszać.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  2.  permalink
    sliwson: Melduję się po usg:

Gratulacje, witaj w klubie :tooth: Synek będzie zadowolony z braciszka :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gilese: Robię zakupy wyprawkowe, pisałyście o gazikach leko że twarde i niewygodne, a ktoś może używał takich? Te niby są miękkie...

Kochana, proponuję iść do apteki, bo cena na all. może się różnić niż w sklepie ja kupowałam zamiennik Leko bo nie było i sztuka za ok. 13gr. albo 2szt za 13gr nie pamiętam

sliwson: It's a BOY:))))

Gratuluję :)

co do Cobraczek nie wypowiem się bo brakuje mi już słów...
    albo wypowiem:
    po co się użalać... ktoś usunie Ci ciążę w tych czasach jeśli jest zagrożenie toxo? może i tak ale po co? po to abyś do końca życia obwiniała się, a co jeśli lekarze się mylili i wcale dziecko nie zaraziło się, nie zarazi toxo? Jak żyć ze świadomością że uśmierciło się dziecko? Tyle się słyszy... masz córkę PODOBNO, zajmij się nią... przecież nie może widzieć Ciebie ciągle zapłakanej, zmartwionej, czasu się nie cofnie, do ostatniego tchu powinnaś wierzyć w to że Twoje dziecko jest darem i jest, musi być zdrowe. Pamiętaj że matka która wychowuje chore dziecko to po prostu osoba wyróżniona przez tego tam na górze ...
    jest mi przykro z powodu śmierci Twojej mamy...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a na marginesie jestem ciekawa co byś zrobiła gdybyś zachorowała np w 6-8msc ? też uśmierciłabyś dziecko? ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    gienia - nie poznałam cię, bo pozmieniałaś suwaczki !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: gienia - nie poznałam cię, bo pozmieniałaś suwaczki !!!!!

bo to moje zmienne image na dzis - weselsze;p
    zaraz jedziemy z niunią na zakupy i do pradziadkow :) jutro 3 urodzinki :) imprezka będzie
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Cześć dziewczyny!

Ale ziiiiiimno!Niby pięknie słoneczko świeci,a mróz okropny.I kolejny raz nici z dłuższego spacerku z psem po lesie...Zamarzłybyśmy;p
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam, was dziewczynki w mroźny ranek :bigsmile: ja za waszą radą wybiorę się do gin dopiero za tydzień w środę :) to będzie 29dni FL więc może już serduszko będzie:cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    gienia83:
    bo to moje zmienne image na dzis - weselsze;p

podoba mi się :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: A mi kurde ząb mądrości zaczyna rosnąć... też sobie porę znalazł ;/

kolejna mądra:P :devil:

hehe :) któraś chętna na rybkę ? właśnie pichci się mintaj :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: podoba mi się

dzięks :) mi też :) hehe
    odliczam te 26dni razem z mężem :sleepout:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Osorya "kolejny raz nici z dłuższego spacerku z psem po lesie...Zamarzłybyśmy;p"

ja się dłużej ubieram na spacer niż jestem na spacerze :smile: ale na pare minutek warto :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A ja mam dziś od rana straszną ochotę (matko aż wstyd się przyznać:P) na konserwę turystyczną! :PPP
    Ostatni raz jadłam taką jeszcze jak byłam w harcerstwie czyli hm... dobre kilkanaście lat temu a dziś mi się chce!
    Kobieta w ciąży jest nieobliczalna:DD:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: a się dłużej ubieram na spacer niż jestem na spacerze ale na pare minutek warto
    --

to tak jak ja :) a żeby buty ubrać to graniczy z cudem;D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: A ja mam dziś od rana straszną ochotę (matko aż wstyd się przyznać:P) na konserwę turystyczną! :PPP

zapraszam, tata mi właśnie dziś fundnął ;D
    ja na początku miałam ochotę na kanapki takie zmemlane, zgniecione, wymiętolone jak po jakimś biwaku czy czymś i takie sobie zrobiłam buhaha
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    a ja od rana grzanki z maslem czosnkowym pochlaniam, zreszta juz pare dni to trwa :shocked::shocked: zaden wampir mnie nie ruszy :devil:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kapelusznick, super cytat, podoba mi się, kradnę :DDD

A ja zasnęłam... Coś mnie zmorzyło i zasnęłam zaraz po tym jak się obudziłam :DDDD

Bonim, po 15tej będziesz miała? Ściskam!!!

Sliwson - gratki!!! No to dwóch chłopaków będziesz miała, fajnie! Konserwa turystyczna? :DDD Ja miałam jazdy na smalec, którego nie cierpię :DDDD

A ja właśnie dostałam wałówkę od mojej mamy, kotleciki z dorsza i surówa, mniaaaaaaaam :))))) I kruuuupnik!!!! Co za kobieta!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    http://wiadomosci.wp.pl/title,Policja-odkryje-tajemnice-rodziny-porwanej-Madzi,wid,14210426,wiadomosc.html?ticaid=1dd65&_ticrsn=5
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    the fragile,nie dziekuje :wink:, pozdrow mame,ja tez chce takie papu,a tym czasem nie moge sie oderwac od czosnku:shocked:
  3.  permalink
    Sliwson, gratulacje!! Kolejny chłopaczek się szykuje na świat! :smile:
    --
  4.  permalink
    Fausti86: To ja dziś jadłam płatki z mlekiem na słono

Na slono??? Nigdy tak nie jadlam!! Ale to pewnie dlatego, ze ja to jestem z tych co wszystko na slodko uwielbiaja! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    sliwson: A ja mam dziś od rana straszną ochotę (matko aż wstyd się przyznać:P) na konserwę turystyczną! :PPP
    Ostatni raz jadłam taką jeszcze jak byłam w harcerstwie czyli hm... dobre kilkanaście lat temu a dziś mi się chce!
    Kobieta w ciąży jest nieobliczalna:DD:devil:

to ja w zeszłym tygodniu leże sobie z mężem w łóżku i nagle wypaliłam do niego
    "ale bym sobie wypiła taką oranżadę na miejscu" no masakra jakaś w życiu mi sie takiej głupoty nie chciało... następnego dnia mężuś mi kupił :)))

a na śniadanie to jadłam taki mix
    kawałek bułki z dżemem jabłkowym
    kawałek bułki z kremem czekoladowym a popijałam gorącym kakao do którego starłam czosnek (czosnek z racji mojego przeziębienia- kataru)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kamiis przesadzasz;) Na rowerze pojedziecie;) Dacie radę:)))
    Gratulacje sliwson moje też dziś nogi rozkracza:devil: Boże już chyba każdy na tym forum to wie, ale ma me dziecko niedyskretną matkę, ale tak się cieszę:)))
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Fausti86: To ja dziś jadłam płatki z mlekiem na słono i zagryzałam chlebem z kremem czekoladowym :wink:

OMG - ja miewałam zachcianki teraz w obecnej ciąży, ale nigdy przenigdy nie mieszałam smaków !!!! podziwiam za sam pomysł :bigsmile:

gienia - a jak robisz tego mintaja ?? bo ja lubię rybki bardzo
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    hehe za mna od tygodnia chodzą gołąbki- muszę chyba sobie zrobić bo oszaleje jak nie zjem- a kupne nie dobre :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    sliwson: A ja mam dziś od rana straszną ochotę (matko aż wstyd się przyznać:P) na konserwę turystyczną!

hehe tez tak czasem mam, chce mi się takiej niby "szynki" z puszki albo innych mielonek niewiadomego pochodzenia, a to u mnie raczej dziwne bo ja jem mało mięsa a wędliny to tylko wędzone przez mojego mężą, a tu nagle chce mi sie jakiś sztucznych konserwantów :bigsmile:
    i co? i nic... kupuje i zjadam raz na jakis czas :devil: ale rzadko :smile:
    --
  5.  permalink
    Biri, kakao z czosnkiem?? Jak dla mnie mistrzostwo świata i okolic! :bigsmile::bigsmile: Ukłony w Twoim kierunku, hihi!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: gienia - a jak robisz tego mintaja ?? bo ja lubię rybki bardzo

nic, wczoraj tata przyniosl nam filety - nic specjalnego nie robie bo smaze na patelni, sol,pieprz, bazylia ;] hehe zadna ze mnie kucharka...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mag_dre: a kupne nie dobre

u nas w miescie jest obiad w 10min i maja golabki pierwsza klasa recznie robione mmmmm az chyba meza namowie bysmy tam podjechali.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _kasiek_: OMG - ja miewałam zachcianki teraz w obecnej ciąży, ale nigdy przenigdy nie mieszałam smaków !!!! podziwiam za sam pomysł

ja w ciazy z cora jadlam kakao z parowkami i polewa do lodow nie wiem dlaczego ale jak sobie pomysle to na pawia mnie zbiera;/
    teraz nie mialam spacjlnych zachcianek
    choc nie raz jadlam slodkie i zaraz slone badz kwasne
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.