Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorChloé
    • CommentTimeJan 31st 2012
     permalink
    straszny ten artykul, brak mi slow ,trudno mi sobie wyobrazic ,ze takie cos moglo miec miejsce

:cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeFeb 1st 2012
     permalink
    po waszych opisach nie mam chyba siły tego artykulu czytać

Idę pić glukozę - 75g od razu - 3majcie kciuki !!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Kciuki zacisniete _kasik_!
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej śpiochy ::)
    kasik trzymam kciuki :)

za 20 min minie 3lata od porodu mojej córki, wyśnionej, wyczekiwanej przez 9miesięcy. Kocham Cię Córeczko. Oddam życie za Ciebie :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kciuki zacisnięte! ja cały czas pamiętam ten słodki lep bleeeeee

a ja później jadę na ktg i zobaczymy co pan doktor powie, szczerze mówiąc moim zdaniem na nic ciekawego się nie zapowiada... jakby cus dam znać, ale może mnie nie być nawet do wieczora bo jeszcze chcemy podjechac w parę miejsc, wiec nie panikujcie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    gienia83: Oddam życie za Ciebie

:flowers:

ale zostań jeszcze z nami troche :wink: poczekaj na synka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: ale zostań jeszcze z nami troche poczekaj na synka

wariatka, nigdzie się nie wybieram :) póki co ty spadaj na porodówkę o!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no dzis bede blisko na ktg, porodówka tylko 2 piętra wyżej, ciekawe czy mnie wpuszczą :devil: może się zakradnę i przykuje do jakiegoś łóżka?? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    cześć dziewczyny miałam ponad 200 postów do przeczytana!!!! i tak od 7-30:D:D:D
    -
    ja się witam w 36tyg czyli powolutku wkraczamy w 9 miesiąc:) i widzę też że na liście jestem 9:)
    -
    my kupiliśmy samochód i od wczoraj latam i załatwiam papiery i jak tam wczoraj się nabiegałam nastałam to mała już koło 16 zrobiła strajk i wbiła łapkę bądź łokieć w lewy jajnik i nie mogłam noga ruszyć:devil: wie jak matkę powstrzymać:tongue: dziś reszta załatwiania mam nadzieję że da mi to wszystko załatwić tym bardziej że mam więcej energii od kilku dni i trzeba ją spożytkować!!
    -
    Ania trzymam kciuki za to żeby na ktg coś wyszło i żeby lekarz tam pogmerał gdzie trzeba!! z chęcią na liście przesunę się do góry:):):)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anula - powodzenia dzisiaj!!!

A ja właśnie wcinam moją ukochaną kanapkę z pastą sardynkowo-serową :)))) Mniaaaaaaaaaaam, zapijam inką z mlekiem ;))) Na moje nieszczęście pastę robi się z 10 minut, a w kuchni mamy taki ziąb, że hej. Na zewnątrz -18...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: może się zakradnę i przykuje do jakiegoś łóżka?? :wink:

to jest mysl!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a ja robię grzanki na patelni po czym wcieram czosnek i daję masełko bo kurde jakiś katar mnie łapie i głowa zaczyna boleć!!! to pewnie przez to wczorajsze latanie nie powiem zimno było!!!
    --
  1.  permalink
    wiatjcie:)

Anula trzymam kciuki za dzis:)) oby sie coz zapisalo:)) o i rozwinela akcja:))

mkd coz obys zobaczyla te klejnociki:))

a ja dzisiaj tez mam troszke energii choc za oknem -20:(( jade do kosmetyczki do fryzjera, a w tym czasie maz i stolarz beda skaldac Jaskowe mebelki:)) doczekac sie nie moge:)) wiec udanego dzionka i pewnie az do popoludnia:) za duzo nie "naszrajbujcie" tu:))
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Hello, Anulka.... trzymam kciuki :)

U mnie też cisza :P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Fausti, gorzej niż głupkowate... :) Od początku ciąży ;)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kamiis: U mnie też cisza :

no właśnie przeciez w sumie ty tez już byś mogła rodzić :smile:
    no i Myangel też :smile:

to może jakos razem?? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    anula36: to może jakos razem??

tak tak idzcie wszystkie:devil:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeFeb 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Witam, sie w 27tc.:shocked: ale leci:)

Bonim idź jak najprędzej do lekarza, może jeszcze nie jest za późno i da sie uratować kruszynke.
    Ja od jakiegoś czasu nie moge sie nadziwić i napatrzyć jak nasza Kruszynka porusza całym brzuchem moim i jak go wypycha to jest takie cudowne uczucie:heartbounce: Ja sie juz zakochałam tej małej istotce.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    gienia wszystkiego naj dla córci :flowers:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    justa ide dzisiaj do lekarza,muli mnie cos dzisiaj,nie wiem czy to nerwy czy moze cud sie zdarzył...
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Idź , idź i napisz jak wrócisz co ci lekarz powiedział.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny 7 m-c ciązy zaczyna sie od rozpoczętego 28tc, tak? czyli u mnie za tydzień.
    --
  2.  permalink
    Katarzynah, a nie chodziliście z nim na szkołę dla psiaków? Jak jego charakter?

U znajomych był kaukaz i niestety wet musiał go uśpić - był strasznie agresywny, nie dawał do siebie podchodzić nawet właścicielom, przeskakiwał przez wysoki płot i uciekał... Bali się, że kogoś zaatakuje... Co dziwne chodził do dwóch szkół "psiarskich" i jeden i drugi trener nie dali sobie z nim rady :(

The_fragile co ciekawe my nie szkoliliśmy profesjonalnie naszego Borysa. Zajęłam się tym... osobiście. :smile: Ja jestem psiara, kocham psy i duuużo o nich czytałam, także nt szkoleń. Sama się tym zajęłam... A jego charakter? Hmm... Borys gdy tylko przyjechał do nas (miał trzy miesiące gdy znalazł się u nas, przyjechał spod Krakowa) minęła dosłownie chwila i on zaczął już pilnować swojego terenu (podwórza) przed obcymi... Był wtedy dość upartym psiakiem... Jak wszedł do domu to za nic nie chciał z niego wyjść... Grymasił skubaniec, że hej. :smile: Więc wzięłam się za niego... Troszkę czasu minęło jak zaczął wykonywać komendy... Generalnie jest psem, który bardzo chroni swoje terytorium, swoją rodzinę. Jest niesamowicie czujny. Nikt obcy nie ma prawa wejść na podwórze. Kogoś, kogo dobrze zna wpuści... Ktoś, kto zalazł mu za skórę ma przerąbane - jest taki jeden chłopak z sąsiedztwa, który drażnił Borysa gdy ten był szczeniakiem i Borys go nie cierpi... Gdyby nie mocny płot to by wygryzł dziurę w sztachetach i zjadłby go chyba... Ale chłopak sam na to ładnie zapracował... Generalnie nie ucieknie, płot celowo nie jest z drewna tylko taki "betonowy" jakby... Gdy z nim wychodzę to nikt nie może do mnie zbyt blisko podejść (zwłaszcza obca osoba ale ktoś kogo znam to ok), on od razu reaguje. Poza tym kochany psiak. Przytulaniec z niego ogromny! Taka maskotka dla rodziny... A do tego inteligenty z niego osobnik. Jaka radość jest, gdy przyjeżdżamy do moich rodziców w odwiedziny... Jak tylko podjeżdżamy, on już takie dźwięki z siebie wydaje, aż dziwne, że taki duży pies potrafi tak płakać, tak tak, on płacze na głos z radości. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    justa wejdz sobie na mamazone super animacje, tam tez sa tyg,mies, :) do lekarza ide po 13
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    1 miesiąc – 0-4,5 tyg.
    2 miesiąc – 4,5-9 tyg.
    3 miesiąc – 9-13,5 tyg.
    4 miesiac – 13,5-18 tyg.
    5 miesiąc – 18-22,5 tyg.
    6 miesiąc – 22,5-27 tyg.
    7 miesiąc – 27-31,5 tyg.
    8 miesiąc – 31,5-36 tyg.
    9 miesiąc – 36-40 tyg.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    cześć z rana, poduszka się sprawdziła, choć pod koniec służyła już jako poduszka pod nogi. Sny zawsze głupkowate ale o zgrozo czasem prorocze. Wizyta dziś o 15.

ewelinda to czeka cię dziś miły dzień.

Ja chyba polecę dziś do Rossmanna i kupię coś dla ciała coby dusza była zadowolona.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hanny gratuluje synka :)

We wloszech 20 centymetrow sniegu spadlo w nocy! -4stopnie!!!!!!!!
    Szkoly pozamykane!!!!!!!! :D
    Z pracy dzwonili, ze dzisiaj oglaszaja dzien wolny!
    Kocham ten kraj haha :D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ale masz fajnie nessie.
    A ja nie mogę po nocach spać - bolą mnie żebra i biodra, tylko przerzucam się na jedną i drugą stronę, już trzymam poduszkę między kolanami co jeszcze mogę?
    -- [url
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    nessi... bosko :D :D :D

A u nas -14 o 10 rano i trzeba iść do szkoły :P To jeszcze nic, jutro na 7.30 mamy iść bo dzieci do ratusza na jakieś przedstawienia idą. A jutro ma być zimno, no i o tej godzinie. Ja nie wiem co mam robić, czy ją w ogóle puszczać. Ona chce, ale mi się to średnio widzi ;/

Ania, no ba... To co, dziś czy jutro? :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonim, trzymam kciuki za wizytę!!!

Katarzynah, to może tamten miał taki charakter po prostu, bałam się tego psa jak cholera... Wszyscy się go bali, stale pianę z pyska toczył (i nie był wściekły ;)). Weterynarz też miał opory, żeby do niego podejść...

Nessie, ale fajnie :))))
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    witaj the fragile- witaj i trzymaj kciuki
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    nessie: We wloszech 20 centymetrow sniegu spadlo w nocy! -4stopnie!!!!!!!!

hehe, u ciebie!
    u mnie wczoraj sypnelo bialym puchem, a dzisiaj jakos tak deszcz popaduje..... bleeeeah!
    nie wysune nosa spoza domu chocby mi mieli placic... :fierce:
    --
  3.  permalink
    bonim - to ja trzymam kciuki za to "mulenie" i Twój mały cud - ja też dzisiaj czekam na wyniki 2 bety dla porównania za jakies 4 godzinki mailem podeślą
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia: A ja nie mogę po nocach spać - bolą mnie żebra i biodra, tylko przerzucam się na jedną i drugą stronę, już trzymam poduszkę między kolanami co jeszcze mogę?

Ja na szczescie nie mam jak narazie twu twu ze spaniem problemu ....spie po 10 godzin...z malymi przerwami na siusiu po czym zasypiam jak niemowle...
    Moze sprobuj niech Cie maz od tylu owinie rekami (w ten sposob oprzeszo nigo krekoslup moze Ci ulzy)
    --
  4.  permalink
    qurcze ale ja się przez ostatnie czasy mądrości naczytałam na temat płodności, ciąży itd - bardzo to wsyzstko odkrywcze dla mnie :-)ale to dobrze jak mocno dojrzały człowiek się uczy (hi hi)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    katarzynah1987: Gdy z nim wychodzę to nikt nie może do mnie zbyt blisko podejść (zwłaszcza obca osoba ale ktoś kogo znam to ok), on od razu reaguje. Poza tym kochany psiak. Przytulaniec z niego ogromny! Taka maskotka dla rodziny... A do tego inteligenty z niego osobnik.

U nas podobnie z nasza dobermanką. My dla bezpieczeństwa poszliśmy do profesjonalisty - zaliczyła psie przedszkole i PTa teraz jest kochana sunia- do rany przyłóż.

nessie: We wloszech 20 centymetrow sniegu spadlo w nocy! -4stopnie!!!!!!!!
    Szkoly pozamykane!!!!!!!! :D
    Z pracy dzwonili, ze dzisiaj oglaszaja dzien wolny!
    Kocham ten kraj haha :D:D:D

U mnie na termometrze rano -18 i do pracy musiałam iść ehhh, a snieg nadal prószy hehe
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    aguncia: hehe, u ciebie!

Noooooo wczoraj pod wieczor juz zaczelo troche proszyc ale przy temp plus 2stopnie nie sadzilam, ze bede mogla dzisiaj balwana ulepic :D:D
    Podobno do soboty ma u nas sniegiem sypac :D...
    czyli do soboty wolne w pracy?????? haha :))))

Aguncia 13luty to super data! :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam was w mroźny dzień (-17) bonim trzymam kciuki z całego serca jestem na podobnym etapie, nie robię bety żeby się nie stresować idę za tydzień do gina i tyle. Daj znać po wizycie
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Odebrałam wyniki badań i mam pytanie, mam za mało glukozy we krwi na czczo. Co to może oznaczać? Nic w internecie nie znalazłam konkretnego.
    No i druga ciekawostka, mam O- a mąż A+, co ciekawe moi rodzice mają Rh+, ale już wiem, że to możliwe. Jutro wizyta u ginekolożki i dowiem się czegoś więcej. Najbardziej mnie zastanawia ta glukoza.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kapelusznik, dzieki :smile:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    gienia83: "tak tak idzcie wszystkie:devil:"
    Ja nigdzie nie idę, bo jestem chora :confused: Kaszel straszny mnie męczy, a rano zatkało mi się prawe ucho i nie chce sie odetkać :angry:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A ja nie mogę po nocach spać - bolą mnie żebra i biodra, tylko przerzucam się na jedną i drugą stronę

Dosłownie wyjełaś mi to z ust......no może prócz tych żeber bo jeszcze mnie nie bolą ale za to nogi od bioder po kolana i ciagle sie musze przerzucać z boku na bok:confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    MyAngel: Ja nigdzie nie idę, bo jestem chora Kaszel straszny mnie męczy, a rano zatkało mi się prawe ucho i nie chce sie odetkać

wspolczuje
    ja jak rodzilam to sie dusilam przez kaszel
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    MyAngel, ja też tak miałam 3 lata temu. Chora rodziłam :(
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    MyAngel: Ja nigdzie nie idę, bo jestem chora :confused: Kaszel straszny mnie męczy, a rano zatkało mi się prawe ucho i nie chce sie odetkać

:grouphug: no to poczekamy az wyzdrowiejesz :wink:
    --
  5.  permalink
    Weterynarz też miał opory, żeby do niego podejść...

Wet naszego Borysa, jak po raz pierwszy zobaczył to się zakochał ale to nic dziwnego, facet uwielbia psy... Pamiętam jak Borys miał mieć ściągane szwy, które było założone bezpośrednio przy gałce ocznej. Nie chciał ponownie podawać mu narkozy więc co zrobił? Kazaliśmy się Borysowi położyć, a wet całym ciałem położył się na nim, a jego żona (także wet) miała starać się powolutku zdejmować mu te szwy. Niestety nie udało się bo mimo, że weterynarz przygniótł go całym swoim ciężarem ciała to i tak nie udało się go unieruchomić... Generalnie wet nie bał się go, choć przed tym zabiegiem widzieli się dwa tyg. wcześniej przed i po zabiegu + na szczepieniach co rocznych. Wydaje mi się, że Borys polubił tego weterynarza, stąd mu zaufał i nie chciał go zjeść gdy ten ułożył się na nim. I nie miał kagańca założonego wtedy!

Borys jest kochany. Na prawdę. Pamiętam jak po raz pierwszy przyjechał Piotr do mnie (zaraz po tym jak się poznaliśmy) i Borys... od razu Go zaakceptował. Byłam pod wrażeniem!! Dał się pogłaskać. Nie szczekał a robi to zawsze i b. dużo gdy kogoś nie zna lub gdy nawet kogoś kojarzy ale wystarczy, że ten ktoś jest za ogrodzeniem, na ulicy. Nie chciał Mu ręki odgryźć, jak ten od razu włożył mu rękę przez furtkę. :smile: W stosunku do obcych na prawdę jest nieufny i trochę trwa zanim kogoś zaakceptuje (zwykle robi to dopiero po jakimś czasie gdy kogoś dobrze pozna i gdy my tego kogoś akceptujemy to i on to robi, no chyba, że ktoś mu nie podszedł)...

bolą mnie żebra i biodra, tylko przerzucam się na jedną i drugą stronę, już trzymam poduszkę między kolanami co jeszcze mogę?

Ech, mam podobnie. W nocy pobudki, żeby przekręcić się z jednego boku na drugi. Też mam poduchę (taką fajną, która się nie spłaszcza) między kolanami czy to pomaga? Sama nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam po nieprzespanej nocy, mam wrażenie jakby mi miednice rozrywali:sad:
    a jak już się uda zasnąć, jakimś cudem to moja senna wyobraźnia mnie zadziwia:smile:

mkd wielkich skarbów życzę!

kasiek smacznej glukozy:tongue: sama się muszę w końcu wybrac...

gienia zdrówka dla córci :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    O jak fajnie, że poczekacie :bigsmile:
    Co z tym uchem, wkurza mnie juz to!
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Pewnie, że poczekamy. Bo teraz będzie zastój a potem urodzimy 3 na raz :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.