Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 1st 2012
     permalink
    hydrozagadka: Pomyśl sobie, że najlepiej będzie dla dziecka, jeśli samo zdecyduje, kiedy wyjść na świat.

ja to wiem :)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    gienia83: jak pomysle ze mam lezec do 40tyg to mi sie piana tworzy w buzi...
    Gienia, ale kto ci kaze do 40 tygodnia lezec? Ja lezalam na podtrzymaniu (czesciowo rowniez w szpitalu) od szostego miesiaca, zakaz skonczyl sie po skonczeniu 36 tygodnia :) Wtedy juz donoszone i mozesz znow robic wszystko (o ile sily pozwola). Bez paniki, bedzie dobrze :wink:
    --
  1.  permalink
    gienia83: jak pomysle ze mam lezec do 40tyg to mi sie piana tworzy w buzi...

Geniu, a dla mnie leżenie to czysta przyjemność :D choć takowego przymusu od gina nie mam.

I tak całymi dniami leżę, jem, gadam do Małych, czytam książki o bliźniętach, oglądam TV
    i czasami tutaj zajrzę, a Mąż mi / nam dogadza :) i jest super :)

a czas leci mi teraz szybciej niż kiedykolwiek ! :shocked:

Pomyśl sobie, że teraz możesz sobie błogo poleżeć, później to się skończy hehe
    :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    tak ale ja mam corke, z ktorej nawet obiadu ugotowac nie moge czy sie pobawic;/ i to mnie boli;/
    dzis konczy 3lata o 16 impreza i jak sobie pomysle ze nawet torta nie moglam zrobic tylko kupilismy to mnie sciska :( po prostu nie wiem za bardzo mnie to przytlacza... ale w pon wizyta moze odwola lezenie;p
    --
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
    • CommentTimeFeb 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Fausti - mi najbardziej dłużył się pierwszy trymestr, a od 15 tygodnia zaczęło lecieć że hej :) zobaczysz, i Tobie zaraz poleci :)))
    Gieniu - to zmienia postać rzeczy..trudno jest sobie błogo leżeć, gdy ma się córcię przy boku...ale dasz radę, jeszcze niecały miesiąc i będziecie bezpieczni - tak jak pisze na suwaczku ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Fausti86: a mi czas jakoś bardzo wolno leci.... i nudzę się, jak diabli :devil:

mi też cała ciąża strasznie się dłuży no ale to przez to siedzenie w domu!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cherry_Lady: a najlepsze jest to, że mamy teraz połowę 26 tygodnia ciąży mnogiej, co odpowiada 35 tygodniowi ciąży pojedynczej,
    doprawdy wspaniale, nie sądzicie ? ;)))

:clap:
    --
  2.  permalink
    TALINKA - zmieniłaś login :shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a ja w sumie nie tyke co widzę bo nie widzę ale czuje że brzuch mi opadł już muszę siedzieć z rozkrokiem.... no i dziś jak chodzę to mnie kuje w cipce:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cherry_Lady: TALINKA - zmieniłaś login :shocked::shocked:

ano ;P
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    kapelusznick: no i jest ta moja beta tylko jakas aż za bardzo 36 dc 956 dzisiejsza 38 dc 3055 - normalna li ona?

Myślę, że normalna, ja miałam w 36dc ponad 4.000, zastanawiałam się czemu taka wysoka, czy przypadkiem nie bliźniaki, ale lekarka mi powiedziała, że normy są bardzo szerokie i może być szybki przyrost.

Co do mojej glukozy: 3.05mmol/l (norma 3.88-6.38)
    55 mg/dl (norma (70-115)
    Znalazłam coś o hipoglikemii, ale jutro się dowiem od lekarki.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kapelusznik masz super bete

wlasnie wrocilam od lekarza,mam brac dupka,ale mowi ,ze beta naprawde nie optymistyczna, w piatek beta i wizyta
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
     permalink
    Natalaa: Cherry_Lady: TALINKA - zmieniłaś login :shocked::shocked:

ano ;P

przyzwyczaiłam się do Talinki hehe :D
    .
    bonim - trzymam kciuki, aby było w porządku !
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    bonim: w piatek beta i wizyta

no to teraz byle do piątku!
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Gienia, hehe.... probowałam, ale tylko wieczorem sięgam do niej odrobinę :P

Cherry, ale Ci zazdroszczę :D Super... Takie dwie maciupkie dziewczynki :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    mi też cała ciąża strasznie się dłuży no ale to przez to siedzenie w domu!

ja na zwolnieniu od września ( pooperacyje) jajo znoszę. nudzę się niemiłosiernie, ale czas mi przez palce leci...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    W drugiej ciąży czas szybciej leci... Przynajmniej mi. Z dzieckiem w domu nie da się nudzić, leżeć na kanapie i wyczekiwać kopniaków i takie tam...:P Ale w sumie fajnie. Szybko ciąża zleci a potem będzie już rodzinka w komplecie:)

Aaaa... Zapomniałam się pochwalić:) Wybraliśmy imię dla bąbla:) Będzie Franek:)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dokladnie,teraz musze zrobic cos na zabicie czasu,ciasta bym zjadla, rozne i duzo :bigsmile:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: a ja w sumie nie tyke co widzę bo nie widzę ale czuje że brzuch mi opadł już muszę siedzieć z rozkrokiem.... no i dziś jak chodzę to mnie kuje w cipce
    --

dawaj fote ocenimy;p
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Franek, świetne imię:smile:
    u nas też miał być Franio ( lub Bruno) ale będzie BABA:P
    --
  3.  permalink
    madzinka83
    dzięki:-) nu bo ja to też tak sobie pomyślałam, czy to przypadkiem nie dwa bąble - ano się zobaczy 11.02 :-) a w zasadzie, dwa bąble też fajnie za jednym zamachem plan rodzinny modelu 2+2 wykonany:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    bonim: ciasta bym zjadla, rozne i duzo :bigsmile:

to nie ma na co czekać tylko szukać szybko jakiś pysznych przepisów i brać się do roboty:) tu masz stronkę z fajnymi przepisami:) mi jej ciasta wychodzą więc polecam:) http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    bonim, trzymam kciuki :*
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83:
    dawaj fote ocenimy;p

dziś już nie bo właśnie wychodzę do urzędu blachy do autka załatwiać:) więc zostawiam was tu te co mają być grzeczne niech są a te co mają rodzić to niech je coś łapie:) wieczorem nadrobię zaległości:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kamiis: bonim, trzymam kciuki :*

i ja :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: dziś już nie bo właśnie wychodzę do urzędu blachy do autka załatwiać:)

tylko pomalu...
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Ja mam ochotę na ciasto bananowe :) Tylko chyba za mało oleju mam w domu. Ale musze zobaczyć :P

Kuuuurde, no i bananów nie mam :D :D
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    sliwson: Będzie Franek:)

Jeśli u mnie będzie chłopak, to też Franek, bardzo mi się to imię podoba :smile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: tylko pomalu...

spokojnie tak łepek oparła na pęcherzu bądź szyjce że mnie kuje i nie mama jak szybko się poruszać:D:D:D autkiem to i tak za dużo się nie nachodzę:D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dzieki za stronke z przepisami, i dzieki za kciukasy dziewczyny
  4.  permalink
    bonim to byle do piątku i bądź miła dla siebie ciasto sobie zrób albo kup :-)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    dzieki za stronke z przepisami, i dzieki za kciukasy dziewczyny

to i ja swoje zaciskam:wink: mooocno!
    --
  5.  permalink
    toxo powinno się robić w każdym trymestrze, jeśli IgG jest ujemne. Ja też jeszcze nie robiłam w II trymestrze i chyba muszę się upomnieć jeśli nie dostanę 10lutego skierowania.

Ja z kolei miałam dodatnie, co wskazywałoby na przebycie tej choroby w przeszłości. Jednkaże ja mam powtórzyć aby sprawdzić czy choroba nie uaktywniła się tzn. nie zmutowała bo generalnie przeciwciała są ale sprawdzić trzeba... Teraz to trochę a właściwie niemało nerwów mi przyprawia bo sądziłam, że jak miałam to na 100% nie powtórzy się ta choroba...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    :thumbup: chyba cos upieke
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    trzymac kciuki i nie puszczac :wink:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, Ty się tak nie śpiesz, już Ci pisałam, że po coś matka natura wymyśliła tych 40 tygodni... Ja zamierzam być w ciąży dokładnie tyle ile młody będzie chciał siedzieć w brzuchu, jak będzie mu dobrze to mogę i przenosić ;)

I racja - leżenie i ja mam do 37 tyg, a potem mogę już chodzić, więc luuuuz ;) A teraz cieszę się słodkim lenistwem i czytam :) Fakt - boli wszystko bardziej, ale trudno ;) A pomimo leżenia i tak mi czas zapiernicza...

Cherry, wow, to Ty już w sumie niedługo, co?

Kapelusznick - jak dla mnie piękny przyrost :))

Talinka, no wiesz co :P

Bonim, no to nadal kciuki za Ciebie trzymam, chciałabym, żeby dobrze było...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja tez chce :smile: ale czekam tylko na cud
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    The fragile, podoba mi się Twoje podejście. Zdrowe :) Też bym tak chciała. Ale jak jeszcze ktoś zaraz zadzowni z pytaniem czy już urodziłam to udusze :P :D Bo ja tez bym chciała urodzić już i przytulić Niunie, ale moim dzieciom w brzuchu dobrze, ja mogę biegać, skakać, myć okna i podłogi, męża wykorzystywać, nosić ciężary a i tak będą siedzieć aż zdecydują się wyjść :D
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    gienia83: hydrozagadka: Pomyśl sobie, że najlepiej będzie dla dziecka, jeśli samo zdecyduje, kiedy wyjść na świat.

ja to wiem :)

Skoro wiesz, to w czym problem? Przecież to nie będzie trwało wiecznie. Nie wierzę, że jakikolwiek lekarz każe ci leżeć do 40 tygodnia, zwykle w takiej sytuacji po 37 tygodniu jest zielone światło na powrót do normalnej aktywności.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kamiis, no właśnie tylko się nawału telefonów boję :D ale mam dwa, z czego jeden popularniejszy już wyłączyłam, a najbliższym zagroziłam, że jak będą pytać to nic im nie powiemy :DDDDD Ale wiadomo, jak to jest :))

A podejście chyba stąd, że to druga ciąża - ta udana - i zrobię wszystko i zniosę wszystko, żeby maluchowi było dobrze, ja tam mogę trochę "pocierpieć", on będzie miał gorzej wychodząc na świat ;))) EDIT: poza tym fajne książki mam i nie chce mi się wstawać nawet ;)

No, Gienia, po 37 to Ci każą dupsko ruszyć, nie ma innej opcji ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Hehe... No własnie odebrałam telefon z zapytaniem :D :D :P Ja po pierwszej przenoszonej miałam nadzieje, że druga będzie chociaż o czasie... A teraz po dwóch taka sama nadzieja :P I też nic :D :D :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: A podejście chyba stąd, że to druga ciąża - ta udana - i zrobię wszystko i zniosę wszystko, żeby maluchowi było dobrze, ja tam mogę trochę "pocierpieć", on będzie miał gorzej wychodząc na świat ;))) EDIT: poza tym fajne książki mam i nie chce mi się wstawać nawet ;)

:smile: to zrozumie tylko ta, co straciła ten maleńki cud...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kamiis, chyba Ci ten telefon wykrakałam ;)))

Natalaa: to zrozumie tylko ta, co straciła ten maleńki cud...

To raz, a dwa, nie mówcie nikomu, ale zarąbiście mi się leży, jak obok kot mruczący, a w łapie dobra książka ;))))))

EDIT A poza tym teraz to mamy naprawdę luksusy - mogę sobie na net wejść, poczytać, popisać, powyżalać się w razie czego, a jak moja mama leżała ze mną w ciąży to gucio - tylko książki jej zostawały...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: To raz, a dwa, nie mówcie nikomu, ale zarąbiście mi się leży, jak obok kot mruczący, a w łapie dobra książka ;))))))

Hi hi - nooo się nie przyzwyczajaj za bardzo, bo Cię czeka srogie rozczarowanie po porodzie :devil::devil:
    Achhhh kiedy ja książkę czytałam :confused::bigsmile: zupełnie weny nie mam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Oj, ja też bym poleżała :D :D :D Ale z moim 3 latkiem walniętym :P I grymaśną 5 latką nie da rady :D W dodatku od września już szkoła nam się zaczęła. Ale ciąża mi śmignęła jak nie wiem, przytyłam też malutko... także w sumie nie ma co narzekać. Jak pomyśle, że będę musiała rano ubrać siebie i 3 dzieci w zimowe ubrania to już chyba lepiej z brzuszkiem :D
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    A wiecie, że ja też nie mam weny. Normalnie pochłaniam książki a w ciąży coś mi nie idzie :( Teraz jedną połknęłam, bo czekałam na kolejną część mojej ukochanej serii, a reszta stoi i kurz zbiera :P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Natalaa, no właśnie korzystam póki mogę i wyciskam z tego czasu ile się da ;)))

Kamiis, no właśnie ja wcześniej weny nie miałam, zaczynałam książkę, odkładałam, a teraz łykam jedną za drugą ;))) Fakt, że zasypiam co kilka godzin, ale co tam ;)))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Jestem po ktg i jeszcze słabsze niz w poniedzialek, także pewnie zaraz wracamy do domu, jeszcze tylko czekamy na wizytę
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    zaczynam się trochę martwic. od początku męczą mnie upławy, jak się pojawiły to wpadłam w manie podmywania się potrafiłam w nocy 6 razy isć pod prysznic. jak sie potem okazało wypłukałam te dobre bakterie i mnie jakiś syf złapał. miałam robiony wymaz, dostałam Dalacin- krem dopochwowy, pomogło- na tydzień potem dostałam globulki Pimafucin i 2 tygodnie był spokój. znowu widzę, że coś się dzieje, ale i tak nie tym się martwie. ostatnio przy kichaniu zdarza mi się popuścić:shamed: w mojej książce " w oczekiwaniu na dziecko" napisali, że to normalne gdy dziecko napiska na pecherz itd. kazali sprawdzac kolor i zapach, w sensie czy to napewno mocz, a ja sie boje że to wody mi wyciekaja:cry: tylko nie wiem czy to nie kwestia infekcji... RATUNKU, bo zwarjuje!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: Jestem po ktg i jeszcze słabsze niz w poniedzialek, także pewnie zaraz wracamy do domu, jeszcze tylko czekamy na wizytę

A łe! A miałaś się do łóżka przykuć! :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.