Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkamiis
    • CommentTimeFeb 1st 2012
     permalink
    anula, no cóż. Widać za zimno na dworze, za dobrze w brzuszku. Musimy jeszcze troszkę poczekać :)
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    flavia, ja tez mam takie samo wrażenie. bo coś cieknie, ale nie wiem co. Infekcje mam wyleczoną, ale męczyłam sie z nią od samego początku do końca 8 miesiąca :(
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nie wiem czy jest sens jechać do szpitala bo teraz mi nic nie cieknie, chyba... tylko gdy kicham...
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    flavia, ja byłam kiedys z czymś takim w szpitalu. Pani powiedziała (z wielką łaską i w ogóle) że jesli w ciągu godziny przemoczę tą wielką poporodową podpaskę to wody się sączą, a jak nie to nie. Także ja teraz nawet nie myślałam o szpitalu...
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny, kiedy kupowałyście spodnie ciążowe?
    Ja się nie dopinam w większość portek, zostały mi jedne rurki, ale i tak jak usiądę to niewygodnie i muszę guzik rozpiąć, a przecież w pracy nie będę w guzikiem rozpiętym paradować:confused:. Leginsy fajnie pasują, wyszukałam w szafie zeszłoroczne ocieplane i super, ale to tylko do tuniczek. Naszła mnie myśl, żeby może kupić parę ciążowych, tym bardziej, że takie mrozy, a ja wyjeżdżam w góry, więc z tym pasem może i by mi ciepło było. Sama nie wiem...
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Ja chodze nadal w swoich spodniach, ale już mi się tak opatrzyły, że po porodzie wypiernicze do kosza! No i takie ocieplane legginsy teraz na czasie. Kurtke mam długą więc zakładam sweterek dłuższy, legginsy i juz :P
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    flavia, nie płacz! :*
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Zamów sobie papierki lakmusowe na allegro i bedziesz wiedziała :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeFeb 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, kiedy kupowałyście spodnie ciążowe?

ja na początku grudnia, niech policzę... 21tc. pas mam luźny do tej pory, ale tak jak piszesz, nie wygodnie w zwykłych, cisną. myślę, że to kwestia indywidualna tylko takie spodnie tanie nie są. ja mam za duże, tak na wszelki..

kamiis, troche się stresuję, bo ja mało wód mam. poszła bym do apteki kupić test ale taki ziąb na dworze do tego z moja gracja jak orła wywine to nie bedzie co ratować ( twu, twu) !
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    No mialam sie przykuc, ale za pozno przyjechaliśmy i do każdego juz sie jakas larwa przykula ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Oszzzz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    anula36 a to peszek, ze jakies kobitki cie ubiegly - skandal.

A tak na marginesie chcodze na forum a tu 150 postow- juz sie ucieszylam ze ktoras rodzi a tu lipa dobry dzien na pogaduchy ;)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Ogolnie załamka :( kiedy to moje dziecko bedzie gotowe?
    --
  1.  permalink
    The_fragile: Cherry, wow, to Ty już w sumie niedługo, co?

na pewno nie w maju jak to jest napisane w naszej liście ;)
    bardzo chciałabym wytrwać do 14.04 (skończony 36tc) :))))
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    anula36: kiedy to moje dziecko bedzie gotowe?

Co tu się dziwić takie mrozy, że mi się z domu nie chce wychodzić, więc tym bardziej z ciepłego brzuszka bym się nie dała wygonić :wink:
    Miną mrozy to i dzieciaki się zdecydują wyjść na zewnątrz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ale sie chlopcow sypnie na wiosne! Wojna bedzie, czy co??:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no i poszli do bajkoladi czy jak to tam... maz mnie nawet nie obydzil :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Gienia, ciesz się, że mąż chce pomagać i zabiera dziecko na takie atrakcje :) Ja to pospać nie mogę nawet jak on w domu :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    EHH ale poszli tam urodziny wyprawic :( juzuśku... teraz będę przeżywała jak mrówka okres;/
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Urodzinki bez Ciebie? No troszkę smutno.... Ale dzidzia teraz ważniejsza. Musisz poleżeć. Odpoczywaj :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    smutno, przykro mam nadzieję że moja córa to rozumie... albo może nie zwróci uwagi...
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Pewnie będzie zajęta zabawą :)
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Witam ,
    mam pytanie, ponieważ zgłupiałam po tym jak zobaczyłam moje wyniki badań po teście glukozy 75 g:

na czczo- 87,1 mg/dl
    po 1 godz. 135,5 mg/dl
    po 2 godz. 134,1 mg/dl

Moje pytanie :czy może być ta mała różnica między 1 godz. a 2 godz.? Wiem, że norma jest do 140 i tylko to wiem:/.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Dziewczyny pokarze wam WLOSKA ZIME!!!!!
    Moja bryka, albo to co z niej zostalo :D:D
    https://gf0woq.blu.livefilestore.com/y1pNidTQVd9kNd9jplpGdTLT2cMD2-DNXTXQazTLw9xhU77tI_u4q8oXhMpeOW21m1OEEp16ubVoVg6jjnB1UJzA3tN1r68vzD8/DSC01113.JPG?psid=1

Przed domem widok z okna :D:D
    https://gf0woq.blu.livefilestore.com/y1pJtyH6Vlfv22AsXIOpA_EBU7YQDVMenWFKHSO0il-9OtWLAS2Z58V9WlSTnd2guFHm69YtAowVO8mwQ03ODRF_xY5q8hTnfh0/DSC01109.JPG?psid=1
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Anula,znam Twój ból.. Mnie to roznosiło już,że nic się nie dzieje :/
    -
    Flavia,a wody to Ci na bank nie wyciekają,bo tego się nie da z niczym pomylić. Ja też miałam Niagarę po dopochwowych. Także spoko ;) Nie ma co jechać do szpitala i panikować ;)
    Mi najbardziej pomogły globulki clotrimazolum.Jest też taka maść,ale globulki zdziałały cuda :)
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    nessie, ja też nie widzę zdjęć :(

jeżynka, ja myśle, że tak może być. a czemu by nie :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    yy mnie chyba też jakiś syf dopadł bo swędzi;/
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Dziewczyny którym zbliża się termin powiedzcie mi proszę, czy czujecie takie bóle mniej więcej jak przed miesiączką? taki ból i napięcie?Ja mam tak kilka dni wieczorem i rano przez kilka godzin tak po 2 czy 3 i nie wiem czy to normalne, bo do terminu jeszcze troszkę mam i nie wiem czy mam się spodziewać, że urodzę wcześniej? Wizytę mam w poniedziałek dopiero a zaczynam się stresować:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Fausti niedaleko Boloni :)
    Qrcze nie wiem czemu zdjec nie widac... :(
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Marta, to typowe skurcze przepowiadające :) Jak są nieregularne to nie ma co się obawiać. Na pewno te przed porodowe się z nimi nie równają :smile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    marta_885 ja tak miałam wcześniej a teraz cisza. A w poprzednich ciążach to do samego porodu zero czegokolwiek.
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Ja już chyba za bardzo nie mogę się doczekać:) dzisiaj rano to już naprawdę bolało, ale nie są regularne czasami co kilkanaście minut, czasami co 3-4 później znowu co kilkanaście i tak przechodzą. Znając moje szczęście to jeszcze będzie tak, że urodzę 29 lutego jak jest teraz rok przestępny.... Wtedy to się chyba zdenerwuję:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a moj maly znowu protestuje chyba w paranoje wpadne
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    marta_885: że urodzę 29 lutego jak jest teraz rok przestępny.... Wtedy to się chyba zdenerwuję

oby nie.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Nessie mieszkałam w sumie niedaleko jakiś czas- nad jeziorem Garda- akurat spadł tam pierwszy śnieg od wielu lat, nie było go dużo, a dorośli cieszyli się jak dzieci, pamiętam do tej pory jak szaleli:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    marta_885: Znając moje szczęście to jeszcze będzie tak, że urodzę 29 lutego jak jest teraz rok przestępny...

dla mnie to byla ostateczna data (41t3d), wtedy porod bylby wywolywany...
    wedlug mnie to bardzo ciekawa data!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no i doopa !!!!!!!!! dzwoniłam do szpitala....wynik na czczo 86mg% czyli w porządku, ale po dwóch godzinach 175mg% :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

czeka mnie powtórka z rozrywki z poprzedniej ciąży.....już się poryczeć zdążyłam zanim tu weszłam :cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Tylko kiedy dziecko w takiej sytuacji obchodzi urodziny? Chyba 1 marca?
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    _kasik_ glowa do gory. przeciez cukrzyca ciazowa to nie koniec swiata! :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    marta_885: Tylko kiedy dziecko w takiej sytuacji obchodzi urodziny? Chyba 1 marca?

mysle, ze nie ma absolutnie zadnej reguly. kazdy obchodzi kiedy chce... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    u mnie moj antek w domu usiedziec nie moze :D
    z bratem stare sanki wyciagneli i na wzajem sie "wozili" szukajac jakiejs w miare duzej gorki :D (jeden ma 27lat drugi 33lata) :D
    Pizzeri nie otworzyl .... bo niby kto w taka zime bedzie z domu wychodzic???? haha

Ja kota wrzucilam do sniegu!!!!
    https://public.blu.livefilestore.com/y1pYfJ1P5NLC0fCQwVuLwNGdIbS_6JC8yHSckNuv8aluDWtNqmZPr-LDYj41wLP6yF5MI81LykEAwlAN56k6CNWjA/DSCF8032.JPG?psid=1
    Chyba jej sie to nie spodobalo :D Widac zdjecie????
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Fausti86: jak do 12 się urodzi to 28.02, a jak po 12 to 01.03,
    o dobrze wiedzieć- pewnie przyda mi się ta informacja:devil::bigsmile::bigsmile: _kasik_ nie załamuj się będziesz pod kontrolą lekarza, będzie ok, też myślałam, że wyszła mi cukrzyca, ale okazało się, że były wpisane złe normy na wydruku no i zdążyłam się nastresować, ale dieta i kontrole i będzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O rany Nessie, jaka piękność!!! Coś cudownego, ja też chcę!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    marta_885 - ale ja już raz przez to przeszłam i przy niższym wyniku niż teraz wylądowałam na insulinie 4razy na dobę !!!!!!!!! sama dieta nie wystarczy pewnie i tym razem :cry::cry::cry::cry::cry: a dla mnie najbardziej dołujące jest to, że to bardzo zagraża dziecku.......

nessie no chyba mu się śnieg nie spodobał.....ale kotka masz pięknego !!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Nessie ja pamiętam, jak spadł śnieg i na drodze od razu topniał i tak, to wszyscy zakładali zaraz łańcuchy na koła, sypali drogę żwirem i nikt nie jeździł autem, bo się bali:bigsmile::bigsmile: ludzie wychodzili i bawili się śnieżkami jak dzieci, no ale co im się dziwić jak nie są do tego przyzwyczajeni...:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    _kasiek_: ja już raz przez to przeszłam i przy niższym wyniku niż teraz wylądowałam na insulinie 4razy na dobę
    kurcze to rzeczywiście, trzymam kciuki żeby się nie powtórzyło! dokładnie najgorszy jest ten stres o dziecko... przykre
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    nessie kurde taka mala odleglosc nas dzieli a taka roznica w pogodzie... widze, ze u ciebie dzis bylo piekne slonce; u mnie snieg z deszczem, ciemne niebo i wicher... ohydna wloska zima :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    _kasiek_ bedzie dobrze, trzymam kciuki. Szkoda tylko Iwonki, bo ona taka mała a jak Ty będziesz musiała w szpitalu leżeć to niedobrze :(

No ja do 28 to raczej nie donosze :P Chcoiaż moja Sis cioteczka urodziła 3 tygodnie po terminie :) Miała na 9 września czy coś takiego a 1 października urodziła. To dopiero hardcore. Nawet ja przy niej wysiadam.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Aguncia slonca nie bylo... praktycznie caly dzien pruszy sniegiem... ale taka zime to ja kocham... temp przez dzien plus 1 plus 2 :)
    teraz zaczyna troche mrozic... narazie -2
    widzisz te zdjecia z gory???? na nich lepiej widac ile napadalo!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.