Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 1st 2012
     permalink
    ja do 26tyg tracilam wage a teraz bylo +13 :) a teraz to w ogóle już będzie nie wiem ile
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Fausti86: Kto chce Cheetosa ketchupowego, bo zaraz wciągne sama całą pake

Hehe, a ja dzisiaj wciągnęłam z pół paczki paluszków cebulowych, a słonych rzeczy nie trawię...

Gienia, to jak wytrzymasz, to będzie zbiorowo ;)))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aaa mąż mi kupił popcorn do mikrofali solony :) ajjj

wiecie co ja kiedys zrobilam przypaliłam popcorn w mikrofali nie wiem jak ja to wykonałam ale spaliłam hahaha
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: Mi w końcu wrócił apetyt tylko szkoda, że ze zdwojoną siłą

i dobrze:) ciesz się :) lepiej jeść niż się głodzić o! dzidziuś potrzebuje widocznie :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja na początku nie trawiłam słodyczy a teraz nie idzie się obejść bez nich :) dupsko mi urośnie jak nic :) ale pocieszam się że +13 to nie +28 jak w poprzedniej ciąży ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie no nie wpadłam na pomysl zeby nutelle kupic ale jak kupie to cora bedzie chciala;D
    moja cora wrocila w ogole z wymalowana twarza ale nie kotka czy ksiezniczki tylko kurde spidermen masakra;D haha i teraz maz ja wsadzil do wanny po 20 i slysze pisk bo chcial jej zmyc a ona '' plisss nie myj tatusiu twarzy'' :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    normalnie dom wariatow mowie wam :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hahaha, Gienia, padłam :))) Dziewczyna ma gust, też bym Spidermana sobie walnęła :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dobrze ze nasz maly sasiad sobie kotka nie wymalowal bo juz w ogole bym sobie pomyslala hehe :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Łaaaa, mąż mi właśnie przyniósł Dzieciozmagania - dalszą część Ciężarówką przez 9 miesięcy!!! Łoooo, 770 stron, będę miała co czytać :D A przy tej to się i pośmieję :))) :cheer::clap:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja tej swojej ''tam gdzie ty'' coś nie moge przeczytac - chyba mi przeszlo;p ale jestem na 236stronie ;p;p
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    w ogóle to moja teściowa 8 marca ma 50tkę fajnie byłoby urodzić przed 8;p bo byłby jeden wydatek mniej czyt. prezentu nie trzeba byłoby kupować;p
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: "pójdziemy" :P poza tym stwierdził ostatnio, że on chce syna, bo będzie miał pretekst, żeby sobie konsole kupić

a moj cieszy sie z syna bo chce auto na akumulator takie do sterowania haha
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, bo ta Twoja to smutna jest, a Ciężarówką i Dzieciozmagania to śmiech do łez ;)) Właśnie zaczęłam czytać i już wyję jak norka :DDDDDD

Fausti, o matko, jakbym mojego słyszała - powiedziałam, że niemowlę na konsoli nie zagra raczej ;)))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fausti86: Bonifacy

piękne :)
    nietypowe ;)

u nas będzie Igor a gdyby była dziewczynka to Jagoda :) dobrze, że nie brzoskwinka ;D hehe
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ooo, Bono będzie? :))))

Ja już mam etap zdalnie sterowanych samochodów, helikopterów i motorówek za sobą. Tzn. nadal ten etap jest, ale już wszystko zakupione ;))) Konsoli na razie nie strawię ;))

Dobranoc laseczki, idę czytać!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Fausti, i tu się myli - mój stwierdził, że jak będzie dziewczyna to ją nauczy latać helikopterem, będzie startowała w zawodach i będzie pierwszą dziewczyną z nagrodami ;))
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    A ja na kolacje pochłonęłam 3 tosty z wędliną, pomidorem i serem :bigsmile: Jak tak dalej pójdzie, to w ostatnim tygodniu ciąży przytyję więcej niz przez całą ciążę, a mam czym się chwalić, bo to tylko 4 kg :devil:. Ale żeby nie było tak słodko, to od razu powiem, że już przed ciążą miałam dużą nadwagę, więc bardzo się cieszę z takiego końcowego wyniku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Fausti86: Bonifacy

Przecież to bardzo ładne imię, nazwałam tak kiedyś mojego kota i nie protestował :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/nowy-tomysl-matka-porzucila-noworodka-w-piwnicy_225258.html ujebalabym pizde przy samej szyi !!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Odnośnie wybierania imion to mnie dzisiaj w domu pogonili do wybierania. Dostałam w rękę kalendarz i miałam nie wychodzić z pokoju dopóki jakiegoś nie wybiorę. W pierwszym etapie doszłam do maja i już mi się spać zachciało. Z przerwami doszłam do grudnia ale nadal nic konkretnego.
    Mąż narzeka, że w pracy koledzy ostatnio ciągle go pytają o imię a on nie ma co im powiedzieć :O Chłopy to plociuchy, nudzi im się czy co. Jak jednemu powiedział, że żona w ciąży to jak następnego dnia pojechał do pracy to już wszyscy (40 chłopa) mu gratulowali.
    Mama też już marudzi a ja ciągle głupia jestem z tym imieniem (im dalej to mam coraz więcej problemów z wyborem) :/ Mama to nawet przygotowała listę imion, które jej się podobają. Jest tam około 50 imion!!! Niektóre też mi się podobają ale niektóre typu: „Honorata” to nie wiem skąd wytrzasnęła. Jak kiedyś byłam w Katowicach w delegacji to tam mi się wiecznie jakaś Honorata trafiała
    :wink:
    Jutro muszę coś ogłosić bo mi jeść nie dadzą :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    JULITA1610:
    Jutro muszę coś ogłosić bo mi jeść nie dadzą

no to lepiej wymysl to imie:) nie ma nic gorszego jak glodowka
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    JULITA1610: ja ciągle głupia jestem z tym imieniem

Oj tam oj tam. My się na imię zdecydowaliśmy dopiero w czasie cesarki, jak lekarz nam zagroził, że on bezimiennego dziecka wyciągał nie będzie :tooth::tooth:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Będąc w ciązy lubiałam oglądać takie filmy, wiec podsyłam chętnym.
    ŻYCIE PRZED ŻYCIEM
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    The_fragile: Ciężarówką i Dzieciozmagania to śmiech do łez ;))

Dzisiaj odebrałam z empiku zamówioną Ciężarówkę, świetna jest :bigsmile:
    A wieczorem załapałam doła, chyba bez powodu, trochę się stresuję jutrzejszą wizytą, trochę się martwię tą glukozą niską, trochę mi smutno, bo mąż na nocce i kolejna noc samotna... Niby nic, a jakoś mnie dobiło :neutral: No i Szymborska, niby nie przepadałam za jej poezją, ale na pewno żal wielki, bo to wybitna postać :sad:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    widzialam super:D
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorChloé
    • CommentTimeFeb 2nd 2012
     permalink
    <strong>anula</strong>przyszlam Cie osobiscie na porodowke zagonic,aleee juzzzz:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    rodzicie?
    ja cierpię na bezsenność tej nocy...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam z rana:)

ja wyjątkowo przespałam całą noc, no z jedna przerwą na batonika:P
    a teraz umieram, 20 min temu wypiłam tą wstrętną glukoze i modlę się, żeby te 2 h wytrzymać... potem kierunek KIBEL!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ble... a ja zaraz ide sie skontaktowac sie z ginem czy mnie przyjmie...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Julita, może będziesz miała jak moja mama - ona dopiero po porodzie patrzyła na swoje dzieci i wtedy jej do głwoy przychodziły imiona :DDD

Madzinka - to jedyna ciążowa książka, która zamiast przyprawiać mnie o siwe włosy i straszyć rozwalała na łopatki. Wczoraj przeczytałam 50 stron Dzieciozmagań i kwiczałam ze śmiechu, aż mąż przyleciał i co lepsze kawałki mu czytałam ;))

Dzisiaj noc tragiczna, prawie nie spałam, bo mnie potwornie cały brzuch bolał, ale tak jakby z zewnątrz, nie wewnątrz. Dzisiaj trochę posiedzę, może to coś da.

A u nas w mieszkaniu 18 stopni (normalnie mamy 24, bo jesteśmy ciepluchy) i zamarzam normalnie...

_Magda_ - zaraz sobie ten filmik obejrzę i pewnie będę beczeć :D
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    chloe28: przyszlam Cie osobiscie na porodowke zagonic,aleee juzzzz

no juz bym naprawdę chciała, teraz sie zastanawiam, czy to plamienie to dobrze czy nie... generalnie nie rodzę, w nocy cos mnie tam pobolewało okresowo ale to wszystko lipa, wieczorem jeszcze poskakałam na piłce, zaraz tez się zabieram za piłkę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Skacz z nami, skacz, będę Cię dopingować :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oj Gienia mały dalej leniwy??
    -
    ja dziś też ciężka noc o 2-40 musiałąm wstać na herbatkę i chyba w spaniu ze 3 h miałąm przerwę ogólnie ciężka noc......
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    anula36: czy to plamienie to dobrze czy nie...

zadzwoń i się naj lepiej zapytaj czy masz się tym plamieniem martwić czy nie! a ja zaciskam kciuki może to dziś fajna data 02.02.12:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ooo, no - faktycznie datę masz przednią do rodzenia :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: oj Gienia mały dalej leniwy??

rano troche powierzgal, ale martwi mnie to;/ na nic nie reaguje na cieple, zimne, slodkie;/ na nic;/
    nadodatek w dzien gdzie bylam na IP bylam z mezem na probie ich zespolu;/ ciezka muzyka i dotychczas jak bylismy to maly skakal od halasu a teraz w ogole;/

moze moje lozysko sie zestarzalo?;/ bylo ostatnio II stopnia ;/ tyle mysli mi sie nasowa ze juz nie wytrzymuje
    zaraz maz jedzie do przychodni wypytac i po mnie przyjedzie najwyzej;/
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, nie schizuj z tym łozyskiem!

Jak się niepokoisz, to jedź do swojego lekarza, bo on Ci może ewentualnie usg zrobić? A mój też się teraz mało rusza, ale dużo leżę, poza tym ciśnienie mam niskie, więc i on spokojniutki...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a jeszcze jedno... bo mialam zwolnienie do 30 stycznia, no i pytam sie go o zwolnienie wczoraj a on ze mam juz macierzynski wziac... mam nadzieje ze niedlugo urodze to bede tylko kilka dni w plecy, ale oni tam maja uczulenie na wypisywanie zwolnien, caly esej na scianie wisi, że ciąża to nie choroba i żeby nie narażać ZUS na straty, wkurza mnie to bo ja akurat w zyciu na zwolnieniu nie bylam, do pracy poszlam jak nie mialam jeszcze 19 lat wiec nalezy mi się jak psu zupa! a tu normalnie problem... bez sensu... sranie w banie, i tak wiecznie po lekarzach prywatnie, ZUSu place jak za zboze, a tu się czuje jak złodziej jakiś....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gienia83: yle mysli mi sie nasowa ze juz nie wytrzymuje

właśnie nie schizuj ale jak czujesz nie pokój to zawsze lepiej jechać i się uspokoić! nieraz sama intuicja wiele da!!! to ja trzymam kciuki żeby mąż załatwił miejsce migusiem:)
    --
    • CommentAuthorAncia77
    • CommentTimeFeb 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    anula36: żeby nie narażać ZUS na straty

No to jest już przeginka........Masakra jakaś!

Gienia moja Mała tez ostatnimi dniami taka leniwa, że tez mnie to niepokoi. Może takie dni- wysokie ciśnienie, kto wie, czy dzieciaczki nie reagują na zmiany pogody np.....
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anula, no przegiął totalnie - do dnia porodu masz prawo być na L4! I łaski Ci nie powinien w ogóle robić. Na macierzyński MOŻESZ pójść na 2 tyg przed planowaną datą porodu, ale nie musisz! Idź do internisty, żeby Ci wypisał, dlaczego masz tracić czas z pobytu z dzieckiem?
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
     permalink
    Helloł :D :D :D

Ja nadal w domku. Ustaliłam z Młodą, że teraz ma przez 2 dni nie wychodzić, bo ja nie zamierzam się ruszać z domu na taki mróz :D :D Dziecka do szkoły nie poslałam. Pani Wychowawczyni "nie przesadzajcie" ale kurna jak mi się trójka rozłoży w tym noworodek, albo jeszcze i ja to ciekawe kto mi pomoże albo kto za leki będzie płacił. A ha jej w de :P :D

Anulka... to co, w sobotę? :D
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Anula to idź do internisty on też może zapisać L4 szkoda tracić macierzyńskiego
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kamiis, nie dziwię się, też bym nie posłała...

Anula - AbortaW dobrze mówi, ja bym do internisty poszła i tyle...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nosz.... 200 postów do nadrobienia!?! :shocked:
    Czyście oszalały? Urodziła któraś? idę nadrabiać!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no chyba męża zaraz poślę do jakiegoś doktorka... no ale czujecie? jakbym chciała lewe zwolnienie sobie załatwić a on taki uczciwy... nie chciałam z nim za bardzo dyskutować, bo to właściciel tego całego szpitala i nie będę sobie przed porodem nerwów szarpać

Kamiis - a może dziś? :smile: no jutro to juz chyba na pewno :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anula, no nie rozumiem tego w ogóle. Ale jak właściciel szpitala to tez bym nie dyskutowała ;))) A tak niech internista wystawi i po bólu.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jezu... Kretynizm z tymi zwolnieniami... :-/
    Ja poszłam w 8-9tc do gina z plamieniami. A on mnie zbadał, przepisał leki i nic nie mówi o zwolnieniu więc się pytam, czy mam chodzić do pracy mimo plamień. Powiedział mi wtedy właśnie "ciąża to nie choroba teraz kobiety często plamią w ciąży"... :-/ Dupek mi nawet skierowania na usg nie dał...
    Jeszcze tego samego dnia poszłam do gina który prowadził moją pierwszą ciążę. Zrobił usg i stwierdził krwawienie w jamie macicy. Dostałam leki na podtrzymanie i kategoryczny nakaz leżenia. Oczywiście na zwolnieniu.
    Nie chcę nawet myśleć co by było, gdybym się zastosowała do rad pierwszego lekarza.. :-/
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Anula, ale bym się wkurzyła z tym zwolnieniem...nie odpuszczaj. Kobieta w 41 tygodniu w ciąży nie jest w stanie pracować, a mi by było szkoda macierzyńskiego. ZUS-u płacimy horrendalne kwoty, więc łaski nie robią, że i świadczenie/zasiłek zapłacą za kilka dodatkowych dni. Kurna, nie podarowałabym...leć do jakiegoś doktorka...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.