Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeFeb 2nd 2012
     permalink
    mąż dzwonił, był u naszego lekarza rodzinnego i mam zwolnienie jeszcze na tydzień :smile: ale mam nadzieję, że jutro przerwę to zwolnienie na rzecz urlopu macierzyńskiego :smile: no chyba, że nie...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    gienia83: myslisz ze powinnam włączyć teraz kwas foliowy ?

Teo kiedys pisała, że jej gin tak zalecił, mój mi dał tylko żelazo, po miesiacu, wyniki dalej w dół, potem się go pytam, a on: no tak, lepiej się wchłania:confused: potem sporo czytałam co jeść żeby to żelazo podnieść i tez wszędzie piszą że kwas foliowy i witamina c pomagają, zapytaj swojego też
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nessie a po co, jesli w witaminach masz kw F. to lepiej nie dokładaj na własną ręke :D Nadmiar tez szkodzi :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Fausti mój gin wczoraj powiedział że mam już odstawić kwas foliowy, w poprzedniej ciąży też inny kazał odstawić wcześniej jakoś.

My chcieliśmy mieć dzieci jedno po drugim, ale szczerze to nie sądziłam że nam się tak szybko uda.Dwie kreski zobaczyliśmy w drugim cyklu po urodzeniu Felka-miał wtedy 7mc,ale że chcemy mieć więcej dzieci nie było na co czekać. Teraz będzie przerwa obiecuje sobie :)
    Ja sery pleśniowe jem, po rybach wymiotuję, ale takie suszi z krabem albo awokado to bym zjadła.

Póki co wzięło mnie na szpinak, morfologia nieduża bo 12.

za to mój gin kazał mi brać luteinę, aż do 30tygodnia, w poprzedniej brałam do 20 nie wiem czy nie przesadził, zwłaszcza że nigdy złych wyników nie miałam i nie miałam wcześniejszych poronień, no ale cóż na własną rękę jej nie odstawie.

Gienia jak miałam anemię po porodzie i w w szpitalu kazali brac żelazo, to dr powiedział, ze jak kiedyś zapomne o tabletce to nic nie szkodzi bo ono się tak trudno wchłania, ze na wyniki wpłynie za pół roku, więc ja na twoim miejscu przeszłabym na żelazo w jedzeniu.

Ja gdzieś czytałam że nadmiar kwasu foliowego jest tak samo groźny jak jego brak.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    podsumowojac... ja ide za wskazaniami mojego lekarza... nic nie dokladam nic nie odkladam :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mkd: Gienia jak miałam anemię po porodzie i w w szpitalu kazali brac żelazo, to dr powiedział, ze jak kiedyś zapomne o tabletce to nic nie szkodzi bo ono się tak trudno wchłania, ze na wyniki wpłynie za pół roku, więc ja na twoim miejscu przeszłabym na żelazo w jedzeniu.

Ja gdzieś czytałam że nadmiar kwasu foliowego jest tak samo groźny jak jego brak.

tak tak w jedzeniu wprowadzam... obowiązkowo...

o nadmiarze kwasu też słyszałam...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    GIENIA, NORMALNIE CIĘ OPIERNICZĘ!!! WYLUZUJ, BO BĘDĘ NA CIEBIE CAŁY CZAS KRZYCZEĆ!!!!

To tak a propos wątku o anemii, który założyłaś! Kobieto, wyluzuj trochę, bo naprawdę za wcześnie urodzisz, ale nie z powodu anemii, ale stresu jaki sama sobie wywołujesz. Nie gniewaj się, ale strasznie schizujesz :(((((
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    nessie: ja ide za wskazaniami mojego lekarza... nic nie dokladam nic nie odkladam :D

i słusznie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: GIENIA, NORMALNIE CIĘ OPIERNICZĘ!!! WYLUZUJ, BO BĘDĘ NA CIEBIE CAŁY CZAS KRZYCZEĆ!!!!

To tak a propos wątku o anemii, który założyłaś! Kobieto, wyluzuj trochę, bo naprawdę za wcześnie urodzisz, ale nie z powodu anemii, ale stresu jaki sama sobie wywołujesz. Nie gniewaj się, ale strasznie schizujesz :(((((

Dzięki za kopa:)
    mnie tu mąż bardziej stresuje obwinia, że niby nic nie jem;/ a jak jem to znowu że za dużo... przewrażliwiona już jestem.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, ja jadłam dużo i dużo rzeczy z żelazem i i tak mam anemię. Lekarz mi tłumaczył, że żelazo z żywności wchłania się kiepsko niestety i dlatego spora część babeczek w ciąży musi jeść jeszcze tabletki...

Ja Cię będę kopać, jak będziesz schizować. Nie wolno! No. :)

Ty masz spokojnie leżeć jeszcze przez 3 tyg :) Aaaa, a żeby sie rozluźnić to obejrzyj ten film, który chyba Magda dzisiaj zapodała rano - Życie przed życiem, piękny jest :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    śledzi któraś z was losy zaginionej dziewczynki w sosnowcu?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Ty masz spokojnie leżeć jeszcze przez 3 tyg :) Aaaa, a żeby sie rozluźnić to obejrzyj ten film, który chyba Magda dzisiaj zapodała rano - Życie przed życiem, piękny jest :)

oglądnęłam już go chyba z 5razy :) wczoraj również :)
    --
  1.  permalink
    Gieniu ja co chwilę zaglądam na neta czy coś wiedza ale dla mnie tu jest wiele nie jasności i coś mi ta cała sprawa śmierdzi;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    leneczka8484
    ja mam mieszane uczucia co do tej sprawy. Dają mi dużo do zrozumienia słowa Jackowskiego, że wiadomość zaskoczy Nas wszystkich... jak dla mnie wiąże się to z jednym - że maczali w tym ręce rodzice.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Też śledzę, ale powiem Wam, że im więcej czasu upływa tym mniejsze szanse mają na znalezienie tej małej... Dla mnie zeznania matki są strasznie pokręcone - może to szok, stres, nie wiem, ale plątała strasznie...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie, mam jednak nadzieję, że ona się odnajdzie żywa. Jackowski twierdzi że nie żyje;/ przykre ale być może całkiem prawdziwe, w jego słowa akurat wierzę, bo dużo osób odnalazł...
    --
  2.  permalink
    Mnie też się wydaje,że coś ONA nawywijała tzn albo sprzedała Madzię albo nie daj Boże ją zabiła ona zachowuję się jak nie matka której uprowadzono dziecko
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    leneczka8484
    Nie osądzajmy po wyglądzie... po zachowaniu, po takim czasie można się ciut przyzwyczaić do sytuacji, i można nie mieć sił okazywać uczucia - z tym akurat się zgodzę.
    --
  3.  permalink
    Gieniu ja nie wiem czy to byl by miesiąc tydzień czy dwa napewno nie byłabym taka oschła jedynie co najbardziej przeżywala babcia Madzi.No ale masz racje nie osądzajmy ale szkoda mi dziecka nic nikomu nie było winne,też mam nadzieje ze odnajdzie się zywa,ale to już ponad tydzien i nic nikt nie widział ani niesłyszał
    -- ,
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    leneczka8484: albo sprzedała Madzię albo nie daj Boże ją zabiła ona zachowuję się jak nie matka której uprowadzono dziecko

Szczerze to już od dawna mam podobne myśli, coś mi tu intuicja mówi, że trochę było inaczej z tym porwaniem. A w ciąży intuicja jakoś mi się wyostrzyła.
    Chociaż, bardzo chcę się mylić i żeby mała znalazła się cała i zdrowa.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja od początku uważam że to jakiś przekręt...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    ja też tak uważam, choć coś mnie blokuje by nie osądzać... przykre to jest, są różni ludzi, ale wiem jedno - teraz nic mnie nie zdziwi ;/ po tym jak wczoraj było że matka porzuciła dziecko w piwnicy które ważyło ok.1kg :( kur...
    --
  4.  permalink
    Gieniu co??o tym nie słyszałam!!Osz KU.. co za matka oczywiście na jej miano nie zasluguję skoro porzuca takie maleńśtwo;(
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wiem, ja już nawet nie komentowałam tego linka, co wysłałaś, ale tę babę to bym za uszy powiesiła...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    My się zdecydowaliśmy na 2 letnią różnicę wieku między dzieciakami i wszyscy znajomi się dziwią, że tak szybko:) A tu widzę dziewczyny jeszcze wcześniej planujecie drugą ciążę:)
    Z tym, że ja trochę młodsza jestem:)

Sushi w ciąży jem dość często ale bez surowizny. Paluszki krabowe, pieczone krewetki, pieczone rybki, pasta z tuńczyka itp. Sery pleśniowe też jem ale sprawdzam, czy pasteryzowane.

Anemie miała w pierwszej ciąży od 25tyg aż do 6tyg po porodzie. Teraz jeszcze nie mam ale wyniki spadają z badania na badanie więc pewnie czeka mnie to samo... Gienia nie panikuj:) Dużo dziewczyn ma anemię w ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    ja za inną część ciała powiesiła...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    witam, jednak moje obawy sprawdzily sie, zly przyrost bety mowi jednoznacznie- problemy,
    wlasnie odebralam bete,nie czekalam do jutra,2 dni temu 243 dzis 193..:sad:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja nawet nie czytam takich rzeczy bo mnie trzęsie!!!! przecież są te okna przy szpitalach można oddać dziecko i nikt nie wiem czyje to! ale nie mówią o tym w szkołach ani nie wiszą takie wiadomości a jakieś takie alkoholiczki czy nieletnie matki ćpunki nie mają nawet pojęcia że takie coś jest! powinni w tych domach opieki informować no nie wiem rozpowszechniać takie wiadomości myślę że zmniejszyła by się liczba porzucanych noworodków!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    tvn 24 włączcie!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia - nie mam, a co się dzieje???

Bonim, strasznie, strasznie mi przykro :(((( Taką miałam jeszcze nadzieję, że się uda...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    bonim: wlasnie odebralam bete,nie czekalam do jutra,2 dni temu 243 dzis 193..:sad:

strasznie mi przykro... wygląda na ciąże biochemiczną.... teraz z lekarzem trzeba znaleść przyczynę bo to przecież juz drugi raz...
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    a co na tvn 24, bo nie mam niestety? ;/
    --
  5.  permalink
    Mała ponoć jest na terenie Niemiec
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    juz drugi raz na tym etapie,wiecie moze jakie badania lekarz robi? miala ktoras tak?
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Gienia - nie mam, a co się dzieje???

matka odmówiła badań wariografem bo jest w złym stanie psychicznym
    i że istnieje strona antywariograf i od 30ego było tylko 10 wejść
    jest tam podobno informacja jak takie badanie oszukac i logował się tam ktoś ze śląska;/
    ojciec też się nie poddał badaniu ...
    --
  6.  permalink
    Matka odmówiła badania wariografem ponoć źle się czuje-to ona franca coś zrobiła
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    oni coś ukrywają jakby nie było;/ szok
    --
  7.  permalink
    Tu coś ona i on zrobili szlag by to trafil czułam to
    -- ,
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    sprzedali pewnie gdzieś dziecko :confused:
    --
  8.  permalink
    Zlinczują ich jak wyjdzie,że oni coś zrobili tej bidulce
    -- ,
  9.  permalink
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    szok po prostu... będzie skandal jeśli się okaże że to oni... ja bym umarła gdybym straciła swoją córę
    --
  10.  permalink
    No dokładnie Gieniu poddałabyś sie Ty jak i inni badaniom wariografu a oni odmówili czyli samo przez się mówi,że oni są zamieszani w to "porwanie"
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    szok...
    --
  11.  permalink
    FAUSTI dokładnie,gdybym nie była winna nie patrzyła bym na mój stan psychiczny dla mnie najwazniejsze by było moje dziecko...nie!!!Poprostu nie wierze w to co usłyszałam na TVN24
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    straszne po prostu nie mogę uwierzyć...
    jestem ciekawa czy dojda kto sie logowal na antywariograf ...
    --
  12.  permalink
    Napewno dojdą to nic trudnego ...wtedy dopiero się zacznie...w głowie mi się to nie mieści
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kilka dni temu czytałam wywiad na gazeta.pl z kryminologiem, który mówił, że zatrudnili Rutkowskiego, który nie ma żadnych sukcesów na tym polu i że coś ta rodzina ukrywa... Hołyst też się na ten temat wypowiadał... Dziwna ta sprawa cała...

Bonim - ja niestety nie wiem dokładnie jakie... Ale po drugim poronieniu juz powinien Cię przebadać chociażby pod kątem hormonów w różnych dniach cyklu...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    the fragile-dzieki, mam nadzieje,ze zleci mi jakies badania.. ech:sad:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonim, jak Ci nie zleci, to idź do specjalisty od leczenia niepłodności... Moja ginka była trochę niezorientowana i niechętna do badań, to poszłam do innego - dzięki niemu jestem dzisiaj w ciąży...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.