Izunia właśnie dzisiaj u dermatologa rozmawiałam o kremach i lekarka poleciał mi tę firmę. Kiedyś kupowałam ich kosmetyki ale ostatnio jakoś zaniedbuję ze względu na kasiorkę! Z pewnością z filtrem z tej firmy kupię bo wiem, że są dobre...
dostalam dla Krzysia krem z filtrem 30 w sztywcie. wyglada jak klej troche - fakt tylko 30stka wiec bede szukala jeszcze czegos 'mocniejszego' ale ten sztyft jest fajnym rozwiazaniem bo znacznie latwiej posmarowac dziecku nos czy uszy niz rozsmarowywac plyn
jak sprawdzalam na aptekach internetowych to to z la roche dla dzieci kosztuje od 50 do ponad 60zl za 125ml. Gdzies przeczytalam, że to dla dzieci powyzej 3 roku życia. ja kupiłam mleczko dla niemowląt z nivei 50+ Mleczko ochronne na słońce ok 40 zł za 150 ml Zobaczymy jaks sie sprawdzi. Rozsmarowuje sie dobrze.
Ja największy jaki używałam to 15 i to W Turcji, czy w Grecji w maju! I przestałam, bo bym biała przyjechała, a na UV 6 miałam oliwkową opaleniznę (mocnej nie lubię)
IWA jeśli siedzi się nad samą wodą, tuż przy samej wodzie 8 godzin w słońcu to nawet 60 nie pomoże! Nie chodzę też na solarium więc nawet nie mam zaprawy wcześniejszej przed słońcem więc 60 filtr jest dla mnie na te co najmniej dwa dni zbawienny!
hmmm dla mnie filtr 15 to juz maximum mimo ze mam jasna karnacje i tez tak jak IWA uzywalam go w innej "strefie klimatycznej" spedzajac cale dnie nad oceanem...
Lady poza tym chyba nie zamierzasz siedziec 8h w sloncu nad sama woda... udaru mozna dostac
Ania do tej pory siedziała i udaru nie dostałam... uwielbiam siedzenie na słońcu ale tylko i wyłącznie nad morzem i tylko i wyłącznie przy samej wodzie... W tym roku chyba nie będzie mi dane nad morzem siedzieć bo nawet jeśli pojadę to jest Julcia!
Dziewczyny - dzisiaj w radiu słyszałam, że gazety piszą o pogodzie wakacyjnej i załamana jestem, bo podobno w lipcu to będzie 8 stopni, a my nad morze do USTKI od 1 do 10 lipca jedziemy!
Izunia - no mam nadzieję, że to się nie sprawdzi. Z regułu nie wierzę w żadne długoterminowe prognozy pogody, ale jak słyszę o lipcu to trochę się denerwuję, bo upałów to nie musi być, ale żeby nie padało, bo co tam robić...! A do tego ja przeniosłam urlop z sierpnia na lipiec, więc jakby co to bedę miała do siebie pretensje!
IWA a ja słyszałam różne wersje pogodowe - jakoś staram się nie przejmować choć też się modlę o to, aby tylko nie padało czy lało non stop - bo to do obrzydzenia taka pogoda i to jeszcze nad morzem ...
Będzie kontynuacją pogody z poprzedniego miesiąca. Przy bardzo wysokiej temperaturze, często przekraczającej w cieniu 30 stopni, będą się pojawiać burze i ulewne deszcze. Gwałtowne zjawiska mogą występować często, dlatego zagrożenie spustoszeniami przez nie powodowanymi będzie zwiększone. Obecne prognozy nic nie mówią o chłodach w tym miesiącu, więc nie musimy się ich obawiać.
Lipiec z upałami i częstymi burzami
Nadal możemy liczyć na wiele bardzo gorących dni. Średnia miesięczna temperatura nadal powyżej normy wieloletniej, a to oznacza, że będzie cieplej niż zazwyczaj w lipcu. Po niespokojnym czerwcu nowy miesiąc nie przyniesie większej zmiany w pogodzie. Nadal będzie bardzo burzowo, parno i duszno. Burze mogą być bardzo gwałtowne i powodować zniszczenia, podobnie jak latem 2007 roku. Zagrożenie mogą stanowić trąby powietrzne, ale będą to jak zwykle zjawiska jedynie lokalne.
Sierpień gorący i bardzo suchy
Ostatni miesiąc wakacji przyniesie wiele gorących dni, z kilkoma falami bardzo silnych upałów. Nie musimy się obawiać tak wielu burz jak w lipcu. Możemy liczyć na dużą ilość słonecznych i suchych dni z błękitnym niebem. Istnieje ryzyko suszy, która najbardziej może się dać we znaki mieszkańcom południowych i wschodnich dzielnic Polski.
znalazlam w koncu LaROche i wymieklam... cena za 125ml 58zl zostane jednak przy rodzimych produktach - Soraya Nivea Lirene i DAX maja w ofercie filtr 29,30 i 50 w kosmetykach dla dzieci a cenowo do 25zl Skarb Matki tez wypuscil krem z filtrem ale jedynie 20
58 zł- to i tak dosc atrakcyjne cena... Fakt- oni nie mają tanich kosmetyków ale wg mnie są naprawdę świetne.
Mój Michał ma ciemną karnacje i bardzo wszybko się opala- jednak juz kilka razy był poparzony( przez siedzenie w wodzie całymi dniami). Przy tym uniknelismy okładania kiefirem i pomidorami
Izunia u nas w aptekach osiedlowych i malych nie maja ale w aptece pod szyldami cefarm i dbam o zdrowie oraz w samoobslugowe byly, ceny ksztaltuja sie od 58 do 63zl za ten sam kosmetyk
Lady jak taki drogi to może inny wybrać - sama nie wiem, najpierw muszę się rozejrzeć cenowo ... Kurcze, a czy takie kremy mogą uczulać ?? Jak to jest ?? Bo czas mnie już goni powolutku ...
Izunia ciebie goni?? my jedziemy za 2 tygodnie :P ja wiem ze mam uczulenie na kolastyne i jeszcze jakies ale poznam po opakowaniu. Gabrysia nie ejst alergiczka wiec dax i nivea byly ok. kolezanka ktora pracuje w drogerii namawiala mnie na lirene bo ponoc panie bardzo sobie chwala i super sie sprzedaje - za 200ml cena 23zl
Izunia my od zeszlego roku planowalismy wyjazd na tydzien do Gdanska. musze odebrac w koncu moj dyplom wiec jedziemy na tydzien na urlop - planowany wyjazd 31maja nad ranem a powrot 8 czerwca.... musze sie wyrobic tak zeby dziekanat byl jeszcze czynny a zeby nie bylo jeszcze sesji - koniec czerwca poczatek lipca jest nawal roboty i dyplomow nie wydaja a pozniej pani ktora za to odpowiada idzie na miesiac na urlop
2tygodniowe wakacje jak dobrze pojdzie sprawdzimy na mazurach u kuzynki :)
Kolastyny też nie znoszę wrrr za to mojej mamie służy pod każdą postacią. Lirene od czasu do czasu stosuję i jest OK! Dla mnie w lato faworytem jest NIVEA - najlepiej się sprawdza a jeśli chcę się ładnie opalić to masło kakaowe dr Helena Queen - czy jakoś tak się to pisze!
ja ostatnio maslo kakaowe przyfilowalam u kobiety w skzoyku jak bylam na zakupach w biedronce... co raz wiekszy asortyment biedronka widze wprawoadzA :)
teraz w niedzielę będą znajomi, którzy mnie molestują abym z nimi jechała nad morze... nie wiem jeszcze - wszystko się u mnie zmienia w błyskawicznym tempie i nie wiem co robić!
Olek nie wie kiedy ma urlop więc co będzie z wakacjami tego i Ja nie wiem :(( Niewątpliwie mazury chcę zaliczyć ale jak będzie z wyjazdem nad morze... kto wie!
Ja tez stawiam na NIVEA, zawsze używałam i używam tych kosmetyków (różnych). Oliwka też takie ma i krem na słoneczko 30+ teraz używa, a zakupię jeszcze to mleczko 50+ i już gotowe na wakacje jesteśmy. Ni i nie mogę zapomnieć o mnie i o M, bo przecież my też nie możemy się przypalić...!?
Izunia a masz apteke dbam o zdrowie? bo jak tak to sobie przez neta zamow a w aptece zamow, bo u mnie tak wychodzi taniej, na tabletkach anty mam 8zl różnicy
Ania parę dni temu znajoma co ma kwaterę nad morzem przyjechała i powiem Ci, że aż jej zazdrosciłam opalenizny.... spacerowała tylko brzegiem morza no i proszę jak murzynek wyglądała :))
Ania tego nie wiedziałam bo molo w Międzyzdrojach jest bezpłatne!!! Może w tym roku czy też w zeszłym coś się zmieniło poza tym jest pięknie odnowione i wygląda świetnie!!! Jedynie za przejażdżkę promem się płaci....