Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeMar 24th 2010
     permalink
    Ale tu cisza ... jak makiem zasiał :D
    Co tam u Was koleżanki?
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    u mnie nic nowego, choc slonce swieci w koncu i wiosna jest aaa no i brzuch cos chyba ruszyl z miejsca, na razie nieśmialo ale cos tam sie zaokragla :tooth: wrocilam do pracy ale znow mnie mega mdlosci dopadly rano (mycie zebow odpada itp.) wiec chyba sobie juz daruje te powroty :] maluchy nie chca by mama pracowala :tooth:
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Zyzia, no pewnie, napracujesz się jak maluchy się pojawią się świecie, teraz sobie odpoczywaj!

Ja mam jutro wizytę, więc może kilka newsów przyniosę, chociaż mam nadzieję, że u mnie będzie sama nuda!
    A tak w ogóle, to od jakiegoś czasu mam wrażenie, że donoszę dzieci do końca, jestem taka na maxa wewnętrznie spokojna. Chociaż powiem Wam, że nie wiem jak to będzie z wielkością brzucha, bo teraz mam taki jak do porodu z Oliwką (tylko wtedy był już nisko). Przestaję się mieścić w ciuchy z poprzedniej ciąży, brzuszek mam też niżej zaokrąglony, bo maluchy często mnie tak smyrają...ojj, krąglutka jestem, ale o dziwo - mam resztkę talii!! Brzuszek mam zupełnie inny, taki bardziej do przodu!

Izunia, jak smyki się czują?? Może wrzucisz jakieś ich zdjęcie, jak byli tacy tyci??
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeMar 24th 2010 zmieniony
     permalink
    Kaarolciu, a wiesz ... że się tak wyrażę, jak nie urok to sraczka - i to drugie jeszcze dziś nas męczyło :P Ale teraz jest spokój, zobaczymy co to będzie popołudniem.

Foty jak byli tyci nie mam aktualnie na kompie, ale mam moje ulubione :D

Później usunę, normalnie żal mi, że te smyki tak mi już wyrosły :P
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Zyziu, a Tobie niech odpoczynek jedynie służy i maluchom też :D
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ale świetnie chłopaki:)) Na tym ostatnim zdjeciu najbardziej mi się podobaja:)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aggnieszko dzięki :D
    Podglądasz nas, fajnie :P
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Patrzę czy nikt nie broi, hehe:)
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Jakie fajne smyki! Niby tacy sami a jednak różni!! A jakie mają charaktery, podobne czy zupełnie różne??

Izunia, to może czas pomyśleć o rodzeństwie dla chłopaków, może o jakiejś małej słodkiej dziewczynce??
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Kaarolciaa, charaktery od samego początku różne :D
    Hmm, jeszcze nie czas na trzecie :P
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    a jak znow beda blizniaki? aaaaa :D niby czesto sie zdarza ze jak za pierwszym razem blizniaki to w drugiej ciazy rosnie bardzo prawdopodobienstwo posiadania blizniat :D chociaz tak naprawde jednojajowe sa dla naukowcow fenomenem bo nikt nie wiem czemu powstaja, bo to nie dziedziczne :] wieksze szanse np ja mam na druga pare blizniat z tego co czytalam :] wiec koncze prokreacje na tych dwoch :tooth:
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    mi sie pierwsze zdjecie podoba, jeden taki zasępiony fajny, filozof taki :tooth:
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Izunia, a myślicie w ogóle o kolejnym dziecku?
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Kaarolciu, pewnie ... tylko od myślenia to ono się nie pocznie :D
    Po prostu wierzę w to, że przyjdzie ten właściwy czas.
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Trzymam za to kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeMar 26th 2010 zmieniony
     permalink
    iza, ty mi lepiej powiedz jak twoj brzuch wygladal w 15 tyg, bo moj jakis malutki jest (zdjecie jest na galerii brzuchow), z toba moge sie bardziej utozsamiac niz z karola bo to byla twoja pierwsza ciaza a karoli to druga wiec widze ze te brzuchy wygladaja inaczej w drugiej (tak samo u mojej kolezanki z 28 dni kaji ona tez ma bliznieta a juz ma wiekszy brzuch ode mnie chociaz jest tydzien za mna, ale to tez jej druga ciaza), widzialam twoje zdjecie na forum w 18 tyg to juz byl w miare duzy i okragly, ale jak bylo wczesniej, kiedy zaczal konkretnie rosnac? no i kiedy zaczelas nabierac wagi? bo ja tam u siebie nie widze spacjalnie zadnych zmian, no chyba ze wieczorem, moj maz mi tu gada ze za malo tyje (w sumie nadal jestem na minusie wiec co to za tycie) i w ogole ze nic nie widac, ze pewnie z blizniakami powinno juz cos byc, skoro inne moje kolezanki z pojedynczymi juz maja brzuchy w tym tyg, hmm
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeMar 26th 2010
     permalink
    Zyziu, nie pamiętam już dokładnie jak to było. Zdjęcia pierwsze mam właśnie z 18tc. Na początku ciąży ważyłam 50kg przy wzroście 164cm. Do porodu waga dobiła 69kg, ale był to dopiero 31tc. Brzuch mi się zaczął rysować już koło 14tc, wiesz nie był widoczny dla osób trzecich, ale ja widziałam już różnicę :P Nie martw się, każda z nas jest przecież inna.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aha, ja byłam wąska w biodrach i ciąże nosiłam pod biustem jak to mówią, bardzo wysoko. Może jesteś szersza w biodrach o to daje możliwość maluchom lepszego rozmieszczenia :D
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    no wlasnie jestem szeroka w biodrach :D dosc mocno-startowo mialam 100 cm :] taka jakas budowa rodzinna, ale cos jest z tymi biodrami bo wlasnie ta kumpela kaja tez jest waska w biodrach i tez jej wyszedl tak u gory brzuch bardziej nad pepkiem-tak wyglada jakby duze wzdecie, w sumie to ten ksztalt brzucha bardzo zalezy od naszej budowy, ja mam wrazenie ze moje maluchy maja jeszcze gdzie sie skryc :D to sie jednak inaczej rozklada jakos zaleznie od budowy a nie od wagi :] ja wciaz slysze ze na drobnych osobach szybciej widac brzuch wiec cos sie troche zaniepokoilam :] no ale poczekam sobie cierpliwe na ten moj brzuchol :tooth:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dokładnie Zyziu, ja przed ciążą nosiłam rozmiar 34/36 - w sumie nawet mogę napisać, że nie miałam kobiecych bioder o których marzyłam. Teraz mam w biodrach 92, więc na starcie jesteś lepsza. Plusy "niskiej" ciąży to to, że nie odczujesz ucisku na przeponę w takim stopniu jak ja na przykład. Z pewnością za 2-3tyg lokatorzy w Twoim brzuchu będą dawać o sobie znaki :D
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    no wlasnie, mamy juz doswiadczone czuja ruchy juz w 15 tyg (a nawet wczesniej) widzą nawet przelewania i kopniecia, albo jak maluch sie przemieszcza aaaa, ja tam czuje lekkie przelewania, ale nie wiem czy to to :D
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    A ja jestem po wizycie i jest wszystko ok! Szyjka bez zmian!!!!! Strasznie się cieszę :)

Zyzia, brzusio jeszcze zdąży urosnąć! Ja już nawet nie pamiętam, jak to jest być bez brzucha! Wydaje mi się, że mam go od zawsze!
    Swoja drogą, to nie zazdroszczę tym wszystkim otyłym ludziom, bo uczucie jest straszne jak nie można schylic się do butów, założyć normalnych ubrań. O sexie to nawet nie wspomnę! Dobrze, że ciąża kiedyś się kończy i brzuszek znika.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeMar 30th 2010
     permalink
    Kaarolciaa, tylko się cieszyć :D
    Wyglądasz bardzo ciążowo :tooth:
    Znaczy się super, rzecz jasna :P
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A chciałam Was się zapytać dziewczyny czy już zakupiłyście wózek - pochwalcie się :P
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeMar 30th 2010 zmieniony
     permalink
    ja nie, za wczesnie (ciagle jak chodze na usg do gina to mam obawy czy zawsze beda dwa czy cos sie jednemu nie stalo i nie zniknal na przyklad :angry: wiec troche poczekam z kupnem) :] ale karolocia juz sie chwalila ze kupila :P to niech pokazuje jaki :P ja jak bede kupowac to tylko jeden za drugim bo inny sie do windy nie zmiesci :] myslalam o Powertwin lub Twin Two firmy Jane, oczywiscie uzywane, znacie?
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Dzięki Izunia za miłe słowa :)

My mamy taki wózek, odkupiliśmy używany za 400 zł :) jest super zwrotny, fajnie się prowadzi, ma duże koła - w sam raz na nasze ulice!

--
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeApr 6th 2010 zmieniony
     permalink
    A wiecie, że bliźniaki rodzą się czasem w zupełnie różnym czasie? Tu artykuł, niestety po francusku - tydzień różnicy pomiędzy jednym a drugim:)
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeApr 9th 2010
     permalink
    wieści z brzucha zyziakowego: na ostatnim USG (17 tydz) wyszlo ze to najpawdopodobniej dwaj chłopcy :pirate: & :pirate: ale na 100% pani gin da nam pewnosc na połowkowym dopiero, wszystko oki, sa troche starsze o pare dni, pani gin zbadala mi szyjke i jest oki ma 3,5 cm (norma jest od 2,5 wzwyz) ale jako ze to ciaza blizniacza obciazona ryzkiem wiec kazala brac luteine dopochwowo na noc 2 tabletki, no i tu sie troche niepokoje bo na ulotce duphastonu jest napisane ze zazywanie progesteronu i ich pochodnych w ciazy moze powodowac spodziectwo u chlopcow, bral ktos z was luteine w ciazy i chlopcy nie mieli tego paskudztwa?
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Zyzia, ja brałam luteinę przez całe 31tc, moim chłopakom nic nie ma.
    Gratulacje dwóch siusiaków zatem :D
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    no troche mi smutno bo juz pisalam ze chcialam chociaz jedną bułeczkę...no ale co zrobic :] iza, fajnie jest miec dwoch siusiakow? duzo broją? pewnie tez marzylas (marzysz) o coreczce, co?
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Zyzia, oczywiście - sama radość! Duma mnie rozpiera, gdybym mogła cofnąć czas to też bym chciała dwóch Synków, nie zamieniłabym ich na Córki :P Wiesz bawią się fajnie, broją za dwóch jak dzieci. Pamiętaj, najważniejsze jest zdrowie :D Odnośnie Córeczki, jeśli Ten Na Górze ma taki plan to i będzie dziewczynka ... w swoim czasie, ale dziewczynka w głowie mi siedzi :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Kaarolciaa, nie pochwaliłam bryki, fajna! Ale ja nie lubię trójkołowców - kwestia gustu :P Cena bardzo korzystna :D

Aggnieszko, nie znam francuskiego ... szkoda, bo bym poczytała. Z drugiej strony mówimy o bliźniakach jak mają tą samą datę urodzin, prawie tą samą godzinę przyjścia na świat (różnica minut) - a tydzień różnicy to chyba nie bliźniaki, nawet nie wiem jak to nazwać ... :D
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Izunia, dzięki, ja też nie lubię trójkołowców, ale były inne względy, które zaważyły na kupnie! Nam zależało na cenie i przede wszystkim, żeby wiedzieć, od kogo ten wózek kupujemy. Ci ludzie są porządni, czyści, znamy ich i to były główne argumenty, bo tak od kogoś obcego to bym nie kupiła!
    --
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Zyziu, tymi ulotkami nie ma się co przejmować! Lepiej dmuchać na zimne i brać leki, bo to dla zdrowia dzieci a luteina działa dodatkowo p/skurczowo. Ja też biorę i brałam w pierwszej ciąży. Trzeba być dobrej myśli!

A chłopaków gratuluję! Ja teraz jestem tak szczęśliwa, że trafił mi się synuś (chociaż kiedyś nie wyobrażałam sobie, żeby mieć chłopca). Nie zamieniłabym Go na dziewczynkę! Ale wiem, mam już córeczkę i jeszcze jedna w brzuszku, więc też inaczej na to patrzę!

Będzie dobrze!! Dziewczynka to córusia tatusia, a synuś - słodziak mamusi :)) A Ty będziesz miała dwóch takich słodziaków!!
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dokładnie Kaarolcia, trafne podsumowanie :P
    Udanego weekendu moje drogie.
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeApr 10th 2010
     permalink
    no zobaczymy czy beda takie slodziaki mamusi, ja mam chyba zle wizje co do chlopakow, bo ani moja mama brata nie miala, ani ja, z kuzynami ze wzgledu na miejsce zamieszkania nie mialam styczosci za bardzo i jawia mi sie jako niesforne istoty, krzyczace, latajace i bijace sie wkolko, albo chcace strzelac do wszystkich i zabijac innych :/ jakos tak mam wrazenie ze to samo zlo chodzace, no musze to zmienic, tym bardziej ze moj maz jest zaprzeczeniem tego wszystkiego co pisze hehe chyba jestem żenską szowinistyczną świnią haha :P
    dzwonilam wczoraj do mojej ginki i tez sie podpytalam o ta luteine mowila ze nie zaszkodzi teraz bo to chodzilo w tych badaniach o inne hormony nie takie jak w luteinie, a poza tym to juz nie jest wczesna ciaza, i cytuje mowi: no trzeba ja brac bo dobrze dziala na szyjke a duphaston nie zastapi jej i bedziemy sie cieszyc jak pani donosi ta ciaze do 34-35 tydz, bo przewzanie sie rodza w 32....aaaaaaaa w 32 to norma? no raczej od 35 to oki ale tak wczesnie? nie, no to super :/ to jakies takie maciupki sa, nawet nie maja 2 kg przeciez :(
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Zyzia, moja znajoma donosiła bliźnięta prawie do 40 tc, inna urodziła w 38. Dziewczyna, którą poznałam w szpitalu też miała już skończone 36 tygodni. Pewnie porody przedwczesne się zdarzają częściej przy bliźniakach, ale nie martw się na zapas :smile:
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    no tez slyszalam o takich przypadkach ale chyba to jakies rzadkosci, bo moja gin mowi do mnie: niech raczej pani sie nie nastawia, ze donosi pani ciaze do 38 tygodnia, hmm no nie wiem z czego to wynika, moze z budowy mojej - ze drobna jestem czy z czegos innego, no w kazdym razie to doswiadczony gin pracujacy w szpitalu od zawsze wiec pewnie statystycznie rzecz biorac czesciej blizniaki rodza sie przed 36 tyg :]
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeApr 15th 2010
     permalink
    Ja właśnie takie słowa też usłyszałam Zyzia, że mam się nie nastawić, że donoszę do 37tc. Ja wiem, że lekarze mają mówić bez owijania w bawełnę, ale trochę mnie to zabolało. No cóż nie ma co rozpamiętywać tego co było :P
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeApr 19th 2010 zmieniony
     permalink
    Zyzia, i co pracujesz? :P
    Kaarolciaa, jak się czujesz? ;D
    Co u Was laseczki?
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeApr 19th 2010
     permalink
    ja nie pracuje juz od miesiaca bo wymioty powrocily jak tylko wrocilam do pracy i juz wzielam wolne i nie wracam :] ale wlasnie jestem po obchodzie wozkowym i jestem zalamana :/ kurde takie jeden kolo drugiego to sa i tanie ale mnie interesuja tylko jeden za drugim i to jest katastrofa ceny okolo 4 tys i do tego nie maja takiego na stanie zeby pokazac :/ zalamka, w ciemno to sobie moge z neta kupic, bo taniej niz przez sklep, musze miec jeden za drugim zeby do windy sie zmiescic, a nie da rady z takim jedno obok drugiego, a mieszkam na 10 p wiec nie ma opcji znoszenia-tym bardziej ze schody w wiezowcach sa wezsze niz na zwyklej klatce w bloku, na dole tez nie ma wozkowni wiec zalamka :cry:
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeApr 20th 2010
     permalink
    Zyzia, no faktycznie 10piętro to wyzwanie ... mnie nie podobały się tzw. "wagony", ale dziś jak patrzę na ABC DESIGN ZOOM to podoba mi się bardzo i miałam nawet okazję widzieć go w rzeczywistości. Mimo wszystko ciężko prowadzi się każdego bliźniaka, mnie w moim Tako brakowało najbardziej skrętnych kół przednich.
    My mieszkamy na 4piętrze, ale ja nigdy nie wnosiłam wózka na górę, zostawał w garażu bo nie było miejsca na klatce schodowej a znoszenie do piwnicy takiego kloca (25kg) to masakra. No i masz rację, w sklepach nawet dobrze zaopatrzonych w różne modele wózków brakowało bliźniaczych przede wszystkim. My z mężem swego czasu jeździliśmy po Częstochowie po producentach - zdecydowaliśmy się na Tako.
    Życzę trafionej bryki dla chłopaków :P
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
    • CommentTimeApr 20th 2010
     permalink
    Witajcie dziewczynki :)
    Izunia, gratuluję sukcesu chłopaków, podczytałam na rozpakowanych!!

Zyziu, ceny wózków są zawrotne. Mi też się bardzo podobał ABC, ale ta cena - jakaś masakra, poza tym kółeczka w tym wózku to głównie do miasta a nie na moje bajorka, ale wózek jest super! W Wawie jest kilka sklepów, które są w miarę dobrze zaopatrzone w bliźniaki, więc mogliśmy pooglądać. A poza tym zaczepiałam mamy z wózkami i pytałam o opinie, wszystkie były miłe i bez problemu odpowiadały!
    Nie zazdroszczę Ci tego 10 piętra!

Izunia, czuję się całkiem nieźle, dziękuję! Jak dłużej pochodzę to dokucza dość mocno kręgosłup i spojenie łonowe, ale jeszcze daję radę się toczyć! Jestem teraz na etapie prania, prasowania i ogarniania całej masy rzeczy, jakie do mnie spłynęły - a mało tego nie jest!
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeApr 20th 2010 zmieniony
     permalink
    10 pietro to luzik przeciez, ja sie nie wysilam za bardzo, zawsze jest winda obok w klatce i mozna przejsc gora jak sie zepsuje, wiec sie nie namecze taszczac wozek, szczerze mowiac gorsza opcja to mieszkac w bloku i znosic taki wozek np z 4 pietra :] a w blokach starszych i wiezowcach nie ma garazow ani nic takiego zeby wozek tam trzymac, wiec winda to akurat najlepsza opcja jaka mogla mnie spotkac :]
    ale ale, apropos wozkow, dzis bylam tez i w koncu jakies dorwalam ktorymi moglam pojezdzic i popatrzec jak na zywo wygladaja :] no wiec tak ten co podala iza byl na stanie (oczywiscie drozszy niz w necie) i powiem szczerze odpada, jest stasznie dlugi, masakrycznie bym powiedziala i dzieci obydwu nie widze jak sa male - nie ma mozliwosci ustawienia ze gondolki sa do mnie zwrocone, jedna do mnie a jedna na odwrot-katarsrofa, i nawet po wyjeciu jednej gondoli i tak wozek nie zmiesci sie na dlugosc do windy, on ma 130 dlugosci bo mierzylam wiec bleee a sterowac nim to jakis koszmar :/
    zobaczylam tez takie jeden obok drugiego ale bez osobnych gondol, jest fajny o tyle ze jest waski w miare (79 cm) i zwrotny ale jest mankament jak dzieci rosna maja malo miejsca i sie ciesnia razem, no i zobaczylam jeszcze TAKO z osobnymi gondolami itd nie dosc ze mega ciezki (no ale dzieci maja wygodnie bo sie nie ciesnia) to jeszcze szeroki na 92 cm i to juz nie chodzi o winde, bo mozna zlozyc go do windy, tylko takim wozkiem to w zadne drzwi w sklepie sie nie zmieszcze no nie oszukujmy sie, jest mega szeroki, juz myslalam ze nic nie znajde ale znalazlam jeszcze w innym sklepie firmy DorJan, tez jak TAKO, kazdy osobno itd i wszystkie dodaki łacznie z fotelikami w cenie 2200 :O wiec calkiem calkiem no i najlepsze szerokosc 78 cm i to jest spoko, wszedzie sie zmieszcze, w kazde drzwi (przynajmniej wejsciowe) i to mi sie podoba i nie trzeba dlugo czekac na dostawe 7 dni bo to firma polska :] wiec chyba na takie sie zdecyduje :] jest tutaj, u mnie w sklepie mozna inne kolory wybrac, bez tych maziakow, tylko cale gladkie (nie umiem wstawic linka wiec trzeba skopiowac) http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=770&
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
    • CommentTimeApr 21st 2010
     permalink
    Zyziu, wózek fajny a cena przystępna - za gondolki, spacerówki i foteliki, tak?

No widzisz, u mnie winda nie wchodzi w grę, bo się zwyczajnie boję. Jeszcze jak jadę z kimś, to pół biedy, ale sama do windy nie wsiadam. Może 10 p podziałało by na wyobraźnię, zwłaszcza z wózkiem hihi, dobrze, że nie mam takiego problemu!
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeApr 21st 2010 zmieniony
     permalink
    w cenie (czyli za 2200 zl) sa: dwie gondole, dwa foteliki, dwa siedziska spacerowe, dwie przykrywki na nogi do fotelikow i dwie przykrywki na nogi do spacerowek, folia na gondole, torba, dwa kuferki i co najwazniejsze wozek ma wszystkie pompowane kola, skretne tez sa duze i mozna ustawiac jak sie chce dzieci przodem lub tylem do jazdy wiec wg mnie ma wszystko to czego potrzebuje :] no i nawazniejsze ze w wiekszosc drzwi sie zmiesci :] a nie tak jak ten TAKO-matko 92 cm szerokosci a jakie to ciezkie blehh
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Spoko, koszt normalny a wózek wydaje się być dobry. Ciekawe jaki będzie w użytkowaniu?
    A może wybierz się jeszcze raz do sklepu z dziećmi (jak masz jakieś pod ręką), zapakuj je do środka i wtedy wypróbuj, to będzie najlepszy test dla wózka.
    --
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
     permalink
    Właśnie z ciekawości sprawdziłam szerokość mojego wózka - też ma ok 78-80. Nie jest najgorszy!
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeApr 22nd 2010
     permalink
    no cos ty, to sa najwezsze te podwojne, wlasnie 78 cm, jeszcze sa takie co maja 76 cm ale akurat wtedy sa w sodku razem polaczone i dzieci sie cisna wiec tego nie chce wziac, no a kupowac z dziecmi wozek eee lipa, w czym ja je przewioze do sklepu? zreszta chcialabym miec wozek od razu jak sie urodza zeby moc z nimi jak najszybciej wyjsc i wykorzystac ostatki ładnej pogody jeszcze, bo termin mam na wrzesien no ale pewnie w sierpniu sie pojawia :] ja sie ciesze z tej ceny bo sie nastawialam na koszta ponad 3 tys, bo wczesniej bralam pod uwage tylko ten wagon a one tyle niestety kosztuja, no ale moj plan upadl bo i tak sie nie zmiesci ten wozek do windy bez skladania wiec juz lepiej taki, bo sie lepiej manewruje nim no i tanszy :]
    •  
      CommentAuthorkaarolciaa
    • CommentTimeApr 22nd 2010
     permalink
    Zyziu, o zapakowanie dzieci chodziło mi teraz a nie jak się Twoje urodzą! Chyba masz jakieś znajome albo rodzeństwo z dziećmi?
    Szczerze Ci powiem, że jak zobaczyłam ten wózek to pomyślałam: jak się tam zmieści 2 dzieci? Ale wpakowaliśmy do niego bliźniaczki, po których mamy ten wózek (mają teraz 4 lata) i wyglądało to spoko. Aż się zdziwiłam, bo nie spodziewałam się, że jest tam tyle miejsca!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.