i petycji: MAJĄC NA WZGLĘDZIE DOBRO OBECNYCH I PRZYSZŁYCH POKOLEŃ MŁODYCH POLAKÓW PRAGNIEMY ZAPEWNIĆ IM MNÓSTWO KREATYWNEJ RADOŚCI Z SEKSU I MOŻLIWOŚĆ ZACHOWANIA DZIEWICTWA AŻ DO CHWILI OSIĄGNIĘCIA PEŁNOLETNIOŚCI. PROPAGOWANA IDEA ŻYCIA W CNOCIE NA 69 I WIĘCEJ SPOSOBÓW NIECH BĘDZIE CZYTELNĄ WSKAZÓWKĄ DLA MŁODYCH, ŻYJĄCYCH W RZECZYWISTOŚCI POSTINDUSTRIALNEJ, ŻE KOCHAJĆ SIĘ MOŻNA DŁUGO, CIEKAWIE I SZCZĘŚLIWIE
MY OBYWATELE I OBYWATELKI RZECZPOSPOLITEJ WZYWAMY MARSZAŁKA SEJMU RP DO WPROWADZENIA PRZEPISÓW WSPIERAJĄCYCH DZIEWICE I CNOTLIWCÓW W ICH TWÓRCZYM DZIEWICTWIE I STANOWIMY CO NASTĘPUJE:
Art. 1.
Rząd RP ufunduje stypendia w wysokości 1000 złotych miesięcznie za każdy miesiąc pozostawania w cnocie dla osób które ukończyły 17 rok życia, aż do momentu osiągnięcia przez nie pełnoletniości. Organy, o których mowa w ust. 1, popierają także tworzenie i rozwój inicjatyw społecznych, których celem jest krzewienie w dziewictwa w tym szczególnie inicjatywy VIRGINITY.pl
Rząd wspierać będzie działania promujące miłość nienaruszającą cnoty partnerów.
Art. 2.
Osoby które wytrwają w dziewictwie co najmniej 20 lat, otrzymują od państwa „emeryturę czystości” – świadczenie w nagrodę za dziewictwo w wysokości jednej średniej krajowej miesięcznie. Rada Ministrów składa corocznie Sejmowi sprawozdanie z wykonania niniejszej ustawy.
Art. 3.
Ustawa wchodzi w życie w czasie właściwym, czyli po 9 miesiącach od dnia jej ogłoszenia. Wszelkie rozporządzenia wykonawcze przygotuje odpowiedni Minister.
Następca kampanii Cropp Town z jeżem przecinanym piłą tarczową i happeningami Vivy. Oczekiwanie na protesty w nawiązaniu do amerykańskiej mody na dziewictwo i przekabacanie jej na sposób odsunięcia pierwszego razu w Pontonowym stylu.
Ta reklama wzbudza we mnie wściekłość. Taką szczerą wściekłość. Uważam, że jest to naigrywanie się z wartości, które dla niektórych ludzi są ważne - religii i dziewictwa.
dla mnie koleś jest osobiście obrzydliwy. jakoś tak odruch wymiotny mi powoduje. chociaż bez połączenia z religią pewnie byłoby nawet zabawne. i gdyby koleś wyglądał zabawnie a nie zwyczajnie wulgarnie
sprytna reklama, "prawie" naruszająca uczucia religijne więc mozna rzeczywiście tylko się wściec, westchnąć i czekać bezsilnie aż zastapi ją inna kampania
i pewnie teraz niejedna osoba rozmawiajac o tej reklamie bedzie wiedziała ze House ma nowa kolekcje i dzieki temu poleca sprawdzic...o to im chodziło zeby było kontrowersyjnie,sama sie przejde zobaczyc co maja nowego chociaz u nas w Lesznie takich reklam nie widac - przynajmniej narazie
Ta reklama jest zwyczajnie obrzydliwa. Tak jak i reklamy croppa poprzednie. Zastanawiam się czy między mną a młodszymi jest aż taka ogromna różnica pokoleniowa i wiecie... chyba tak :/
też zobaczylam to dzis w Warszawie i jakos nie za bardzo mi podeszlo. ale tak samo bylo z reklamami playa. im bardziej kontrowersyjne, tym wiecej osób sie zainteresuje. ja mam reakcje odwrotna. a z reszta i tak nie przepadam za house'em.
22/23. I mam do czynienia z ludzmi mlodszymi 5 lat na studiach drugich. Mowie wam... Tragedia :( oczywiscie nie wszyscy, ale taki "ogolny wizerunek" :/
Mnie też to bulwersuje-naigrywanie się z dziewictwa. Odebrałam to jako namowę do seksu oralnego-że to niby zachowuje dziewictwo...(???) Podtekst religijny jest bardzo niesmaczny i prawie obrazoburczy.
to tylko reklama, nie sądze że kryje się za tym coś więcej niż chęć zwrócenia uwagi na markę, wiele firm tak robi jedna z bardziej sławnych to benetton. Kieruja się zasada: nieważne co mówią byle by mówili Swój cel osiągają niech świadczy o tym chociażby ten wątek. Myślę że "akcje" firmy która wymyśliła tą reklamę poszły w górę- jest bardzo skuteczna
No ja nie wiem. Teraz House mnie jeszcze bardziej zraził do siebie. Nie wściekłość, nie złość, zwyczajny niesmak :/
Benetton miał reklamy hmm... kontrowersyjne, ale imho jakieś takie artystyczne i w granicach dobrego smaku. No ale może to kwestia poczucia estetyki tylko i wyłącznie.
Ja je kojarzę z netu. Generalnie reklamy Oliviero Toscaniego mają w sobie to "coś" oprócz bezmyślnego szokowania, nie wiem, talent fotografa-"reżysera", coś takiego...
Kojarzycie film "Nieodwracalne"? Dla mnie to było szokowanie dla szokowania, nudny, słaby film, od którego robiło się niedobrze. Dokładnie jak "Hostel". jestem na nie. Duże nie.
Jakiś rok temu po napotkaniu reklamy croppa postanowiłam, że tam nie wejdę :) Tak samo nie kupię karty Play Ot i następny sklep do kolekcji :) Takie moje prywatna wewnętrzna kara ku mojej satysfakcji hehehe
Słuchaj, ale mam newsa!!! :) Zgadnij kogo widziałam w reklamie Virginity? Dziewczynę Tomka... ta co przez całe liceum chwaliła się wszystkim, że jest dziewicą :) :) :) Nieźle co? Najlepsze jest to, że na reklamie to ona na dziewicę mi nie wygląda... Wręcz przeciwnie, padniesz jak ją zobaczysz :) Tak czy inaczej, na tej stronie jest super konkurs „Znam 69 sposobów na zachowanie dziewictwa” wygrana to wypasiony weekend we dwoje w Paryżu, czaisz ? :) Czy to nie czasem coś dla nas ?:) Zobacz sama http://www.virginity.pl/ :)
Reklama budzi we mnie niesmak od początku - a pierwszą zobaczyłam z tym chłopakiem wykrzywionym wulgarnie. Dopiero później zobaczyłam te z kontekstem religijnym. Cóż - do sklepu na pewno nie wejdę Niesmak, niesmak i jeszcze raz niesmak
Dostałam newsletter: W ostatnich dniach rozpoczęła się kampania reklamowa pewnej marki odzieżowej. Nic nie byłoby w tym zaskakującego, gdyby nie to, że reklama kpi z cnoty dziewictwa i pobożności, tak ważnych dla każdego chrześcijanina. Pod hasłami "Jest 69 sposobów na zachowanie dziewictwa" oraz "Strzeż mnie Ojcze", a także z wykorzystaniem różańca reklamuje się zwykłą odzież dla młodzieży i zachowania seksualne, które nie mają nic wspólnego z czystością przedmałżeńską.
Dobrze wiedzieć, że jest możliwość zgłoszenia swojego protestu do Rady Reklamy i Urzędu Ochrony Konsumenta. O zasadach składania protestów informuje strona www.artman-house.pl
Rozmawiałam z koleżanką, która zajmuje się reklamami. Twierdzi, że zbulwersowanie "moherów" w tym przypadku to tylko woda na młyn. I że lepiej przemilczeć, mniej na tym house zyska.
Hmmm ci di artman-house.pl - ta reklama nie obraża katolików, ona obraża wszystkie osoby mające jakieś jasne zasady. Jak już to osoby wierzące, a nie katolików.
Nieco drastyczny ten szczurek,ale ...niezłe:P Cóż, co do futer, jestem ich zwolenniczką. Jestem przeciwnikiem bezmyślnego zabijania i znęcania sie nad zwierzętami oraz przeciw wybijaniu rzadkich gatunków. Ale uważam,że zwierzęta służą człowiekowi mięsem , skórą, tłuszczem i futrem. Po to je hodujemy i rozmnażamy. Nosze skórzane rzeczy, jak najbardziej! Jem mięso i spożywam ich tłuszcz, a moja mama nosi futro z norek, które jest niezastąpione podczas mrozu (sztuczne futro wtedy wymięka). Dlatego ja nie przyłączam się do antyfutrzanych akcji-jestem ich przeciwnikiem.