Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
kurcze odradza mi jakąkolwiek blachę na dach i w tej samej cenie albo z nie wielką różnicą poleca dachówkę...
Dziewczyny jakie polecacie agd? Chodzi mi szczególnie o płytę indukcyjną, zmywarkę, piekarnik.
no właśnie u mnie z dachem jest tak, ze jedna część po południowej a druga część po północnej stronie... nie wiem jak się do tego ma tak naprawdę blacha gdzie z jednej strony będzie ciągle nasłoneczniona a z drugiej będzie ciągle w cieniu :(
--
Dochodzą też do tego względy wizualne, z indukcją łatwiej o porządek :)
Czytam na forach czy gaz czy indukcja i teraz jestem głupsza jeszcze bardziej. Będę miała salon z aneksem więc wizualnie pasowałaby indukcja ale z drugiej strony gaz tańszy no ale ja dużo nie gotuję.....i tak cały czas - argument za gazem vs. argument za indukcją. I weź tu człowieku bądź mądry. A to dopiero początek wybierania i decydowania 
Ty nie mieszkasz w PL, prawda? Trudno mi doradzić, czy to ogrzewanie będzie dla Ciebie opłacalne bo nie wiem jakie macie taryfy za energię elektryczną.
tez mam tak ze wylancza sie po jakimś czasie ,dobra funkcja bo juz jakoś ze dwa razy zapomniałam odłączyć z prądu
W dzisiejszych czasach w Polsce raczej ciężko coś odłożyć na mieszkanie. Babranie się w kredyty raczej jest rozwiązaniem, ale kompletnie nieperspektywicznym. Ale pomarzyć można:)
sama idea kredytu jest właśnie perspektywistyczna: zaciągasz kredyt i spłacasz coś, co kiedyś (w założeniu) będzie Twoje; nieperspektywistyczne jest płacenie za wynajem: płacisz za coś co nigdy nie będzie Twoje..
a ogrzewanie mamy stałe( piec na pelet )
Dokładnie. Kilka lat temu wzięłam kredyt i kupiłam kawalerkę. Zamiast płacić za wynajem ok. 1000PLN miesięcznie komuś obcemu, spłacałam niecałą połowę tej kwoty w kredycie. Po 5 latach sprzedałam mieszkanie za podwójną cenę kupna.