Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
kurcze odradza mi jakąkolwiek blachę na dach i w tej samej cenie albo z nie wielką różnicą poleca dachówkę...
Dziewczyny jakie polecacie agd? Chodzi mi szczególnie o płytę indukcyjną, zmywarkę, piekarnik.
no właśnie u mnie z dachem jest tak, ze jedna część po południowej a druga część po północnej stronie... nie wiem jak się do tego ma tak naprawdę blacha gdzie z jednej strony będzie ciągle nasłoneczniona a z drugiej będzie ciągle w cieniu :(
--
Dochodzą też do tego względy wizualne, z indukcją łatwiej o porządek :)
Ty nie mieszkasz w PL, prawda? Trudno mi doradzić, czy to ogrzewanie będzie dla Ciebie opłacalne bo nie wiem jakie macie taryfy za energię elektryczną.
W dzisiejszych czasach w Polsce raczej ciężko coś odłożyć na mieszkanie. Babranie się w kredyty raczej jest rozwiązaniem, ale kompletnie nieperspektywicznym. Ale pomarzyć można:)
sama idea kredytu jest właśnie perspektywistyczna: zaciągasz kredyt i spłacasz coś, co kiedyś (w założeniu) będzie Twoje; nieperspektywistyczne jest płacenie za wynajem: płacisz za coś co nigdy nie będzie Twoje..
a ogrzewanie mamy stałe( piec na pelet )
Dokładnie. Kilka lat temu wzięłam kredyt i kupiłam kawalerkę. Zamiast płacić za wynajem ok. 1000PLN miesięcznie komuś obcemu, spłacałam niecałą połowę tej kwoty w kredycie. Po 5 latach sprzedałam mieszkanie za podwójną cenę kupna.