Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeNov 20th 2012
     permalink
    Dziewczyny mój taki kominek ostatnio stawiał klientowi ,nawet bardzo podobny co wstawila lady i wziął za niego 3,5 tys ( robocizna ,materiał ) prócz tego wkładu kominkowego
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    agap hmmmm dobrze wiedzieć :)) może my z moim mężem się do Twojego uśmiechniemy ? :))
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Nam kominek obudowal moj tesciu, wiec w sumie placilismy za materialy + wklad jak narazie. Zostalo nam dokupic kamien i obudowac. Projekt zrobiony na szybko w Photoshopie (przerobka z innego) przez mojego meza. Tak mniej wiecej chcemy by wygladal jak bedzie skonczony.

ps. pozniej usune fotki
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Madziauk kominek jak kominek ale okno CUUUUUUUUUUUUUUUUDO
    zazdroszcze takiego widoku no i swietnej trawki, nasza juz nie zdazyla wzejsc
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Madziauk, właśnie lak googlowałm gotowe kominki to ten był moim faworytem! boski jest
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Madzia takie schody nam się marzą jak masz (dywanowe) tylko inny kolorek :D
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    MrsHyde - dzieki ;) okno w projekcie bylo potrojne (wiec szyby wezsze), ale w jednej z firm nam takie rozrysowali, no i nam sie spodobalo :) + jest na niskim progu, wiec jak bedziemy robic taras to chcemy wyjechac na rowno ;) (musimy go powiekszyc, bo ten wylany teraz jest za maly).
    Z ta trawa to nie jest tak dobrze, bedzie trzeba dosiac, bo dopiero co w tym roku posiana i sa przeswity, ale z daleka nie widac ;)

mangaa - nam wlasnie tez dywanowe sie spodobaly. Jaki kolor planujecie?
    My dobieralismy wlasnie kolor schodow do okien ;) na gorze w holu mamy deske w kolorze schodow na podlodze, drzwi wew planujemy biale, zeby za ciemno nie bylo ;) no ale drzwi wew to w przyszlym roku bedziemy zamawiac, jak sie wreszcie zdcydujemy jakie chcemy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    madziauk kominek ładnie się prezentuje... właśnie coś takiego mi się podoba kiedy choć troszkę przypomina on kominek...... nie ukrywam też, że moim marzeniem pewnie niespełnionym jest duży otwarty mmm

Treść doklejona: 20.11.12 16:52
    byłam dzisiaj gadałam z góralami odnośnie wznoszenia ścian... no i co się już dowiedziałam, że kominy będą mi szpeciły na dachu :) bo są nisko usadzone i psują efekt dachu :( ale ważne, że w pomieszczeniu są dobrze zagospodarowane i tyle :)

Treść doklejona: 20.11.12 16:53
    madziuk jakie masz ogrzewanie w salonie? bo to chyba jest deska położona a wokół widzę kafle
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ladybird76 - mamy podlogowke + panele z quick-stepa 7mm. Deske mamy tylko w holu na gorze, bo ciezko bylo znalezc panel, ktory zgral by sie niemal identycznie ze schodami. A taki byl plan ;)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    madziauk: My dobieralismy wlasnie kolor schodow do okien

My to samo zrobimy - o taki mniej więcej kolorek chcę, tylko inną poręcz chcemy:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mangaa - bardzo fajne schody :) ja jestem fanka wlasnie takich kanciastych dywanowych :) jakie drzwi wew planujecie?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    mangaa, super te schody! mój tata jest stolarzem i zajmuje się tylko schodami, no chyba, że znajdzie się klient co za np stół zapłaci 10 tys bo "inaczej mu się nie opłaca"
    cobie cuda, ale jest strasznie niesłowny, potrafi w miesiąc zrobić od a do z a czasem jak mu się nie chce to i 2 mies opóźnienia ma:P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    flavia - zazdroszcze stolarza w rodzinie :)

Nam brame z przodu budynku robil meza wujek, no i sporo zaoszczedzilismy na tym. W ogole mamy szczescie, bo tesc moj od lat w budowlance siedzi, takze to on bedac w Polsce zajmuje sie budowa domu, my tylko w sumie wybieramy co i jak chcemy. Plus pomagamy jak jestesmy w PL, ostatnio bylo to koszenie trawy. Bo w sumie budowa to juz stoi. Zostaly nam lazienki + kuchnia, pstryczki elektryczki (mozecie cos polecic nowoczesnego/prostego w stylu w dobrej cenie?), drzwi wew, no i meble + sprzety. A! i jeszcze kaloryfery musimy kupic, do tych pomieszczen co nie ma podlogowki (do pokoi, biura, przedpokoju no i jakis jeden do lazienki na dol, bo w lazience u gory zrobilismy podlogowke + ogrzewanie takie jak podlogowe dalismy w sciane, lazienka jest malutka, wiec powinno starczyc).
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    madziauk: flavia - zazdroszcze stolarza w rodzinie :)

ale nie ma czego, przecież szewc bez butów chodzi:) na schody u nas w domu czekaliśmy 3 lata, a dopiero po 3 kolejnych zostały skończone ( brakowało podstopni i światełek)
    mamie już sie zdążył znudzić i teraz chce same stopnie w ścianie:P to poczeka jeszcze z 10 i może będą !

i dla potwierdzenia przysłowia, mój P jest architektem projektantem wnętrz, a projektem łazienki remontowanej w lutym tego roku zajęłam się ja z jego siostrą bo on "u siebie nic nie będzie robił, bo nie kręci go to":wink:

co do podłogowego ogrzewania to my mamy w sypialni, kuchni i łazience i tak się przyzwyczaiłam, że mi stopy marzną jak wchodzę do salonu!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    flavia - to niezle ;) nie, no u nas o wujku meza w sumie to samo mowia ;) ale nam sie postaral i zrobil w tym czasie co powiedzial, ze zrobi ;) mielismy juz ustawione szlifowanie pozniej i malowanie proszkowe + montaz ;) wiec jakby nie zdazyl..to musielibysmy przesuwac wszystko ;)

Treść doklejona: 20.11.12 17:26
    flavia - my w pokojach nie robilismy podlogowki, bo nam wszyscy odradzali..ciekawe jak sie to pozniej sprawdzi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    schody marzenie - piękne :)
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    my w ogole mieszkamy w budynku z 50 roku,
    5 lat temu wrócił do łask i Paweł wziął się za doprowadznie go do używalności
    oczywiście przy jak najmniejszym wkładzie finansowym, do tego stopnia że na drewniany parkiet położyli najtańsze panele, które obecnie się 'podnoszą'
    akurat teraz gdy Łucja zaczyna się przemieszczać, mojego taty szwagier ( cała rodzina się zamuję 'stolarką') cyklinuje podłogi wiec chyba będzie trzeba sie odezwać do wujka czy da sie coś z tym zrobić, ale to i tak są spore koszty:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    madziuk jak podłogówka z panelami ? jak odczuwalne ciepło w porównaniu z odczuwalnością z kaflami?
    Fajnie panele w salonie ale Ja chyba jednak będę brnęła w kafle... nie wiem tylko jakie... mam dwa okna tarasowe więc dużo będzie się po salonie biegało - duży ruch a panel to dla mnie zawsze panel :(
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Ladybird76: jak odczuwalne ciepło w porównaniu z odczuwalnością z kaflami?

u nasz szczerze nie czuję różnicy!
    teraz na rynku są dostępne płytki imitujące drewno- fajna sprawa :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ladybird76 - my jeszcze nie mieszkamy, a panele byly kladzione w tym roku, wiec ja osobiscie nie moglam jeszcze sprawdzic co i jak. Z reszta z tego co mi sie wydaje, to chyba jeszcze nie grzejemy.. musialabym sie tescia zapytac, czy juz cos wrzucal do pieca w tym roku.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    fajna sprawa i będę rozglądała się za czymś takim i ehhh... mam nadzieję, że mi kiedyś coś podejdzie :)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Madziu o tego to nie wiedzą najstarsi górale ;), ale chyba duzo jaśniejsze niż schody i okna. Takie naturalne drewno, ostatnio widziałam u gościa co nam robi drzwi ogrodowe ten kolor, ale nie wiem co to było.;)
    W sumie to na końcu będę wybierać.
    Teraz będziemy szukać gresu - coś w miarę przystępnego cenowo i ładnego hmmm...
    W kuchni dajemy woodentic :D Jedno przynajmniej wiem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Pstryczki wybraliśmy Simona serię Premium złoty mat. Na podłogówce położyliśmy płytki Paradyż Noce.
    noce
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    noce sa fajne, ale moim wielkim marzeniem byla seria MY WAY ; szczegolnie te takie jakby bielone mnie zauroczyly, no ale cena mnie zabila :((

Mangaa ja mam w wiatrolapie, holu, kuchni i dolnej lazience woodentica ochre, fajnie sie prezentuja, w sprzataniu idzie ogarnac ale niestety i nasz majster i u ludzi ktorych znam wykonawcy bardzo narzekali ze plytki 'lodkuja'; my mamy waska 1,5mm fuge wiec to troche tez syt utrudnialo; aha i dobry sprzet potrzebny bo woodentic jest duzo grubszy niz tradycyjne gresy (13mm) i m.in poziom trzeba z panelami czy innymi plytkami rownac wylewka badz klejem
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    az uzyje polskich liter ŁÓDKUJĄ znaczy ze sa wyklableczone i sie wyginaja na bokach i trzeba mocno pasowac zeby je zrownac, jak dla mnie przy plytkach po 100zl/m2 to juz takie syt. nie powinny sie zdarzac :(
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Hmmm no czytałam właśnie o woodetnicu, że ciężkie do klejenia są :/

JEszcze jest stonewood nowa gala.
    Muszę wziąć do łapki jedne i drugie i porównać.

Rozkminiam też płytki do salonu i hallu oraz na piętro.
    I wlaśnie mi Hyde dałaś do myślenia tym niby bielonym drewnem.
    Musze to zobaczyc.
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeNov 21st 2012
     permalink
    Lady- nie ma problemu z tym kominkiem :)
    Madziauk -super wyglada te połączenie u was Kafki z deska w salonie ,mnie sie to bardzo podoba ,tylko my nie mamy tak otwartej przestrzeni . Ale chciałabym tak rozdzielić kuchnie od salonu ,żeby nie psuć to jakaś listwa .
    Mój sam robi schody (pierwszy raz ) narazie jakoś mu wychodzi do końca tygodnia może bedą gotowe i wtedy ocenie hehe:cool:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 21st 2012 zmieniony
     permalink
    agap a jak łazienki? gotowe ? pochwal się fotkami wnętrza :)

Treść doklejona: 21.11.12 09:15
    agap a co do kominka to Ja chętna na taki jak wstawiłam wcześniej... on jest boski po prostu i tyle :)

Treść doklejona: 21.11.12 09:21
    a to moje dwa straszące podobno kominy :) tak się już dowiedziałam od budowlańców :) normalnie wbili mi klina z nimi i tyle... aż sama jestem ciekawa jak to będzie realnie wyglądało :)))))
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Lady - łazienki wykafelkowane tylko nie mamy jeszcze kupionych umywalek ,geberitow..szafek . Czekamy na przypływ gotówki ,więc jak juz będzie wszystko to wtedy porobie fotki . Ale muszę przyznać ,ze łazienka na górze mi sie nie podoba juz ,jestem taka zła na siebie i na mojego , bo robi coś czasem nie konsultujac ze mną czegoś :devil:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.11.12 09:32</span>
    Hm nie znam sie na tym ,ale sa z tylu tak ze sie nie martw od przodu nie będzie ich widać . Projekt macie juz zatwierdzony ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agap a czemu ci sie nie podoba gorna lazienka

Lady ale dlaczego niby szpetne? moje 1 komin to dopiero wielki jest, nie dosc ze od kominka to jeszcze kanaly wentylacyjne w nim ida; niezle sie naszukalam cegly na nasze kominy, maz nie chcial sie zgodzic na obicie ich blacha plaska a ja powiedzialam ze albo grafitowa cegla albo nie ciagniemy budowy dalej, ostatecznie nam grafitowa sprowadzili bo u mnie na miejscu takich nie mieli, szkoda tylko ze cena 2krotnie wyzsza niz zwyklej brazowej klinkierowki :/
    na chwile z czasow budowy jeszcze (sierpien 2011)
    sdf
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    agap w urzędzie więc poczekamy sobie teraz na zatwierdzenie....

MRS no właśnie u mnie tez nisko obsadzony będzie ten jeden... Pytałam budowlańców o wentylację w pokojach dodatkową to oni nie spotkali się aby ją robić a jeśi już to mechaniczną wszędzie ludzie zakładają!

Treść doklejona: 21.11.12 10:03
    MRS z czego mieliście nadproża?
    Jeśli chodzi o budowę solbetem to mało ludzi u nas z niego buduje więc ostatecznie też nie wiem co będzie u Nas :(

Treść doklejona: 21.11.12 10:04
    agap mam jeszcze pytanie - jaki macie strop: lany czy terivia?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    z tej perpsktywy szeroki komin wydaje sie nizej ale tak nie jest

nadproza nad oknami standardowymi mielismy kupione gotowce, nad tarasowymi i garazem tak jak widac na focie - lane

Lady a co do stropu to wez wycene w firmie budowlanej, nam wyszlo taniej robic lany bo mielismy dojscie do dobrego betonu w cenie najpodlejszego i nie oplacalo nam sie w terrive inwestowac. wychodzilo chyba ok 3tys drozej po podliczeniu calosci
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Strop mamy teriva ,musiałam zapytać mojego ,bo ja sie kompletnie na takich rzeczach nie znam :wink:
    A łazienka ach kafle wybieralam z katalogu to jeden błąd ,zabardzo nie dało sie gdzie dekoru dać ,a jak juz jest to jakoś nie zabardzo sie prezentuje ,a myślałam ze mozaika jakoś zmieni to ,bo mamy na stopniach do wanny i tam gdzie umywalki ,ale mój wykończyl to listwami aluminiowymi okropienstwo ,a na dodatek fuga silikonowa wyszła taka żółta ,no i chyba na tyle moich narzekań :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to moze jeszcze uda sie zdjac te zakonczenie i zlicowac plytki ze sciana? mozna zlicowac uzywajac plyty kg i wtedy nie ma uskoku tylko ladnie pluytki w scianie schowane. mialam takie listwy wykonczeniowe w starym mieszkaniu, nie dosc ze szpetnie to wygladalo to jeszcze siedlisko kurzu straszne.
    ja wlasnie ze wzgledu na wspomniany uskok nie zdecydowalam sie na plytki nad umywalka w gorenj lazience, tylko nad wanna i obudowa geberitow sa w plytjkach, reszta malowane farba.
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Niestety nie da sie nic zmienić ,naszczescie nie ma tych listw wszędzie ,ale może je przemaluje na jakiś kolor ,tylko czy znajdę farbe odpowiednia . No właśnie fajnie sie prezentują teraz łazienki pomalowane ,ale coz przeżyje . W łazience i pokojach dzieci chce dać tylko rolety i właśnie mam problem ,bo okna mamy antracytowe ,a z tego co patrzyłam to mechanizmy do rolet sa tylko koloru białego i brązowego ,może na zamówienie da sie inny kolor ,ale cena pewnie zaś wyższa :confused:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MRS co znaczy nie zdecydowałaś się na płytki nad umywalką?

Tak w tematach może jeszcze mnie nie dotyczących to do jakiej wysokości dawałyście płytki w łazienkach?

Treść doklejona: 21.11.12 13:54
    MRS masz kominy z gotowych kształtek?
    Jeśli chodzi zaś o strop to wiem, że u mnie bardziej wskazany właśnie terivia ze względu na pustą pow. salonu bo może być tak, że trzeba zbyt dużo zbrojenia dawać aby właśnie robić lany... pożyjemy, popytamy, zobaczymy chociaż z tym pytaniem to Ja zupełnie nie mam pojęcia co i jak i muszę w końcu zabrać się za czytanie pt" mam projekt i co dalej"...

W piątek może podjadę sobie po 5 kopie :) w końcu będę mogła się zapoznać z tym o co chodzi w tej papierologii :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: MRS co znaczy nie zdecydowałaś się na płytki nad umywalką?

w dolnej lazience w plytkach jest sciana z umywalka i 2 sciany na ktorych stoi prysznic, wszedzie tam plytki polozone sa pod sam sufit
    w gornej lazience plytki sa tylko tu gdzie wanna - na sciance kolankowej i sasiadujacej z nia scianie na ktorej jest jeden z bokow wanny, tam plytki byly docinane przy skosie i tez pod sam sufit ulozone; w tej lazience na scianie gdzie mamy uwmywalke w ogole nie mamy plytek; umywalka jest nablatowa i dosc duza, sciana nie jest pochlapana ani brudna takze tym bardziej decyzja bezplytkowa in-plus

Ladybird76: MRS masz kominy z gotowych kształtek?

wklad kominowy mamy systemowy, to co widac to cegla klinkierowa wiennenberg (czy jakos tak podobnie)

Ladybird76: Jeśli chodzi zaś o strop to wiem, że u mnie bardziej wskazany właśnie terivia ze względu na pustą pow. salonu bo może być tak, że trzeba zbyt dużo zbrojenia dawać aby właśnie robić lany..

to jaka macie powierzchnie? u nas salon 27m2, garaz tez cos ok 25 i wszedzie jest strop lany
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MRS salon 27 a kuchnia 8... nad salonem są pokoje dziewczyn i po środku stoi ściana... nie wiem czy to ma wpływ jakiś...

Właśnie sobie obliczyłam łączny metraż mojego domu i wychodzi 198,18 ( góra liczona w całości po podłogach plus wszystkie możliwe korytarze etc. ) z tego 162,97 to Nasza część... ehhh myślałam, że tego jest nieco mniej noooo Dachu mam 197 - też nie mało :(

MRS a nie boisz się w przyszłości? teraz wszystko nowe to się ładnie sprawuje... płytki jakby nie było zawsze można umyć!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: MRS a nie boisz się w przyszłości? teraz wszystko nowe to się ładnie sprawuje... płytki jakby nie było zawsze można umyć!

a sciane przemalowac :)
    u mojej sis w stanach lazienka bez plytek juz z 10lat funkcjonuje i wszystko gra i buczy, o ile pokojowy dekoral mi totalnie nie przypasowal o tyle lazienkowy (lilia wodna) jest idealna w utrzymaniu czystosci; ostatnio mlody uciapal pasta to po prostu szmatka wytarlam i znaku nie ma.

poza tym gdybym sie bala to w kuchni na scianie tez bym plytki miala a nie laminat taki jak na blacie to i na scianie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MRS laminta to inna sprawa :) ale w łazience jakoś nie przemawia do mnie ściana pomalowana ... może w Twoich rejonach tak , tzn bardziej czystych i mniej narażonych na brud z palących się pieców jak to teraz właśnie o tej porze roku na śląsku bywa... a to wszystko osiada na ścianach i masakra :(...

Treść doklejona: 21.11.12 21:58
    w kuchni miałam szkło na ścianach zamiast kafli, których też w przyszłości nie położę pomiędzy szafkami :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale w domu wam osiada?? tak jest zawsze czy to tylko kwestia nieszczelnych okien?
    mi sie wyplytkowane lazienki takie od gory do dolu niezbyt podobaja, a jak kiedys bylam u babki ktora miala plytki polozone na ... uwaga SKOSIE nad wanna az po sam sufit (ta czesc prostopadla do podlogi) to czulam sie jak w jakiejs skrzynce, mimo ze plytki byly przyzwoite, a nie gaciowy roz czy zielen

do szkla nie bylam przekonana, moja kumpela z pracy sie zdecyedowala i przeklina decyzje, ale ona podobnie jak ja duzo gotuje; niestety ja wiecznie cierpie na deficyt czasu a na dodatek nie lubie sprzatac takze tego... poszlam po najnizszej linii oporu heheheh
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MRS o tej porze roku na śląsku dużo pali się w piecach i praktycznie wszystkim... to co się dzieje i jak śmierdzi to szkoda opisywać - trzeba byłoby poczuć... w powietrzu też jest wiele nieczystości, które w połączeniu z ogrzewaniem i wietrzeniem mieszkania źle wpływają na ściany pomalowane... wszystko na nich osiada i w ostateczności co 3 lata powinna się je malować jak nie częściej!

Teraz to Ja jestem przerażona metrażem domu :( ehhh

Ile Was wyszedł m2 postawienia domu?

Treść doklejona: 21.11.12 22:06
    MRS hartowane mleczne szkło dość ładnie się prezentuje a do tego aż tak nie widać brudu... też dużo gotuję :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u m nie 3 lata sciany nie wytrzymaja, kuchnie bedziemy malowac juz latem a dopiero kilka miesiecy mieszkamy; tym razem postawimy na tikkurille z mieszalnika bo przy zdolnosciach dzieciakow i moich to co roku z walkiem bedziemy latac

co do kosztu m2 domu to trudno mi policzyc bo ja tylko mialam ssz podliczony a potem ile za ktore instalacje, a potem juz sumowalismy z meblami, agd, rtv no i calym domowym otoczeniem
    srednio na stan pod klucz (czyli calkowicie do umeblowania i wyposazenia) liczy sie minimum 3tys/m2 ale tu nie uzytkowej ale tej "biezacej" i na srednia polke patrzac
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MRS nie wiem na tę chwilę czy to dużo czy mało zważywszy jeszcze na fakt, że mieszkamy w innych województwach. Nam kiedyś znajomy architekt powiedział, że musimy liczyć 2200 - 2300 za m2 domu... jak to w praktyce wyjdzie nie wiem... czas pokaże ile wyjdzie postawienie 198m2 domu
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mowia ze SSZ to 1/3 kosztu budowy domu, u nas udalo sie w mniejszej sumie zamknac z zagospodarowaniem terenu i urzadzeniem "wnetrza"

nam mowili 2500-2800, faktycznie bez mebli i sprzetow idzie sie w tym zmiescic; u was musisz liczyc ze to dom dla 2 rodzin wiec i instalacje i wykonczenie pochlonie inna kase
    no i nie wiem jaki jest u was koszt podlaczenia wody czy gazu, u mnie dzialka bnyla uzbrojona; kolezanka za kanalizacje zaplacila 7,5tys za samo podciagniecie studzienki na dzialke a juz na dzialce sami rozprowadzali :/
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MRS zobaczymy jak to będzie... mamy jakiś budżet przeznaczony i ciągle zbieramy kasę... co z tego wszystkiego się urodzi nie wiem... czas pokaże... u Nas garaż dwustanowiskowy to mieszkanie :) na szczęście nie jest ono skomplikowane a i już wiem, że mamy prostą i mało skomplikowaną bryłę...

Taką kwotę podał znajomy, któremu nie zlecaliśmy projektu bo nawet po znajomości cenę miał zaporową :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 22nd 2012
     permalink
    Lady mysle ze taka kwota jest mozliwa ale za stan developerski no chyba ze duzo pracy wlasnej dorzucicie to wtedy tez
    my wlasnorecznie jedynie malowalismy i sprzatalismy, reszte robila ekipa
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    U nas m kw pod klucz wyszedł coś ok. 2100/2200..ale fakt - budowaliśmy systemem gosp. i sporo robiliśmy sami; no i na pewno pomogło też to, że budowaliśmy parterówkę, która jest tańsza w budowie.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    jakby do 2300-2500 ostatecznie wyszło za m2 i to byłabym szczęśliwa...
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    Zakończyłam remont...lubicie zdjęcia z serii before i after, ja tak, więc się podzielę
    http://28dni.pl/pictures/1673116.jpghttp://28dni.pl/pictures/1673131.jpghttp://28dni.pl/pictures/1673136.jpghttp://28dni.pl/pictures/1673141.jpghttp://28dni.pl/pictures/1673151.jpghttp://28dni.pl/pictures/1673156.jpghttp://28dni.pl/pictures/1673146.jpg
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.