Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Co byście zmieniły w tym projekcie?
poza tym dla mnie przejscie do lazienki przez garderobe to troche nie bardzo - szczegolnie ze wzgledu na wilgoc ktora bedzie sie przedostawala sila rzeczy do ubran

Ja bym nie robiła otwartej kuchni na salon.
Jak na mój gust ciut za duże te sypialnie ;-) Tym bardziej, że nie będzie w nich szaf ubraniowych, bo będą garderoby.
Hyde mam pytanie do Ciebie... i w sumie do innych dziewczyn też... w kuchni mam dwa kanały went. do okapu jeden i drugi wolny na kuchnię czy Wy też tak macie? bo to w sumie daje u mnie dwie wentylacje w kuchni i jedna w spiżarni plus u mamy dwie w kuchni!
Nieśmiało witam się na wątku - działka kupiona, projekt się robi.
oby papierologia was nie zjadla a ekipa budowlana byla solidna, najfajniejszy czas przed wami!
stracha mam, tym bardziej że działka częściowo leży w strefie ochrony konserwatorskiej ale dom prawie na nią nie zachodzi, wytyczne z urządu nie są koszmarne. Obyśmy tylko nic nie wykopali
Hyde cytat i ?
tez jestem zwolenniczka zamkniecia, znajomi zrobili ze niby beda z goscmi i tak fajnie a teraz po swietach psioczyli ze okp nie dal rady i smazalnie mieli a nie wigilijna atmosfere
ja w sypialni tylko śpię...lub z łóżka korzystam, więc dla mnie to by była strata powierzchni mieć 20m2 sypialni
to jest częsty argument za otwartą kuchnią, że gotując-jesteś z gośćmi..do mnie nie przemawia, bo ja aż tak często gości nie przyjmuję żeby mi to miało robić różnicę ;-)
a ja jestem na tyle zorganizowana ze jak juz goscie przychodza to w kuchni prawie nie przebywam, chyba ze wyjmuje z piekarnika i lece zaniesc na stol
a ja jestem na tyle zorganizowana ze jak juz goscie przychodza to w kuchni prawie nie przebywam, chyba ze wyjmuje z piekarnika i lece zaniesc na stol
Nie wyobrazam sobie sytuacji,ze mam gości i siedzę w kuchni.
Chyba że jest to niezapowiedziana wizyta..?
Chyba że jest to niezapowiedziana wizyta..? Ale jak często się taka zdarza?
przy niezapowiedzianych wizytach wyciagam ptasie mleczko, jakies delicje i tyle, niezapowiedzianym gosciom nie serwujesz przeciez obiadu (przynajmniej ja nie mam takich zapasow zeby obiadowo przybyszow od reki ugoscic)
bo balaganu po gotowaniu nie dalo sie ukryc w calosci a czasu na sprzatanie przed przybyciem gosci nie bylo
bo balaganu po gotowaniu nie dalo sie ukryc w calosci a czasu na sprzatanie przed przybyciem gosci nie bylo
bo taka zupełnie otwarta kuchnia, będąca jednym pomieszczeniem z jadalnią/salonem, to rzeczywiście pod tym względem słabo
ciocia mojego meza ma dom graniczacy z parkiem krajobrazowym, ale mieli jazde to szok, wlacznie z tym ze nie mogli miec ze strony LASU zbyt duzych okie no i musieli sie 20m od granicy dzialki z domem odsunac, dobrze ze dzialka na tyle duza ze mogli to zrobic :/ a na dodatek ze swojej dizalki nie moga usunac praktycznie zadnych drzew i budowali sie na zasadzie gdzie sie dom zmiesci
Drzew na działce nie ma, ostatnio rosły tam maliny.
niezapowiedzianym gosciom nie serwujesz przeciez obiadu (przynajmniej ja nie mam takich zapasow zeby obiadowo przybyszow od reki ugoscic)
Początkowo kuchnia i jadalnia miały być całością, tylko z taką niską ścianką dzielącą- barkiem. Ale ostatecznie jak budowaliśmy to zdecydowaliśmy pociągnąć ścianę do góry.
teraz planuje w pokojach drzwi przesuwne żeby zaoszczędzić trochę miejsca

do tego na tak małym metraży nie wiem czy całkiem nie zaciemnię mieszkania takimi drzwiami, a jasne może by właśnie rozjaśniły...
A jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne - to co mogę podpowiedzieć - wybierzcie do sypialni drzwi pełne (chyba że nie przeszkadza Ci światło, np od telewizora), kiedy próbujesz zasnąć.

Hyde no właśnie wszystko kosztuje a Ja nie pracuje więc ile mogę to załatwiam sama... lubię papierologię ale najgorsze jest to jak się w coś wchodzi pierwszy raz :(
,
syndrom sknery
kasa sie mnie nie trzyma wcale
a sama załatwiałam wszelkie formalności papierowe, chociaz posiadam odwrotny syndrom- kasa sie mnie nie trzyma wcale.