Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Co byście zmieniły w tym projekcie?
poza tym dla mnie przejscie do lazienki przez garderobe to troche nie bardzo - szczegolnie ze wzgledu na wilgoc ktora bedzie sie przedostawala sila rzeczy do ubran
Ja bym nie robiła otwartej kuchni na salon.
Jak na mój gust ciut za duże te sypialnie ;-) Tym bardziej, że nie będzie w nich szaf ubraniowych, bo będą garderoby.
Hyde mam pytanie do Ciebie... i w sumie do innych dziewczyn też... w kuchni mam dwa kanały went. do okapu jeden i drugi wolny na kuchnię czy Wy też tak macie? bo to w sumie daje u mnie dwie wentylacje w kuchni i jedna w spiżarni plus u mamy dwie w kuchni!
Nieśmiało witam się na wątku - działka kupiona, projekt się robi.
oby papierologia was nie zjadla a ekipa budowlana byla solidna, najfajniejszy czas przed wami!
stracha mam, tym bardziej że działka częściowo leży w strefie ochrony konserwatorskiej ale dom prawie na nią nie zachodzi, wytyczne z urządu nie są koszmarne. Obyśmy tylko nic nie wykopali
Hyde cytat i ?
tez jestem zwolenniczka zamkniecia, znajomi zrobili ze niby beda z goscmi i tak fajnie a teraz po swietach psioczyli ze okp nie dal rady i smazalnie mieli a nie wigilijna atmosfere
ja w sypialni tylko śpię...lub z łóżka korzystam, więc dla mnie to by była strata powierzchni mieć 20m2 sypialni
to jest częsty argument za otwartą kuchnią, że gotując-jesteś z gośćmi..do mnie nie przemawia, bo ja aż tak często gości nie przyjmuję żeby mi to miało robić różnicę ;-)
a ja jestem na tyle zorganizowana ze jak juz goscie przychodza to w kuchni prawie nie przebywam, chyba ze wyjmuje z piekarnika i lece zaniesc na stol
a ja jestem na tyle zorganizowana ze jak juz goscie przychodza to w kuchni prawie nie przebywam, chyba ze wyjmuje z piekarnika i lece zaniesc na stol
Nie wyobrazam sobie sytuacji,ze mam gości i siedzę w kuchni.
Chyba że jest to niezapowiedziana wizyta..?
Chyba że jest to niezapowiedziana wizyta..? Ale jak często się taka zdarza?
przy niezapowiedzianych wizytach wyciagam ptasie mleczko, jakies delicje i tyle, niezapowiedzianym gosciom nie serwujesz przeciez obiadu (przynajmniej ja nie mam takich zapasow zeby obiadowo przybyszow od reki ugoscic)
bo balaganu po gotowaniu nie dalo sie ukryc w calosci a czasu na sprzatanie przed przybyciem gosci nie bylo
bo balaganu po gotowaniu nie dalo sie ukryc w calosci a czasu na sprzatanie przed przybyciem gosci nie bylo
ciocia mojego meza ma dom graniczacy z parkiem krajobrazowym, ale mieli jazde to szok, wlacznie z tym ze nie mogli miec ze strony LASU zbyt duzych okie no i musieli sie 20m od granicy dzialki z domem odsunac, dobrze ze dzialka na tyle duza ze mogli to zrobic :/ a na dodatek ze swojej dizalki nie moga usunac praktycznie zadnych drzew i budowali sie na zasadzie gdzie sie dom zmiesci
niezapowiedzianym gosciom nie serwujesz przeciez obiadu (przynajmniej ja nie mam takich zapasow zeby obiadowo przybyszow od reki ugoscic)
Początkowo kuchnia i jadalnia miały być całością, tylko z taką niską ścianką dzielącą- barkiem. Ale ostatecznie jak budowaliśmy to zdecydowaliśmy pociągnąć ścianę do góry.
teraz planuje w pokojach drzwi przesuwne żeby zaoszczędzić trochę miejsca
do tego na tak małym metraży nie wiem czy całkiem nie zaciemnię mieszkania takimi drzwiami, a jasne może by właśnie rozjaśniły...
A jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne - to co mogę podpowiedzieć - wybierzcie do sypialni drzwi pełne (chyba że nie przeszkadza Ci światło, np od telewizora), kiedy próbujesz zasnąć.
Hyde no właśnie wszystko kosztuje a Ja nie pracuje więc ile mogę to załatwiam sama... lubię papierologię ale najgorsze jest to jak się w coś wchodzi pierwszy raz :(
syndrom sknery
kasa sie mnie nie trzyma wcale
a sama załatwiałam wszelkie formalności papierowe, chociaz posiadam odwrotny syndrom- kasa sie mnie nie trzyma wcale.