Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a cała wycena dachu z dachówką - ze wszystkim to koszt 50 tysięcy :) - uwielbiam tą wycenę - normalnie nic tylko siedzieć i płakać nad nią...
w sprawie mojego PnB to urzędniczka czeka na zwrotkę od jednego z właścicieli sąsiednich działek i jak tylko ona przyjdzie to będę miała zamknięte a tak to dupa blada... 11-go poszło to może w tym tygodniu do nich przyjdzie - mam taką nadzieję!
Hyde a konstrukcja dachu to nie to samo co więźba i łacenie - jak oni to nazwali?
czy mogę dostać link na sprawdzony sklep internetowy z płytkami do łazienki?
dobra napisze prosto z mostu - cos takiego jak dach powierzylabym jedynie specjaliscie
lepiej upewnic sie czy robia to ci sami co muruja czy wejdzie ciesla i dekarz
jakos wychodze z zalozenia ze jesli ktos jest od wszystkeigo to jest do niczego
Widziałam położony przez nich dach ale z blachy i powiem, że dobrze to wyglądało z każdej strony a do dachu mają swojego człowieka.
jakos wychodze z zalozenia ze jesli ktos jest od wszystkeigo to jest do niczego
MrsHyde: jakos wychodze z zalozenia ze jesli ktos jest od wszystkeigo to jest do niczego
U nas się to nie sprawdziło, było 3 gostków od SSZ - dach wykonali bardzo przyzwoicie. ;) Mało ścinek, szybko robota im szła :)
Hyde nie można też pisać, że jak do wszystkiego to do niczego bo może są ekipy, które potrafią i postawić dom i zrobić dach... przecież firmy budowlane zatrudniają różnych fachowców!
przecież firmy budowlane zatrudniają różnych fachowców!
no to skoro tak szybko lapiesz niuanse dot. budowy i wykonawstwa ze potrafisz golym okiem ocenic dobra czy zla robote to moze powinnas sie w tym kierunku przebranzowic?
poza tym, sam kosztorys ktory przygotowalas to jeszcze malo
o błędach napiszę za kilkanaście miesięcy...
jak Ci właściciele dachów podpowiadają na co uwagę zwracać i czego pilnować to takie rzeczy się pamięta
Zresztą goście byli poleceni - nie brałam z ulicy, to jest mega ważne.
bardziej od dachu boję się ekipy hydraulików od wod - kan :( i tutaj nie mam pojęcia na co uwagę zwracać czy też nie...
skoro juz chcesz sama wsyzstkiego pilnowac to polecam lekture kilku fachowych artykulow a nie sluchanie li i jedynie inwestorow
MrsHyde: skoro juz chcesz sama wsyzstkiego pilnowac to polecam lekture kilku fachowych artykulow a nie sluchanie li i jedynie inwestorow
a napisałam, że sama?
Poza tym chyba jak Ci właściciele dachów podpowiadają na co uwagę zwracać i czego pilnować to takie rzeczy się pamięta i na tyle na ile jest to możliwe to będzie się tego pilnowało...
no dla mnie ewidentnie "bedzie sie pilnowalo" z ponizszego cytatu oznacza ze bedziesz pilnowala ty z mezem; kierbud przeciez wie na co zwrocic uwage i chyba go doszkalala w tej kwestii nie bedziesz
panowie przyklejali styro i zdarzyło im się jakieś szpary między arkuszami zaklajstrować klejem (na który przyklejali styropian). No i trzeba było uświadomić Panów, że takie coś jest niedopuszczalne, bo spowoduje to mostki termiczne. Mieli nakazane wydłubanie tego kleju i potraktowanie szpar pianką. Itp, itd.
jestem ciekawa tego ocynkowanego ogrodzenia i czy to jest duży koszt hmmm
Matko figan, co za typy!!!
mi robil podwykonawca glownego i niestety problemy byly z odbiorem, MPWiK robil cyrki bo uwaga uwaga, nie robil tego nikt od nich i trzeba bylo sie nachodzic zeby pieczatke dostac.
o możliwość obejrzenia domu, o koszty, o to jak to wykonaliśmy
a to dom znajomej... specyficzny, nietypowy i ładny!
Na wizytę obcych w naszym domu pozwoliliśmy sobie tylko raz, gdy gość wysłał pytanie z maila służbowego - sprawdziłam jego osobę i przy okazji działalność (dystrybutor zabawek